X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To daj znać bo mi się pewnie znów @ spóźni i następny cykl też więc pewnie we wrześniu pójdę :P hehe narazie się jeszcze nie umawiam zobaczę co mi gin powiem :P :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola a ja mam nadzieję że w tym cyklu wam się uda :) trzymam kciuki

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym ale nadziei sobie nie robię :)

• _analiza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w połowie tego wątku, ale z racji tego że muszę sobie kalendarz poustawiać musze Was spytać - wiecie coś więcej jak to jest z tymi paznokciami? Obecnie mam żele i dzień przed laparo mam umówiony wizytę - musze wiedzieć wszystko.
    Mogę mieć żele?
    Muszą być przezroczyste?
    Na kciukach/wskazujących kazali zdzierać?
    nogi tez kazali Wam zmywać? Nie może być hybryda?
    Moja lekarka wyjechała na urlop i musze to wszystko wiedzieć bo nie mam kogo zapytac;)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie musisz ściągać;) żele mogą byç gorzej by bylo jakby był lakier bo on nie łapie wtedy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Jestem w połowie tego wątku, ale z racji tego że muszę sobie kalendarz poustawiać musze Was spytać - wiecie coś więcej jak to jest z tymi paznokciami? Obecnie mam żele i dzień przed laparo mam umówiony wizytę - musze wiedzieć wszystko.
    Mogę mieć żele?
    Muszą być przezroczyste?
    Na kciukach/wskazujących kazali zdzierać?
    nogi tez kazali Wam zmywać? Nie może być hybryda?
    Moja lekarka wyjechała na urlop i musze to wszystko wiedzieć bo nie mam kogo zapytac;)
    a mi powiedzieli ze paznokcie nie maja byc pomalowane, bez zeli, tipsow itp.. to jest potrzebne anestazjologowi zeby obserwowal Twoj organizm jakby dzialo sie cos zlego.. mysle ze najlepiej zapytac w szpitalu- zadzwonic czy pojsc do szpitala i dowiedziec sie jakie u nich sa zasady..

• _analiza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mówili Wam coś może o tym żelu przeciwko zrostom? Mam się sama za tym zakręcić? Wasze szpitale miały to dostępne od ręki? Tez musiały ścieków płacić? Sorki za natłok pytań ale zbieram wszelkie informacje żeby nic mnie nie zaskoczylo;)

dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    A mówili Wam coś może o tym żelu przeciwko zrostom? Mam się sama za tym zakręcić? Wasze szpitale miały to dostępne od ręki? Tez musiały ścieków płacić? Sorki za natłok pytań ale zbieram wszelkie informacje żeby nic mnie nie zaskoczylo;)
    ja nic nie wiem o zadnych zrostach, zelach na to i w ogole.. nic takiego raczej mi sie nie porobilo wiec mysle ze to pojedyncze przypadki..

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    a mi powiedzieli ze paznokcie nie maja byc pomalowane, bez zeli, tipsow itp.. to jest potrzebne anestazjologowi zeby obserwowal Twoj organizm jakby dzialo sie cos zlego.. mysle ze najlepiej zapytac w szpitalu- zadzwonic czy pojsc do szpitala i dowiedziec sie jakie u nich sa zasady..
    Ja pracuje w szpitalu i wiem że lakier nie przewodzi i nie łapie saturacji a żele przewodzą :) tylko nie moze byc intensylwny kolor :)
    Ja też nic nie wiem na temat żeli i zrostów ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i zbyt długie nie mogą być bo ci czujnik na palec nie wejdzie :p no chyba że mają czujniki w plastrach ale takie się raczej dla dzieci używa :)

• honey028 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    analiza ja też nie wiem nic o żelu na zrosty. Jeżeli chodzi o paznokcie to na karcie informacyjnej dot. znieczulenia ogólnego którą dostaniesz do podpisania przed operacją w zaleceniach jest napisane żeby nie malować paznokci. Ja miałam jedną warstwę odżywki bezbarwnej i nie musiałam zmywać. Grubsza warstwa mogłaby jednak blokować badanie saturacji sprawdzanej na palcu za pomocą chyba pulsoksymetra. Hybryda to jest jednak lakier więc raczej odpada. Nie wiem jak to jest z żelami. Najlepiej zadzwoń do szpitala i zapytaj konkretnie żeby potem problemu nie było

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żel przejdzie wiem bo sama na sobie sprawdzałam ale jak chcesz to zadzwoń do szpitala ;) ja nawet miałam zabieg z żelkami ;)) i nikt mi nic nie powiedział :) ale decyzja należy do ciebie :))

• _analiza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak zrobię, podjadę nawet teraz bo musze wiedzieć na 100% ;) napisze Wam co mi powiedzieli, mam nadzieje ze bezbarwny żel może być i nie będę musiała wszystkich sciagac;) a najwyżej do tej saturacji sobir ściągnę z jednego palca całkiem żel i pójdę na uzupełnienie ;D
    KURDE, PROBLEMY 1GO ŚWIATA :D

dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) jak wam dzień mija?;) mi rano M zrobił zastrzyk z pregnylu :) byłam już na ostatnim egzaminie w szkole a teraz z laskami ze studiów jedziemy na pyszną kolacje do Czech i na pyszne winko :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos tu bedzie testowal w najblizszym czasie?

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja czekam na okres miał być wczoraj ale się spóźnia nie testuje nawet bo w 11 dniu po prengnylu byl negatyw także czekam.

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • honey028 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Ktos tu bedzie testowal w najblizszym czasie?
    Ja za 2 tygodnie jak @ nie przyjdzie ale nikłe szanse raczej..

zem3anliv0nwa2qo.png
    29.03.2016 Kacperek 👶
    11cs
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że tu weszłam bo mam czerwone hybrydy a Wy tu piszecie że nie można mieć! Byłam przekonana że w dzisiejszych czasach mają takie sprzęty monitorujące czynności życiowe że to nie ma znaczenia! a tu zonk! Muszę jutro jeszcze to jakoś ogarnąć a jutro już do szpitala idę :/

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • honey028 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia no z czerwoną hybrydą to chyba jednak może być problem...

analiza a Ty dowiedziałaś się coś?

zem3anliv0nwa2qo.png
    29.03.2016 Kacperek 👶
    11cs
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tym miesiącu nie testuję bo i nie mam po co. Czekam na wizytę w sprawie in vitro, zobaczymy co nam lekarz powie. 6 lipca mamy termin

Edyta
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ