IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Po pozytywnej becie zobaczysz pęcherzyk jak już będzie beta powyżej 1000 a potem to czekanie na serduszko..
Ja mam cichą nadzieję że dziś zobaczę kropkaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 11:24
Konwalia, justa1234, czarownica_tea, niecierpliwa, iga 79, Beata.D, Moniaa lubią tę wiadomość
-
justa1234 wrote:kobiety mam do was pytanie czy wy po punkcji też miałyście problemy z wypróżnieniem ??bo ja od środy(czyli od punkcji) się nie załatwiałam i mnie to martwi
tym bardziej że ciągle jestem wzdęta
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
duza wrote:Ostatnio dziewczyny toczyła się dyskusja na temat seksu po transferze, no i oczywiście jest dla mnie jasne, że to nie wskazane. Zresztą w klinice i lekarz i położna przypominali, że to zabronione i co? Budzę się dziś nad ranem i czuję, że mam orgazm
- coś mi się musiało śnić i nie byłam w stanie tego kontrolować
Cały dzień chodzę rozbita bojąc się, czy te kilka skurczy niczego złego nie zrobiły
Oczywiście jak tylko się zorientowalam co się dzieje, to szybko zjadłam nospę, ale samopoczucie przez cały dzień do niczego
dziś mam 5dpt - myślicie, że coś mogło się stać?
i to raczej nie wina partnera, bo przed mężem miałam innego, doświadcczonego i też nic
nie martw sięjeśli miałaś blastusię podaną to już dawno się zagnieździła
duza, Konwalia, Mimbla lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
Kaczorek wrote:Kciuki zaciśnięte!
Dziewczyny czy was tez bolała głowa podczas stymulacji?
Normalnie cały czas jestem na tabletkach przeciwbólowych.
Ja juz po pierwszym USG i troche sie martwie
Mam 9 pecherzyków w6dc w miare równych bo po 6 mm
Czy nie są czasem za małe?
Od dzisiaj biorę menopur, może coś ruszy...
W którym dniu cyklu miałyście punkcję?ale te niecałe 2 tyg da się wytrzymac. Bierz tylko paracetamol! broń może ibuprofen
Gameta Rzgów
duza wrote:Dziewczyny na "dalszym" etapie
albo te które wiedzą - jak dalej przebiega rozwój maleństwa i od kiedy można zacząć być spokojniejszą, że ciąża faktycznie się rozwija? Chodzi mi o to co dalej po pozytywnej becie?
Gameta Rzgów
Kochane wróciliśmy w komplecie
pani doktor powiedziała że miałam podaną najlepszą blastunię z mozliwychy 4AA
kochane dziekuję za kciukasy
ja za wszystkie trzymam kciuki i o każdej pamiętam :-*
wogóle klinika novum jak dla mnie najlepsza w każdym calu począwszy od recepcji koňczywszy na laboratorium andrologicznym
po transferze wszyscy powychodzili z laboratorium i zaczęli nam gratulować i poweidzieli że będą trzymać kciuki
byłam mile zaskoczna i łezka mo się zakreciła że szczęścia i wdzięczności
triss, duza, czarownica_tea, Justine, Konwalia, zai2014, Danae, kuciak, iga 79, Mimbla, BISCA, Tosia 1981, Beata.D, Anna255, Moniaa lubią tę wiadomość
-
duza wrote:Dziewczyny na "dalszym" etapie
albo te które wiedzą - jak dalej przebiega rozwój maleństwa i od kiedy można zacząć być spokojniejszą, że ciąża faktycznie się rozwija? Chodzi mi o to co dalej po pozytywnej becie?
Duza nie pociesze Cię. Ciężarówki z in vitro są bardziej przeczulone na wszystkie objawy. Zawsze będzie etap, że może coś być nie tak... Beta, przyrost bety, czy jest pecherzyk, czy jest serduszko, badanie genetyczne, badanie polowkowe, granica przezywalnosci plodu... Ale podobno jestesmy idealnymi pacjentkami, bo bardzo przestrzegamy wszystkich zaleceń.
Trzymam kciuki za wszystkie testujace!justa1234, Beata.D, Anna255 lubią tę wiadomość
-
Konwalia śliczne imię wybraliście dla córeczki
Justa fajnie ze taka atmosfera u Ciebie w klinice, trzymam kciuki za Was &&&
I mam nadzieję ze wszystkim na etapie testowania się powiedzie, powodzenia dziewczyny !justa1234, Konwalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytakasobieja wrote:Mi pękała głowa! tragedia
ale te niecałe 2 tyg da się wytrzymac. Bierz tylko paracetamol! broń może ibuprofen
Mnie w trakcie stymulacji raz bolała strasznie głowa. Za to w ciąży przynajmniej raz na tydzień mam taki ból, że się czołgam z bólu po mieszkaniuNiestety ciąża mi wyostrzyła bóle głowy. No ale czego się nie znosi dla upragnionego dziecka.
justa1234 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja też już po niestety wczoraj umarły nam dwa jajeczka nie dzwonili, żeby mnie nie denerwować, ale za to dziś miałam wybór czy podajemy jeden czy dwa. Podjęłam decyzję , że jak szaleć to szaleć
więc jestem w trójpaku
Mrożaków nie mamy , ale mam nadzieję , że nie będziemy ich potrzebować. Justa 1234 3mam za was kciuki.
Kava, Mimbla, czarownica_tea, Tosia 1981, Konwalia, iga 79, Beata.D, takasobieja, Lenuś lubią tę wiadomość
Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów. Jest cud ❤
-
U mnie niestety beta ujemna, w środę muszę powtórzyć betę i do lekarza pójdę ugadac się co dalej
-
asiamar wrote:Dziewczyny ja też już po niestety wczoraj umarły nam dwa jajeczka nie dzwonili, żeby mnie nie denerwować, ale za to dziś miałam wybór czy podajemy jeden czy dwa. Podjęłam decyzję , że jak szaleć to szaleć
więc jestem w trójpaku
Mrożaków nie mamy , ale mam nadzieję , że nie będziemy ich potrzebować. Justa 1234 3mam za was kciuki.
mi podali jeden zarodek bo mam mniej niż 35 lat choć powiem szczerze że wolałabym dwa maleństwa naraz
teraz kochana czeka nas dłuuuuugie oczekiwanie
-
Dzisiejsza beta 1848
progesteron 74 i kropeczek widoczny ma 3 mm malusi mój
justa1234, duza, Konwalia, kuciak, roletka, Sky, Tosia 1981, zai2014, Kava, niecierpliwa, Ginger84, iga 79, asiamar, Beata.D, Sansivieria, Lenuś, Moniaa lubią tę wiadomość