X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    głowa do góry i walczymy kolejny cykl. Ja dzisiaj byłam u lekarza przyplątała się infekcja :(:( nici z serduszkowania przez kolejne 10 dni musze się wyleczyć :(. I to wszystko przez to clo.

Ola pytałam męża o tą matrycę, no nie wychodzi to tanio bo nowa matryca jakieś 250,00 zł + 50,00 ( przynajmniej on tyle bierze u siebie w serwisie a nie wiem ile będzie kosztowac u Ciebie)
    Ja tez mam jakąś infekcje i zapalenie pęcherza, dziś zrobiłam badanie moczu oczywiście wyszło beznadziejnie. Przez cały dzień biegam jak głupia do WC i wysikuje po 3-4 kropelki :(
    Dziękuje za to rozeznanie. Pójdę i spytam ile u Nas sobie będą życzyć :)
    A co do laparo to ja też wątpie że zrosty będą po niej :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja tez mam jakąś infekcje i zapalenie pęcherza, dziś zrobiłam badanie moczu oczywiście wyszło beznadziejnie. Przez cały dzień biegam jak głupia do WC i wysikuje po 3-4 kropelki :(
    Dziękuje za to rozeznanie. Pójdę i spytam ile u Nas sobie będą życzyć :)
    A co do laparo to ja też wątpie że zrosty będą po niej :)
    a u mnie to coś poważniejszego bo mam takie białe grudkowate upławy. Masakra jakaś.

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia chyba wróciła z monitoringu i od razu ruszyli do boju :P

Edyta
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Ja miałam niewątpliwą przyjemność doświadczenia lewatywy 3 razy :D. 2 razy przed zabiegiem i raz po. Ale tak jak pisały dziewczyny, do przeżycia ....

Cóż... niektórzy czerpią z tego przyjemność, słyszałam też o parach, które robią to sobie nawzajem hahah nawet słyszałam o lewatywach z kawy, więc... pewnie jakoś przeżyje ;)

dzięki za wsparcie

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Cóż... niektórzy czerpią z tego przyjemność, słyszałam też o parach, które robią to sobie nawzajem hahah nawet słyszałam o lewatywach z kawy, więc... pewnie jakoś przeżyje ;)

dzięki za wsparcie
    podobno i to jest udowodnione naukowo lewatywy są bardzo korzystne dla organizmu. Wszystkie złogi które sa na ściankach jelit zostaną wydalone. Myślę że na pewno nie zaszkodzi takie "przeczyszczenie" :)

Edyta
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    to moja laparotomia włącznie z pobytem w szpitalu 2300,00 zł :P

A HSG z grudnia 714zł ;)
    Szkoda tylko, że za wizyty co miesiąc trzeba płacić... No ale takie są realia.

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Natalia chyba wróciła z monitoringu i od razu ruszyli do boju :P
    hehe chcialabym :) ale niestety przed chwila wrocilismy z podpisania umowy przedwstepnej na zakup mieszkania :) i troche padnieci jestesmy a moj M w kiepskim nastroju :) ale ale.. kupilam dizs nowe ponczoszki na urozmaicenie tych nocy :) hehe tak czy owak musimy dzialac.. jajniki nadal bola.. czuje je podczas kazdego wstawania :) nie wiem po jakiim czasie pregnyl powinien podzialac no i czy podziala..

• Mikusia02 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan po pregnylu pęcherzyki pękają do 36 h

Czarna
  • Mikusia02 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoja droga moje drogie to ja już w środę mam stawić się w szpitalu i strach mnie obleciał i mętlik w głowie mam .

Czarna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia02 wrote:
    A swoja droga moje drogie to ja już w środę mam stawić się w szpitalu i strach mnie obleciał i mętlik w głowie mam .
    heh nie ma sie czego bac :) zoabcz ja juz mam 2 pecherzyki na kazdym jajniku i jest szansa na blizniaki :) wczesniej nic nie mialam.. laparoskopia pomogla :)
    no wlasnie slyszlam ze 36 h, ale mam 3 dni wspolozyc :) trzymajta kciuki :)

• Mikusia02 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan trzymam kciuki ja przechodziłam stymulację owulacji i wiem co to znaczy :)tak masz przez trzy dni działać .Ja nie mam problemów z owulacją , ani z hormonami , ani moja połówka nie ma problemów więc już teraz pozostała nam laparo .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 20:56

Czarna
  • Mikusia02 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przy stymulacji owulki też miałam po dwa i więcej pęcherzyków za każdym razem i podobno mam tez jakieś predyspozycje do ciąży mnogiej :) tak więc życzę Ci powodzenia moja droga może za jednym zamachem będzie dwójka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 20:55

Czarna
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    heh nie ma sie czego bac :) zoabcz ja juz mam 2 pecherzyki na kazdym jajniku i jest szansa na blizniaki :) wczesniej nic nie mialam.. laparoskopia pomogla :)
    no wlasnie slyszlam ze 36 h, ale mam 3 dni wspolozyc :) trzymajta kciuki :)
    Natalia a w jakich dniach bierzesz clo tzn. od którego dnia cyklu?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Natalia a w jakich dniach bierzesz clo tzn. od którego dnia cyklu?
    Ja biore 5- 9 dzien cyklu :) a Ty? przed laparoskopia Clo w ogole na mnie nie dzialalo.. nic a nic..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Ja biore 5- 9 dzien cyklu :) a Ty? przed laparoskopia Clo w ogole na mnie nie dzialalo.. nic a nic..
    też biorę od 5-9 przed laparo brałam od 3-7 dc. Pęcherzyki rosły :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    też biorę od 5-9 przed laparo brałam od 3-7 dc. Pęcherzyki rosły :)
    Hm rosly i nie pekaly? Bralas pregnyl?

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak brałam pregnyl ale nie pękały, a jak pękały to dalej się nic nie działo. I tak w kółko.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Tak brałam pregnyl ale nie pękały, a jak pękały to dalej się nic nie działo. I tak w kółko.
    No tego sie obawiam ze nie pekna.. choc piekne sa:) chociaz dzis juz mnie tak nie bola jajniki, wczoraj jeszcze rwaly.. wiec moze moze..

• Saramago Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!! a co z paznokciami przy laparo??? nie wolno mieć nic na pazurach w sensie lakier, żel itp?? no bo ja właśnie sobie zrobiłam żel.... i co teraz? zrywać mam???

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Dziewczyny!!! a co z paznokciami przy laparo??? nie wolno mieć nic na pazurach w sensie lakier, żel itp?? no bo ja właśnie sobie zrobiłam żel.... i co teraz? zrywać mam???
    wiesz to kwestia dyskusyjna.. zalezy od szpitala.. wiem ze w niekotrych wymagaja by nic nie bylo na pazurkach.. wiec podeszlabym albo przeddzwonila i zapytala jak u nich to wyglada..

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ