X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam rodzine w Katowicach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poznaniu pada i jest brzydko.. wlasnie wrocilam z poboru krwi, wyniki kolo 15 musze odebrac.. wkurza mnie jazda srodkami komunikacji miejskiej ;/ wszyscy kaszla i dysza i smarkaja, a ja juz czuje sie zaziebiona ;/ wrrr

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki mam takie pytanko: ponieważ mój mąż miał na samym początku starań o dziecko słabe plemniki i lekarz zalecił mu kilka leków po tych lekach wyniki były bardzo dobre i teraz pytanie bo od tych wyników no mineło z 8 miesięcy i czy wyniki mogły uledz pogorszeniu?? niewiem czy go wysyłać 3 raz na badania on cieżko pracuje więc niewiem :/

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    hej dziewczynki mam takie pytanko: ponieważ mój mąż miał na samym początku starań o dziecko słabe plemniki i lekarz zalecił mu kilka leków po tych lekach wyniki były bardzo dobre i teraz pytanie bo od tych wyników no mineło z 8 miesięcy i czy wyniki mogły uledz pogorszeniu?? niewiem czy go wysyłać 3 raz na badania on cieżko pracuje więc niewiem :/
    no ale bierze leki ciagle? bo jak zaprzestal lekow, ma mowisz duzo pracy wiec czynnik stresu wiec ogolnie przez 8 miesiecy wiele sie moglo zmienic... ja bym wysllaa jeszcze raz skoro byl problem wczesniej..

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie bierze leków.Miał CLO przez 3 miesiące. No własnie tak mysłam czy wysłać go czy nie to pewnie bedziemy musieli jechac gdzieś za tydzień bo z dnia na dzień nie zrobią. Ostatnio wyniki były ponad normę a wczesniej nawet do normy nie dochodziło.

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to skąd ty jesteś ?? Natalia chętnie przenocuję ;) ale nie koniecznie przy okazji wizyty u ginekologa :P Ola podaj mi proszę nr telefonu do tej babki , ile kosztuje wizyta i jakie badania trzeba zrobić ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza wizyta dosc duzo bo 300 zl:) ale w klinice sa podobne ceny ;) ale potem mniej.. a na pierwszej wizycie bada cie bardzo dokladnie :) cale cialo ;) i cytologie :))
    A badan zadnych jesli mialas wczesniej robione. Mi nie kazala robic badan ;) jedynie po owulacji progesteron i estradiol :) i androstendion ;) ale to tylko raz ;)) przynajmniej ja tak mialam ;)

Tu masz str internetowa :)
    http://www.alephmed.pl/

A ja mieszkam Kochana w Jastrzębiu Zdroju ;) a Ty ?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 16:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebtałam wyniki :) Beta 3625 - w normie, ale zwolnila zdecydowanie :) mam andzieje ze to normalne co myslicie? :) gdzies czytalam, ze jak osiagnie 1200 to podwaja sie juz co 4 dni.. no ale rosnie to wazne :)
    Ths mam 2,35 wiec ciut za duzo, ale ft4 ktory jest tu teraz wazniejszy to 1,35 wiec jest ok. Pewnie i tak mi kaze wziac wieksza dawke leku.
    Za to d-dimery mam 546 przy normie do 500 , ale podobno u kobiet w ciazy one wzrastaja.. no ale bede dzownic wieczorem do lekarki zeby dowiedziec sie czy cos z tym robimy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Odebtałam wyniki :) Beta 3625 - w normie, ale zwolnila zdecydowanie :) mam andzieje ze to normalne co myslicie? :) gdzies czytalam, ze jak osiagnie 1200 to podwaja sie juz co 4 dni.. no ale rosnie to wazne :)
    Ths mam 2,35 wiec ciut za duzo, ale ft4 ktory jest tu teraz wazniejszy to 1,35 wiec jest ok. Pewnie i tak mi kaze wziac wieksza dawke leku.
    Za to d-dimery mam 546 przy normie do 500 , ale podobno u kobiet w ciazy one wzrastaja.. no ale bede dzownic wieczorem do lekarki zeby dowiedziec sie czy cos z tym robimy..
    Beta jak najbardziej jest okey :) a co do reszty mysle ze ci zmieni dawke ;) a jaka bierzesz??:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore eutyrox25, najmniejsza.. wiem ze tsh powinno zejsc ponizej dwoch, ale czytalam tez ze w ciazy wazniejszy jest ten wskaznik ft4, teraz jest ok, ale pewnie beda musiala brac wieksza dawke eutyroxu, no a nie wiem co z d-dimerami :) jprzyrost bedty to teraz okolo 82% co dwa dni.. mysle ze starczy :) juz jej nie robie bo sie potem tylko stresuje :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no juz wiem, mam wziac wieksza dawke euthyroxu 50 od jutra, i na d-dimery acard jedna tabletka dziennie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nie ukrywam- jestem trcohe zmartwiona ta sytuacja.. lekraka powiedziala ze jak po tygodniu wynik nie spadnie to bedzie trzeba dac zastrzyk z heparyna..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ola mieszkam w Zawierciu ale codziennie jestem w Katowicach bo tam pracuję :). hmmm poczytam trochę o pani doktor i może sie umówię :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    ale nie ukrywam- jestem trcohe zmartwiona ta sytuacja.. lekraka powiedziala ze jak po tygodniu wynik nie spadnie to bedzie trzeba dac zastrzyk z heparyna..
    Nie dziwie Ci się, że się stresujesz bo to jest jednak jakas ingerencja ale musisz myśleć pozytywnie o maluszku i sobie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Ja Ola mieszkam w Zawierciu ale codziennie jestem w Katowicach bo tam pracuję :). hmmm poczytam trochę o pani doktor i może sie umówię :)
    Naprawdę polecam tą ginekolog :) pomyśl o tym :) może akurat Ci się uda :) ona jest endokrynologiem a przy Pco endokrynolog jest potrzebny :)

Co porabiacie??:) ja jadę zlozyc podanie do 2 miejsc pracy;) bo ponoc przyjmuja od reki ;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie od rana zamartwiam :) wzielam jedna tabletke acardu , nie wiem czy to ma sens, ale lekarka kazała wziac jedna i tylko dzis.. to poowodzenia Olka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę zr ma to sens ;))
    Nie pojechalam zlozyc podan bo moj maz ma cale rece napuchniete, dretwieja mu i go bola i swedza... nie wiem co jest grane...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Myślę zr ma to sens ;))
    Nie pojechalam zlozyc podan bo moj maz ma cale rece napuchniete, dretwieja mu i go bola i swedza... nie wiem co jest grane...
    hmm ;/to niedobrze.. moze wybierzcie sie do lekarza, moze jakas alergia..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jakie plany na weekend dziewczyny ? :) ja hmm no bede sie lenic :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no witajcie dziewczyny, w końcu po całym tygodniu mogę na spokojnie poczytać co u was. Ten tydzień po prostu mnie wykończył, w pracy od 7:30 do 19:00 . Fizycznie jestem wykończona, psychicznie chyba też. Ale chyba pierwszy tydzień po L4 najgorszy , mam nadzieję że teraz już wpadnę w rytm :)

Edyta
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ