X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to ja mam inaczej niz Wy już :( Jakoś ciężko mi uwierzyć, żę po laparoskopii staną się jakieś cuda i nagle ni stąd ni zową niby bym miała zajść. Eee nie wierzę w bajki.

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    Oj to ja mam inaczej niz Wy już :( Jakoś ciężko mi uwierzyć, żę po laparoskopii staną się jakieś cuda i nagle ni stąd ni zową niby bym miała zajść. Eee nie wierzę w bajki.
    To w takim razie po co robiłaś laparoskopie skoro w nia nie wierzysz?:) ja zrobiłam wlasnie po to zeby zajsc w ciąże :)

• Lucy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam na laparoskopię aby obrać wreszcie kierunek leczenia. Jesli to endometrioza -> to in vitro.
    Dalej nie mogę obrać żadnego kierunku, dalej pozostaje mi się starać naturalnie, bo jak to lekarze mówią "proszę nie tracić nadziei, a możę ten zabieg pomoże".

Wiesz, jak się starasz tyle czasu, to naprawdę głowa jest zmęczona. Ale Ty chyba krócej się starasz to możę jeszcze nie masz takiego zmęczenia materiału ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 07:15

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony mam znajoma, której na laparoskopii tez niby nic strasznego nie znaleźli, coś tam kosmetycznego poprawili. Ale nie było to jednoznacznie przyczyną niepowodzeń wg nich. I zaszła. W 5 miesięcy po laparoskopii zaszła. Ale jak zupełnie przestała się starać :p: Bo mąż wyjechał, wrócił i się raz powitali :)

Ja po takim czasie zamiast się nakręcać co cykl i dalej sobie rujnowac psychikę, to wolę już się zaskoczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 07:18

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    Poszłam na laparoskopię aby obrać wreszcie kierunek leczenia. Jesli to endometrioza -> to in vitro.
    Dalej nie mogę obrać żadnego kierunku, dalej pozostaje mi się starać naturalnie, bo jak to lekarze mówią "proszę nie tracić nadziei, a możę ten zabieg pomoże".

Wiesz, jak się starasz tyle czasu, to naprawdę głowa jest zmęczona. Ale Ty chyba krócej się starasz to możę jeszcze nie masz takiego zmęczenia materiału ;)
    No wiesz róznie to bywa :) Ja sie staram blisko rok , ale zanim zostałam prawdidłowo wczesniej zdiagnozowana to minelo okolo 7 lat - trafialam na tyle durnych ginekologow i nikt nie wpadl na to ze mam PCO.
    Tylko pamiętaj trzeba pozytywnie myslec :)) bez wzgledu na sytuacje.. :) po prostu bedzie dobrze:))

• Lucy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę zazdraszczam tym, co dostali diagnoże konkret :) Mój gin po laparo powiedział, że no poporawiał co mógł, ale jak we mnie zajrzał, to nie odnalazł czegoś takiego na co by powiedział: OOO to jest to!
    Może to laparo pomoże, a może nie. Bóg to raczy wiedzieć.

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    Trochę zazdraszczam tym, co dostali diagnoże konkret :) Mój gin po laparo powiedział, że no poporawiał co mógł, ale jak we mnie zajrzał, to nie odnalazł czegoś takiego na co by powiedział: OOO to jest to!
    Hm to moze problem jest w głowie :) wyluzuj :) choćby nie wiem co to i tak głowa muru nie przebijemy.. nie ma sensu walczyc.. :) zeby pokonac przeciwnika trzeba sie z nim zaprzyjaznic ( w tym sensie zaakceptowac :) ))

• urocza Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:

Myślę, że z konkretną diagnozą to nie jest tak łatwo. przecież są kobiety które mają rozległa endometriozę i zachodzą bez laparo, z PCO tak samo, jedne lecza się długo inne krócej, mam koleżankę która mając PCO nie zabezpieczała się i zaskoczyła niespodziewanie.
    Dobrze pisza ailatan luz... polecam film Gorące pragnienie :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczeta jest druga bladsza kreska :) przetestowalam :) wiec moze moze sie udalo :))

urocza, Foto_Anna lubią tę wiadomość

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia gratuluję :) moja koleżanka też ma pco a zaszła bez żadnych wspomagaczy w po 3 miesiącach od początku starań więc nie ma reguły :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Edyta, ale mysle ze decydujaca bedzie jeszcze poniedzialkowa beta :) bo dobrze wiem ze moze byc bardzo roznie..

• urocza Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    dzieki Edyta, ale mysle ze decydujaca bedzie jeszcze poniedzialkowa beta :) bo dobrze wiem ze moze byc bardzo roznie..
    Trzymam kciuki!

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po namowach narzeczonego pojechałam na bete.. wyniki po 15 wiec juz niebawem :D niech sie dzieje wola nieba :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocno ściskam kciuki :))

• Lucy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero zauważyłam :D Jeszcze nie gratuluje, ale cicho kciuki zaciskam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 13:52

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dzieki spoko :) zobacyzmy :) to bylby najfajniesjzy piatek 13:)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również powodzenia życzę i czekamy na wiadomość ;)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta 16:) wiec wszystko wskazuje na bardzo wczesna ciaze:) jupi:)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję i trzymam kciuki aby wszystko było ok :)

Edyta
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia super! Trzymam kciuki za piękny przyrost bety! :*

3i49p07w0kmpd0v3.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ