X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kliniki w Czechach
Odpowiedz

Kliniki w Czechach

Oceń ten wątek:
  • Malllllllllka Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoannG wrote:
    Hej, jestem nowa. Leczę się w klinice w Czechach. Eurofertil. Kierunek moich starań to iui z nasienia dawcy. Czy któraś z was ma doświadczenie z dr. Lachćina?
    Wysłałam zapro.

• Megi0987 Nowa

Wysłany: 23 maja 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem nowa w temacie, pelno różnych informacji w internecie i juz mam mentlik.
    Sprawa jest taka, ze jestem singielka, mam juz jedna coreczke ale bardzo pragne miec drugie dziecko. Nie chcę uzalezniac swojego szczęścia od tego czy kogos spotkam w swoim życiu bo moze sie to nigdy nie zdarzyć.
    Prosze, jesli ktoras z Was byla/ jest w podobnej sytuacji niech sie do mnie odezwie.
    Chcialabym przejsc inseminacje w Czechach ale jest problem z przyjazdem 'partnera' zeby podpisac dokumenty.
    Nie wiecie czy mozna dostac dokumenty meilowo i sie ktos machnie w domu?
    I czy trzeba jakos udowadniać ze ja i 'partner' nie jesteśmy w stanie począć naturalnie dziecka?
    Bo nawet jesli znajde kogos kto by podpisal dokumenty to nie udowodnie ze jest bezpłodny. Mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi 😅
    Pomóżcie! 🙏🏻

Dzasta191, Joanna43 lubią tę wiadomość

• Evla Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny jestem tu nowa i szukam kontaktów która z Was robiła in vitro w Czechach z darowanych komórek?Jak to wogóle wygląda logistycznie ponieważ mieszkam w Paryżu ...
    Które kliniki polecacie....narazie zainteresowała mnie Unica czy szukać innej?

• Anuska Debiutantka

Wysłany: 10 czerwca 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem tu nowa i widzę, że duż osób się leczy w Ostrawie, a czy w Pradzę są jakieś kliniki godne polecenia? Logistycznie byłoby nam latwiej do ogarnęcia….

HaBie lubi tę wiadomość

• HaBie Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi0987 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem nowa w temacie, pelno różnych informacji w internecie i juz mam mentlik.
    Sprawa jest taka, ze jestem singielka, mam juz jedna coreczke ale bardzo pragne miec drugie dziecko. Nie chcę uzalezniac swojego szczęścia od tego czy kogos spotkam w swoim życiu bo moze sie to nigdy nie zdarzyć.
    Prosze, jesli ktoras z Was byla/ jest w podobnej sytuacji niech sie do mnie odezwie.
    Chcialabym przejsc inseminacje w Czechach ale jest problem z przyjazdem 'partnera' zeby podpisac dokumenty.
    Nie wiecie czy mozna dostac dokumenty meilowo i sie ktos machnie w domu?
    I czy trzeba jakos udowadniać ze ja i 'partner' nie jesteśmy w stanie począć naturalnie dziecka?
    Bo nawet jesli znajde kogos kto by podpisal dokumenty to nie udowodnie ze jest bezpłodny. Mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi 😅
    Pomóżcie! 🙏🏻

• HaBie Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie trzeba nic udowadniać a papiery można podpisać mailem W Czechach nie muszą nawet widzieć "partnera"

• AgatkaB Debiutantka

Wysłany: 14 czerwca 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska wrote:
    Hej, jestem tu nowa i widzę, że duż osób się leczy w Ostrawie, a czy w Pradzę są jakieś kliniki godne polecenia? Logistycznie byłoby nam latwiej do ogarnęcia….

Niektóre kliniki mają kilka oddziałów w większych miastach (Pradze, Brnie, Ostrawie). Jeżeli natomiast poszukujesz w Pradze to wiem, że EuropeIVF to klinika niedaleko lotniska. Nie wiem skąd jesteś, od strony Wrocławia jest jeszcze miasto Hradec Kralove, tam też jest klinika leczenia niepłodności - wybór na prawdę duży

• Anuska Debiutantka

Wysłany: 15 czerwca 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informacje, sprawdzę sobie, zastanawiam się tylko czy w obecnej sytuacji są połączenia lotnicze, czy jednak samochodem taki kawał trzeba będzie jechać -jesteśmy z Gdańska

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• AgatkaB Debiutantka

Wysłany: 17 czerwca 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwon tam- https://europeivf.com/en/contact/ - mówią po polsku, podpytaj,oni mają dużo klientów zagranicznych, więc codziennie takie kwestie rozwiązują. W obecnej sytuacji konsultacje mogą być online, także zaoszczędzisz przynajmniej podróż na taką wizytę

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podnosze :)

Jestem w trakcie wyboru kliniki i kazde Wasze rady, sugestie, doswiadczenia beda mile widziane :)

• Anuska Debiutantka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteśmy po wstępnej konsultacji w Europe IVF z doktorką Batkova. Jestem pełna optymizmu, doktorka bardzo empatyczna, wyrozumiała, wszystko nam wytłumaczyli, zupełnie inne podejscie niż w Polsce. Nie czułam nacisku, presji, powiedzieli, że podejdziemy do całej procedury bez pośpiechu, ponieważ stan psychiczny kobiety to ponad połowa sukcesu. Teraz wyjeżdamy na wakacje, ale od września ruszamy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska powodzenia! My tez ruszamy we wrzesniu, po kilku konsultacjach online z roznymi klinikami wybralismy Prague Fertility Centre.

• Anuska Debiutantka

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, LIlah, też trzymam za Was kciuki!

Jeszcze zapytałam jak to jest z podpisaniem tych dokumentów przez "partnera". Wystarczy podpisać na pierwszej wizycie, przed rozpoczęciem procedury, albo "partner może podpisać dokumenty w Polsce i potwierdzić podpis notarialnie a partnerka przywiezie oryginal dokumentów na klinikę.

• AgatkaB Debiutantka

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska wrote:
    Dziewczyny jesteśmy po wstępnej konsultacji w Europe IVF z doktorką Batkova. Jestem pełna optymizmu, doktorka bardzo empatyczna, wyrozumiała, wszystko nam wytłumaczyli, zupełnie inne podejscie niż w Polsce. Nie czułam nacisku, presji, powiedzieli, że podejdziemy do całej procedury bez pośpiechu, ponieważ stan psychiczny kobiety to ponad połowa sukcesu. Teraz wyjeżdamy na wakacje, ale od września ruszamy :)

Oj tak, tu się zgodzę z doktorką, sukces leży też w głowie! Będę za Was trzymać kciuki!

• AnAnna Debiutantka

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leczyłam się w Gyncentrum w Ostrawie. W Czechach ogólnie jest dosyć luźne podejście do procedury Invitro z dawstwem plemników. Z tego co zaobserwowałam podczas mojego pobytu, to bardzo dużo samotnych lub pozostających w związkach jednopłciowych kobiet z Polski korzystało z usług tej kliniki. Nikt tam nie wnika, czy partner, który podpisuje umowę jest faktycznie partnerem, czy mężem. Bardzo często dziewczyny przyjeżdżają z np. kolegą z pracy. Umowa jest ważna bodajże 2 lata. Szkoda, że w Polsce jest taki ciemnogród. Jednakże z doświadczenia wiem, że podstawą sukcesu jest nie klinika, tylko ogarnięty lekarz.

• Kammka7 Koleżanka

Wysłany: 5 września 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie jakiegoś lekarza w Reprofit w Ostravie? Ogólnie polecacie ta klinikę? Podają zarodki 5 dniowe? W poprzedniej miałam podane 3 dniowe i się nie udało :( musze mieć też zalecenia od immunologa uwzględnione, a wiem że w Polsce nie każdy lekarz uważa immunologie.

• Osa79 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , a czy oprócz większej otwartości umysłu Czechów i mniej restrykcyjnego prawa, medycznie są lepsi ,czy podobny poziom? Jakie argumenty przemawiają za Czechami, jakie przeciw, gdyby zrobić zestawienie?

Kammka7, Alutka77 lubią tę wiadomość

AMH 0.665--->0.228 (marzec 22) /TSH ..3-->1,74 (ok miesiaca 50mg letrox), prolaktyna 11, FSH -9,65-->18,43 (marzec;22); LH-8,4, estradiol 65,8
  • Alutka77 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa79 wrote:
    Dziewczyny , a czy oprócz większej otwartości umysłu Czechów i mniej restrykcyjnego prawa, medycznie są lepsi ,czy podobny poziom? Jakie argumenty przemawiają za Czechami, jakie przeciw, gdyby zrobić zestawienie?
    Dobre pytanie. Też bym chciała znać odp. Podchodziłam do AZ w Polsce ale nie powiem rozważałam Czechy. Jestem świeżo po transferze więc na razie czekam. Gdyby nie zaskoczyło nie wiem co zrobić.

• Kammka7 Koleżanka

Wysłany: 5 września 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska wrote:
    Też zastanawiam się nad ta klinika. Czy oni uznają immunologie? Nastawieni są na transfery czy szukają przyczyny niepowodzeń?

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ