X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a Ty miałaś przerwe od clo??:) po laparoskopii nie brałaś w ogóle? :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w ile dni od spadku temperatury występuje zazwyczaj owulacja ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi OF pokazał 2 dni potem ale nie wiem czy faktycznie ona była bo nie miałam monitoringu :))
    Widzę, że u Ciebie ładny spadek:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi OF wyznaczył, że jutro czyli w 21 dc mam mieć @ haha ale się uśmiałam :p

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    A mi OF wyznaczył, że jutro czyli w 21 dc mam mieć @ haha ale się uśmiałam :p
    mi dzisiaj OF napisało że będzie zmiana terminu owulacji ;)

Kurde nie mogę znaleźć nigdzie w mieście ginekologa który dzisiaj mnie przyjmie..... o zgrozo a w przychodni na USG trzeba się zapisać, nawet odpłatnie ehhh. I co robić drogie Panie. Może odpuszczę i zdam się na naturę :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Dziewczyny a w ile dni od spadku temperatury występuje zazwyczaj owulacja ?
    Nie sugerowałabym się tez i temperatura.. my z pco i my po laparosokpii nie mamy juz ksiazkowych zachowań zwiazanych z temperatura, sluzem itp. Nawet testy owulacyjne nie dzialaja i to jest potwierdzone na mnie- w zeszlym cyklu ciagle wychodzily mi pozytywne a owulacji ani widu ani slychu.. takze jak Edyta mowi albo oddac sie naturze albo jak juz kontrolowac u lekarza- bo szkoda naszego czasu, pieniedzy i nerwow na inne działania- ale takie jest oczywiscie moje zdanie :))

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umówiłam się z moim lekarzem na popołudnie , zrobi mi USG, dzisiaj 14dc, testy owu negatywne, jajnik wczoraj na wieczór mnie bolał. Zobaczę co pokaże USG, jeżeli pęcherzyk nie urósł to na ten miesiąc byłoby na tyle i od jutra biorę duphaston :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    umówiłam się z moim lekarzem na popołudnie , zrobi mi USG, dzisiaj 14dc, testy owu negatywne, jajnik wczoraj na wieczór mnie bolał. Zobaczę co pokaże USG, jeżeli pęcherzyk nie urósł to na ten miesiąc byłoby na tyle i od jutra biorę duphaston :)
    Fajnie, że będziesz miała dziś ten monitoring :) to trzymam kciuki mocno :))

Ja od dziś biorę luteine :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Trzymamy kciuki :) daj znac jak bedziesz po - i pamietaj jakby cos poszlo nie tak- nie zalamuj sie- to dopiero pierwszy cykl po laporoskopii :) jeszcze duzo czasu :)

• Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)
    Tydzień temu miałam robioną laparoskopię. Idę dzisiaj na ściągnięcie szwów. Ogólnie jestem bardzo ciekawa jaki będzie ten cykl... czy będzie krótszy, czy dłuższy... czas pokaże :)

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Fajnie, że będziesz miała dziś ten monitoring :) to trzymam kciuki mocno :))

Ja od dziś biorę luteine :)
    a przez ile dni bierzesz luteinę i od którego dnia cyklu?

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini Mouse wrote:
    Tydzień temu miałam robioną laparoskopię. Idę dzisiaj na ściągnięcie szwów. Ogólnie jestem bardzo ciekawa jaki będzie ten cykl... czy będzie krótszy, czy dłuższy... czas pokaże :)
    u mnie był dłuższy o 6 dni ale laparo miałam w 14dc :):)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    a przez ile dni bierzesz luteinę i od którego dnia cyklu?
    Biorę luteine100 dwa razy dziennie po 1 tabletce. Od 20 dc do 25 dc :)

• fablous Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini Mouse wrote:

Ja jutro idę na zdjęcie szwów :)
    Laparo miałam w 11 dc, też jestem ciekawa ile będzie trwał obecny cykl.

Jak się czujesz? Bo ja już zapomniałam że miałam operację i mnie zszywali, bardzo szybko wróciłam do formy :)

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny już po wizycie, no cóż , nie ma nic ani na jednym ani na drugim jajniku. Pęcherzyk jest nawet mniejszy niż ostatnio więc od jutra zaczynam brac duphaston i czekam na kolejny cykl :):).
    Trzymam kciuki za wasze fasolki :):)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plimka tak mi przykro :* Ściskam Cię bardzo mocno!! <3

• fablous Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plimka widzę usmiechy więc mam nadzieję, że się nie załamujesz!
    W kolejnym cyklu na pewno będzie lepiej, trzymam kciuki :*

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta myślałaś może o braniu inofolic?? :)

• Lucy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, bardzo szkoda :(

A ja odebrałam dziś wyniki histopat wycinków z laparoskopii. Endometriozy nie mam :) :):) To co mi wycięli to była tkanka zwłókniona i skupienie przewlekłego stanu zapalnego.
    Dawno temu tak mnie "leczyła" moja pani gin...

No ale trzeba sie cieszyć, że to nie te gówno endo menda :)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Edyta myślałaś może o braniu inofolic?? :)
    wiesz co Ola myślałam ale rozmawiałam kiedyś luźno na ten temat z ginekologiem który jest klientem firmy w której pracuje i on stwierdził że nie jest to żadne cudo i że cudów nie zdziała. Więcej się nad tym nie zastanawiałam :).

Zaczekam jeszcze 3 cykle zobacze co będzie się działo. Ale zobaczcie jajniki mnie kuły a tam nic nie było.

Edyta
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ