X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w gamecie nie bylo mowy o podaniu szybciej, tak samo jak i dwoch zarodkow...

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaką miałyście dawkę luteiny po transferze? Ja mam 200 dopochwowo i 200 podjezykowo... zastanawiam sie czy to nie za mało?!

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • yomegi Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyzka wrote:
    Ja jestem z Krakowa, leczymy się w Macierzyństwie, za niecały miesiąc zaczynam nasze 1 podejście. Myślałam o Artvimedzie,ale leczyliśmy się wcześniej u androloga z macierzyństwa i jakoś tam zostaliśmy...ale opinie w ogóle na krakowskie kliniki nie najlepsze...:(

No właśnie... Będziesz miała krótki czy długi protokół?

Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
    2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
    05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
    21.02.2015 -początek IVF
    3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
    3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój :((
  • zyzka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yomegi wrote:
    No właśnie... Będziesz miała krótki czy długi protokół?
    Nie wiem jeszcze, 7 kwietnia mam 1 wizytę w 20 dc i wtedy się pewnie dowiem czy antyki czy czekamy na stymulkę do 1-3 dc... A Wy jaki protokół? Macie jakieś mrozaki ?

zyzka
  • yomegi Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy krótki. Niestety, z 6 tylko 3 kom się zapłodniły, rozwijały się prawidłowo do 3 doby, potem zaczęły umierać. Żadna komórka nie osiągnęła stadium blastocycty. Nie miałam transferu i nie mamy mrożaków :(

21.02.2015 -początek IVF
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yomegi no to ja zaakceptowałam, wiec powinnaś mnie mieć w przyjaciołach, ale mam zblokowaną opcję wysłania nowej wiadomości. Za cholerę nie wiem, czemu się tak podziało na wersji mobilnej. Na pewno mogę odpisać, ale Ty musisz coś pierwsza napisać :-)

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yomegi wrote:
    Lenuś a gdzie się leczycie? Pewnie już gdzieś pisałaś, ale dużo tego do wertowania.

Mam pytanie do dziewczyn z Krakowa, gdzie się leczycie? To nasze 1 podejscie w Artvimedzie i nie wiem co myśleć, opinie mieli różne...

yomegi, do IVF podchodziłam w Gyncentrum w Katowicach i z tego co słyszę, to dziewczyny leczące się w tej klinice nie mają problemu z otrzymaniem 2 zarodków.

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś do którego tyg byłaś pod opieką GC a od kiedy chodzisz już tylko do swojego gina?
    I jakie bierzesz leki na tym etapie?

Cieszę się bardzo że prenatalne wyszły ok i dzieciaczki zdrowe:) tobie pewnie też ulżyło po raz kolejny:)

Ja w tazie proszę o kciuki za tydz w czwartek czekamy na serduszko ale jeszcze się przypomnę co byście nie zapomniały trzymać heh :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 19:13

Sansivieria, zai2014, Beata.D, Konwalia, czarownica_tea lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • yomegi Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    yomegi no to ja zaakceptowałam, wiec powinnaś mnie mieć w przyjaciołach, ale mam zblokowaną opcję wysłania nowej wiadomości. Za cholerę nie wiem, czemu się tak podziało na wersji mobilnej. Na pewno mogę odpisać, ale Ty musisz coś pierwsza napisać :-)

Napisałam, aż za wiele razy ;]

21.02.2015 -początek IVF
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje Was od dłuższego czasu i dzisiaj oficjalnie mogę się przyłączyć do tematu - mam nadzieję że mnie przyjmiecie ;-)
    Właśnie zaczęłam antyki , idziemy długim protokołem. Jest to nasze pierwsze podejście i lekki stresik był ;-)

justa1234, Tosia 1981, Lenuś, Beata.D, Konwalia, czarownica_tea lubią tę wiadomość

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Lenuś do którego tyg byłaś pod opieką GC a od kiedy chodzisz już tylko do swojego gina?
    I jakie bierzesz leki na tym etapie?

Cieszę się bardzo że prenatalne wyszły ok i dzieciaczki zdrowe:) tobie pewnie też ulżyło po raz kolejny:)

Ja w tazie proszę o kciuki za tydz w czwartek czekamy na serduszko ale jeszcze się przypomnę co byście nie zapomniały trzymać heh :)

Ginger, sprawdziłam, ostatni raz na USG w GC byłam w 7t2d ciąży, wtedy dr Mercik powiedział mi, żebym już chodziła na wizyty do swojego lekarza prowadzącego i tak też zrobiłam.
    Teraz biorę duphaston 3x1, luteinę 100 3x2, Fragmin 5000 + suplementy (witaminy prenatalne, wit.D3, DHA, magnez, kwas foliowy i witaminy z grupy B ). Duphaston mam odstawić za tydzień, a za dwa tygodnie powoli będę odstawiała luteinę, czego się bardzo obawiam. Fragmin mam brać przez całą ciążę.

Kciuki trzymam cały czas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 19:28

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenus na poczatku serdecznie Ci gratuluje!! Ja prosze o kciuki 25.03 bo wtedy mam polowkowe.
    Ja tez podchodzilam do procedury w GynC i ten sam lekarz mnie prowadzil i mi podano 1 zarodek, myslalam, ze scisle trzymaja sie procedur, ale z biegiem czasu z kim nie rozmawialam kazdy mial podawane 2 zarodki mimo wieku < 35 i wtedy bylam cholernie rozzalona, ze mnie nawet nikt nie spytal.

Co do luteiny to ja biore 100 2x1 i juz jakies 1,5 m-ca temu lekarka kazala mi jedna odstawic i przez 2 dni nie bralam i mialam mocne bole brzuch, wiec wrocilam do dwoch tabletek no, ale niebawem pewnie bede odstawiac choc tez sie boje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 19:43

Lenuś lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila84 wrote:
    Podczytuje Was od dłuższego czasu i dzisiaj oficjalnie mogę się przyłączyć do tematu - mam nadzieję że mnie przyjmiecie ;-)
    Właśnie zaczęłam antyki , idziemy długim protokołem. Jest to nasze pierwsze podejście i lekki stresik był ;-)
    Pewnie że cię przyjmniemy :-D witaj w klubie ivf ;-)

Lila84 lubi tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    A wtedy owu nie ma? Bo zastanawia mnie, czy wtedy czekaja na dojrzewanie pecherzyka i czy poddaja zastrzyk na pekniecie..?
    Piggy wrote:
    czyli może być tak że jezeli endometrium bedzie odpowiednie to moge mieć wcześniej niż te 21 dni o ktorych pisałaś?
    W tamtym cyklu nie miałam zastrzyku na pęknięcie i rzeczywiście mój gin mówił, że nie będzie owulacji na cyklu z estrofemem. Co innego mój wykres, owulkę mi wyznaczył, a jakże :) endo doszło mi do 13mm, a pęcherzyka dominującego na pewno nie było. Tamten transfer miałam w 23dc, a podawany był blastś.

No i co do Gamety, to rzeczywiście, jak pisze Takasobie ja, nie było dyskusji, nie mogłam pobrać dwóch zarodków, bo mam 31 lat.

age.png
    age.png
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane podpowiedzcie bo z tego całego stresu nie zapytałam Dr.
    Od jakiegoś czasu biorę VitaMiner Prenatal z kwasem foliowym.. Czy przy antykach mam go odstawić?

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila84 wrote:
    Od jakiegoś czasu biorę VitaMiner Prenatal z kwasem foliowym.. Czy przy antykach mam go odstawić?
    Nie odstawiaj!!! Ja łykam go już w sumie od roku.

Lila84 lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila84 wrote:

Ja go też biorę i to cały czas, nie odstawiałam przy antykach

Lila84 lubi tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś wrote:
    Ginger, sprawdziłam, ostatni raz na USG w GC byłam w 7t2d ciąży, wtedy dr Mercik powiedział mi, żebym już chodziła na wizyty do swojego lekarza prowadzącego i tak też zrobiłam.
    Teraz biorę duphaston 3x1, luteinę 100 3x2, Fragmin 5000 + suplementy (witaminy prenatalne, wit.D3, DHA, magnez, kwas foliowy i witaminy z grupy B ). Duphaston mam odstawić za tydzień, a za dwa tygodnie powoli będę odstawiała luteinę, czego się bardzo obawiam. Fragmin mam brać przez całą ciążę.

Kciuki trzymam cały czas ;)

A ja myślałam że progeteron trzeba przyjmować całą ciążę a z kolei że fragmin za jakiś czas odstawię.

A i jeszcze od kiedy bierzesz te wszystkie suplementy? Gin ci polecił brać czy jeszcze w klinice?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 20:56

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lenus na poczatku serdecznie Ci gratuluje!! Ja prosze o kciuki 25.03 bo wtedy mam polowkowe.
    Ja tez podchodzilam do procedury w GynC i ten sam lekarz mnie prowadzil i mi podano 1 zarodek, myslalam, ze scisle trzymaja sie procedur, ale z biegiem czasu z kim nie rozmawialam kazdy mial podawane 2 zarodki mimo wieku < 35 i wtedy bylam cholernie rozzalona, ze mnie nawet nikt nie spytal.

Co do luteiny to ja biore 100 2x1 i juz jakies 1,5 m-ca temu lekarka kazala mi jedna odstawic i przez 2 dni nie bralam i mialam mocne bole brzuch, wiec wrocilam do dwoch tabletek no, ale niebawem pewnie bede odstawiac choc tez sie boje

Kciuki masz zagwarantowane :)
    A jak się czujesz?

niecierpliwa lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    A ja myślałam że progeteron trzeba przyjmować całą ciążę a z kolei że fragmin za jakiś czas odstawię.

A i jeszcze od kiedy bierzesz te wszystkie suplementy? Gin ci polecił brać czy jeszcze w klinice?

Część dziewczyn luteinę przyjmuje bardzo długo, czasami właśnie przez całą ciążę, natomiast heparyna zwykle przepisywana jest przy in vitro i po krótkim czasie jest do odstawienia. Dr M. ostatnie opakowanie przepisał mi w 8tc i po 10 dniach miałam już przestać brać, ale moja lekarka zdecydowała, że w moim przypadku wskazane jest przyjmowanie przez całą ciążę.
    Co do suplementów, to w klinice chcieli, żebym brała tylko kwas foliowy, ale ja jak zwykle jestem mądrzejsza ;) . Moja lekarka od razu poprosiła o przyjmowanie witamin prenatalnych (ale już brałam), od 2 trymestru dołożyła DHA, wit. D3 i magnez (to wszystko też już brałam od pierwszego trymestru ;) )

Anna255 lubi tę wiadomość

‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ