Kliniki w Czechach
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzałwia przeglądam właśnie tę stronkę co wysłałaś, nie wiem czy dobrze rozumiem bo czeski u mnie jako tako ale jestem na cenniku w którym są dwie ceny w koronach i euro
ICSI (intracytoplazmatická injekce spermií) - do 10 oocytů 10000 koron jakoś strasznie mnie dziwi ta cena bo w przeliczeniu to na polskie wychodzi 1600zł to chyba nie jest całkowity kosz leczenia? Co o tym myślisz?
Chyba źle odczytuję ten cennikWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 14:18
-
Dziewczyny,
Ja jak porównywałam ceny to sa mniej wiecej takie jak u nas. Jedyne co poczytałam o kosztach IVF na innych forach to to ze w Czechach badają inaczej przed a nie jak u nas wszystkich jednakowo.
Ale my o Czechach nie myślimy z powodu ceny. My myślimy z powodu tego ze nie mamy własnych plemników i bedziemy korzystać z dawcy.
Nikt o niczym nie wie. Jedziemy na "wycieczke" do Czech wracamy w trojke .
W PL za duzo biurokracji z tym chociaz rozważaliśmy nawet szybki slub. Nie chcemy zeby nasze dziecko kiedykolwiek i gdziekolwiek trafiło na jakikolwiek dokument odnosnie dawstwa plemników.Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html
-
nick nieaktualnyewlinaaa85 wrote:Szałwia przeglądam właśnie tę stronkę co wysłałaś, nie wiem czy dobrze rozumiem bo czeski u mnie jako tako ale jestem na cenniku w którym są dwie ceny w koronach i euro
ICSI (intracytoplazmatická injekce spermií) - do 10 oocytů 10000 koron jakoś strasznie mnie dziwi ta cena bo w przeliczeniu to na polskie wychodzi 1600zł to chyba nie jest całkowity kosz leczenia? Co o tym myślisz?
Chyba źle odczytuję ten cennik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 17:20
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLena mój mąż nie ma na szczęście problemów z plemnikami. Pewnie musisz czuć się tak samo źle jak ja ukrywając przed rodziną że, macie problem z zajściem w ciąże u nas też nikt nie wie i czasami mnie to przytłacza. Mam sporo rodzeństwa i wszyscy mają dzieci tak samo ze strony męża. Coraz ciężej jest się uśmiechać i udawać że, my jeszcze nie chcemy dzieci że mamy czas
Będę trzymała za was kciuki :*
Julita dziękuję za odpowiedź jesteś wspaniała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 18:31
-
ewlinaaa85 wrote:Szałwia przeglądam właśnie tę stronkę co wysłałaś, nie wiem czy dobrze rozumiem bo czeski u mnie jako tako ale jestem na cenniku w którym są dwie ceny w koronach i euro
Chyba źle odczytuję ten cennik -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej umówiłam się już na pierwszą wizytę ale w PL
Dzięki pomocy kobietek z forum znalazłam klinikę na którą jeszcze zapisują pary na refundowane invitro
Wizytę mam na listopada i o ile spełnię warunki żeby się dostać na refundację to wpiszą mnie na listę -
Ewelina85 - ciesze sie
Ja wysłałam 5 maili do roznych czeskich klinik- zero odpowiedzi (o inseminacji). Kiedy wysłałam do nich (do 3) zapytanie o in vitro od razu odpowiedz.....
Załamałam sie - na dobra sprawie jestem w trakcie badan a nie mamy kliniki do IUI AID.Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html
-
Nadira wrote:Czechy mają powód do zadowolenia.
-
nick nieaktualny
-
Ania_84 wrote:ooo tak... i znowu Polska zbiednieje ..a Czechy zarobia ..
-
nick nieaktualny