IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie
Mamy 36 tydzień ciąży a nasz Leoś pcha się na świat. Widać na USG (wczorajszym), że szyjka od góry zaczyna się rozwierać. A tak nam zależy, żeby jeszcze nasz Synek poczekał
Ledwo chodzę. Synek waży ok 3 kg i mam już bóle przepowiadające. Dwa tygodnie temu brałam luteinę. Teraz mam brać duphaston przez ok 2 tyg. No chyba, że nasz Leoś się uprze i przyjdzie na świat wcześniej. Stópkami rozpycha się pod lewymi żebrami i jest silny
Puchnę na potęgę. Bywam mocno zmęczona a mamy się niedługo przeprowadzać.
Ściskam Was wszystkie
Zdjęcie brzuszka z przed dwóch tygodni:
Konwalia, Kava, Sysiaaaaa, ma_pi, asiamar, MałaMi83, niecierpliwa, iga 79, Tosia 1981, kuciak, Justine, renieczka, Lenuś, Lila84, Sansivieria, yomegi, zai2014, Marta1986, agniesia2569, mycha28, justa1234, Anatolka, Anna255, Mimbla, Beata.D, nadzieja92, mrth666 lubią tę wiadomość
-
hej
MałaMi gratulacje kochanacudna beta, trzymam kciuki za piękny przyrost i spokojną ciąze :*
Kala za Ciebie też cały czas trzymam kciuki, będzie dobrze !
Roletka powodzenia ! &&&
Sysiaa zaczęłas już ovulastan? będziemy na podobnym etapie, u mnie dziś 11dc, jutro idę na wizytę do dr Pałaszewskiego, pewnie już po recepte na gonapeptyl. Trzymam kciuki kochana bardzo mocno. Ty wczesniej szłas już długim protokołem?
MisiaMisia Pięknie
MisiaMisia, Kala 1980 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy po nieudanym transferze też miałyście bardzo obfite miesiączki ?? Ja to się aż dziś przeraziłam że jakieś skrzepy ze mnie lecą a moje @ zawsze były delikatne i 3 dni a teraz nie nadążam nad wymiana podpasek
Co godzinkę jestem w wc.
Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów. Jest cud ❤
-
Anatolka wrote:Wiecie co, mega wkurza mnie brak zasad przy odpowiadaniu na pytania przez eksperta. Mialo byc tak, ze te, ktore maja najwiecej polubien otrzymuja odpowiedz
same spojrzcie. Jest odpowiedz na pytania, ktore maja 2-3 polubienia, a to "nasze zmobilizowane" o lekach i jakosc komorek ma 34 i zostalo bez odpowiedzi
jest na samej gorze, wiec baaaardzo watpie, ze zostalo niezauwazone
z reszta nie tylko z tym jest taka sytuacja, w tym drugim dziale tez zostalo pytanie bardzo polubione bez odpowiedzi...
Też mnie to zaskoczyło, może napisz do administratora ovu w tej sprawie, to chyba nie problem przesłać to pytanie e-mailem do dr. skoro go "nie zauważył". -
Tris ja bede za tobą jakieś dwa tygodnie pewnie. Pierwszy zastrzyk z Gonapeptylu dopiero 5 kwietnia, wiec jeszcze troszkę.
Ostatnio miałam długi protokół, który zakończył sie hiperkapobrano 22 komórki w tym 18 cumulusów. Teraz lekarz musi uważać na dawki leków, żeby było bezpieczniej.
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Punkcja planowana jest na 27 kwietnia, a ewentualny transfer na 2 maja
majówka w klinice
Wczoraj miałam 5 dc, wiec wychodzi na to, ze gonapeptyl w 17 dc. Powinnam sie zgłosić do lekarz w 2 dc, ale niestety, stad decyzja o wzięciu tylko 19 tab antyDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Triss, Sysia kciuki za was &&&&&&&
Asia ja po pełnej procedurze miałam bardzo obfitą @, po crio była mocniejsza niż zwykle ale nie aż tak bardzo jak po ivftriss lubi tę wiadomość
-
A ja jestem zła. W zeszłym miesiącu dzwoniłam, żeby się umówić na zabieg i głupie babsko kazało dzwonić w 1dc, żeby umówić się na zabieg w tym cyklu. I co? I DUPA! Nie ma już terminów, ale bez problemu dzisiejsza Pani powiedziała, że może mnie zapisać na kolejny cykl. Gdzie tu logika?!
Na szczęście ta kobieta była bardziej wyrozumiała i jutro będą dzwonić do 2 kobiet, które nie mają potwierdzonego zabiegu jeszcze więc jest szansa, że mi się uda w tym cyklu. Już się na wszystko nastawiłam, w pracy idealnie mi pasuje, bo przed świętami nic się nie dzieje, a tu... achhh.
Trzymajcie kciuki, żeby któraś kobieta zrezygnowała z zabiegu i żebym mogła wskoczyć w jej miejsceAnko:-) lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Lila84 wrote:Triss, Sysiaaa idziemy prawie "łeb w łeb"
Ja w piątek zaczynam Gonapeptyl i mam ogromną nadzieję że majówkę spędzimy w "szerszym gronie"Fajnie, bo może uda nam się minąć albo spotkać w klinice.
Lila84 lubi tę wiadomość
Kala za Ciebie też cały czas trzymam kciuki, będzie dobrze
oby do piątku, różne mysli w glowie się kołaczą, ale co ma byc to będzie.
transfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
transfer 16.03.2015 dwóch maluchów -beta ujemna
transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna
Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8
Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2
Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
[/url]
-
MisiaMisia piekny brzuszek! Juz sie nie moge doczekac kiedy ja taki bede miala, bo mam stosunkowo maly nadal choc rosnie
Wiem, ze nie jest wazna wielkosc brzuszka tylko to zeby malenstwo sie dobrze rozwijalo i roslo, ale to taki namacalyny znak
Czyli juz wybraliscie imie??
MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:MisiaMisia piekny brzuszek! Juz sie nie moge doczekac kiedy ja taki bede miala, bo mam stosunkowo maly nadal choc rosnie
Wiem, ze nie jest wazna wielkosc brzuszka tylko to zeby malenstwo sie dobrze rozwijalo i roslo, ale to taki namacalyny znak
Czyli juz wybraliscie imie??
Nasz Synek jest dość długi więc może stąd mam takie brzuchoWybraliśmy imię Leon.
Najbardziej brzusio jednak rośnie pod koniec ciąży więc wszystko przed Tobą
niecierpliwa, takasobieja lubią tę wiadomość
-
MisiaMisia wrote:Nasz Synek jest dość długi więc może stąd mam takie brzucho
Wybraliśmy imię Leon.
Brzuszek masz przepiękny
MisiaMisia wrote:Nasz Synek jest dość długi więc może stąd mam takie brzucho
Wybraliśmy imię Leon.
Leosie są superowe, znam kilku
Marzę o takim brzuszku, najlepiej już, teraz!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 13:41
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
Kala 1980 wrote:oby do piątku, różne mysli w glowie się kołaczą, ale co ma byc to będzie.
Kala 1980, justa1234 lubią tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno