X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną izoflawony sojowe!!! naturalny chlomid!
Odpowiedz

izoflawony sojowe!!! naturalny chlomid!

Oceń ten wątek:
  • olinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurna... ja mam prysznic... :P może się zwinę w brodziku :P

bea lubi tę wiadomość

• karola30 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) probuj kochana, moze termofor?nie wiem, Oby pekl dziad!!

49049ae238dc6164af62945de0ef9b4d.png
  • olinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo, termofor!!! zaraz sobie zagrzeje :D

karola, a co do Twojego problemu to nie wiem co Ci poradzić, nigdy nie miałam czegoś takiego. Jeśli naprawdę się martwisz to idź do lekarza. A jakie dawki soi brałaś???

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, faktycznie dziwnie to wygląda. Może tak jak Olinka radzi powinnaś wybrać się do lekarza. Mam nadzieję, że wszystko będzie okej :(

Mam jeszcze pytanie do tych, które mają już cały cykl z soją za sobą, czy wydłużyła wam się druga faza cyklu? Bo u mnie już dzisiaj powinno być plamienie przed @, od dwóch już lat na dwa dni przed okresem się pojawiają, a nie ma i jeszcze temperatura lekko do góry poszła pomimo tego, że piłam wczoraj alkohol i powinna być dramatycznie niska dzisiaj. I robię sobie nadzieję. Obiecałam sobie, że nie będę tego robić ale jednak.

Karola, Olinka i wszystkie sojowe koleżanki trzymam kciukasy! Będzie dobrze! :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • karola30 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2013, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U lekarza bylam I wie co bylo w poprzednim cyklu..2razy 6 dniowe plamienia obfite/uplawy I po ostatnim plamieniu odrazu okres okolo 5dniowy w ktorym bralam soje no I teraz to ale odrazu krew. Badania Krwi juz byly a Usg mam 4 listopada wiec mam nadzieje ze cokolwiek sie wyjasni. Adk nie pomoge poki co niestety. A jutro nic nie robie bo rece beda zajete sciskaniem kciukow za olinke I adk ;-) ♥♡

• olinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2013, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk, ja miałam dwa razy po soi fazę idealnie 14 - dniową, 15 dnia przychodziło plamienie. I pamiętaj kochana, że lepiej cierpliwie czekać niż pić alkohol. Ja mam nadzieję zawsze do pierwszej kropli krwi :) mimo, że rozum podpowiada inaczej.

• malinka5020 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk ja niestety nie pomoge bo kończe pierwszy cykl bez owulki :( w następnym chyba wezme dawki 2000 mg :( żartuje oczywiście żeby ktoś nie pomyslał, że na prawde... ale jestem załamana...
    karola dziwne to, ja mam plamienia nie raz w środku cyklu i pod koniec zazwyczaj brązowe ale zdarzało mi się kiedyś plamic krwawo po współżyciu ale to tylko troszke i chwilke bezpośrednio po... Powinnaś iść z tym do lekarza. a może u Ciebie to takie śródcykliczne ?! Przytulam :*
    olinka trzymam kciuki, pękaj, pękaj pęcherzyku !!!!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2013, 19:29

[img]http://
    www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/20614[/img]

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie odpadam już. Chyba się zamknę w jakiejś jaskini w górach i wyjdę dopiero jak się okres pojawi. Spóźnia się co prawda dopiero jeden dzień ale temperatura wzrosła dzisiaj o 0,2 stopnia. Zrobiłam test o czułości 10 ale negatywny :( Może jeszcze za wcześnie? A najpewniej w ogóle w ciąży nie jestem tylko ta wredna @ robi to żeby mnie dręczyć!

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • zaba25 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2013, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny u mnie tez jaja... dzis 19dc i wkoncu test owu pozytywny, zaraz ide grzac sie w wannie i dzis dzialamy mam nadzieje bo maz 12h w pracy- oby miala jeszcze sily!!! trzymajcie kciuki- bardzo prosze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 17:02

Julia 24.02.2010 Dla ciebie zyje
    aniolek [*] 20/06/2012 6tc
    aniolek [*] 02/08/2014 4/5tc
    aniolki [*] 23/10/2014 8tc
  • olinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj w klubie zaba, u mnie też 19 dnień i test owu pozytywny, a więc do roboty :) póki co z serduszek nie zaniedbywałam... oby to było owu!!!

• zaba25 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas kicha z serduchami maz duzo pracuje, ja ciagle chora- chyba juz zatoki mi poszly, mam nadzieje, ze jednak nie za pozno bedzie.
    co do fazy lutealnej, ostatnio mialam 13dni ja mam rozne niestety, dziwne bo wczesniej mialam 13-14 a teraz nawet 10.ale po soi w ostatnim cyklu bylo 13.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 17:07

• karola30 Koleżanka

Wysłany: 22 października 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny Gratuluje testow pozytywnych!
    adk trzymam kciuki! zaba trzymam kciuki! a maz jak zmeczony to go masazem ciekawym rozluznij... :)
    olinka ja bralam malo bo 80 a potem do konca 120 i ostatni dzien 160 chyba, nigdy sie nie dowiem czy zaskoczylam przez te plamienia i infekcja jeszcze mnie odwiedzila.
    malinka wiem ze cos jest nie tak :( czekam na usg i potem znowy do GP. za duzo mam innych niepokojacych objawow zebym sie nie martwila.. moze mialam torbiele i popekaly albo polip albo gorzej.. to krwawienie to jakby z rany saczacej sie :)ahhh tam oby do usg nie moge sie doczekac

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co u was słychać? U mnie jakieś jaja się porobiły. Okresu nie ma, testy negatywne, temperatura żyje własnym życiem. Sama nie wiem co mam o tym myśleć.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • karola30 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADK Poczekaj jeszcze pare dni i zrob nowy test :) tempki napewno wyzsze niz na poczatku cyklu :) Trzymam kciuki za zielone!!

• karola30 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwczyny... czy ktoras mieszka moze w Anglii i miala monitorowany cykl wlasnie tutaj?? a moze znacie kto mial? Potrzebuje troche informacji na ten temat z pierwszego zrodla. Bede wtedy wiedziala co wymuszac od GP (bo Polskie pacjentki poki co wiedza wiecej niz oni!). a nie wiem czy taki monitoring jest ze skierowania od GP czy w klinikach czy jeszcze gdzies inndziej..duzo tego tu. Prosze o pomoc ? :)!

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co tu taka cisza? Co słychać u moich ulubionych sojowych koleżanek? :) Jakieś ciąże może? :P Ja już się tylko śmieje z mojego cyklu. Wrzucam na luz i co ma być to będzie. Będę się spinać na nowo od następnego cyklu. Wezmę większą dawkę, może wtedy będzie lepiej.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • karola30 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk przyznam ze ciekawy ten twoj cykl. Ale jak mozesz to naprawde wrzuc na luz troszeczke i moja rada serduszkuj ile mozesz - ja w moja pierwsza ciaze zaszlam w 2008 (nic wtedy nie monitorowalam). we wrzesniu mialam okres a w ciaze zaszlam w grudniu :). Lekarz byl w szoku i nie potrafil tego wyjasnic. tak juz chyba bywa przy PCO. a o ciazy nie wiedzialam 3 miesiace(zadnych objawow;pilam,palilam i dobrze sie bawialam). Teraz przez to monitorowanie sama sie cholernie stresuje. Takze, wiem ze latwo mowic, ale baw sie i nie przestawaj z serduszkowaniem :) <3 !!!!

• zaba25 Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mieszkam w uk ale kochana tu jest z tym parodia ja nie wiem co trzeba zrobic zeby ci pomogli... chodzilam do GP 6 miesiecy i nic mial nas wyslac do kliniki i do tej pory cisza, jedyne co zrobil to badanie nasienia i u mnie progesteronu przez 3 cykle zeby sprawdzic czy mam owulke, przy okazji wyszlo ze mialam polia i mam pco- na co powiedzial ze pco sie nie leczy- masakra...

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola30 wrote:
    Adk przyznam ze ciekawy ten twoj cykl. Ale jak mozesz to naprawde wrzuc na luz troszeczke i moja rada serduszkuj ile mozesz - ja w moja pierwsza ciaze zaszlam w 2008 (nic wtedy nie monitorowalam). we wrzesniu mialam okres a w ciaze zaszlam w grudniu :). Lekarz byl w szoku i nie potrafil tego wyjasnic. tak juz chyba bywa przy PCO. a o ciazy nie wiedzialam 3 miesiace(zadnych objawow;pilam,palilam i dobrze sie bawialam). Teraz przez to monitorowanie sama sie cholernie stresuje. Takze, wiem ze latwo mowic, ale baw sie i nie przestawaj z serduszkowaniem :) <3 !!!!

Jestem absolutnie wyluzowana :P Zero stresu i presji. Jakoś się uspokoiłam wewnętrznie... CO do serduszek to jakoś nie mam ani odrobiny ochoty (to chyba najgorszy dla objaw jaki mam związany z PCO) więc nie mam zamiaru się zmuszać. Pomyślę o tym w nowym cyklu, jak będę miała ochotę oczywiście i o ile kiedyś się zacznie nowy cykl :P

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaba25 wrote:
    ja mieszkam w uk ale kochana tu jest z tym parodia ja nie wiem co trzeba zrobic zeby ci pomogli... chodzilam do GP 6 miesiecy i nic mial nas wyslac do kliniki i do tej pory cisza, jedyne co zrobil to badanie nasienia i u mnie progesteronu przez 3 cykle zeby sprawdzic czy mam owulke, przy okazji wyszlo ze mialam polia i mam pco- na co powiedzial ze pco sie nie leczy- masakra...

Jakaś tragedia :/ a podobno w Polsce opieka medyczna jest do dupy...

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ