Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja mialam napisac ja na etapie ze dzis mam wizyta jestem w srodku cyklu popzredzajacego stymulacje czyli chyba powinnam zaczac od dnia miesiaczki stymulacje , zobacze co doktor powie jak mi rozpisze jaki protokol i jak nasze badania dzis mu pokazemy u mnie wyszla ta mutacja mukowiscydozy a meza wynik dopiero dzis odbiore
sylwia to skoro popatrzylas dobrze na ten progetseron to jest naprawde dziwny , odpisal cos lekarz? z tego co czytalam w necie to jak np jest 3,5 czy 3 to mowia ze to jest wysoki ale 11:>? swiezego transferu na bank nie bedzie ale przynajmniej moze ladne zarodeczki w tym meisiacu ogarniecie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 08:55
sylwia211987 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sylwia, kurcze...
Dla mnie to jakieś dziwne wszystko?!
Ja już jestem uczulona na te pozostałości z poprzedniego cyklu. Bo sama się sparzylam.. nie rozumiem, dlaczego lekarze nie czekają aż będzie czysto.. eh.
Trzymam kciuki, aby reszta dała radę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 09:34
-
MisiaZ88 wrote:Sylwia a to Ty miałaś wcześniej też taką sytuację, że pękły wcześniej? Czy która dziewczyna?
Och Niuni pogadam z nią jutro....lekarz napisał że wspólnie podejmniemy decyzję, więc czekam do jutra...na pewno dam znać
Jestem zła dziewczyny...Bo rozumiem jeśli transfer się nie uda...jeśli komórki się nie podzielą ale żeby ze stymulacja takie cyrki były...i co kurcze znowu kasa w plecy....nerwy zacznąja rządzić....jak teraz nie pobiora to chyba będę musiała przerwę zrobić w stymulacji...Bo ile te jajniki mogą znieść ...echWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 09:50
Sylwia211987 -
nick nieaktualnySylwia bardzo mi przykro. Ja już bym tam sobie z Nimi inaczej rozmawiała. Rozumiem raz może się zdarzyć, ale znowu?
Co oni myślą, że śpimy na kasie? Że Nasze zdrowie się nie liczy? Mam wrażenie, że lecą tam taśmowo, aby najwięcej. Szkoda, że nie ma tutaj żadnej konkurencji dla Nich...
Naprawdę oni za nic nie odpowiadają? Mogą popełniać błędy, ale konsekwencje ponosimy tylko my?sylwia211987 lubi tę wiadomość
-
Kurde sylwia. Tylko popytaj go czy jeżeli one urosną do wymaganej wielkości to czy będą pełnowartościowe. Tak jak Niuni pisze. Ja też chyba bym wolała na czysto startować. Tak jak powinno być. Chyba tutaj PC za bardzo zaryzykował. Porozmawiaj z m i podejmijcie najlepszą decyzje. Wypisz sobie wszystkie pytania/wątpliwości na kartce i na wizycie pytaj. Bo nie chodzi zeby na odczepne pobrać te komórki tylko żeby były jak najlepsze.
Wombi a jak u was?? Ma jakim etapie jesteście teraz???sylwia211987 lubi tę wiadomość
Endometrioza, wysoka prolaktyna, niedoczynność.
Po dwóch histeroskopiach.
Ciąża biochemiczna 10.2017r.
Laparoskopia 12.2017 jajowody drożne.
Synuś 2010 -
Stereo wrote:Kurde sylwia. Tylko popytaj go czy jeżeli one urosną do wymaganej wielkości to czy będą pełnowartościowe. Tak jak Niuni pisze. Ja też chyba bym wolała na czysto startować. Tak jak powinno być. Chyba tutaj PC za bardzo zaryzykował. Porozmawiaj z m i podejmijcie najlepszą decyzje. Wypisz sobie wszystkie pytania/wątpliwości na kartce i na wizycie pytaj. Bo nie chodzi zeby na odczepne pobrać te komórki tylko żeby były jak najlepsze.
Właśnie stereo tak zamierzam zrobić...Bo co mi po ....starych komórkach.... Tym bardziej że ja nie mam z czym szaleć .No ale z drugiej strony raczej lekarz nie leciał by w ciemno gdyby nie widział szansy, zobaczę co powie mi jutro pani doktor....Sylwia211987 -
Sylwia u mnie jak startowałam do stymulacji okazało się, że nie pękło poprzednie jajeczko i EB zaleciła leki na wyciszenie. Bała się, że przez to nie pęknięte jajo inne nie urosną jak trzeba albo będzie ich mało. I dzięki niej startowałam na czysto.
Trzymam kciuki za wizytęStereo, sylwia211987 lubią tę wiadomość
-
Andziula_1988 wrote:Sylwia u mnie jak startowałam do stymulacji okazało się, że nie pękło poprzednie jajeczko i EB zaleciła leki na wyciszenie. Bała się, że przez to nie pęknięte jajo inne nie urosną jak trzeba albo będzie ich mało. I dzięki niej startowałam na czysto.
Trzymam kciuki za wizytęSylwia211987 -
Sylwia tylko tutaj to twoje nerwy i spore pieniądze. Czekam na wieści z jutrzejszej wizyty.
Endometrioza, wysoka prolaktyna, niedoczynność.
Po dwóch histeroskopiach.
Ciąża biochemiczna 10.2017r.
Laparoskopia 12.2017 jajowody drożne.
Synuś 2010 -
Stereo wrote:Sylwia tylko tutaj to twoje nerwy i spore pieniądze. Czekam na wieści z jutrzejszej wizyty.
DZIĘKUJĘ dziewczyny za wasze wpisy na temat mojej sprawy, za wasze rady. To cenne, po mimo tego że się nie znamy osobiście. A tymczasem kończę obiad i lecę z moim ,,synkiem,, <pies> na spacer;-)
Wpaula jak tam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 15:33
Niuni, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
Sylwia211987 -
ja tez po wizycie , u mnie estra owulacja na tabletkach antykoncepcyjnych takie cuda to tylyko u mnie jak zrobi sie z tego torbiel to nie uda sie stymulowac od nast cyklu w ogole mam bardzo malo pecherzykow amh 1,1 a tylko 3 pecherzyki na akzdym jajniku wiec lacze sie w bolu z sylwia z neidroznoscia i pecherzykami
leki mam zapisal ovaluap mensinorm cetrotide , ktos mial takie:)?
-
Wpaula ktoś mi kiedyś tu napisał że nie ilość a jakość się liczy..ja mam teraz ovaleap ale sama widzisz jak to u mnie jest a cetrotide 0.25 chyba na mnie nie działa:-)....Głowa do góry damy radę!!! I Ty i Ja i my wszystkie tutaj, nasze organizmy są bardzo skomplikowane ale damy radę, musimy. Ja tak sobie myślę nie ma się co poddawać, są osoby które w ogóle nie mają szans na dziecko a my mamy. To kiedy teraz masz podgląd?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 18:32
Sylwia211987 -
Piątego marca idę spr czy torbiel jest jakby nie było to 6go zaczynam stymulację. A teraz boli mnie jajnik prawy zbliża się owulacja. Niesamowite Zara kolejna tabletka anty o 21 biorę a w brzuchu takie cyrki. Sylwia obyś miała rację. Ja już w głowie mam mało pęcherzyków małe amh i jakość kiepska :p ale trzeba chyba uwierzyc bo cóż nam pozoatalo
-
wpaula wrote:Piątego marca idę spr czy torbiel jest jakby nie było to 6go zaczynam stymulację. A teraz boli mnie jajnik prawy zbliża się owulacja. Niesamowite Zara kolejna tabletka anty o 21 biorę a w brzuchu takie cyrki. Sylwia obyś miała rację. Ja już w głowie mam mało pęcherzyków małe amh i jakość kiepska :p ale trzeba chyba uwierzyc bo cóż nam pozoataloSylwia211987