X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Dzisiejsza beta 1848 <3 progesteron 74 i kropeczek widoczny ma 3 mm malusi mój <3
    <3 <3

• duza Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Duza nie pociesze Cię. Ciężarówki z in vitro są bardziej przeczulone na wszystkie objawy. Zawsze będzie etap, że może coś być nie tak... Beta, przyrost bety, czy jest pecherzyk, czy jest serduszko, badanie genetyczne, badanie polowkowe, granica przezywalnosci plodu... Ale podobno jestesmy idealnymi pacjentkami, bo bardzo przestrzegamy wszystkich zaleceń. ;)
    Trzymam kciuki za wszystkie testujace!
    Konwalia - właśnie o te etapy mi chodziło. A dokładniej mówiąc zastanawiam się co dalej, dlatego że najprawdopodobniej w poniedziałek za tydzień będę betować i poniedziałek jest ostatnim moim dniem urlopu. Zastanawiam się więc ile jest czasu od pozytywnej bety do kolejnego etapu - czyli pęcherzyka, czy i ile wolnego będę potrzebowała jeśli wzięłabym L4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 14:42

zi13vfxmwk074eo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar, justa1234 oby Wam oczekiwanie na testowanie szybko zleciało a wynik pozytywnie zaskoczył :D

Marta1986 gratuluje tak dzielnego wielkiego Kropeczka :D Nie muszę chyba dodawać, że zazdroszczę Ci tego Kropeczka ;D

[b[roletka[/b] przykro mi.
    Ja dziś też pojechałam na betę, czekam na wyniki i podejrzewam, że będzie taki jak u Ciebie. Będziemy razem ryczeć wieczorem co?????

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Ostatnio dziewczyny toczyła się dyskusja na temat seksu po transferze, no i oczywiście jest dla mnie jasne, że to nie wskazane. Zresztą w klinice i lekarz i położna przypominali, że to zabronione i co? Budzę się dziś nad ranem i czuję, że mam orgazm :( - coś mi się musiało śnić i nie byłam w stanie tego kontrolować :( Cały dzień chodzę rozbita bojąc się, czy te kilka skurczy niczego złego nie zrobiły :( Oczywiście jak tylko się zorientowalam co się dzieje, to szybko zjadłam nospę, ale samopoczucie przez cały dzień do niczego :( dziś mam 5dpt - myślicie, że coś mogło się stać?

W trakcie ciąży miałam często i ściskałam nogi żeby powstrzymać, :P , a potem nospa :)

Lenuś lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Konwalia - właśnie o te etapy mi chodziło. A dokładniej mówiąc zastanawiam się co dalej, dlatego że najprawdopodobniej w poniedziałek za tydzień będę betować i poniedziałek jest ostatnim moim dniem urlopu. Zastanawiam się więc ile jest czasu od pozytywnej bety do kolejnego etapu - czyli pęcherzyka, czy i ile wolnego będę potrzebowała jeśli wzięłabym L4

Aż tak dokładnie to tego nie zaplanujesz, ale po pozytywnej becie lekarz powinien Ci podać termin USG :)

Konwalia lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia wrote:
    asiamar, justa1234 oby Wam oczekiwanie na testowanie szybko zleciało a wynik pozytywnie zaskoczył :D

Marta1986 gratuluje tak dzielnego wielkiego Kropeczka :D Nie muszę chyba dodawać, że zazdroszczę Ci tego Kropeczka ;D

[b[roletka[/b] przykro mi.
    Ja dziś też pojechałam na betę, czekam na wyniki i podejrzewam, że będzie taki jak u Ciebie. Będziemy razem ryczeć wieczorem co?????
    Ameli trzymam kciukasy ✊

• roletka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta cudne wiadomości :-)

Amelcia ja to jednak trzymam kciuki żeby u ciebie beta wyszła ciążowa :-)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:
    Aż tak dokładnie to tego nie zaplanujesz, ale po pozytywnej becie lekarz powinien Ci podać termin USG :)
    Ale da się tak mniej więcej określić? 2 tygodnie, trzy, więcej?

zi13vfxmwk074eo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    U mnie niestety beta ujemna, w środę muszę powtórzyć betę i do lekarza pójdę ugadac się co dalej

Przykro mi :( Trzymam kciuki za następny raz!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Dzisiejsza beta 1848 <3 progesteron 74 i kropeczek widoczny ma 3 mm malusi mój <3

Gratulacje :)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się uzależniłam od tego forum hahahah :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Ale da się tak mniej więcej określić? 2 tygodnie, trzy, więcej?

1.09 miałam transfer, USG 30.09

duza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza- u mnie trwało to dłużej, bo pierwsza beta była wątpliwa, więc musiałam powtórzyć za dwa dni, w tą drugą tez mi nie wierzył więc kazał powtórzyć za tydzień. Przy becie ok.785 j umówił mi termin USG.

• duza Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sky - robię wcześniej rozeznanie, żeby w razie co wiedzieć jak się z pracą ustawiać.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Dzięki Sky - robię wcześniej rozeznanie, żeby w razie co wiedzieć jak się z pracą ustawiać.

Myślę, że 2 tygodnie od pozytywnej bety to max, a do kiedy masz L4?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, moja beta z dziś 12dpt to 384,70!!!!!!
    Jezus Maria mało tu zawału nie dostane za chwilę!!!!

Dziękuję Wam kochane za kciuki i dobre słowa - podziałało :D :D

Asienka1184, Anatolka, niecierpliwa, justa1234, Danae, duza, Ginger84, stars2345, iga 79, Sky, Konwalia, kuciak, Tosia 1981, asiamar, Marta1986, Sysiaaaaa, Beata.D, urocza, zai2014, PaulinaK, Sansivieria, agniesia2569, takasobieja, Lenuś, sisi, Moniaa, kkisia, Griszanka, czarownica_tea, roletka lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa Amelcia! <3 <3 <3 nareszcie sie doczekalas!

Amelcia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia wrote:
    Hej, moja beta z dziś 12dpt to 384,70!!!!!!
    Jezus Maria mało tu zawału nie dostane za chwilę!!!!

Dziękuję Wam kochane za kciuki i dobre słowa - podziałało :D :D
    No i co muwiłam że będzie dobrze!!!! Ja pierdzielę Amelio ale się cieszę aż mam ciary :-D <3

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelio z aż mi łezka poleciała z twojego szczęścia <3
    Teraz ty trzymaj za mnie kciukale <3

• duza Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:
    Myślę, że 2 tygodnie od pozytywnej bety to max, a do kiedy masz L4?
    Jeszcze nie mam, w poniedziałek a tydzień planuję testować i jak będzie pozytywnie (a naprawdę mam nadzieję, że tym razem tak będzie), to od razu wzięłabym L4. I dwa tygodnie było by idealnie, bo w te dwa tygodnie wypada mi praca na popołudnia, więc mimo, że to praca przy kompie, to dość męczące jest takie przesunięcie czasowe i późne powroty do domu.

zi13vfxmwk074eo4.png
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ