Kliniki w Czechach
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, jestem nowa w temacie, pelno różnych informacji w internecie i juz mam mentlik.
Sprawa jest taka, ze jestem singielka, mam juz jedna coreczke ale bardzo pragne miec drugie dziecko. Nie chcę uzalezniac swojego szczęścia od tego czy kogos spotkam w swoim życiu bo moze sie to nigdy nie zdarzyć.
Prosze, jesli ktoras z Was byla/ jest w podobnej sytuacji niech sie do mnie odezwie.
Chcialabym przejsc inseminacje w Czechach ale jest problem z przyjazdem 'partnera' zeby podpisac dokumenty.
Nie wiecie czy mozna dostac dokumenty meilowo i sie ktos machnie w domu?
I czy trzeba jakos udowadniać ze ja i 'partner' nie jesteśmy w stanie począć naturalnie dziecka?
Bo nawet jesli znajde kogos kto by podpisal dokumenty to nie udowodnie ze jest bezpłodny. Mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi 😅
Pomóżcie! 🙏🏻Dzasta191, Joanna43 lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny jestem tu nowa i szukam kontaktów która z Was robiła in vitro w Czechach z darowanych komórek?Jak to wogóle wygląda logistycznie ponieważ mieszkam w Paryżu ...
Które kliniki polecacie....narazie zainteresowała mnie Unica czy szukać innej? -
Megi0987 wrote:Cześć dziewczyny, jestem nowa w temacie, pelno różnych informacji w internecie i juz mam mentlik.
Sprawa jest taka, ze jestem singielka, mam juz jedna coreczke ale bardzo pragne miec drugie dziecko. Nie chcę uzalezniac swojego szczęścia od tego czy kogos spotkam w swoim życiu bo moze sie to nigdy nie zdarzyć.
Prosze, jesli ktoras z Was byla/ jest w podobnej sytuacji niech sie do mnie odezwie.
Chcialabym przejsc inseminacje w Czechach ale jest problem z przyjazdem 'partnera' zeby podpisac dokumenty.
Nie wiecie czy mozna dostac dokumenty meilowo i sie ktos machnie w domu?
I czy trzeba jakos udowadniać ze ja i 'partner' nie jesteśmy w stanie począć naturalnie dziecka?
Bo nawet jesli znajde kogos kto by podpisal dokumenty to nie udowodnie ze jest bezpłodny. Mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi 😅
Pomóżcie! 🙏🏻 -
Anuska wrote:Hej, jestem tu nowa i widzę, że duż osób się leczy w Ostrawie, a czy w Pradzę są jakieś kliniki godne polecenia? Logistycznie byłoby nam latwiej do ogarnęcia….
Niektóre kliniki mają kilka oddziałów w większych miastach (Pradze, Brnie, Ostrawie). Jeżeli natomiast poszukujesz w Pradze to wiem, że EuropeIVF to klinika niedaleko lotniska. Nie wiem skąd jesteś, od strony Wrocławia jest jeszcze miasto Hradec Kralove, tam też jest klinika leczenia niepłodności - wybór na prawdę duży
-
nick nieaktualny
-
Zadzwon tam- https://europeivf.com/en/contact/ - mówią po polsku, podpytaj,oni mają dużo klientów zagranicznych, więc codziennie takie kwestie rozwiązują. W obecnej sytuacji konsultacje mogą być online, także zaoszczędzisz przynajmniej podróż na taką wizytę
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jesteśmy po wstępnej konsultacji w Europe IVF z doktorką Batkova. Jestem pełna optymizmu, doktorka bardzo empatyczna, wyrozumiała, wszystko nam wytłumaczyli, zupełnie inne podejscie niż w Polsce. Nie czułam nacisku, presji, powiedzieli, że podejdziemy do całej procedury bez pośpiechu, ponieważ stan psychiczny kobiety to ponad połowa sukcesu. Teraz wyjeżdamy na wakacje, ale od września ruszamy
-
nick nieaktualny
-
Dzięki, LIlah, też trzymam za Was kciuki!
Jeszcze zapytałam jak to jest z podpisaniem tych dokumentów przez "partnera". Wystarczy podpisać na pierwszej wizycie, przed rozpoczęciem procedury, albo "partner może podpisać dokumenty w Polsce i potwierdzić podpis notarialnie a partnerka przywiezie oryginal dokumentów na klinikę.
-
Anuska wrote:Dziewczyny jesteśmy po wstępnej konsultacji w Europe IVF z doktorką Batkova. Jestem pełna optymizmu, doktorka bardzo empatyczna, wyrozumiała, wszystko nam wytłumaczyli, zupełnie inne podejscie niż w Polsce. Nie czułam nacisku, presji, powiedzieli, że podejdziemy do całej procedury bez pośpiechu, ponieważ stan psychiczny kobiety to ponad połowa sukcesu. Teraz wyjeżdamy na wakacje, ale od września ruszamy
Oj tak, tu się zgodzę z doktorką, sukces leży też w głowie! Będę za Was trzymać kciuki!
-
Ja leczyłam się w Gyncentrum w Ostrawie. W Czechach ogólnie jest dosyć luźne podejście do procedury Invitro z dawstwem plemników. Z tego co zaobserwowałam podczas mojego pobytu, to bardzo dużo samotnych lub pozostających w związkach jednopłciowych kobiet z Polski korzystało z usług tej kliniki. Nikt tam nie wnika, czy partner, który podpisuje umowę jest faktycznie partnerem, czy mężem. Bardzo często dziewczyny przyjeżdżają z np. kolegą z pracy. Umowa jest ważna bodajże 2 lata. Szkoda, że w Polsce jest taki ciemnogród. Jednakże z doświadczenia wiem, że podstawą sukcesu jest nie klinika, tylko ogarnięty lekarz.
-
Polecacie jakiegoś lekarza w Reprofit w Ostravie? Ogólnie polecacie ta klinikę? Podają zarodki 5 dniowe? W poprzedniej miałam podane 3 dniowe i się nie udało musze mieć też zalecenia od immunologa uwzględnione, a wiem że w Polsce nie każdy lekarz uważa immunologie.
-
Dziewczyny , a czy oprócz większej otwartości umysłu Czechów i mniej restrykcyjnego prawa, medycznie są lepsi ,czy podobny poziom? Jakie argumenty przemawiają za Czechami, jakie przeciw, gdyby zrobić zestawienie?
Kammka7, Alutka77 lubią tę wiadomość
AMH 0.665--->0.228 (marzec 22) /TSH ..3-->1,74 (ok miesiaca 50mg letrox), prolaktyna 11, FSH -9,65-->18,43 (marzec;22); LH-8,4, estradiol 65,8 -
Osa79 wrote:Dziewczyny , a czy oprócz większej otwartości umysłu Czechów i mniej restrykcyjnego prawa, medycznie są lepsi ,czy podobny poziom? Jakie argumenty przemawiają za Czechami, jakie przeciw, gdyby zrobić zestawienie?
-
Anuska wrote:Dziewczyny jesteśmy po wstępnej konsultacji w Europe IVF z doktorką Batkova. Jestem pełna optymizmu, doktorka bardzo empatyczna, wyrozumiała, wszystko nam wytłumaczyli, zupełnie inne podejscie niż w Polsce. Nie czułam nacisku, presji, powiedzieli, że podejdziemy do całej procedury bez pośpiechu, ponieważ stan psychiczny kobiety to ponad połowa sukcesu. Teraz wyjeżdamy na wakacje, ale od września ruszamy