LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
hej ja dziś nadal czekam na okres mam 31dc brzuch mnie tylko czasem pobolewa jakby mial przyjsc za chwile i przestaje piersi mnie ciut bolą ale nie sutki tylko tak z góry. no niewiem poczekam jeszcze do jutra i pewnie by sie beta zdala co myślicie ?
-
Sylka a długo się staracie? Wiem że dzień w którym przychodzi @ jest najgorszy ale nowy cykl to zawsze nowa szansa jakby to brutalnie nie brzmiało... jeżeli lekarz zalecił to weź clo albo zrób sobie miesiąc przerwy masz jeszcze pare dni do namysłu
16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 2 IUI 04.02.2015
16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
29.03.2016 Kacperek 👶
26.06.2019 nowy początek starań 👶
11cs -
Juz 2 lata z lekami rok będzie we wrześniu. Ja mam clo od 3dc wiec nie długo bo juz w środę.niewiem co robic doktorka powiedziała ze teraz to juz ostatni raz. Mojemu M to juz w twarz nie mogę patrzeć bo wiem co teraz myśli ze ale Se wziął żonę co nawet mu dziecka nie może dać aż mi się serce kraje najlepiej to bym chciała Se coś zrobić i juz by bylo po bolu:(
-
nick nieaktualnysylka0102 wrote:Juz 2 lata z lekami rok będzie we wrześniu. Ja mam clo od 3dc wiec nie długo bo juz w środę.niewiem co robic doktorka powiedziała ze teraz to juz ostatni raz. Mojemu M to juz w twarz nie mogę patrzeć bo wiem co teraz myśli ze ale Se wziął żonę co nawet mu dziecka nie może dać aż mi się serce kraje najlepiej to bym chciała Se coś zrobić i juz by bylo po bolu:(
-
nick nieaktualnysylka0102 wrote:Mial wszystkie badania nasienia usg tarczycy usg jąder krew wszystko
-
Dziewczyny jaki jest najlepszy moment w cyklu na operacje przy endometriozie? ja mialam mieć wczoraj ale mnie nie przyjęli!! wkurzyłam się nieziemsko! :[[[[ Na szybko załatwiałam winnym szpitalu ale termin mam na za 15 dni będę wtedy w 25 dniu cyklu:/ Chcą ode mnie też cytologię a ja w życiu nie dostałam do ręki wyniku cytologii. Jak ona jest długo ważna ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 09:46
I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
Cytologie powinno się robić co 2 lata a laparoskopie (bo rozumie że to będziesz mieć) do 11 dc albo po owulacji ewentualnie ale lepiej wcześniej
29.03.2016 Kacperek 👶
11cs -
Myślę że mnie otworzą bo przy pierwszym zabiegu usunięcia torbieli też miałam laporatomię zrobioną, więc boją się zrostów. A orientujessz się może honey czy to zalecenie żeby to było przed owulacją wynika z tego że na pewno przed owulacją nie jesteś w ciąży czy że np jak jesteś przed okresem to istnieje większa szansa na rozniesienie np endometrium do rany czy cosssI i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
ailatan wrote:hmm powiem Ci tak, znam pare, oboje lekarze, ktorzy przeszli wszytskie badania i wszytsko z nimi ok a jednak dzieci miec nie moga..ze soba i nikogo to wina ..po prostu jest odsetek ludzi ktorzy nie moga miec naturalnie ze soba dzieci.. oni akurat nie chca in vitro.. ale to szansa..
-
elcia_aa wrote:Myślę że mnie otworzą bo przy pierwszym zabiegu usunięcia torbieli też miałam laporatomię zrobioną, więc boją się zrostów. A orientujessz się może honey czy to zalecenie żeby to było przed owulacją wynika z tego że na pewno przed owulacją nie jesteś w ciąży czy że np jak jesteś przed okresem to istnieje większa szansa na rozniesienie np endometrium do rany czy cosss
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 17:49
29.03.2016 Kacperek 👶
11cs -
nick nieaktualnysylka0102 wrote:Ja tez niechce mieć in vitro jak narazie nie mam na to kasy ani cierpliwości. jak narazie zdecydowałam zaprzestać starań z CLO bo juz nie mam siły ani kasy na chodzenie po tych doktorach w dodatku mamy trzy wesela na które musimy isć. Pójde dopiero we wrzesniu po recepte nowa teraz by był 4 cykl z CLO zrobię sobie przerwe chyba dwa miesiące niby mam tylko luteinę na jeden cykl ale spróbuje nie brać teraz wszystko na luzie mam tylko olej z wiesiołka i mam ochotę kupić castagnus
wiesz rozumiem, ze to wydatek.. ale dziecko jest po stokroc wiekszym wydatkiem niz staranie sie o nie dlatego ważne to powaznie rozwazyc jak masz teraz ciezko sytuacje finansowa.. -
ailatan wrote:Wiesz podobno czasem lepiej odpuścić.. ale ja bym chyba nie poddała sie nigdy ale ja to ja
wiesz rozumiem, ze to wydatek.. ale dziecko jest po stokroc wiekszym wydatkiem niz staranie sie o nie dlatego ważne to powaznie rozwazyc jak masz teraz ciezko sytuacje finansowa.. -
nick nieaktualnysylka0102 wrote:no tak ale CLO mogę spróbować za dwa miesiące znowu. juz mnie meczy to siedzenie w tych kolejkach u doktorki na monitoring 300zl conajmniej bym musiała wydać w tym miesiącu ale jak narazie rezygnuje zaczne od nowa we wrześniu ze wszystkim a moze sie uda bez zadnych leków no zobaczymy.wczoraj to miałam ciezki dzień tak mi sie ryczeć chciało ze maskara dzis jak se pomyśle to tez ale mniej boje sie zebym nie popadła w jakąś depresje albo coś. Moj M powiedział ze mnie nie puści na leczenie tym gantoro.... coś tam bo twierdzi ze mi odbije po tych lekach bo to leczenie z przysadka mózgowa czy cos takiego....
powiem Ci tak.. wydalam tysiace na lekarzy ktorym nie udawalo sie stwierdzic czemu mam nieregularne okresy.. szukalam przyczyny blisko 3 lata zanim sie dowiedzialam co i jak.. potem starania o dziecko trwały od czerwca 2014 do lutego 2015 .. mialam duzo zlych momentwo, ale trafilam na genialna lekarke ktora trafila z leczeniem w dziesiatke.. czasem trzeba cos zmienic zeby sie udalo.. a noz sie uda jak nic nie bedziesz robic..
mowisz 300 zl na lekarke.. ja jestem w 20 tyg i samo kompletowanie rzeczy dla dziecka juz znacznie przekroczylo 1000zl.. takze nie jest latwosylka0102 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyplimka_bum wrote:no ja już po pierwszej wizycie do invitro. Zostawiłam w klinice 650 zł i wyszłam he Kolejne badania, kolejny tysiąc. Ale chociaż tyle że lekarz powiedział że jak zrobimy te wszystkie badania to nas zakwalifikuje.
-
plimka_bum życzę powodzenia
sylka pisałaś że masz ochotę kupić castagnusa-polecam. Bezpieczny ziołowy lek też stosowałam jak robiłam sobie przerwę od stymulacji tymi wszystkimi hormonami
dziewczyny mam pytanie do tych po laparo. Czy pamiętacie żeby cykl, w którym było laparo był jakiś inny/dziwny/ krótszy? obserwuje u siebie jakieś dziwne/inne objawy i zastanawiam się czy to możliwe że to skutek laparo...
29.03.2016 Kacperek 👶
11cs -
nick nieaktualnyhoney028 wrote:plimka_bum życzę powodzenia
sylka pisałaś że masz ochotę kupić castagnusa-polecam. Bezpieczny ziołowy lek też stosowałam jak robiłam sobie przerwę od stymulacji tymi wszystkimi hormonami
dziewczyny mam pytanie do tych po laparo. Czy pamiętacie żeby cykl, w którym było laparo był jakiś inny/dziwny/ krótszy? obserwuje u siebie jakieś dziwne/inne objawy i zastanawiam się czy to możliwe że to skutek laparo...