IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co zrobiłam? Miałam dzisiaj piękny sen, śnił mi się maluszek, że był mój, że go przewinąć miałam, a maleństwo się do mnie uśmiechało. Obudziłam się w doskonałym nastroju, słonko za oknem, więc ja co? Zrobiłam sikańca w 7dpt... No i nic nie wyszło... I dobry nastrój prysł
-
stars2345 wrote:nie bardzo rozumiem o co dokladnie chodzi :d nie mrozone sa lepsze od mrozonych?
hehe. Świeża to świeża... no ale to jest jedno, a drugie to my kobiety... wiadomo, że do tanga trzeba dwojga
jeśli jak np u mnie miałaby być hiperka to lepiej było mi mojej nie podać i zamrozić
... Gin nam ładnie lekami poprawi endo itd
więc musimy tylko czekać na groszka
stars widzę, że też masz crioja mam za miesiąc, już nie mogę się doczekać.
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Najgorsze jest to, że rano sobie pomyślałam, że to dopiero 7dpt, więc raczej nie ma się czego spodziewać, więc zrobię test na luzie, a jak wyjdzie cień cienia, to będzie to miła niespodzianka. A teraz dopada mnie myślenie i zamiast odpuścić tak jak planowałam to coraz intensywniej o tym myślę.
-
Duża, poczekaj do piątku. W piątek na becie powinno wszystko się już wyjaśnić. Oby pozytywnieProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Moje Drogie, mam pytanie do dziewczyn, które miały długi protokół, czy mogłybyście mi napisać jak to dokładnie wygląda. Mam teraz 14 zastrzyków wyciszających, w 13/14 dniu USG i nie wiem co dalej. Wczoraj w 21 dniu brania tabletek zrobiłam pierwszy zastrzyk. Jak to wygląda z @, dostanę teraz czy po skończeniu zastrzyków?
Duża- kciuki zacisnięte, bez stresów
Yomegi- bardzo mi przykro.Bliźniaki są z nami :* -
Zai - ja zaczęłam zastrzyki od 21dc, @ przyszła w trakcie brania zastrzyków (chociaż lekarz powiedział, że może się nie pojawić) i to było planowo w 30dc. Przez te zastrzyki @ mi się długo ciągnęła, więc właściwą stymulację Menopurem i Gonalem zaczęłam w 13dc. Do 20dc miałam stymulację i wieczorem zastrzyk kończący ovitrelle. A 22dc punkcja i 5 dni później 27dc transfer. No a teraz czekanie...
Edit: aha, zastrzyki wyciszające miałam przez cały czas - do ostatniego dnia stymulacji, z tym, że w międzyczasie zmniejszyli mi dawkę z całej ampułki do 2/3Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 11:19
zai2014 lubi tę wiadomość
-
zai2014 wrote:Moje Drogie, mam pytanie do dziewczyn, które miały długi protokół, czy mogłybyście mi napisać jak to dokładnie wygląda. Mam teraz 14 zastrzyków wyciszających, w 13/14 dniu USG i nie wiem co dalej. Wczoraj w 21 dniu brania tabletek zrobiłam pierwszy zastrzyk. Jak to wygląda z @, dostanę teraz czy po skończeniu zastrzyków?
Duża- kciuki zacisnięte, bez stresów
Yomegi- bardzo mi przykro.
Zai po usg lekarz stwierdził, czy już zaczynać stymulację, czy np za parę dni. Jeśli będziesz juz wtedy w trakcie okresu, to jest duża szansa, że od razu zaczniesz stymulację. Dalej wygląda to w zasadzie tak, jak przy protokole krótkim. tzn zapewne dalej będziesz ciągnęła gonapeptyl i dodatkowo coś do wzrostu jajek.
Ja dostałam okres około 10 dnia brania gonapeptylu, ale z tym nie ma reguły. Były tu dziewczyny, które po ok 20 gonapeptylach dopiero dostawali okres.
Ja zaczęłam stymulację jeszcze w trakcie okresu. Niektóre kliniki czekają do końca okresu z właściwą stymulują.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 11:26
zai2014 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mały off-top. Co mogę kupić na komunię dla chłopca? Dodam, że jestem chrzestną, ale niestety nie mogę być na komunii. Dodam, że komunia jest zagranicą. Nie bardzo chcę dawać pieniądze, bo nie zostaje żadna pamiątka po nich, ani jestem zwolenniczką dawania prezentów typu: konsola do gry, telewizor, quad, laptop itp. Jakieś pomysły?Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Dziś dopiero drugi dzień mojej blastuni w brzuniu
jeju ile to jeszcze czasu niepewności :-o
Brzuch mam wzdety i chyba coś w tej łepetynie mi się przestawia bo czuje gilgotanie w brzuchuzwariuję 8-}
Duża ja to myślę że ro jeszcze za wcześnie, kochana poczekaj jeszcze ze trzy dni i zrób betęuda się nam wszystkim
Amelka też mi pisała wcześniej że jej się nie uda a ja ją ciągle przekonywałam że fasolka się u niej zadomowii co miałam rację
-
justa1234 wrote:Dziś dopiero drugi dzień mojej blastuni w brzuniu
jeju ile to jeszcze czasu niepewności :-o
Brzuch mam wzdety i chyba coś w tej łepetynie mi się przestawia bo czuje gilgotanie w brzuchuzwariuję 8-}
Duża ja to myślę ż ro jeszcze za wcześnie, kochana poczekaj jeszcze ze trzy dni i zrób betęuda się nam wszystkim
Amelka też mi pisała wcześniej że jej się nie uda a ja ją ciągle przekonywałam że fasolka się u niej zadomowii co miałam rację
Justa plizzz zaczaruj mojego okruszka, tak jak u Amelki
justa1234 lubi tę wiadomość
-
Justin ja kupowałam srebrny smoczek albo grzechotke. Można wygrawerowac co się chce i na samym przedmiocie i na tabliczce w ozdobnym pudelku.na Allegro sporo ofert2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Piggy, muszę poszukać czegoś takiego, dzięki
Póki co wymyśliłam, żeby kupić jakąś fajną piłkę nożną + strój do gry (jest fanem).
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
duza wrote:Ja też od transferu mam wzięty brzuch, nawet zastanawiałam się czy coś zmieniłam w jedzeniu, że tak mi się zrobiło, ale chyba nie
Justa plizzz zaczaruj mojego okruszka, tak jak u Amelkija też mam swoją czarodziejke staraczkę która też jest na tym portalu ma na imię Angelika
a mój Anioł stróż to Anuszka też jest tu z nami
duza lubi tę wiadomość
-
Piggy wrote:Justin ja kupowałam srebrny smoczek albo grzechotke. Można wygrawerowac co się chce i na samym przedmiocie i na tabliczce w ozdobnym pudelku.na Allegro sporo ofert
Piggy,ale Justine idzie na Komunie a nie na chrzciny
A Pomysl z fanem pilki noznej jest super -
Ja, jako chrzestna, staram sie dbac o móżdżek mojej chrzestnej corci i nie kupowac tylko zabawek. Ja poszukalabym jeszcze jakiejs pieknie wydanej serii ksiazek dla dzieciakow-chlopakow, np czegos takiego jak seria o Ani z Zielonego Wzgorza dla dziewczyn.
Jakis fajny kurs jezykowy albo super atlas geograficzny nie tylko z mapami, ale i z jakimis ciekawostkami z roznych stron swiata. Chlopcy czesto lubia jezdzic palcem po mapie