IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w gamecie nie bylo mowy o podaniu szybciej, tak samo jak i dwoch zarodkow...Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Dziewczyny jaką miałyście dawkę luteiny po transferze? Ja mam 200 dopochwowo i 200 podjezykowo... zastanawiam sie czy to nie za mało?!Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
zyzka wrote:Ja jestem z Krakowa, leczymy się w Macierzyństwie, za niecały miesiąc zaczynam nasze 1 podejście. Myślałam o Artvimedzie,ale leczyliśmy się wcześniej u androloga z macierzyństwa i jakoś tam zostaliśmy...ale opinie w ogóle na krakowskie kliniki nie najlepsze...
No właśnie... Będziesz miała krótki czy długi protokół?Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
Mieliśmy krótki. Niestety, z 6 tylko 3 kom się zapłodniły, rozwijały się prawidłowo do 3 doby, potem zaczęły umierać. Żadna komórka nie osiągnęła stadium blastocycty. Nie miałam transferu i nie mamy mrożakówDiagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
21.02.2015 -początek IVF
-
yomegi wrote:Lenuś a gdzie się leczycie? Pewnie już gdzieś pisałaś, ale dużo tego do wertowania.
Mam pytanie do dziewczyn z Krakowa, gdzie się leczycie? To nasze 1 podejscie w Artvimedzie i nie wiem co myśleć, opinie mieli różne...
yomegi, do IVF podchodziłam w Gyncentrum w Katowicach i z tego co słyszę, to dziewczyny leczące się w tej klinice nie mają problemu z otrzymaniem 2 zarodków. -
Lenuś do którego tyg byłaś pod opieką GC a od kiedy chodzisz już tylko do swojego gina?
I jakie bierzesz leki na tym etapie?
Cieszę się bardzo że prenatalne wyszły ok i dzieciaczki zdrowe:) tobie pewnie też ulżyło po raz kolejny:)
Ja w tazie proszę o kciuki za tydz w czwartek czekamy na serduszko ale jeszcze się przypomnę co byście nie zapomniały trzymać hehWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 19:13
Sansivieria, zai2014, Beata.D, Konwalia, czarownica_tea lubią tę wiadomość
-
ma_pi wrote:yomegi no to ja zaakceptowałam, wiec powinnaś mnie mieć w przyjaciołach, ale mam zblokowaną opcję wysłania nowej wiadomości. Za cholerę nie wiem, czemu się tak podziało na wersji mobilnej. Na pewno mogę odpisać, ale Ty musisz coś pierwsza napisać
Napisałam, aż za wiele razy ;]Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
21.02.2015 -początek IVF
-
Podczytuje Was od dłuższego czasu i dzisiaj oficjalnie mogę się przyłączyć do tematu - mam nadzieję że mnie przyjmiecie
Właśnie zaczęłam antyki , idziemy długim protokołem. Jest to nasze pierwsze podejście i lekki stresik był
justa1234, Tosia 1981, Lenuś, Beata.D, Konwalia, czarownica_tea lubią tę wiadomość
-
Ginger84 wrote:Lenuś do którego tyg byłaś pod opieką GC a od kiedy chodzisz już tylko do swojego gina?
I jakie bierzesz leki na tym etapie?
Cieszę się bardzo że prenatalne wyszły ok i dzieciaczki zdrowe:) tobie pewnie też ulżyło po raz kolejny:)
Ja w tazie proszę o kciuki za tydz w czwartek czekamy na serduszko ale jeszcze się przypomnę co byście nie zapomniały trzymać heh
Ginger, sprawdziłam, ostatni raz na USG w GC byłam w 7t2d ciąży, wtedy dr Mercik powiedział mi, żebym już chodziła na wizyty do swojego lekarza prowadzącego i tak też zrobiłam.
Teraz biorę duphaston 3x1, luteinę 100 3x2, Fragmin 5000 + suplementy (witaminy prenatalne, wit.D3, DHA, magnez, kwas foliowy i witaminy z grupy B ). Duphaston mam odstawić za tydzień, a za dwa tygodnie powoli będę odstawiała luteinę, czego się bardzo obawiam. Fragmin mam brać przez całą ciążę.
Kciuki trzymam cały czasWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 19:28
-
Lenus na poczatku serdecznie Ci gratuluje!! Ja prosze o kciuki 25.03 bo wtedy mam polowkowe.
Ja tez podchodzilam do procedury w GynC i ten sam lekarz mnie prowadzil i mi podano 1 zarodek, myslalam, ze scisle trzymaja sie procedur, ale z biegiem czasu z kim nie rozmawialam kazdy mial podawane 2 zarodki mimo wieku < 35 i wtedy bylam cholernie rozzalona, ze mnie nawet nikt nie spytal.
Co do luteiny to ja biore 100 2x1 i juz jakies 1,5 m-ca temu lekarka kazala mi jedna odstawic i przez 2 dni nie bralam i mialam mocne bole brzuch, wiec wrocilam do dwoch tabletek no, ale niebawem pewnie bede odstawiac choc tez sie bojeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 19:43
Lenuś lubi tę wiadomość
-
Lila84 wrote:Podczytuje Was od dłuższego czasu i dzisiaj oficjalnie mogę się przyłączyć do tematu - mam nadzieję że mnie przyjmiecie
Właśnie zaczęłam antyki , idziemy długim protokołem. Jest to nasze pierwsze podejście i lekki stresik byłwitaj w klubie ivf
Lila84 lubi tę wiadomość
-
takasobieja wrote:A wtedy owu nie ma? Bo zastanawia mnie, czy wtedy czekaja na dojrzewanie pecherzyka i czy poddaja zastrzyk na pekniecie..?Piggy wrote:czyli może być tak że jezeli endometrium bedzie odpowiednie to moge mieć wcześniej niż te 21 dni o ktorych pisałaś?
endo doszło mi do 13mm, a pęcherzyka dominującego na pewno nie było. Tamten transfer miałam w 23dc, a podawany był blastś.
No i co do Gamety, to rzeczywiście, jak pisze Takasobie ja, nie było dyskusji, nie mogłam pobrać dwóch zarodków, bo mam 31 lat. -
Lila84 wrote:Kochane podpowiedzcie bo z tego całego stresu nie zapytałam Dr.
Od jakiegoś czasu biorę VitaMiner Prenatal z kwasem foliowym.. Czy przy antykach mam go odstawić?Lila84 lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
nick nieaktualnyLila84 wrote:Kochane podpowiedzcie bo z tego całego stresu nie zapytałam Dr.
Od jakiegoś czasu biorę VitaMiner Prenatal z kwasem foliowym.. Czy przy antykach mam go odstawić?
Ja go też biorę i to cały czas, nie odstawiałam przy antykach
Lila84 lubi tę wiadomość
-
Lenuś wrote:Ginger, sprawdziłam, ostatni raz na USG w GC byłam w 7t2d ciąży, wtedy dr Mercik powiedział mi, żebym już chodziła na wizyty do swojego lekarza prowadzącego i tak też zrobiłam.
Teraz biorę duphaston 3x1, luteinę 100 3x2, Fragmin 5000 + suplementy (witaminy prenatalne, wit.D3, DHA, magnez, kwas foliowy i witaminy z grupy B ). Duphaston mam odstawić za tydzień, a za dwa tygodnie powoli będę odstawiała luteinę, czego się bardzo obawiam. Fragmin mam brać przez całą ciążę.
Kciuki trzymam cały czas
A ja myślałam że progeteron trzeba przyjmować całą ciążę a z kolei że fragmin za jakiś czas odstawię.
A i jeszcze od kiedy bierzesz te wszystkie suplementy? Gin ci polecił brać czy jeszcze w klinice?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 20:56
-
niecierpliwa wrote:Lenus na poczatku serdecznie Ci gratuluje!! Ja prosze o kciuki 25.03 bo wtedy mam polowkowe.
Ja tez podchodzilam do procedury w GynC i ten sam lekarz mnie prowadzil i mi podano 1 zarodek, myslalam, ze scisle trzymaja sie procedur, ale z biegiem czasu z kim nie rozmawialam kazdy mial podawane 2 zarodki mimo wieku < 35 i wtedy bylam cholernie rozzalona, ze mnie nawet nikt nie spytal.
Co do luteiny to ja biore 100 2x1 i juz jakies 1,5 m-ca temu lekarka kazala mi jedna odstawic i przez 2 dni nie bralam i mialam mocne bole brzuch, wiec wrocilam do dwoch tabletek no, ale niebawem pewnie bede odstawiac choc tez sie boje
Kciuki masz zagwarantowane
A jak się czujesz?niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Ginger84 wrote:A ja myślałam że progeteron trzeba przyjmować całą ciążę a z kolei że fragmin za jakiś czas odstawię.
A i jeszcze od kiedy bierzesz te wszystkie suplementy? Gin ci polecił brać czy jeszcze w klinice?
Część dziewczyn luteinę przyjmuje bardzo długo, czasami właśnie przez całą ciążę, natomiast heparyna zwykle przepisywana jest przy in vitro i po krótkim czasie jest do odstawienia. Dr M. ostatnie opakowanie przepisał mi w 8tc i po 10 dniach miałam już przestać brać, ale moja lekarka zdecydowała, że w moim przypadku wskazane jest przyjmowanie przez całą ciążę.
Co do suplementów, to w klinice chcieli, żebym brała tylko kwas foliowy, ale ja jak zwykle jestem mądrzejsza. Moja lekarka od razu poprosiła o przyjmowanie witamin prenatalnych (ale już brałam), od 2 trymestru dołożyła DHA, wit. D3 i magnez (to wszystko też już brałam od pierwszego trymestru
)
Anna255 lubi tę wiadomość