X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    za leki się płaci, od 1500 - 3500 zł podobno w zależności od protokołu. Ale do czasu kwalifikacji trzeba porobić sporo badań gdzie koszty są wysokie. Ale co zrobić w końcu nie pieniądze są najważniejsze.
    Hm to pewnie wyjdzie na to samo co prywatniei bys poszla.. bo ja jak sie dowiadywalam to byla opcja za 10 tys- 15 tys w zaleznosci od lekow i chyba 3 transfery i to byla cena za calosc- konsultacje, leki, badania i transfer + przechowaynie mrozakow..

• honey028 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Gnerelanie laparoskopia resetuje cykl i zaczyna sie od nowa..
    to już tym bardziej nic nie rozumiem :( u mnie niby 23 dc a objawy jakby @ lada chwilę miała być...a cały cykl bez żadnej stymulacji

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Gonadotropiny sa o wiele mniej szkoldliwe niz clo..
    powiem Ci tak.. wydalam tysiace na lekarzy ktorym nie udawalo sie stwierdzic czemu mam nieregularne okresy.. szukalam przyczyny blisko 3 lata zanim sie dowiedzialam co i jak.. potem starania o dziecko trwały od czerwca 2014 do lutego 2015 .. mialam duzo zlych momentwo, ale trafilam na genialna lekarke ktora trafila z leczeniem w dziesiatke.. czasem trzeba cos zmienic zeby sie udalo.. a noz sie uda jak nic nie bedziesz robic..
    mowisz 300 zl na lekarke.. ja jestem w 20 tyg i samo kompletowanie rzeczy dla dziecka juz znacznie przekroczylo 1000zl.. takze nie jest latwo :)
    E ja z kompletowaniem bym nie miała problemu wszystko mam po ciotce która urodziła w niedługim czasie dwoje dzieci i powiedziała ze jak tylko będę w ciąży to mi wszystko z prezentuje mąż pracuje w hurtowni takze pieluchy kremy wszystko ma pod dostatkiem i o polowe taniej także to jest najmniejszy wydatek jak dla mnie. Tak teraz się wydaje na doktorów ale na pusto bo i tak nic nie wychodzi ale na dziecko to wiesz ze na cos wydajesz co juz masz a tu z leczenia nic nie masz tylko organizm się psuje przez lekarstwa.

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    E ja z kompletowaniem bym nie miała problemu wszystko mam po ciotce która urodziła w niedługim czasie dwoje dzieci i powiedziała ze jak tylko będę w ciąży to mi wszystko z prezentuje mąż pracuje w hurtowni takze pieluchy kremy wszystko ma pod dostatkiem i o polowe taniej także to jest najmniejszy wydatek jak dla mnie. Tak teraz się wydaje na doktorów ale na pusto bo i tak nic nie wychodzi ale na dziecko to wiesz ze na cos wydajesz co juz masz a tu z leczenia nic nie masz tylko organizm się psuje przez lekarstwa.
    ech moja droga wiecej optymizmu :) ludize staraja sie wiele lat i w koncu sie udaje :) musisz bardziej w to uwierzyc i w to ze leki pomagaja a nie cos niszcza.. musisz starac sie szukac plusow w nie minusow, czerpac radosc z seksu a nie traktowac go jak obowiazku:) a bedzie dobrze- musi byc dobrze :)
    z reszta zobaczysz tez ze jak zajdziesz w ciaze to pojawia sie nowe problemy czy ciaza dobrze przebiega, czy nie poronie czy to czy tamto.. i tez znowu tona lekow :) np ja miesiecznie na leki i lekarza wydaje aktualnie okolo 500-700 zł.. a bo ciagle cos :)

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No racja po staram się ale jak narazie przerwa zreszta i tak doktorka pod koniec lipca idzie na urlop zakupie dzis castangnus postosuje z dwa miesiące zobaczymy wakacje chce spędzić z ulga bir ciągle u lekarza nawet na porządne wakacje nas nie stac cały czas jestem nastawiona ze cos kiedys będzie bo przeciez nic nie mam usunięte odpukac:)

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    No racja po staram się ale jak narazie przerwa zreszta i tak doktorka pod koniec lipca idzie na urlop zakupie dzis castangnus postosuje z dwa miesiące zobaczymy wakacje chce spędzić z ulga bir ciągle u lekarza nawet na porządne wakacje nas nie stac cały czas jestem nastawiona ze cos kiedys będzie bo przeciez nic nie mam usunięte odpukac:)
    Moge tez polecic inofem- 2 saszetki dziennie- bardzo fajny suplement diety. Zrobili badania w stanach i podobno substacja w nim zawarta dziala bardzo pozytywnie na kobiety z pcos- odsetek ciaz byl duzy :) ja tez go bralam :)

• agulas Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    za leki się płaci, od 1500 - 3500 zł podobno w zależności od protokołu. Ale do czasu kwalifikacji trzeba porobić sporo badań gdzie koszty są wysokie. Ale co zrobić w końcu nie pieniądze są najważniejsze.

w niektorych przypadkach leki sa refundowane. My wzielismy program bez lekow. Za gonapeptyl + kwas foliowy + koenzym Q10 zapłaciłam jakos 27 zł. Wiem, że jeszcze będę musiala wykupic kolejne leki, które są droższe. Ja mam refundacje z powodu endometriozy.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to faktycznie znikome koszty, obym ja też takie poniosła he :):) Teraz szykuję się do histeroskopii. lekarz prosił żeby zrobić przed kwalifikacją, ehhh.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    to faktycznie znikome koszty, obym ja też takie poniosła he :):) Teraz szykuję się do histeroskopii. lekarz prosił żeby zrobić przed kwalifikacją, ehhh.
    Fajnie Edyta, że idziesz do przodu :) ja utknęłam póki co w martwym punkcie. Jeszcze na dodatek dziś się okazało, że nasi bardzo dobrzy znajomi beda mieć dziecko i starali się tylko 4 miesiące.. Totalna porażka znów mnie dopada dołek :/

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola a może w tym miesiącu się udało ? przecież jeszcze chyba nie testowałaś ?

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasi bardzo dobrzy znajomi zaszli zaraz jak postanowili o dziecku, w pierwszym miesiącu. Za niedługo zaczną się starać o drugie i też pewnie łatwo im to pójdzie. Niestety jedni mają taki organizm a drudzy inny. Musimy się z tym pogodzić.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie w tym miesiącu na pewno nic z tego. Oboje z M dostaliśmy takiego zakażenia, że głowa mała ;/ tylko raz w dniu prawdopodobnej owu było serduszkowanie ale i tak nic z tego nie będzie :) Nawet nie będę testować bo tylko się zaś będę wkurzać :) No niestety właśnie trzeba się z tym pogodzić... Szkoda, że tak ciężko to idzie;/

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zakażenia czego ? u nas z tymi zakażeniami to książkę można napisać. Ja w sumie cieszę się że podchodzimy do tego invitro tzn. że staramy się podejść ale z drugiej strony też mam jakiś niedosyt że nie udało się bez tego.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narządów płciowych. Mojemu M wystarczają maści ale ja muszę iść po antybiotyk. Pierwszy raz coś takiego mam :/ Ja podejrzewam, że w tym roku też bedziemy do in vitro podchodzić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Narządów płciowych. Mojemu M wystarczają maści ale ja muszę iść po antybiotyk. Pierwszy raz coś takiego mam :/ Ja podejrzewam, że w tym roku też bedziemy do in vitro podchodzić :)
    Ola dopoki nie zatestujesz nie bierz antybiotykow.. chyba ze pimafucin on jest miejscowy takie globulki.. i zakwaszaj invagiem- jest genialny..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic nie dziala. A ja juz nie umiem wytrzymac ;/ swedzi boli piecze i nawet juz sikac nie potrafie tylko na raty... Poczekam jeszcze 2 dni i pojde do lekarza...:/

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to ja mam co miesiąc identycznie , znam twój ból

Edyta
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Moge tez polecic inofem- 2 saszetki dziennie- bardzo fajny suplement diety. Zrobili badania w stanach i podobno substacja w nim zawarta dziala bardzo pozytywnie na kobiety z pcos- odsetek ciaz byl duzy :) ja tez go bralam :)
    zażywam juz 4 miesiące ale jak sie staram to to dwie a jak mam okres to jedna:)

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Ola to ja mam co miesiąc identycznie , znam twój ból
    To jest okropne:/ boziu ile my sie nacierpimy...

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, podczas serduszkowania to mówiłam do mojego męża że czuję jakby mnie przypalał od środka czymś. A może byłam tak napalona ? he :):):). Masakrycznie boli.

Edyta
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ