LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
ailatan wrote:a coz to takiego ? nic takiego nie mialam i nawet nie mam pojecia co to jest
Pod koniec laparoskopii nakładają na tkanki, skoncentrowany kwas hialuronowy, który zapobiega zrostom. -
Czesc Dziewczyny! Czeka mnie laparoskopia i mam dwa wyjscia. Invicta Warszawa lub Bocian Bialystok. Mozecie polecic? Moze znacie jakies wiarygodne opinie lub mialyscie ten zabieg w jednych z tych dwoch klinik? Bede bardzo wdzieczna za rady/opinie.
W Bocianie prawdopodobnie dr Mrugacz, w Invicta dr Neuberg... -
nick nieaktualnyBella93 wrote:Pod koniec laparoskopii nakładają na tkanki, skoncentrowany kwas hialuronowy, który zapobiega zrostom.
-
ailatan wrote:hm wiesz nie wiem.. ale mysle ze za duzo myslisz o tym zabiegu ja powiem Ci szczerze , ze nie mialam pojecia na czym w ogole to polega.. zapytalam tylko lekarki jakie ryzyko jest pozabiegowe a ona, ze tylko to ze niewlasciwie wykonana operacja moze skonczyc sie zepsuciem janikow.. ale jest przekonana ze lekarz ktory bedzie sie tym zajmowal napewno do tego nie doprowadzi.. i bylam spokojna.. nie czytalam, nie przejmowalam sie.. poszlam zrobili i efekty sa.. im wiecej czytamy i sie nakrecamy to tez bardzo niedobrze..
Ja muszę dużo wiedzieć. W ciemno się nie dam, bo nie chce sobie w brodę pluć
A pytam, bo podobno w 90% przypadków robią się zrosty. Mi najprawdopodobniej będą usuwać wodniaka, możliwe, że z jajowodem i takie podrażnione tkanki, łatwiej się ze sobą sklejają. Może akurat, któraś z dziewczyn ma doświadczenie i coś wie. Sam preparat nie jest drogi, więc bym zainwestowała jak na NFZ nie mają
I gratulujęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 19:01
-
nick nieaktualnyBella93 wrote:Ja muszę dużo wiedzieć. W ciemno się nie dam, bo nie chce sobie w brodę pluć
A pytam, bo podobno w 90% przypadków robią się zrosty. Mi najprawdopodobniej będą usuwać wodniaka, możliwe, że z jajowodem i takie podrażnione tkanki, łatwiej się ze sobą sklejają. Może akurat, któraś z dziewczyn ma doświadczenie i coś wie. Sam preparat nie jest drogi, więc bym zainwestowała jak na NFZ nie mają
I gratuluję -
no słuchajcie byłam i wróciłam. Lekarz mówi że urosły dwa pęcherzyki które są ze sobą połączone ale widać linie je dzielącą, jeden ma 20mm drugi 10 mm. Endometrium jakieś 3-stopniowe , wg. lekarza bardzo dobre ale nie dopytałam co to znaczy. Pojechałam do szpitala, pielęgniarka dała mi pregnyl.
Ale... testy owulacyjne wychodzą negatywne więc nie wiem czy coś z tego będzie.
Dostałam też receptę na nystatynę , clo i dupkaEdyta
-
nick nieaktualny
-
oo a pro pos pielęgniarek Ola pytanie do Ciebie. Nigdy nie wiem jak się zachować w takiej sytuacji. Lekarz mnie zazwyczaj wysyła do szpitala żeby Panie pilęgniarki zrobiły mi zastrzyk i teraz co taka Pani woli dostać za tą przysługę ? jakieś słodycze czy pieniądze ? np dzisiaj dałam ptasie mleczko ale nie wiem jakie są zwyczaje ? w końcu jest to jakieś dodatkowe zajęcieEdyta
-
nick nieaktualnyplimka_bum wrote:no słuchajcie byłam i wróciłam. Lekarz mówi że urosły dwa pęcherzyki które są ze sobą połączone ale widać linie je dzielącą, jeden ma 20mm drugi 10 mm. Endometrium jakieś 3-stopniowe , wg. lekarza bardzo dobre ale nie dopytałam co to znaczy. Pojechałam do szpitala, pielęgniarka dała mi pregnyl.
Ale... testy owulacyjne wychodzą negatywne więc nie wiem czy coś z tego będzie.
Dostałam też receptę na nystatynę , clo i dupka -
nick nieaktualnyplimka_bum wrote:oo a pro pos pielęgniarek Ola pytanie do Ciebie. Nigdy nie wiem jak się zachować w takiej sytuacji. Lekarz mnie zazwyczaj wysyła do szpitala żeby Panie pilęgniarki zrobiły mi zastrzyk i teraz co taka Pani woli dostać za tą przysługę ? jakieś słodycze czy pieniądze ? np dzisiaj dałam ptasie mleczko ale nie wiem jakie są zwyczaje ? w końcu jest to jakieś dodatkowe zajęcie
-
nick nieaktualnyplimka_bum wrote:no nie raczej nie, jak się przychodzi z zewnątrz od prywatnego lekarza ? bez skierowania bez niczego
wiem ze ten wywod nie pokrywa sie z Twoja sytuacja ale musialam:PPPP
bo mnie ogolnie to ta nasza słuzna zdrowia wkuurw.. -
nick nieaktualny
-
ja też się z tobą zgadzam, tak naprawdę to jestem przeciwna temu że np. muszę chodzić do lekarza prywatnie a nie mogę tego wszystkiego robić na NFZ. To mnie wkurza najbardziej, jak na NFZ to luteina i do domu ale jak prywatnie to i laparoskopia się uda i badania przepisze, wszystko jest.
Z pielęgniarkami trochę mam inaczej bo tak jak piszę poszłam tam z polecenia lekarza bez skierowania bez niczego więc tak jakby poszłam do tej Pani na prywatny zabieg :)Zgadzam się że niektóre Panie pielęgniarki nie zrobią nic żeby trochę bardziej się postarać przy pacjencie który nic im nie oferuje, nawet tak znanej i często dawanej bombonierki. Myślę jednak że dotyczy to starszego pokolenia pielęgniarek. Aczkolwiek zdaję sobię spraw że jak wchodzisz do jakiegoś środowiska to musisz też przybierać zwyczaje tego środowiska. Na pewno mentalność się zmienia, zarówno lekarzy jak i pielęgniarek ale nie wszystkich.Edyta
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyplimka_bum wrote:oo a pro pos pielęgniarek Ola pytanie do Ciebie. Nigdy nie wiem jak się zachować w takiej sytuacji. Lekarz mnie zazwyczaj wysyła do szpitala żeby Panie pilęgniarki zrobiły mi zastrzyk i teraz co taka Pani woli dostać za tą przysługę ? jakieś słodycze czy pieniądze ? np dzisiaj dałam ptasie mleczko ale nie wiem jakie są zwyczaje ? w końcu jest to jakieś dodatkowe zajęcie