X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    wiesz to kwestia dyskusyjna.. zalezy od szpitala.. wiem ze w niekotrych wymagaja by nic nie bylo na pazurkach.. wiec podeszlabym albo przeddzwonila i zapytala jak u nich to wyglada..

właśnie się dodzwoniłam, koloru nie może być, żel jeśli już to cienki i bezbarwny to jest szansa, że przejdzie. :(

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    właśnie się dodzwoniłam, koloru nie może być, żel jeśli już to cienki i bezbarwny to jest szansa, że przejdzie. :(

U mnie nic na ten temat nie mówili, nikt nie sprawdzał.
    Ale miałam tylko odżywkę na paznokciach

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo :) też nikt nie sprawdzał :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam dziewczyny Wam dzień mija?? :)

• fablous Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    A jak tam dziewczyny Wam dzień mija?? :)

Ja się cieszę ostatnimi dniami wolnego ;) W poniedziałek już do pracy...
    Siedzę nad projektem kuchni do naszego domku który jest obecnie w stanie surowym. Za chwilę zaczynamy instalacje elektryczne i hydraulikę montować więc muszę się decydować jak rozplanować kuchnię.

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ooo ja pamiętam jak ja planowałam kuchnie :) cudowne chwile a jak już będzie wykończona to jeszcze lepiej :))

• Lucy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88 wrote:
    Czy zawsze przy laparo jest cewnik ? Tego sie bardo bardzo boje...
    Tak jak dziewczyny napisały. Cewnik jest i być musi. Mocz produkujesz całą dobę, będziesz nawadniana kroplówkami, a wstać nie będziesz ani mogła ani nie dasz rady. Cewnik musowo.
    Zakładają niby wcześniej w zabiegowym. Ale jak się bardzo boisz to spróbuj może mojego patentu? :) Powiedziałam pielęgniarce, że całej tej operacji się tak nie boję jak tego cewnika, oczywiście wyolbrzymiłam ale csi :D I spytałam, czy nie mogą sobie założyć na bloku jak już zasnę.
    Ona zadzwoniła na blok operacyjny, gdzie lekarze się szykowali i oznajmiła ich, nie pytała o zgodę :D że pacjentka odmawia cewnika bo się boi :D Zrobiła to w żarcie, a lekarz powiedział: No doooobra, sami sobie ząłożymy jak pójdzie spać :D
    I mi sie udało tym sposobem ;)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam na bloku zakladany jak spalam ale nie prosilam o to;) a wyjety mialam zaraz po bo powiedzialam ze mnie boli i polozna chciala zmniejszyc troche balonik w stodku i cewnik wyszedl caly hehe ;) i za jakas godzine juz wstalam do wc :))

• Lucy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najpierw zakomunikowano, że na blok się jedzie przygotowanym i koniec kropka. Że tak sobie życzą lekarze. A to oznacza założenie cewnika na oddziale. A ja zakomunikowałam, że a ja sobie życze inaczej i koniec kropka heheh :)
    Innym dziewczynom widziałam zakładali w zabiegowym, złe były czemu mi nie :D Ale co mnie to :p:

Oj u mnie cewnik był ponad dobę. Po laparotomii nie wstaławałam aż do następnego dnia do południa, to by nie przeszło szybkie wyjęcie :) Tylko pełne wory mi wylewali :D

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze szpitala. Przeżyłam, nie było tak źle. Jajowody mam drożne. Doktor mówił że trzeba dalej starać się.

fablous lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inezka wrote:
    Wróciłam ze szpitala. Przeżyłam, nie było tak źle. Jajowody mam drożne. Doktor mówił że trzeba dalej starać się.
    To teraz szybko zdrowiej i do dzieła :)

inezka lubi tę wiadomość

• gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myslalam o tum zeby poprosic zeby zalozyli mi go juz po narkozie. Na razie czekam na termin zabiegu. Dlugo czekalyscie na nfz? Ide do szpitala policyjnego czy wojskowego w opolu, byl tam ktos ?

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 88 a masz mozliwosc w innym moejscu?? Ja mialam praktyki w tym szpitalu. Nie wiem czy mam ci mowic czy moze lepiej nie ;)

Wysłany: 3 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego ? Kieruje mnie tam dr resakowski znasz ? Kurcze co tam jest nie tak ?

HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Cie pomylilam szpitale ;) myslalam ze piszesz o tym przy dworcu pkp:) tym starym szpitalu bo tam to jest porazka :) a w wojskowym okey ;)) fajny personel;) mialam tam praktyki i milo wspominam :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu ale cie wystraszylam przepraszam jeszcze raz :))

Wysłany: 3 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och a juz mialam szukac innego szpitala, kamien z serca :-)

AMH 1,98
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88 wrote:
    Tez myslalam o tum zeby poprosic zeby zalozyli mi go juz po narkozie. Na razie czekam na termin zabiegu. Dlugo czekalyscie na nfz? Ide do szpitala policyjnego czy wojskowego w opolu, byl tam ktos ?
    Krótko, p[oszłam zapisać się tuz przed okresem, jak już wiedzialam że przyjdzie i kiedy przyjdzie. A laparo miałam 11 dc.

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi glupio teraz.. ja tak mam ze najpierw mowie potem mysle... ale wojskowy szpital jak najbardziej okey ;)) swietni lekarze i pielegniarki :)) na bloku z kazdym pacjentem pozartuja najpierw ;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie minal dzien milo :) od rana sprztalam , potem na troche do dodatkowej pracy, niedawno wrocilam :) dzis znowu serduszkowanie i jutro a w piatek ide od rana do lekarza.. mam nadzieje ze juz pekly pecherzyki, albo pekna.. :)

‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ