IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anko:-) wrote:A to nie ma wpływu na zaciazenie samo w sobie?
Wypośrodkuje dziewczyny. Przy ivf nie ma wpływu na zaciążenie. Jest przy naturalnych staraniach, bo często blokuje owulacje. Nie masz się czym martwić w Twojej sytuacji.Anna255, Kava, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Ginger84 wrote:Relacja z wizyty
Przepaść ogromna między wizytami u dr Cz. a dr. M.. no ale to już wiemy:)
Sam zapytał gdzie będę prowadziła ciążę i się okazało że to kolega mojego gina:)
Badania prenatalne mam 23.04 godz 11.20 u dr Rozmus (tak jak polecałyście) więc chyba się nie spotkamy Lenuś..
Dr. M. bez problemu da mi skierowanie więc faktycznie 1 i 2 badanie bezpłatne:)
A teraz najważniejsze.. dzidziuś rozwija się prawidłowo.. ma już prawie 3 cm:) tak się wiercił i skakał że jak patrzyłam na to usg to ryczałam jak bóbr.. nogi rozłożone na fotelu lekarz na mnie patrzy a ja becze jak głupia.. ślicznie już widać małego człowieczka na zdjęciu:)
Leki pomału mam odstawiać po 12 tyg czyli fragmin i encorton. Luteine i duphaston zmniejszać dawki ale jakoś się tego boję.
Jak u was z odstawianiem leków?
ps. dziękuję za kciuki :*
Ja jestem umówiona na 10, więc pewnie się miniemy.
Co do lekow... Fragminu nie odstawiałam, będę brała przez całą ciążę, ale u mnie z innych względów. Duphaston odstawiłam w tamtym tygodniu tj. na przełomie 14 i 15 tygodnia, Luteinę jeszcze biorę, ale powoli zmniejszam dawki - od dzisiaj 2x2 zamiast 3x2, za 2 tygodnie 2x1 i pewnie po kolejnych dwóch tygodniach odstawię całkowicie, taką informację przekazała mi pani doktor na dzisiejszej wizycie.
Ja również ryczałam podczas USG
Super, że wszystko z dzidzią ok, gratuluję -
Kala bardzo mi przykro
Uszy do gory! W koncu sie uda!
Ginger slyszalas serducho?
Dziewczyny okres chyba powinnam byla dostac w pniedzialek, najpozniej w srode, dalej go nie mammialam wczoraj rano sluz z krwia ale wydaje m sie ze po seksie nocnym..
testa zrobilam dzis dla formalnosci, nic. Kurde nie stresuje sie... wiec nie wiem co mi przesunelo tak okres.
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Dziewczyny trzymajcie kciuki za moją betę dzisiaj powtórka, bardzo się boję...
justa1234, Konwalia, czarownica_tea lubią tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
3mam! O ktorej bdda wyniki?
Kurde cbcialam sie zapisac na krotnie usg do mojego gina... zawsze mial czynne w soboty, chyba to zmienil. Nie mam ciagle okresu, spoznia sie 6dzien lub 3zalezy czy owu byla 19dc czy 16dc. Brzuch boli, cycki bola. Eh
szyjka nie wskazuje na to ze dostane dzis okres, co to moze byc?
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Ginger84 wrote:Relacja z wizyty
Przepaść ogromna między wizytami u dr Cz. a dr. M.. no ale to już wiemy:)
Sam zapytał gdzie będę prowadziła ciążę i się okazało że to kolega mojego gina:)
Badania prenatalne mam 23.04 godz 11.20 u dr Rozmus (tak jak polecałyście) więc chyba się nie spotkamy Lenuś..
Dr. M. bez problemu da mi skierowanie więc faktycznie 1 i 2 badanie bezpłatne:)
A teraz najważniejsze.. dzidziuś rozwija się prawidłowo.. ma już prawie 3 cm:) tak się wiercił i skakał że jak patrzyłam na to usg to ryczałam jak bóbr.. nogi rozłożone na fotelu lekarz na mnie patrzy a ja becze jak głupia.. ślicznie już widać małego człowieczka na zdjęciu:)
Leki pomału mam odstawiać po 12 tyg czyli fragmin i encorton. Luteine i duphaston zmniejszać dawki ale jakoś się tego boję.
Jak u was z odstawianiem leków?
ps. dziękuję za kciuki :*
No cudowne wiadomościPewnie już teraz jesteś spokojniejsza
Śliczny suwaczek
-
dziś na papierze toaletowym znalazlam malutkie strzepki krwi i zastanawiam sie czy to od aplikatora, czy po tranferze czy moze po implantacji. obiecywalam sobie że nie bede sie dopatrywała oznak, ale już widzę, że to nie bedzie możliwe. Może lepiej byłoby jednak iść do pracy i nie mieć czasu na rozmyślania.
Anko:-) lubi tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Dzień dobry.
Ja wracam juz z moja blasta. Jeszcze dwie ładne zamrozili a dwie jeszcze obserwują do ewentualnego mrozenia.
dziękuję za wsparcie wczoraj bo już sialam panikę. Teraz obiecuje być grzeczna:)Ginger84, Sysiaaaaa, Agnieszka_A., Kava, agniesia2569, iga 79, Beata.D, Marta1986, Anna255, Tosia 1981, Konwalia, Danae, yomegi, justa1234, Sansivieria, czarownica_tea, kapturnica, triss, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Marta1986 wrote:No cudowne wiadomości
Pewnie już teraz jesteś spokojniejsza
Śliczny suwaczek
To fakt jestem spokojniejsza chyba pomalutku zaczyna do mnie dochodzić że jestem w ciążywiadomo strach siedzi we mnie ale staram się odganiać złe myśli od razu.
Zastanawiam się od którego tyg robi się usg przez brzuch? Bo chce wziąć synka na wizytę żeby zobaczył maleństwo na usg.
Dziewczyny czy wy przeczuwałyście czy będzie chłopczyk czy dziewczynka i czy się wam sprawdziło?
Ja przy synku czułam że będzie chłopak a teraz czuję że dziewczynka.. ciekawe:)Kava lubi tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Dzień dobry.
Ja wracam juz z moja blasta. Jeszcze dwie ładne zamrozili a dwie jeszcze obserwują do ewentualnego mrozenia.
dziękuję za wsparcie wczoraj bo już sialam panikę. Teraz obiecuje być grzeczna:)
To teraz relax odpoczynek czekamy i trzymamy kciuki