X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena_Marianna wrote:
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was miała przeprowadzaną inseminację w szpitalu w Zdrojach ? Ps. Mam zapisaną wizytę do Bączka na 6 marca jednak muszę ją odwołać,jutro o 9 będę dzwonić :)

Ja miałam 2 iui na zdrojach

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
    Kir - Bx
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego wszystkiego napisałam do PC ...zapytałam czy ten progesteron nie jest za wysoki?, czekam na odpowiedź....rany chyba warjuje... Dobrze ze jutro mam na pierwszą zmianę do pracy i jak skończę to laboratorium nie będą u mnie czyne bo pewnie bym poleciała zrobić estradiol....

Sylwia211987
  • Marlena_Marianna Znajoma

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa wrote:
    Ja miałam 2 iui na zdrojach

Mogłabyś opisać cały proces ? :) Trzeba leżeć na oddziale czy wszystko robione jest w kilka godzin? Ja jestem prowadzona przez dr.Dorotę G.S z VL

• Niuni Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, u Ciebie wszystko jakieś inne.. trzeba zaufać lekarzowi, nie ma wyjścia. Tylko z takim prg po prostu, nie ma szans na świezy transfer

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:53

1769e124dc.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Sylwia, u Ciebie wszystko jakieś inne.. trzeba zaufać lekarzowi, nie ma wyjścia. Tylko z takim prg po prostu, nie ma szans na świezy transfer
    Zawsze mówiłam że jestem z edycji limitowanej....... kurcze zobacze co mi odpisze bo faktycznie coś nie tak ale to i tak było by za wcześniej na owulacje nawet naturalną, Nawet jeśli licząc dajmy na to od poprzedniego poniedziałku .... bo wtedy wieczorem miałam pierwsze takie minimalne plamienie to nawet jeśli zaliczyć tamten poniedziałek jako początek cyklu to byłby dziś 8 dc... to troche za wcześnie na owulacje... a już nic nie rozumiem ....

Sylwia211987
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może Ty po prostu w ciąży kobieto jestes! Dzialaliscie coś w domu?? :) Taki prg ładny :-)

1769e124dc.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ? ciąża nie raczej nie robiłam test w piątek bo spóźniał mi się okres, test negatywny, oba jajowody zatkane... nie ma szans;) , a nawet gdyby tak było to chyba estradiol nie byłby taki wysoki .. PC milczy , ech też człowiek , ma rodzine wybaczam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 20:07

Sylwia211987
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena_Marianna wrote:
    Mogłabyś opisać cały proces ? :) Trzeba leżeć na oddziale czy wszystko robione jest w kilka godzin? Ja jestem prowadzona przez dr.Dorotę G.S z VL

Nie leży się na oddziale ale musisz się rano o 7 wstawić na izbę przyjęć i potem idziesz do góry na oddział. W zależności o tego ile jest par na iui tak do 10-11max i do domu.
    Na izbie na przyjęciu standard papierki usg ciśnienie temp i potem do góry. Znów papierki i potem M oddaje nasienie podpisy itd. Jak nasienie zostanie już przygotowane wołają dr i idziesz z nimi do sali zabiegowej. Tam robią usg i zabieg potem sobie Leżysz a dr uzupełnia papierki itp. I potem do domu. A i jeżeli potrzebujesz wypis to musisz wrócić z powrotem około 13 bo nie wydają od ręki.
    Tak to wyglądało u mnie ale mnie kierował inny lekarz nie z vl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 20:14

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
    Kir - Bx
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia211987 wrote:
    ? ciąża nie raczej nie robiłam test w piątek bo spóźniał mi się okres, test negatywny, oba jajowody zatkane... nie ma szans;) , a nawet gdyby tak było to chyba estradiol nie byłby taki wysoki .. PC milczy , ech też człowiek , ma rodzine wybaczam ;)
    Rozumiem, czyli naturalsik nie wchodzi w grę :-)

1769e124dc.png
  • Marlena_Marianna Znajoma

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa wrote:
    Nie leży się na oddziale ale musisz się rano o 7 wstawić na izbę przyjęć i potem idziesz do góry na oddział. W zależności o tego ile jest par na iui tak do 10-11max i do domu.
    Na izbie na przyjęciu standard papierki usg ciśnienie temp i potem do góry. Znów papierki i potem M oddaje nasienie podpisy itd. Jak nasienie zostanie już przygotowane wołają dr i idziesz z nimi do sali zabiegowej. Tam robią usg i zabieg potem sobie Leżysz a dr uzupełnia papierki itp. I potem do domu. A i jeżeli potrzebujesz wypis to musisz wrócić z powrotem około 13 bo nie wydają od ręki.
    Tak to wyglądało u mnie ale mnie kierował inny lekarz nie z vl

Dziękuję pięknie za odpowiedź :)

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Rozumiem, czyli naturalsik nie wchodzi w grę :-)
    Niestety nie....ale nadal martwi mnie ten pgr.może to przez to że nie miałam okresu??? Pęcherzyki rosną choć zostało tylko 4 . Nie mam pojęcia o co tu chodzi

Sylwia211987
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę wszystko się wyjaśni!! Trzymam kciuki za powodzenie!

sylwia211987 lubi tę wiadomość

1769e124dc.png
  • wpaula Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia faktycznie u ciebie jakies dziwne rzeczy sie dzieja, a te pecherzyki ktore wczensiej widzial w duzej ilosci to one nie pekly czasem? faktycznie progestero jakis duzy :/ mam nadzieje ze lekarz wie co robi to jest kupa pieniedzy ta punkcja i w ogole i szkoda by bylo aby nic nie wyszlo, czekaj cierpliwie na odp na pewno nadejdzie nawet o polnocy czasem:P

hchypc0zq19q40mp.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni ja już myślę gdzie tu jutro po 14stej zrobić wynik.... Bo jak będzie estradiol niżej to będzie znaczyło że była owulacja.
    Wpaula podał mi stan pęcherzyków na dziś , te które by się nadawały, a ostatnio pani doktor mi powiedziała że jeśli dojdzie do owulacji i któryś peknie to inne przestają rosnąć, a te urosły. Więc dziewczyny ja już nic nie kumam....z tego wszystkiego. A ja tak nie lubię czekać.....ale znowu gdyby któryś pękł było by widoczne na usg ciałko ...albo płyn...A tu nic.ech zdaje się na PC zaufałam mu,choć jeśli się nie uda nie będę go obwiniac , i tak zrobił i robi dla mnie więcej przez pół roku niż inni lekarze przez 1.5roku. A tak sobie myślę...wysłałam mu sms z wynikami napisał ok...A może on nie zobaczył że PGR jest 11.47 tylko 1.47 ech

Sylwia211987
  • wpaula Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w sumie mogl pzrecinek sobie w glowie pzrestawic winnym miejscu wtedy byby ok , jak mas ztest to mzoe nasikaj dla pewnosci , juz czytalam o cudach z niedroznymi jajowodami. ja mam dwa niedrozne jajowody a plemnik dal rade wejsc mi do jajowodu i mialam ciaze pozamaciczna ale rownie dobzre mogl sie stac cud i mogl zarodek jednak znalezc mini ujscie :)

z tym plynem po owu to kwestia kiedy byla owu nie od razu on jest widoczny , ja raz bylam na konsultacji u RK powiedzial mi ze nie ma pecherzykow zadnych plynu tez nie wiec nie wie czy owulacja byla , ze mamz robic progesteron. okazlao sie ze zaszlam wtedy w 1 ciaze w tym cyklu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 20:56

hchypc0zq19q40mp.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zrób betę jutro. I powtórz prg.
    Na Pomorzanach robia caly dzien wyniki.
    Na Jagiellońskiej w Diagnostyce tez do 16 czy 17.

1769e124dc.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och dziewczyny do szczecina mam 80km w jedną stronę...A w środę i tak muszę jechać...poczekam...wiecie jak to teraz jest każdy grosz się liczy każdy wyjazd itp. Ale może jutro sikańca zrobię...to też jest myśl..i z tą beta też nie jest głupi pomysł...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 21:05

Niuni lubi tę wiadomość

Sylwia211987
  • Stereo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mi się yeż wydaje, że jakby było po owu to resztaby nie rosła. Ale prg jak po owu. A może w innych jednostkach podali?? Kurde dziwny ten twój cykl. Ja też czasami dziękuje ze u mnie nie ma całodobowego labu :). Tzn. teraz to bez różnicy, ale przez czas starañ to był szał.

sylwia211987 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e1xpk92bv.png
    Endometrioza, wysoka prolaktyna, niedoczynność.
    Po dwóch histeroskopiach.
    Ciąża biochemiczna 10.2017r.
    Laparoskopia 12.2017 jajowody drożne.
    Synuś 2010 :)
  • wpaula Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia a w jakich ty mas zjednostkach ten progetseron czy były to ng/ml, czy nmol/l,

hchypc0zq19q40mp.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stereo właśnie o to chodzi ale w nocy wymyśliłam że jeśli była owulacja to nie wiem na jakim etapie się zatrzymały te pęcherzyki bo monit miałam tydzień temu w piątek, a jestem na cyklu w którym nie wiemy kiedy był okres że tak powiem.
    WPaula ng/ml , też zwracałam na to uwagę

Sylwia211987
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ