LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyplimka_bum wrote:za leki się płaci, od 1500 - 3500 zł podobno w zależności od protokołu. Ale do czasu kwalifikacji trzeba porobić sporo badań gdzie koszty są wysokie. Ale co zrobić w końcu nie pieniądze są najważniejsze.
-
ailatan wrote:Gnerelanie laparoskopia resetuje cykl i zaczyna sie od nowa..
16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 2 IUI 04.02.2015
16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
29.03.2016 Kacperek 👶
26.06.2019 nowy początek starań 👶
11cs -
ailatan wrote:Gonadotropiny sa o wiele mniej szkoldliwe niz clo..
powiem Ci tak.. wydalam tysiace na lekarzy ktorym nie udawalo sie stwierdzic czemu mam nieregularne okresy.. szukalam przyczyny blisko 3 lata zanim sie dowiedzialam co i jak.. potem starania o dziecko trwały od czerwca 2014 do lutego 2015 .. mialam duzo zlych momentwo, ale trafilam na genialna lekarke ktora trafila z leczeniem w dziesiatke.. czasem trzeba cos zmienic zeby sie udalo.. a noz sie uda jak nic nie bedziesz robic..
mowisz 300 zl na lekarke.. ja jestem w 20 tyg i samo kompletowanie rzeczy dla dziecka juz znacznie przekroczylo 1000zl.. takze nie jest latwoAleksandrakili lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylka0102 wrote:E ja z kompletowaniem bym nie miała problemu wszystko mam po ciotce która urodziła w niedługim czasie dwoje dzieci i powiedziała ze jak tylko będę w ciąży to mi wszystko z prezentuje mąż pracuje w hurtowni takze pieluchy kremy wszystko ma pod dostatkiem i o polowe taniej także to jest najmniejszy wydatek jak dla mnie. Tak teraz się wydaje na doktorów ale na pusto bo i tak nic nie wychodzi ale na dziecko to wiesz ze na cos wydajesz co juz masz a tu z leczenia nic nie masz tylko organizm się psuje przez lekarstwa.
z reszta zobaczysz tez ze jak zajdziesz w ciaze to pojawia sie nowe problemy czy ciaza dobrze przebiega, czy nie poronie czy to czy tamto.. i tez znowu tona lekow np ja miesiecznie na leki i lekarza wydaje aktualnie okolo 500-700 zł.. a bo ciagle cos -
No racja po staram się ale jak narazie przerwa zreszta i tak doktorka pod koniec lipca idzie na urlop zakupie dzis castangnus postosuje z dwa miesiące zobaczymy wakacje chce spędzić z ulga bir ciągle u lekarza nawet na porządne wakacje nas nie stac cały czas jestem nastawiona ze cos kiedys będzie bo przeciez nic nie mam usunięte odpukac:)
-
nick nieaktualnysylka0102 wrote:No racja po staram się ale jak narazie przerwa zreszta i tak doktorka pod koniec lipca idzie na urlop zakupie dzis castangnus postosuje z dwa miesiące zobaczymy wakacje chce spędzić z ulga bir ciągle u lekarza nawet na porządne wakacje nas nie stac cały czas jestem nastawiona ze cos kiedys będzie bo przeciez nic nie mam usunięte odpukac:)
-
plimka_bum wrote:za leki się płaci, od 1500 - 3500 zł podobno w zależności od protokołu. Ale do czasu kwalifikacji trzeba porobić sporo badań gdzie koszty są wysokie. Ale co zrobić w końcu nie pieniądze są najważniejsze.
w niektorych przypadkach leki sa refundowane. My wzielismy program bez lekow. Za gonapeptyl + kwas foliowy + koenzym Q10 zapłaciłam jakos 27 zł. Wiem, że jeszcze będę musiala wykupic kolejne leki, które są droższe. Ja mam refundacje z powodu endometriozy. -
nick nieaktualnyplimka_bum wrote:to faktycznie znikome koszty, obym ja też takie poniosła he Teraz szykuję się do histeroskopii. lekarz prosił żeby zrobić przed kwalifikacją, ehhh.
-
nick nieaktualnyNie w tym miesiącu na pewno nic z tego. Oboje z M dostaliśmy takiego zakażenia, że głowa mała ;/ tylko raz w dniu prawdopodobnej owu było serduszkowanie ale i tak nic z tego nie będzie Nawet nie będę testować bo tylko się zaś będę wkurzać No niestety właśnie trzeba się z tym pogodzić... Szkoda, że tak ciężko to idzie;/
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAleksandrakili wrote:Narządów płciowych. Mojemu M wystarczają maści ale ja muszę iść po antybiotyk. Pierwszy raz coś takiego mam Ja podejrzewam, że w tym roku też bedziemy do in vitro podchodzić
-
nick nieaktualny
-
ailatan wrote:Moge tez polecic inofem- 2 saszetki dziennie- bardzo fajny suplement diety. Zrobili badania w stanach i podobno substacja w nim zawarta dziala bardzo pozytywnie na kobiety z pcos- odsetek ciaz byl duzy ja tez go bralam
-
nick nieaktualny