X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • duza Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zrobiłam? Miałam dzisiaj piękny sen, śnił mi się maluszek, że był mój, że go przewinąć miałam, a maleństwo się do mnie uśmiechało. Obudziłam się w doskonałym nastroju, słonko za oknem, więc ja co? Zrobiłam sikańca w 7dpt... No i nic nie wyszło... I dobry nastrój prysł :(

zi13vfxmwk074eo4.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    nie bardzo rozumiem o co dokladnie chodzi :d nie mrozone sa lepsze od mrozonych?
    Sama nie wiem :) hehe. Świeża to świeża... no ale to jest jedno, a drugie to my kobiety... wiadomo, że do tanga trzeba dwojga :) jeśli jak np u mnie miałaby być hiperka to lepiej było mi mojej nie podać i zamrozić :)... Gin nam ładnie lekami poprawi endo itd :) więc musimy tylko czekać na groszka :D
    stars widzę, że też masz crio :) ja mam za miesiąc, już nie mogę się doczekać.

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza a teraz jak sikacz wygląda?
    Znaczy się ten test co go robiłaś?
    Jest jakiś cień cienia? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 09:37

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza a Ty miałaś blastusie? Jeżeli nie, to jest jeszcze za wcześnie i sikaniec może nie wyjść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 09:44

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa nawet cienia cienia brak, tabula rasa, jedna krecha bez względu na to jak bardzo się w to okienko wpatruję i pod jakim kątem :(

Konwalia - tak, miałam podaną blastusię

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza sikańce -oszukańce :P To taka zasada z bociana :D Więc proszę się uspokoić i spokojnie czekać na dzień betowania :)

duza, Konwalia, Moniaa lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• duza Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, że rano sobie pomyślałam, że to dopiero 7dpt, więc raczej nie ma się czego spodziewać, więc zrobię test na luzie, a jak wyjdzie cień cienia, to będzie to miła niespodzianka. A teraz dopada mnie myślenie i zamiast odpuścić tak jak planowałam to coraz intensywniej o tym myślę.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ma racje,sikańce-oszukance :P Czekamy cierpliwie do bety! Trzymam dalej mocno kciukaski :)

duza lubi tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duża, poczekaj do piątku. W piątek na becie powinno wszystko się już wyjaśnić. Oby pozytywnie :)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie, mam pytanie do dziewczyn, które miały długi protokół, czy mogłybyście mi napisać jak to dokładnie wygląda. Mam teraz 14 zastrzyków wyciszających, w 13/14 dniu USG i nie wiem co dalej. Wczoraj w 21 dniu brania tabletek zrobiłam pierwszy zastrzyk. Jak to wygląda z @, dostanę teraz czy po skończeniu zastrzyków?

Duża- kciuki zacisnięte, bez stresów :)
    Yomegi- bardzo mi przykro.

Bliźniaki są z nami :*
  • duza Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai - ja zaczęłam zastrzyki od 21dc, @ przyszła w trakcie brania zastrzyków (chociaż lekarz powiedział, że może się nie pojawić) i to było planowo w 30dc. Przez te zastrzyki @ mi się długo ciągnęła, więc właściwą stymulację Menopurem i Gonalem zaczęłam w 13dc. Do 20dc miałam stymulację i wieczorem zastrzyk kończący ovitrelle. A 22dc punkcja i 5 dni później 27dc transfer. No a teraz czekanie...

Edit: aha, zastrzyki wyciszające miałam przez cały czas - do ostatniego dnia stymulacji, z tym, że w międzyczasie zmniejszyli mi dawkę z całej ampułki do 2/3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 11:19

zai2014 lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Moje Drogie, mam pytanie do dziewczyn, które miały długi protokół, czy mogłybyście mi napisać jak to dokładnie wygląda. Mam teraz 14 zastrzyków wyciszających, w 13/14 dniu USG i nie wiem co dalej. Wczoraj w 21 dniu brania tabletek zrobiłam pierwszy zastrzyk. Jak to wygląda z @, dostanę teraz czy po skończeniu zastrzyków?

Duża- kciuki zacisnięte, bez stresów :)
    Yomegi- bardzo mi przykro.

Zai po usg lekarz stwierdził, czy już zaczynać stymulację, czy np za parę dni. Jeśli będziesz juz wtedy w trakcie okresu, to jest duża szansa, że od razu zaczniesz stymulację. Dalej wygląda to w zasadzie tak, jak przy protokole krótkim. tzn zapewne dalej będziesz ciągnęła gonapeptyl i dodatkowo coś do wzrostu jajek.
    Ja dostałam okres około 10 dnia brania gonapeptylu, ale z tym nie ma reguły. Były tu dziewczyny, które po ok 20 gonapeptylach dopiero dostawali okres.
    Ja zaczęłam stymulację jeszcze w trakcie okresu. Niektóre kliniki czekają do końca okresu z właściwą stymulują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 11:26

zai2014 lubi tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mały off-top. Co mogę kupić na komunię dla chłopca? Dodam, że jestem chrzestną, ale niestety nie mogę być na komunii. Dodam, że komunia jest zagranicą. Nie bardzo chcę dawać pieniądze, bo nie zostaje żadna pamiątka po nich, ani jestem zwolenniczką dawania prezentów typu: konsola do gry, telewizor, quad, laptop itp. Jakieś pomysły? :)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dopiero drugi dzień mojej blastuni w brzuniu :-D jeju ile to jeszcze czasu niepewności :-o
    Brzuch mam wzdety i chyba coś w tej łepetynie mi się przestawia bo czuje gilgotanie w brzuchu :-P zwariuję 8-}
    Duża ja to myślę że ro jeszcze za wcześnie, kochana poczekaj jeszcze ze trzy dni i zrób betę ;-) uda się nam wszystkim :-D
    Amelka też mi pisała wcześniej że jej się nie uda a ja ją ciągle przekonywałam że fasolka się u niej zadomowi :-D i co miałam rację :-D

• duza Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Dziś dopiero drugi dzień mojej blastuni w brzuniu :-D jeju ile to jeszcze czasu niepewności :-o
    Brzuch mam wzdety i chyba coś w tej łepetynie mi się przestawia bo czuje gilgotanie w brzuchu :-P zwariuję 8-}
    Duża ja to myślę ż ro jeszcze za wcześnie, kochana poczekaj jeszcze ze trzy dni i zrób betę ;-) uda się nam wszystkim :-D
    Amelka też mi pisała wcześniej że jej się nie uda a ja ją ciągle przekonywałam że fasolka się u niej zadomowi :-D i co miałam rację :-D
    Ja też od transferu mam wzięty brzuch, nawet zastanawiałam się czy coś zmieniłam w jedzeniu, że tak mi się zrobiło, ale chyba nie
    Justa plizzz zaczaruj mojego okruszka, tak jak u Amelki :-)

justa1234 lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin ja kupowałam srebrny smoczek albo grzechotke. Można wygrawerowac co się chce i na samym przedmiocie i na tabliczce w ozdobnym pudelku.na Allegro sporo ofert

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Justine Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy, muszę poszukać czegoś takiego, dzięki :) Póki co wymyśliłam, żeby kupić jakąś fajną piłkę nożną + strój do gry (jest fanem).

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Ja też od transferu mam wzięty brzuch, nawet zastanawiałam się czy coś zmieniłam w jedzeniu, że tak mi się zrobiło, ale chyba nie
    Justa plizzz zaczaruj mojego okruszka, tak jak u Amelki :-)
    Obiecuję poczarować <3 ja też mam swoją czarodziejke staraczkę która też jest na tym portalu ma na imię Angelika <3 a mój Anioł stróż to Anuszka też jest tu z nami <3

duza lubi tę wiadomość

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Justin ja kupowałam srebrny smoczek albo grzechotke. Można wygrawerowac co się chce i na samym przedmiocie i na tabliczce w ozdobnym pudelku.na Allegro sporo ofert

Piggy,ale Justine idzie na Komunie a nie na chrzciny ;)
    A Pomysl z fanem pilki noznej jest super :D

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, jako chrzestna, staram sie dbac o móżdżek mojej chrzestnej corci i nie kupowac tylko zabawek. Ja poszukalabym jeszcze jakiejs pieknie wydanej serii ksiazek dla dzieciakow-chlopakow, np czegos takiego jak seria o Ani z Zielonego Wzgorza dla dziewczyn.

Jakis fajny kurs jezykowy albo super atlas geograficzny nie tylko z mapami, ale i z jakimis ciekawostkami z roznych stron swiata. Chlopcy czesto lubia jezdzic palcem po mapie ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ