X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • wpaula Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mialam napisac ja na etapie ze dzis mam wizyta jestem w srodku cyklu popzredzajacego stymulacje czyli chyba powinnam zaczac od dnia miesiaczki stymulacje , zobacze co doktor powie jak mi rozpisze jaki protokol i jak nasze badania dzis mu pokazemy u mnie wyszla ta mutacja mukowiscydozy a meza wynik dopiero dzis odbiore

sylwia to skoro popatrzylas dobrze na ten progetseron to jest naprawde dziwny , odpisal cos lekarz? z tego co czytalam w necie to jak np jest 3,5 czy 3 to mowia ze to jest wysoki ale 11:>? swiezego transferu na bank nie bedzie ale przynajmniej moze ladne zarodeczki w tym meisiacu ogarniecie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 08:55

sylwia211987 lubi tę wiadomość

hchypc0zq19q40mp.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpisał przed chwilą, Niuni miała rację..prawdopodobnie któryś pękł..ale może te co zostały da radę uratować...ja dziewczyny nic nie rozumiem już

Sylwia211987
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a to Ty miałaś wcześniej też taką sytuację, że pękły wcześniej? Czy która dziewczyna?

• Niuni Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, kurcze... :-(
    Dla mnie to jakieś dziwne wszystko?!
    Ja już jestem uczulona na te pozostałości z poprzedniego cyklu. Bo sama się sparzylam.. nie rozumiem, dlaczego lekarze nie czekają aż będzie czysto.. eh.
    Trzymam kciuki, aby reszta dała radę! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 09:34

1769e124dc.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Sylwia a to Ty miałaś wcześniej też taką sytuację, że pękły wcześniej? Czy która dziewczyna?
    Tak miałam...mimo brania leków wystąpiła owulacja......
    Och Niuni pogadam z nią jutro....lekarz napisał że wspólnie podejmniemy decyzję, więc czekam do jutra...na pewno dam znać
    Jestem zła dziewczyny...Bo rozumiem jeśli transfer się nie uda...jeśli komórki się nie podzielą ale żeby ze stymulacja takie cyrki były...i co kurcze znowu kasa w plecy....nerwy zacznąja rządzić....jak teraz nie pobiora to chyba będę musiała przerwę zrobić w stymulacji...Bo ile te jajniki mogą znieść ...ech

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 09:50

Sylwia211987
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia bardzo mi przykro. Ja już bym tam sobie z Nimi inaczej rozmawiała. Rozumiem raz może się zdarzyć, ale znowu?

Co oni myślą, że śpimy na kasie? Że Nasze zdrowie się nie liczy? Mam wrażenie, że lecą tam taśmowo, aby najwięcej. Szkoda, że nie ma tutaj żadnej konkurencji dla Nich...

Naprawdę oni za nic nie odpowiadają? Mogą popełniać błędy, ale konsekwencje ponosimy tylko my?

• Stereo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde sylwia. Tylko popytaj go czy jeżeli one urosną do wymaganej wielkości to czy będą pełnowartościowe. Tak jak Niuni pisze. Ja też chyba bym wolała na czysto startować. Tak jak powinno być. Chyba tutaj PC za bardzo zaryzykował. Porozmawiaj z m i podejmijcie najlepszą decyzje. Wypisz sobie wszystkie pytania/wątpliwości na kartce i na wizycie pytaj. Bo nie chodzi zeby na odczepne pobrać te komórki tylko żeby były jak najlepsze.
    Wombi a jak u was?? Ma jakim etapie jesteście teraz???

f2wl3e5e1xpk92bv.png
    Endometrioza, wysoka prolaktyna, niedoczynność.
    Po dwóch histeroskopiach.
    Ciąża biochemiczna 10.2017r.
    Laparoskopia 12.2017 jajowody drożne.
    Synuś 2010 :)
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne, przeciez to duże obciążenie.
    U EB masz monit jutro??
    A sluchaj, Ty masz niskie AMH, że tak mało tych pęcherzykow??

1769e124dc.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Budzyńska ,nie znam ..tak mam niskie amh ...0.64

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 12:09

Sylwia211987
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia211987 wrote:
    Pani budzyńska ,nie znam ..tak mam niskie amh ...0.64

Rozumiem,
    Tak to EB ;-)

1769e124dc.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inny lekarz, może inaczej spojrzy na problem, może coś innego wymyśli, zapytam,dam wam znać co mi powie

Misia875 lubi tę wiadomość

Sylwia211987
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stereo wrote:
    Kurde sylwia. Tylko popytaj go czy jeżeli one urosną do wymaganej wielkości to czy będą pełnowartościowe. Tak jak Niuni pisze. Ja też chyba bym wolała na czysto startować. Tak jak powinno być. Chyba tutaj PC za bardzo zaryzykował. Porozmawiaj z m i podejmijcie najlepszą decyzje. Wypisz sobie wszystkie pytania/wątpliwości na kartce i na wizycie pytaj. Bo nie chodzi zeby na odczepne pobrać te komórki tylko żeby były jak najlepsze.

Właśnie stereo tak zamierzam zrobić...Bo co mi po ....starych komórkach.... Tym bardziej że ja nie mam z czym szaleć .No ale z drugiej strony raczej lekarz nie leciał by w ciemno gdyby nie widział szansy, zobaczę co powie mi jutro pani doktor....

Sylwia211987
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia u mnie jak startowałam do stymulacji okazało się, że nie pękło poprzednie jajeczko i EB zaleciła leki na wyciszenie. Bała się, że przez to nie pęknięte jajo inne nie urosną jak trzeba albo będzie ich mało. I dzięki niej startowałam na czysto.
    Trzymam kciuki za wizytę

Stereo, sylwia211987 lubią tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Sylwia u mnie jak startowałam do stymulacji okazało się, że nie pękło poprzednie jajeczko i EB zaleciła leki na wyciszenie. Bała się, że przez to nie pęknięte jajo inne nie urosną jak trzeba albo będzie ich mało. I dzięki niej startowałam na czysto.
    Trzymam kciuki za wizytę
    No właśnie....myślę też o konsultacji u profesora K. Może będzie miał jakiś pomysł...nie wiem już sama..A wiecie jakie są do niego terminy może? Albo zadzwonię i zapytam, nie chciałabym rezygnować z PC ale kurcze no drugi raz taka sama sytuacja...ja wiem nie jego wina, ech zobaczę co jutro mi powie doktor, Często pojawia się w postach jej nazwisko i chyba też jest dobra,w każdym razie czekamy do jutra

Sylwia211987
  • Stereo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia tylko tutaj to twoje nerwy i spore pieniądze. Czekam na wieści z jutrzejszej wizyty.

f2wl3e5e1xpk92bv.png
    Endometrioza, wysoka prolaktyna, niedoczynność.
    Po dwóch histeroskopiach.
    Ciąża biochemiczna 10.2017r.
    Laparoskopia 12.2017 jajowody drożne.
    Synuś 2010 :)
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stereo wrote:
    Sylwia tylko tutaj to twoje nerwy i spore pieniądze. Czekam na wieści z jutrzejszej wizyty.
    Odezwę się na pewno wizytę mam po 15,
    DZIĘKUJĘ dziewczyny za wasze wpisy na temat mojej sprawy, za wasze rady. To cenne, po mimo tego że się nie znamy osobiście. A tymczasem kończę obiad i lecę z moim ,,synkiem,, <pies> na spacer;-)

Wpaula jak tam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 15:33

Niuni, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

Sylwia211987
  • wpaula Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez po wizycie , u mnie estra owulacja na tabletkach antykoncepcyjnych takie cuda to tylyko u mnie jak zrobi sie z tego torbiel to nie uda sie stymulowac od nast cyklu w ogole mam bardzo malo pecherzykow amh 1,1 a tylko 3 pecherzyki na akzdym jajniku wiec lacze sie w bolu z sylwia z neidroznoscia i pecherzykami :| leki mam zapisal ovaluap mensinorm cetrotide , ktos mial takie:)?

hchypc0zq19q40mp.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpaula ktoś mi kiedyś tu napisał że nie ilość a jakość się liczy..ja mam teraz ovaleap ale sama widzisz jak to u mnie jest a cetrotide 0.25 chyba na mnie nie działa:-)....Głowa do góry damy radę!!! I Ty i Ja i my wszystkie tutaj, nasze organizmy są bardzo skomplikowane ale damy radę, musimy. Ja tak sobie myślę nie ma się co poddawać, są osoby które w ogóle nie mają szans na dziecko a my mamy. To kiedy teraz masz podgląd?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 18:32

Sylwia211987
  • wpaula Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piątego marca idę spr czy torbiel jest jakby nie było to 6go zaczynam stymulację. A teraz boli mnie jajnik prawy zbliża się owulacja. Niesamowite Zara kolejna tabletka anty o 21 biorę a w brzuchu takie cyrki. Sylwia obyś miała rację. Ja już w głowie mam mało pęcherzyków małe amh i jakość kiepska :p ale trzeba chyba uwierzyc bo cóż nam pozoatalo

hchypc0zq19q40mp.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpaula wrote:
    Piątego marca idę spr czy torbiel jest jakby nie było to 6go zaczynam stymulację. A teraz boli mnie jajnik prawy zbliża się owulacja. Niesamowite Zara kolejna tabletka anty o 21 biorę a w brzuchu takie cyrki. Sylwia obyś miała rację. Ja już w głowie mam mało pęcherzyków małe amh i jakość kiepska :p ale trzeba chyba uwierzyc bo cóż nam pozoatalo
    No ja chyba też 5go marca się umówię do profesora...na konsultacje zobaczę jutro... Nikt nie powiedział że będzie łatwo...to jest nie zła szkoła cierpliwości...trzeba wyluzować tylko jak... Damy radę, ostatnio to mój ulubiony zwrot...trzymam kciuki za Ciebie!!!!! Ja jutro się odezwę ..po 15mam wizytę więc zobaczymy co Pani doktor powie...

Sylwia211987
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ