X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    za leki się płaci, od 1500 - 3500 zł podobno w zależności od protokołu. Ale do czasu kwalifikacji trzeba porobić sporo badań gdzie koszty są wysokie. Ale co zrobić w końcu nie pieniądze są najważniejsze.
    Hm to pewnie wyjdzie na to samo co prywatniei bys poszla.. bo ja jak sie dowiadywalam to byla opcja za 10 tys- 15 tys w zaleznosci od lekow i chyba 3 transfery i to byla cena za calosc- konsultacje, leki, badania i transfer + przechowaynie mrozakow..

• honey028 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Gnerelanie laparoskopia resetuje cykl i zaczyna sie od nowa..
    to już tym bardziej nic nie rozumiem :( u mnie niby 23 dc a objawy jakby @ lada chwilę miała być...a cały cykl bez żadnej stymulacji

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Gonadotropiny sa o wiele mniej szkoldliwe niz clo..
    powiem Ci tak.. wydalam tysiace na lekarzy ktorym nie udawalo sie stwierdzic czemu mam nieregularne okresy.. szukalam przyczyny blisko 3 lata zanim sie dowiedzialam co i jak.. potem starania o dziecko trwały od czerwca 2014 do lutego 2015 .. mialam duzo zlych momentwo, ale trafilam na genialna lekarke ktora trafila z leczeniem w dziesiatke.. czasem trzeba cos zmienic zeby sie udalo.. a noz sie uda jak nic nie bedziesz robic..
    mowisz 300 zl na lekarke.. ja jestem w 20 tyg i samo kompletowanie rzeczy dla dziecka juz znacznie przekroczylo 1000zl.. takze nie jest latwo :)
    E ja z kompletowaniem bym nie miała problemu wszystko mam po ciotce która urodziła w niedługim czasie dwoje dzieci i powiedziała ze jak tylko będę w ciąży to mi wszystko z prezentuje mąż pracuje w hurtowni takze pieluchy kremy wszystko ma pod dostatkiem i o polowe taniej także to jest najmniejszy wydatek jak dla mnie. Tak teraz się wydaje na doktorów ale na pusto bo i tak nic nie wychodzi ale na dziecko to wiesz ze na cos wydajesz co juz masz a tu z leczenia nic nie masz tylko organizm się psuje przez lekarstwa.

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    E ja z kompletowaniem bym nie miała problemu wszystko mam po ciotce która urodziła w niedługim czasie dwoje dzieci i powiedziała ze jak tylko będę w ciąży to mi wszystko z prezentuje mąż pracuje w hurtowni takze pieluchy kremy wszystko ma pod dostatkiem i o polowe taniej także to jest najmniejszy wydatek jak dla mnie. Tak teraz się wydaje na doktorów ale na pusto bo i tak nic nie wychodzi ale na dziecko to wiesz ze na cos wydajesz co juz masz a tu z leczenia nic nie masz tylko organizm się psuje przez lekarstwa.
    ech moja droga wiecej optymizmu :) ludize staraja sie wiele lat i w koncu sie udaje :) musisz bardziej w to uwierzyc i w to ze leki pomagaja a nie cos niszcza.. musisz starac sie szukac plusow w nie minusow, czerpac radosc z seksu a nie traktowac go jak obowiazku:) a bedzie dobrze- musi byc dobrze :)
    z reszta zobaczysz tez ze jak zajdziesz w ciaze to pojawia sie nowe problemy czy ciaza dobrze przebiega, czy nie poronie czy to czy tamto.. i tez znowu tona lekow :) np ja miesiecznie na leki i lekarza wydaje aktualnie okolo 500-700 zł.. a bo ciagle cos :)

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No racja po staram się ale jak narazie przerwa zreszta i tak doktorka pod koniec lipca idzie na urlop zakupie dzis castangnus postosuje z dwa miesiące zobaczymy wakacje chce spędzić z ulga bir ciągle u lekarza nawet na porządne wakacje nas nie stac cały czas jestem nastawiona ze cos kiedys będzie bo przeciez nic nie mam usunięte odpukac:)

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    No racja po staram się ale jak narazie przerwa zreszta i tak doktorka pod koniec lipca idzie na urlop zakupie dzis castangnus postosuje z dwa miesiące zobaczymy wakacje chce spędzić z ulga bir ciągle u lekarza nawet na porządne wakacje nas nie stac cały czas jestem nastawiona ze cos kiedys będzie bo przeciez nic nie mam usunięte odpukac:)
    Moge tez polecic inofem- 2 saszetki dziennie- bardzo fajny suplement diety. Zrobili badania w stanach i podobno substacja w nim zawarta dziala bardzo pozytywnie na kobiety z pcos- odsetek ciaz byl duzy :) ja tez go bralam :)

• agulas Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    za leki się płaci, od 1500 - 3500 zł podobno w zależności od protokołu. Ale do czasu kwalifikacji trzeba porobić sporo badań gdzie koszty są wysokie. Ale co zrobić w końcu nie pieniądze są najważniejsze.

w niektorych przypadkach leki sa refundowane. My wzielismy program bez lekow. Za gonapeptyl + kwas foliowy + koenzym Q10 zapłaciłam jakos 27 zł. Wiem, że jeszcze będę musiala wykupic kolejne leki, które są droższe. Ja mam refundacje z powodu endometriozy.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to faktycznie znikome koszty, obym ja też takie poniosła he :):) Teraz szykuję się do histeroskopii. lekarz prosił żeby zrobić przed kwalifikacją, ehhh.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    to faktycznie znikome koszty, obym ja też takie poniosła he :):) Teraz szykuję się do histeroskopii. lekarz prosił żeby zrobić przed kwalifikacją, ehhh.
    Fajnie Edyta, że idziesz do przodu :) ja utknęłam póki co w martwym punkcie. Jeszcze na dodatek dziś się okazało, że nasi bardzo dobrzy znajomi beda mieć dziecko i starali się tylko 4 miesiące.. Totalna porażka znów mnie dopada dołek :/

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola a może w tym miesiącu się udało ? przecież jeszcze chyba nie testowałaś ?

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasi bardzo dobrzy znajomi zaszli zaraz jak postanowili o dziecku, w pierwszym miesiącu. Za niedługo zaczną się starać o drugie i też pewnie łatwo im to pójdzie. Niestety jedni mają taki organizm a drudzy inny. Musimy się z tym pogodzić.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie w tym miesiącu na pewno nic z tego. Oboje z M dostaliśmy takiego zakażenia, że głowa mała ;/ tylko raz w dniu prawdopodobnej owu było serduszkowanie ale i tak nic z tego nie będzie :) Nawet nie będę testować bo tylko się zaś będę wkurzać :) No niestety właśnie trzeba się z tym pogodzić... Szkoda, że tak ciężko to idzie;/

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zakażenia czego ? u nas z tymi zakażeniami to książkę można napisać. Ja w sumie cieszę się że podchodzimy do tego invitro tzn. że staramy się podejść ale z drugiej strony też mam jakiś niedosyt że nie udało się bez tego.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narządów płciowych. Mojemu M wystarczają maści ale ja muszę iść po antybiotyk. Pierwszy raz coś takiego mam :/ Ja podejrzewam, że w tym roku też bedziemy do in vitro podchodzić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Narządów płciowych. Mojemu M wystarczają maści ale ja muszę iść po antybiotyk. Pierwszy raz coś takiego mam :/ Ja podejrzewam, że w tym roku też bedziemy do in vitro podchodzić :)
    Ola dopoki nie zatestujesz nie bierz antybiotykow.. chyba ze pimafucin on jest miejscowy takie globulki.. i zakwaszaj invagiem- jest genialny..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic nie dziala. A ja juz nie umiem wytrzymac ;/ swedzi boli piecze i nawet juz sikac nie potrafie tylko na raty... Poczekam jeszcze 2 dni i pojde do lekarza...:/

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to ja mam co miesiąc identycznie , znam twój ból

Edyta
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Moge tez polecic inofem- 2 saszetki dziennie- bardzo fajny suplement diety. Zrobili badania w stanach i podobno substacja w nim zawarta dziala bardzo pozytywnie na kobiety z pcos- odsetek ciaz byl duzy :) ja tez go bralam :)
    zażywam juz 4 miesiące ale jak sie staram to to dwie a jak mam okres to jedna:)

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Ola to ja mam co miesiąc identycznie , znam twój ból
    To jest okropne:/ boziu ile my sie nacierpimy...

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, podczas serduszkowania to mówiłam do mojego męża że czuję jakby mnie przypalał od środka czymś. A może byłam tak napalona ? he :):):). Masakrycznie boli.

Edyta
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ