Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Marlena_Marianna wrote:Cześć dziewczyny, czy któraś z Was miała przeprowadzaną inseminację w szpitalu w Zdrojach ? Ps. Mam zapisaną wizytę do Bączka na 6 marca jednak muszę ją odwołać,jutro o 9 będę dzwonić
Ja miałam 2 iui na zdrojachIVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
Kir - Bx -
Z tego wszystkiego napisałam do PC ...zapytałam czy ten progesteron nie jest za wysoki?, czekam na odpowiedź....rany chyba warjuje... Dobrze ze jutro mam na pierwszą zmianę do pracy i jak skończę to laboratorium nie będą u mnie czyne bo pewnie bym poleciała zrobić estradiol....Sylwia211987
-
Niuni wrote:Sylwia, u Ciebie wszystko jakieś inne.. trzeba zaufać lekarzowi, nie ma wyjścia. Tylko z takim prg po prostu, nie ma szans na świezy transferSylwia211987
-
? ciąża nie raczej nie robiłam test w piątek bo spóźniał mi się okres, test negatywny, oba jajowody zatkane... nie ma szans;) , a nawet gdyby tak było to chyba estradiol nie byłby taki wysoki .. PC milczy , ech też człowiek , ma rodzine wybaczam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 20:07
Sylwia211987 -
Marlena_Marianna wrote:Mogłabyś opisać cały proces ?
Trzeba leżeć na oddziale czy wszystko robione jest w kilka godzin? Ja jestem prowadzona przez dr.Dorotę G.S z VL
Nie leży się na oddziale ale musisz się rano o 7 wstawić na izbę przyjęć i potem idziesz do góry na oddział. W zależności o tego ile jest par na iui tak do 10-11max i do domu.
Na izbie na przyjęciu standard papierki usg ciśnienie temp i potem do góry. Znów papierki i potem M oddaje nasienie podpisy itd. Jak nasienie zostanie już przygotowane wołają dr i idziesz z nimi do sali zabiegowej. Tam robią usg i zabieg potem sobie Leżysz a dr uzupełnia papierki itp. I potem do domu. A i jeżeli potrzebujesz wypis to musisz wrócić z powrotem około 13 bo nie wydają od ręki.
Tak to wyglądało u mnie ale mnie kierował inny lekarz nie z vlWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 20:14
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
Kir - Bx -
sylwia211987 wrote:? ciąża nie raczej nie robiłam test w piątek bo spóźniał mi się okres, test negatywny, oba jajowody zatkane... nie ma szans;) , a nawet gdyby tak było to chyba estradiol nie byłby taki wysoki .. PC milczy , ech też człowiek , ma rodzine wybaczam
-
Iwkaaa wrote:Nie leży się na oddziale ale musisz się rano o 7 wstawić na izbę przyjęć i potem idziesz do góry na oddział. W zależności o tego ile jest par na iui tak do 10-11max i do domu.
Na izbie na przyjęciu standard papierki usg ciśnienie temp i potem do góry. Znów papierki i potem M oddaje nasienie podpisy itd. Jak nasienie zostanie już przygotowane wołają dr i idziesz z nimi do sali zabiegowej. Tam robią usg i zabieg potem sobie Leżysz a dr uzupełnia papierki itp. I potem do domu. A i jeżeli potrzebujesz wypis to musisz wrócić z powrotem około 13 bo nie wydają od ręki.
Tak to wyglądało u mnie ale mnie kierował inny lekarz nie z vl
Dziękuję pięknie za odpowiedź -
sylwia faktycznie u ciebie jakies dziwne rzeczy sie dzieja, a te pecherzyki ktore wczensiej widzial w duzej ilosci to one nie pekly czasem? faktycznie progestero jakis duzy
mam nadzieje ze lekarz wie co robi to jest kupa pieniedzy ta punkcja i w ogole i szkoda by bylo aby nic nie wyszlo, czekaj cierpliwie na odp na pewno nadejdzie nawet o polnocy czasem:P
-
Niuni ja już myślę gdzie tu jutro po 14stej zrobić wynik.... Bo jak będzie estradiol niżej to będzie znaczyło że była owulacja.
Wpaula podał mi stan pęcherzyków na dziś , te które by się nadawały, a ostatnio pani doktor mi powiedziała że jeśli dojdzie do owulacji i któryś peknie to inne przestają rosnąć, a te urosły. Więc dziewczyny ja już nic nie kumam....z tego wszystkiego. A ja tak nie lubię czekać.....ale znowu gdyby któryś pękł było by widoczne na usg ciałko ...albo płyn...A tu nic.ech zdaje się na PC zaufałam mu,choć jeśli się nie uda nie będę go obwiniac , i tak zrobił i robi dla mnie więcej przez pół roku niż inni lekarze przez 1.5roku. A tak sobie myślę...wysłałam mu sms z wynikami napisał ok...A może on nie zobaczył że PGR jest 11.47 tylko 1.47 echSylwia211987 -
no w sumie mogl pzrecinek sobie w glowie pzrestawic winnym miejscu wtedy byby ok , jak mas ztest to mzoe nasikaj dla pewnosci , juz czytalam o cudach z niedroznymi jajowodami. ja mam dwa niedrozne jajowody a plemnik dal rade wejsc mi do jajowodu i mialam ciaze pozamaciczna ale rownie dobzre mogl sie stac cud i mogl zarodek jednak znalezc mini ujscie
z tym plynem po owu to kwestia kiedy byla owu nie od razu on jest widoczny , ja raz bylam na konsultacji u RK powiedzial mi ze nie ma pecherzykow zadnych plynu tez nie wiec nie wie czy owulacja byla , ze mamz robic progesteron. okazlao sie ze zaszlam wtedy w 1 ciaze w tym cyklu:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 20:56
-
Och dziewczyny do szczecina mam 80km w jedną stronę...A w środę i tak muszę jechać...poczekam...wiecie jak to teraz jest każdy grosz się liczy każdy wyjazd itp. Ale może jutro sikańca zrobię...to też jest myśl..i z tą beta też nie jest głupi pomysł...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 21:05
Niuni lubi tę wiadomość
Sylwia211987 -
Sylwia mi się yeż wydaje, że jakby było po owu to resztaby nie rosła. Ale prg jak po owu. A może w innych jednostkach podali?? Kurde dziwny ten twój cykl. Ja też czasami dziękuje ze u mnie nie ma całodobowego labu
. Tzn. teraz to bez różnicy, ale przez czas starañ to był szał.
sylwia211987 lubi tę wiadomość
Endometrioza, wysoka prolaktyna, niedoczynność.
Po dwóch histeroskopiach.
Ciąża biochemiczna 10.2017r.
Laparoskopia 12.2017 jajowody drożne.
Synuś 2010 -
Stereo właśnie o to chodzi ale w nocy wymyśliłam że jeśli była owulacja to nie wiem na jakim etapie się zatrzymały te pęcherzyki bo monit miałam tydzień temu w piątek, a jestem na cyklu w którym nie wiemy kiedy był okres że tak powiem.
WPaula ng/ml , też zwracałam na to uwagęSylwia211987