X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a duzo bylo przypadkow dziewczyn z forum co poronily po IVF? czy wiekszosci jednak udalo sie dotrzymac ciaze? <3 ps a jagody mozna jesc w ciazy normalnie i np sok z jagod? co do malin - slyszalam, ze nie bardzo, bo moga powodowac skurcze, ale nie wiem czy to faktycznie prawda, jeszcze nie zaciazylam, ale tak pytam, moze ktos cos wie ;)

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o szkodliwości jagód nic nie słyszałam. Co innego gumijagody, po nich mogłabyś mieć perturbacje :).

Dziewczynki, melduję się - po grypie żołądkowej i po dzisiejszej darmowej konsultacji w jednej z katowickich klinik. Potwierdzam że bezpłatne konsultacje to najwyraźniej ściema. Konsultacja trwała 10 minut, dostałam kupon na kolejną bezpłatną z udziałem męża ale lekarz nie przekonał mnie do niczego, stwierdził tylko że wynik małża to typowa oligozoospermia i takie wyniki mają też młodsi pacjenci którzy do niego trafiają. Wspomniałam że tak się obawiam, że poziom progesteronu może miałam za niski przy ostatnim ET - ale on nie miał czasu spojrzeć na wyniki...... Wyszłam więc z myślą że nadal nic nie wiem... ot, trzeba próbować do skutku póki człowiek ma siły i ochotę. Na pewno na 2. podejście Realizatora nie zmienię, nie widzę sensu.

triss, Anna255 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 chyba nie ma związku pomiedzy rodzajem zapłodnienia (naturalnie czy invitro) a czestotliwością poronień. Czesciej na pewno kobiety po IVf dowiadują się o ciązach biochemicznych bo czesto są monitorowane po transferze (progesteron czy betaHCG, a przy naturalnym cyklu rzadziej się to robi. Takie moje zdanie

Mimbla a to szkoda że tak do tego podchodzą, darmowe czy nie - konsultacje powinny być rzetelne. a jesli im zalezy na nowych pacjentach (a tak pewnie jest skoro się decyduja na taki rodzaj "promocji") to powinni sie bardziej do tego przyłożyć :/ w 10 minut i po pobieżnym przejrzeniu badań pewnie trudno przekonać do siebie kogolwiek. Ciekawe swoją drogą jak wygladają u nich płatne konsultacje
    Widze że jesteś na etapie wyciszania... bedziesz szła długim protokołem? na jakim etapie jestes?

Anna255, Foto_Anna lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na cyklu z antykonceptami, a potem będzie długi protokół. W tym roku kończę 35 lat i tak sobie marzę żeby powstało dużo komórek i jakbym mogła to albo zamrożę na koszt własny te nadprogramowe albo niechby zapłodnili wszystkie, jak mogą...? Będę o tym rozmawiać w poniedziałek - z nowym ginem.
    Odchodzę od pana Wyroby, zmieniam go na inny model z różnych przyczyn.

Chciałabym żeby to była moja ostatnia punkcja. Ja psychicznie bardzo jestem wrażliwa na te stymulacje, odchorowuję różne traumy z przeszłości, a jak mi się wydaje w mojej klinice nie ma nawet psychologa.

Są już momenty że godzę się z tym, że nie będę w ciąży..

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili do mnie z kliniki , że w poniedziałek o 7.30 mam być na transferze. Cała zapłodniona czwóreczka ma się dobrze , ale stres jest. Bardzo się cieszę , ale i mam wiele obaw :/

triss, Amelcia, justa1234, czarownica_tea lubią tę wiadomość

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wrocławiu przez pół roku Invicta miała darmową pierwszą wizytę z okazji otwarcia kliniki. U mnie ta konsultacja trwała około 40 minut, więc nie było nic na odwal się. Ale już się to skończyło... Dobrze by było gdyby wszystkie kliniki tak podchodziły, bo mnie to zachęciło do przeniesienia się i bardzo szybko wyszłam stamtąd z upragnioną ciążą :)

triss, asiamar, Beata.D, Anna255 lubią tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla ja za tydzień zaczynam antyki, czekam na @, u nas tez lekarz rozpisał długi protokól. Ja mam już skończone 35 lat wiec mają zapładniać wszystkie. Ale może u Ciebie też się uda, może nie będa jakoś rygorystycznie do wytycznych podchodzić. i trzymam kciuki zeby o była Twoja ostatnia punkcja, ostatni transfer i ogólnie cykl ktory bedziesz wspominała tylko pozytywnie :)

Asiamar trzymam kciuki za poniedziałkowy transfer &&&

asiamar, Mimbla lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zarodeczki chyba mają sie dobrze bo nikt z kliniki nie dzwonił a muwili ze jak będzie coś sie działo to dadzą mi znać,a właśnie dziś minęła trecia doba czyli ta najważniejsza,co prawda dzieň jeszcze sie nie skończył ale jestem dobrej myśli że maleństwa będą grzeczne i cierpliwie będą czekać na mamusie i tatusia :-D <3

Amelcia, asiamar, Kava lubią tę wiadomość

• asiamar Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1234 zapewne będą grzecznie czekać bo gdzie im będzie lepiej jak nie w brzuszku u mamusi. Moje też mam nadzieję , że poczekają.

justa1234 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Justa1234 zapewne będą grzecznie czekać bo gdzie im będzie lepiej jak nie w brzuszku u mamusi. Moje też mam nadzieję , że poczekają.
    Asimara idziemy łeb w łeb hihihi ja mam trasfer o 8.50 a ty troszkę wcześniej ;-) będziemy w tym samym czasie testować ;-) a idziesz na L4?bo idę mam nadzieję że w klinice wypiszą mi zwolnienie :-?

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety z 5 komórek zapłodnionych mam jedną piękną blastkę. Zamrożoną... pozostałe przestały się rozwijać w 4dobie :/ :(

Anko:-) lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawi mnie czy w klinikach nieplodnosci w niedzielę też pracują :-? nie dzwonili dziś bo wszystko jest ok ale może jitro zadzwonia jeśli coś będzie nie tak :-( jestem taka spanikowana i zdenerwowana że na niczym nie mogę się skupić :-(

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Ja niestety z 5 komórek zapłodnionych mam jedną piękną blastkę. Zamrożoną... pozostałe przestały się rozwijać w 4dobie :/ :(
    Ale kochana może ta,właśnie jedna będzie tą jedyną najlepszą ;-)

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi 5 doba przypadała w niedziele, w niedziele zamrozili ten jeden zarodek, a dzwonili w 6 dobie, bo czekali czy reszta nadrobi do blastusi.

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze!:-):-*
    takasobieja wrote:

takasobieja lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1234 nie idę na L4 bo mam umowę zlecenie a poza tym pracuje w biurze, więc mam nie męczącą fizycznie pracę a poza tym w domu chyba bym zwariowała od myślenia i wyszukiwania objawów ciąży a tak zajmę się klientami.
    Takasobieja masz jedną ale za to najsilniejszą , więc zapewne będzie wszystko w porządku. Pozdrawiam

• iga 79 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie niestety się nie powiodło,beta od czwartku spadła :'(

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Justa1234 nie idę na L4 bo mam umowę zlecenie a poza tym pracuje w biurze, więc mam nie męczącą fizycznie pracę a poza tym w domu chyba bym zwariowała od myślenia i wyszukiwania objawów ciąży a tak zajmę się klientami.
    Takasobieja masz jedną ale za to najsilniejszą , więc zapewne będzie wszystko w porządku. Pozdrawiam
    No ja idę na l4 bo mam pracę fizyczną, pracuję przy produkcji łóżek dziecięcych drewnianych :-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga 79 wrote:
    u mnie niestety się nie powiodło,beta od czwartku spadła :'(
    Tulę mocno :-/

• asiamar Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1234 to weź nam tu zniżkę hurtową załatw na łóżeczka ;)
    Iga79 bardzo mi przykro :/

justa1234 lubi tę wiadomość

‹‹ 902 903 904 905 906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ