X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a Ty miałaś przerwe od clo??:) po laparoskopii nie brałaś w ogóle? :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w ile dni od spadku temperatury występuje zazwyczaj owulacja ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi OF pokazał 2 dni potem ale nie wiem czy faktycznie ona była bo nie miałam monitoringu :))
    Widzę, że u Ciebie ładny spadek:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi OF wyznaczył, że jutro czyli w 21 dc mam mieć @ haha ale się uśmiałam :p

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    A mi OF wyznaczył, że jutro czyli w 21 dc mam mieć @ haha ale się uśmiałam :p
    mi dzisiaj OF napisało że będzie zmiana terminu owulacji ;)

Kurde nie mogę znaleźć nigdzie w mieście ginekologa który dzisiaj mnie przyjmie..... o zgrozo a w przychodni na USG trzeba się zapisać, nawet odpłatnie ehhh. I co robić drogie Panie. Może odpuszczę i zdam się na naturę :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Dziewczyny a w ile dni od spadku temperatury występuje zazwyczaj owulacja ?
    Nie sugerowałabym się tez i temperatura.. my z pco i my po laparosokpii nie mamy juz ksiazkowych zachowań zwiazanych z temperatura, sluzem itp. Nawet testy owulacyjne nie dzialaja i to jest potwierdzone na mnie- w zeszlym cyklu ciagle wychodzily mi pozytywne a owulacji ani widu ani slychu.. takze jak Edyta mowi albo oddac sie naturze albo jak juz kontrolowac u lekarza- bo szkoda naszego czasu, pieniedzy i nerwow na inne działania- ale takie jest oczywiscie moje zdanie :))

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umówiłam się z moim lekarzem na popołudnie , zrobi mi USG, dzisiaj 14dc, testy owu negatywne, jajnik wczoraj na wieczór mnie bolał. Zobaczę co pokaże USG, jeżeli pęcherzyk nie urósł to na ten miesiąc byłoby na tyle i od jutra biorę duphaston :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    umówiłam się z moim lekarzem na popołudnie , zrobi mi USG, dzisiaj 14dc, testy owu negatywne, jajnik wczoraj na wieczór mnie bolał. Zobaczę co pokaże USG, jeżeli pęcherzyk nie urósł to na ten miesiąc byłoby na tyle i od jutra biorę duphaston :)
    Fajnie, że będziesz miała dziś ten monitoring :) to trzymam kciuki mocno :))

Ja od dziś biorę luteine :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Trzymamy kciuki :) daj znac jak bedziesz po - i pamietaj jakby cos poszlo nie tak- nie zalamuj sie- to dopiero pierwszy cykl po laporoskopii :) jeszcze duzo czasu :)

• Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)
    Tydzień temu miałam robioną laparoskopię. Idę dzisiaj na ściągnięcie szwów. Ogólnie jestem bardzo ciekawa jaki będzie ten cykl... czy będzie krótszy, czy dłuższy... czas pokaże :)

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Fajnie, że będziesz miała dziś ten monitoring :) to trzymam kciuki mocno :))

Ja od dziś biorę luteine :)
    a przez ile dni bierzesz luteinę i od którego dnia cyklu?

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini Mouse wrote:
    Tydzień temu miałam robioną laparoskopię. Idę dzisiaj na ściągnięcie szwów. Ogólnie jestem bardzo ciekawa jaki będzie ten cykl... czy będzie krótszy, czy dłuższy... czas pokaże :)
    u mnie był dłuższy o 6 dni ale laparo miałam w 14dc :):)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    a przez ile dni bierzesz luteinę i od którego dnia cyklu?
    Biorę luteine100 dwa razy dziennie po 1 tabletce. Od 20 dc do 25 dc :)

• fablous Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini Mouse wrote:

Ja jutro idę na zdjęcie szwów :)
    Laparo miałam w 11 dc, też jestem ciekawa ile będzie trwał obecny cykl.

Jak się czujesz? Bo ja już zapomniałam że miałam operację i mnie zszywali, bardzo szybko wróciłam do formy :)

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny już po wizycie, no cóż , nie ma nic ani na jednym ani na drugim jajniku. Pęcherzyk jest nawet mniejszy niż ostatnio więc od jutra zaczynam brac duphaston i czekam na kolejny cykl :):).
    Trzymam kciuki za wasze fasolki :):)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plimka tak mi przykro :* Ściskam Cię bardzo mocno!! <3

• fablous Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plimka widzę usmiechy więc mam nadzieję, że się nie załamujesz!
    W kolejnym cyklu na pewno będzie lepiej, trzymam kciuki :*

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta myślałaś może o braniu inofolic?? :)

• Lucy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, bardzo szkoda :(

A ja odebrałam dziś wyniki histopat wycinków z laparoskopii. Endometriozy nie mam :) :):) To co mi wycięli to była tkanka zwłókniona i skupienie przewlekłego stanu zapalnego.
    Dawno temu tak mnie "leczyła" moja pani gin...

No ale trzeba sie cieszyć, że to nie te gówno endo menda :)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Edyta myślałaś może o braniu inofolic?? :)
    wiesz co Ola myślałam ale rozmawiałam kiedyś luźno na ten temat z ginekologiem który jest klientem firmy w której pracuje i on stwierdził że nie jest to żadne cudo i że cudów nie zdziała. Więcej się nad tym nie zastanawiałam :).

Zaczekam jeszcze 3 cykle zobacze co będzie się działo. Ale zobaczcie jajniki mnie kuły a tam nic nie było.

Edyta
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ