Kliniki w Czechach
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni555 wrote:witam koleżankę
też jestem w Novum w w-wie
i też im ufam
póki co
jest w nich zakochany zawsze ja whodzimy tam to stoi przed zdjeciami i mowi zobaczsz nasze tez tu bedzie na fotkach -
nick nieaktualnydrzewko jest fajne nie ma co
i ten nawilżacz
i ten licznik z tyłu za recepcją o ilości ciąż, dzieciaczków i etc.
robi wrażenie
a pewnie, ze sie dokleimybtam na ścianę
jak juz będzie po wszystkim to ja sama się do nich ze zdjęciem zgłoszę
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
ja mam sentyment do Novum.. tam po raz pierwszy dali nam pomyk nadziei .. dr walczyl z nami o choc jednego plemnika i bardzo sie cieszyl jak powiedzielsimy mu ze u nich podchodzimy do IUI AID zreszta dostalismy d niego najwwiecej info kto staje sie u nich dwca jakie badania dokladnieprzechodzi .. i wogole
mam nadzieje ze Nasze dzieciaki przyozdobia te scianeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:15
Agulek24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni555 wrote:ale coś mi się zdaje, ze zboczyłyśmy z tematu
to wątek o klinikach w Czechach
mieszkasz w Warszawie ? blisko masz do Czech ? -
nick nieaktualny
Ty wiesz, jaka to logistyka
? hihi z tymi podróżami
pierwszy dzień @ to juz wiadomo na kiedy bilety trzeba zamawiać
na szczęście cykle są regularne co do godziny prawie
a ceny biletów potrafią zmieniać się z godziny na godzinęLena_83, Ania_84 lubią tę wiadomość
-
Reni555 wrote:Ty wiesz, jaka to logistyka
? hihi z tymi podróżami
pierwszy dzień @ to juz wiadomo na kiedy bilety trzeba zamawiać
na szczęście cykle są regularne co do godziny prawie
a ceny biletów potrafią zmieniać się z godziny na godzinę
nooo to o tyle dobrze bo mój musiałby jezdzic kilka razy pewnie moje cykle troche skacza -
nick nieaktualny
-
Reni555 wrote:ale ile się najeżdżę po świecie to moje
a co mi tam - przy okazji pozwiedzam Europę
haha nie za dobrze Ci
mi sie marzy Norwegia.. ehhh mam nadzieje ze kiedys tam pojedzimy
fiordy, zorza ..ahhhh -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 21:21
Luna76 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna76 wrote:Cześć dziewczyny
Ja tez się zastanawiam nad klinika Gyncentrum w Ostrawie, bo mam tam bardzo blisko. Jestem po nieudanej IUI w Polsce. Jestem ciekawa ile kosztuje IUI w Czechach i jakie drogie są leki. Czy któraś z Was się orientuje?
Ja w tamtym tygodniu pisałam do kliniki Gynecentrum w Ostravie. Oto odpowiedź:
"Dzień dobry,
pełny program zapłodnienie in vitro kosztuje 1.680 €. Leki i badania krwi jsou dodatkowo platne - cenu niemoze mniej wiecej říct, protože lekarz sie zdecyduje ktere leky a badania krwi jest trzeba zrobic až po 1. vizitě..
W przeliczeniu na PL sumy leczenia są bardzo podobne do naszych
Ja też mam bardzo blisko do Ostravy, jeżeli w Polsce nie będą już refundowali invitro to zastanawiam się nad leczeniem w Ostravie -
nick nieaktualnyHehe czesko polski ale IVF drożej wychodzi niż u nas ... samo podejscie ( nie wiadomo czy zwykle IVF czy ICSI czy IMSI - 7224 zł ( liczas euro za 4,3) a u nas IMSI - 4800... plus leki - u nas refundowane narazie, a w Czechach nie .. wiec ja niewiem w jakiej kwocie zamknie się podejscie w Czechach ...
-
nick nieaktualnyopu wrote:Hehe czesko polski ale IVF drożej wychodzi niż u nas ... samo podejscie ( nie wiadomo czy zwykle IVF czy ICSI czy IMSI - 7224 zł ( liczas euro za 4,3) a u nas IMSI - 4800... plus leki - u nas refundowane narazie, a w Czechach nie .. wiec ja niewiem w jakiej kwocie zamknie się podejscie w Czechach ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 11:34
-
nick nieaktualnyAaaaa no zapomnialam o tych "dodatkach" ) czyli w sumie kwestia lekow ... ciekawe ile w czechach kosztuja
Ciekawa jestem czy oni "uznaja" dokumentacje leczenia w PL ? czy sami chca sobie wsyztsko zrobic... Trzeba im dokumenty przetlumaczyc .. (?) no ciekawa jestem