KrakOvi
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze przepraszam że Wam truje tutaj ale nie wiem co mam zrobić. Bo wizycie po transferze pierwszej potwierdzona ciąża zarodek z serduszkiem karta ciąży. pani z kliniki kazała się dalej do niej umówić gdyż powiedziała że lepiej będzie do zejścia z leków prowadzic ciążę u lekarza z ivf. Jednak 5 dni po potwierdzonej ciąży miałam krwawienia i napisałam od razu do swojej gin z miasta i od razu przyjrzała mnie w szpitalu bo miała dyżur. Niestety pojawił się krwiak. pani doktor przepisała mi leki i zapytała kiedy mam wizytę w klinice. Miałam 1,5 tyg po tym zdarzeniu więc powiedziała by się tam normalnie zgłosić. I byłam w tamtym tygodniu. Jestem w końcówce 9 tygodnia. I mam ogromny dylemat gdyż chciałabym prowadzić tą ciążę u lekarza u siebie bo wiem że zawsze mogę na nią liczyć . Mam blisko ewentualnie . Natomiast po wizycie u doktor z kliniki ta kazała nadal do nie się zapisywać do momentu aż będziemy schodzić z leków. Tylko że z krwiakiem pewnie nie prędko zejdę i nie wiem co mam robić
nie chce prowadzić ciąży u dwóch lekarzy bo po pierwsze koszty a po drugie wizyty co tydzień i innego
jedyne dlaczego jestem w klinice to te leki ale prowadzić chciałabym u siebie
jestem w kompletnej rozsypce jak to dalej mam ułożyć
👩 34 lat
Niedrożny lewy jajowód, prawy jajnik podciagniety do góry (powikłanie po CC)
początki Hashimoto
Amh 1.20
👨 32 lat
Słabe parametry nasienia
2017 ciążą naturalna🧒
Starania o drugie dziecko od 2018
2022-2023- stymulację cyklów - brak ciąży
02. 2024- laparoskopia diagnostyczna - lewy jajowód niedrożny z brakiem możliwości udrożnienia .
Dalsza diagnostyka - upośledzenie prawego jajnika możliwe powikłanie po CC. - Decyzja o IVF.
08.2024 zakwalifikowanie do IVF
I IVF 08.2024
Pobrane 7 komórek, 6 dojrzałych, po 1 dobie 4 zapłodnione.
Udało się uzyskać 3 zarodki : 5.1.1, 4.1.1, 4.1.2.
04.09.2024 transfer świeży zarodka 5.1.1.
poronienie zatrzymane 8 t.c. 💔 (łyżeczkowanie)
Na zimowisku ❄4.1.1.❄4.1.2.
03.2025 - Transfer 4.1.1 👎
04.2025 - Transfer 4.1.2 👎 -
Bambi84 wrote:Cześć Dziewczyny,
8 sierpnia zaczęłam długi protokół, biorę Gonadopeptyl. Jest tu ktoś na podobnym etapie? Jak z badaniami genetycznymi zarodków przed transferem? Chciałam się dowiedzieć czy większość par się na to decyduje? -
Zapytaj tego lekarza do którego chcesz chodzić czy się podejmie schodzenia z leków jak tak to olej klinikę
Aaaniaaa lubi tę wiadomość
27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
7tc - 💔❤️🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️
🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
11t4d - 5,5cm 🍋🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵 14t4d - 110g, 17t4d - 220g, 19t6d - II pren - zdrowy chłopczyk, 380g
38tc - Jest już z nami nasz mały tęczowy cud 🌈 -
Mmagda wrote:Ja badałam przy każdej procedurze a było ich 3 jeszcze przed programem,połowa była chora i to te top klasy więc polecam.Nie wiem ile masz lat ale jeżeli powyżej 40 to badaj koniecznie.Ja 39 l.
Mąż 41 l.
Czynnik męski
Niskie amh
Kariotypy ☑️
Ivf I - 04.23 jedna blastocysta z 5 doby poronienie samoistne 5/6tc 💔
Ivf II - 09.23
brak zarodków do transferu 💔
Zmiana kliniki
Ivf III - 11.23
Trzy ❄️❄️❄️
Transfer I 01.24- 8 tc 💔
Transfer II 05.24 - beta 0
Tranafer III 06.24 - beta 0
Ivf IV - 09.2024
Jeden ❄️ 4.1.1 nieprawidłowy genetycznie
Ivf V - 11.2024
❄️❄️ 5.1.1. materiał gen. pobrany prawidłowy ✔️
❄️Transfer nr 5 15.01.25 beta 10 dpt 80, 12 dpt 66
❄️ Transfer nr 6 28.04.24
10 dpt 259
12 dpt 640
16 dpt 4913 pęcherzyk 9 mm
23 dpt 3 mm Kropka jest ❤️
13+1 7,5 cm prenatalne niskie ryzyko 🙏🏻
-
Aaaniaaa wrote:Kurcze przepraszam że Wam truje tutaj ale nie wiem co mam zrobić. Bo wizycie po transferze pierwszej potwierdzona ciąża zarodek z serduszkiem karta ciąży. pani z kliniki kazała się dalej do niej umówić gdyż powiedziała że lepiej będzie do zejścia z leków prowadzic ciążę u lekarza z ivf. Jednak 5 dni po potwierdzonej ciąży miałam krwawienia i napisałam od razu do swojej gin z miasta i od razu przyjrzała mnie w szpitalu bo miała dyżur. Niestety pojawił się krwiak. pani doktor przepisała mi leki i zapytała kiedy mam wizytę w klinice. Miałam 1,5 tyg po tym zdarzeniu więc powiedziała by się tam normalnie zgłosić. I byłam w tamtym tygodniu. Jestem w końcówce 9 tygodnia. I mam ogromny dylemat gdyż chciałabym prowadzić tą ciążę u lekarza u siebie bo wiem że zawsze mogę na nią liczyć . Mam blisko ewentualnie . Natomiast po wizycie u doktor z kliniki ta kazała nadal do nie się zapisywać do momentu aż będziemy schodzić z leków. Tylko że z krwiakiem pewnie nie prędko zejdę i nie wiem co mam robić
nie chce prowadzić ciąży u dwóch lekarzy bo po pierwsze koszty a po drugie wizyty co tydzień i innego
jedyne dlaczego jestem w klinice to te leki ale prowadzić chciałabym u siebie
jestem w kompletnej rozsypce jak to dalej mam ułożyć
Zapytaj gin u której chcesz prowadzić ciążę czy podejmie się schodzenia z leków i czy wie jak to zrobić. Ja nie byłam za tym żeby chodzić dalej do kliniki jak w 9 tygodniu nadal nie zlecili mi badań wskazanych w pierwszym trymestrze, nawet nie miałam założonej jeszcze karty ciąży, ani skierowania na badania prenatalne. Akurat tak się złożyło, że zaraz po informacji o udanym transferze umówiłam wizytę w 10 tygodniu do lekarki u której chciałam prowadzić ciążę. Bez problemu wiedziała jak po ivf schodzić z leków i na kolejne wizyty w 11 tygodniu już się nie pojawiłam w klinice. Dla mnie te wizyty były tam już trochę bezsensowne, bo polegały tylko na zrobieniu szybkiego USG, informacji, że ten lek mam od tego dnia odstawić, skasowane kilka stów i informacja żeby przyjść ponownie.08.2024 1 IVF- 2 komórki, 0 zarodków
01.2025 2 IVF- start długiego protokołu
02.2025 2 komórki, 1❄️
03.2025 ❄️ prawidłowa po PGTa -
dhalia wrote:Zapytaj gin u której chcesz prowadzić ciążę czy podejmie się schodzenia z leków i czy wie jak to zrobić. Ja nie byłam za tym żeby chodzić dalej do kliniki jak w 9 tygodniu nadal nie zlecili mi badań wskazanych w pierwszym trymestrze, nawet nie miałam założonej jeszcze karty ciąży, ani skierowania na badania prenatalne. Akurat tak się złożyło, że zaraz po informacji o udanym transferze umówiłam wizytę w 10 tygodniu do lekarki u której chciałam prowadzić ciążę. Bez problemu wiedziała jak po ivf schodzić z leków i na kolejne wizyty w 11 tygodniu już się nie pojawiłam w klinice. Dla mnie te wizyty były tam już trochę bezsensowne, bo polegały tylko na zrobieniu szybkiego USG, informacji, że ten lek mam od tego dnia odstawić, skasowane kilka stów i informacja żeby przyjść ponownie.
Dzięki dziewczyny za pomoc i nakierowanie na zapytanie lekarza swojego czy się podejmie. Byłam na wizycie i jak najbardziej dla niej żaden problem . Też dostałam w końcu skierowanie na badania krwi i badania prenatalne. Dodatkowo bardziej dokładnie zrobiła USG i wszystko mi tłumaczyła i pokazywała. Krwiak już się zmniejszył także dobra wiadomość. I usłyszałam od Pani doktor że mam bardzo wystumulowany jajnik wielkości prawie takiej jak macicabędziemy obserwować . Natomiast na wizycie w klinice gdy prosiłam o sprawdzenie lewej strony bo czułam się tak spuchnięta to doktor powiedziała tylko że lekko jeszcze jest powiększony jajnik ale jest ok.
Najważniejsze że udało mi się z moją Panią Doktor ustalić więc już rezygnuje z wizyt w klinice.👩 34 lat
Niedrożny lewy jajowód, prawy jajnik podciagniety do góry (powikłanie po CC)
początki Hashimoto
Amh 1.20
👨 32 lat
Słabe parametry nasienia
2017 ciążą naturalna🧒
Starania o drugie dziecko od 2018
2022-2023- stymulację cyklów - brak ciąży
02. 2024- laparoskopia diagnostyczna - lewy jajowód niedrożny z brakiem możliwości udrożnienia .
Dalsza diagnostyka - upośledzenie prawego jajnika możliwe powikłanie po CC. - Decyzja o IVF.
08.2024 zakwalifikowanie do IVF
I IVF 08.2024
Pobrane 7 komórek, 6 dojrzałych, po 1 dobie 4 zapłodnione.
Udało się uzyskać 3 zarodki : 5.1.1, 4.1.1, 4.1.2.
04.09.2024 transfer świeży zarodka 5.1.1.
poronienie zatrzymane 8 t.c. 💔 (łyżeczkowanie)
Na zimowisku ❄4.1.1.❄4.1.2.
03.2025 - Transfer 4.1.1 👎
04.2025 - Transfer 4.1.2 👎 -