LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHm jak tam chcecie :0 ja nam kilka osob po inseminacji ktorym sie nie udawalo naturalnie a tak sie powiodlo ale wczesniej napewno sprobowalabym gonatropin, z reszta ja mialam juz gotowy plan u lekarza- clo max 2 cykle, potem gonadotropiny jak to nie pomoze to inseminacja a jak to osttania deska ratunku czyli in vitro ;0
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Inseminacja jest na nfz w niektórych szpitalach,ja miałam 2 razy i nie mam zastrzeżeń co do zabiegu (z resztą pisałam o tym niedawno nawet na tym wątku). Warto się dowiedzieć bo to spora oszczędność
16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 2 IUI 04.02.2015
16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
29.03.2016 Kacperek 👶
26.06.2019 nowy początek starań 👶
11cs -
Hej ja jestem 11dzien po pregnylu robiłam test ale negatywny. Piersi mnie bola okropnie dopiero jakieś dwa dni w poprzednim cyklu bolaly mnie zaraz po podaniu pregnylu. W piątek powinien być okres doktora przepisała mi jeszcze raz ostatni CLO.zobaczymy co z tego będzie. Nie mam juz testów takze juz nie testuje.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja clo będę brała jeszcze jeden miesiąc. Umówiliśmy się do kliniki w sprawie invitro na 6 lipca więc zobaczymy. Generalnie jest słabo bo tylko w Gyncentrum mają jeszcze kasę na invitro. Wszyscy inni wstrzymali przyjmowanie nowych pacjentów.Edyta
-
nick nieaktualnyEdyta ktory to Twoj cykl na Clo bedzie? w mojej ocenie zdecydowanie za dlugo stosujesz clo.. nawet na ulotce jest napisane ze 3 miesiace i przerwa.. ogolnie to dosc silny srodek i nie powinno sie naduyzwac, on niszczy tez ednometrium strasznie.. pomaga na jajeczkowanie ale niszczy inne parametry..na in vitro i tak bedziesz czekac jesli chcesz na kase chorych chyba ze masz gotowke.. ja bym sprobowala z czyms innych- jest duzo inncyh lekow do stymulacji.. szkoda tej laparoskopii i cietego brzucha.. mi sie przynajmniej wydaje ze jak cos nie dziala to tzeba cos zmienic..
_analiza lubi tę wiadomość
-
ailatan wrote:Edyta ktory to Twoj cykl na Clo bedzie? w mojej ocenie zdecydowanie za dlugo stosujesz clo.. nawet na ulotce jest napisane ze 3 miesiace i przerwa.. ogolnie to dosc silny srodek i nie powinno sie naduyzwac, on niszczy tez ednometrium strasznie.. pomaga na jajeczkowanie ale niszczy inne parametry..na in vitro i tak bedziesz czekac jesli chcesz na kase chorych chyba ze masz gotowke.. ja bym sprobowala z czyms innych- jest duzo inncyh lekow do stymulacji.. szkoda tej laparoskopii i cietego brzucha.. mi sie przynajmniej wydaje ze jak cos nie dziala to tzeba cos zmienic..
nie do końca się zgadzam, bo raczej zasadą jest 6 miesięcy stymulowania - trzeba tylko znaleźć odpowiednią dawkę. Mi mój lekarz też mówił o 6 miesiącach na CLO. Inna sprawa, że te jakieś gonadotropiny są o których ja nie mam pojęcia więc się nie wypowiem, ale alternatywy zawsze dobrze znać.
Tak czy siak lekarz jednak ma większą wiedzę i czasem trzeba mu zaufać.
Edyta, trzymam kciuki żeby następny cykl był ksiażkowy!19.07.2016 r. Aleksander
-
nick nieaktualny_analiza wrote:niechcący kliknęłam 'lubię to'
nie do końca się zgadzam, bo raczej zasadą jest 6 miesięcy stymulowania - trzeba tylko znaleźć odpowiednią dawkę. Mi mój lekarz też mówił o 6 miesiącach na CLO. Inna sprawa, że te jakieś gonadotropiny są o których ja nie mam pojęcia więc się nie wypowiem, ale alternatywy zawsze dobrze znać.
Tak czy siak lekarz jednak ma większą wiedzę i czasem trzeba mu zaufać.
Edyta, trzymam kciuki żeby następny cykl był ksiażkowy!
Gonadotropiny sa wykorzystywane przy in vitro i ich skutecznosc jest znacznie wieksza niz clo.. sa drozsze ale nie wszytskie od razu kosztuja tysiace..
oczywiscie kazda z Was robi jak uwaza i ma do tego prawo- ja tylko mowie jak ja to widze i co mi lekarz powiedzial- a jest to specjaliska najlpsza w wielkopolsce od pcos.. -
nick nieaktualnyEdyta no właśnie nie ma już miejsc Ciekawe kiedy znów coś do przodu pójdzie Ja czekam do przyszłego miesiąca i też się na wizytę już do kliniki będę na in vitro umawiać ) A dawkę clo będziesz brała tak jak wcześniej?? ) Ty metformine jeszcze bierzesz??
-
wg. mojego lekarza clo można brać 6 miesięcy, zresztą taki okres jest wymagany też do invitro więc ostatni cykl będę na clo. Metforminę biorę nadal. Pójdę do tego gyncentrum to się dowiem co i jak. Troszkę to takie naciągane bo nigdzie nie ma już miejsc a tam podobno są ale 200 zł za wizytę kwalifikacyjną chcą. Zobaczymy co powiedzą. Nie ma na co czekać bo w sierpniu 30-tkaEdyta