X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze zanim decydowac sie na in vitro zacznijcie od stymulacji gonadotropinami? slyszlam ze jest skuteczniejsze od clo.. jeszcze jest inseminacja..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg. mojego lekarza inseminacja jest równie skuteczna jak naturalne poczęcie. O gonadotropinach porozmawiam z lekarzem ale... nie wiem jaką podejmiemy decyzję.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja inseminacji nie chce bo i tak nic nie da.. ;)) a jezeli moj gin zaproponujegonadotropiny to pewnie a jak nie to in vitro :) i tak juz jestem an in vitro natawiona bo nie wierze ze sie inaczej uda ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm jak tam chcecie :0 ja nam kilka osob po inseminacji ktorym sie nie udawalo naturalnie a tak sie powiodlo :) ale wczesniej napewno sprobowalabym gonatropin, z reszta ja mialam juz gotowy plan u lekarza- clo max 2 cykle, potem gonadotropiny jak to nie pomoze to inseminacja a jak to osttania deska ratunku czyli in vitro ;0

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi gin zaproponuje inseminacje i powie że warto to moze sie zdecyduje :) ale szkoda mi kasy to juz wolalabym lepsze gonadotropiny kupic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm no czytalam gdzies na forum ze inseminacja w niektorych szpitalach jest na kase chorych.. ale nie wiem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    hmm no czytalam gdzies na forum ze inseminacja w niektorych szpitalach jest na kase chorych.. ale nie wiem..
    Też tak słyszałam ale czy to prawda :) musiałabym podzwonić ale na razie czekam :P

• honey028 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inseminacja jest na nfz w niektórych szpitalach,ja miałam 2 razy i nie mam zastrzeżeń co do zabiegu (z resztą pisałam o tym niedawno nawet na tym wątku). Warto się dowiedzieć bo to spora oszczędność

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja jestem 11dzien po pregnylu robiłam test ale negatywny. Piersi mnie bola okropnie dopiero jakieś dwa dni w poprzednim cyklu bolaly mnie zaraz po podaniu pregnylu. W piątek powinien być okres doktora przepisała mi jeszcze raz ostatni CLO.zobaczymy co z tego będzie. Nie mam juz testów takze juz nie testuje.

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 dni po pregnylu to chyba Sylwia za wcześnie, trzymam kciuki żeby jednak się udało :)

Edyta
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niewiem liczę ze za wcześnie:)

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trzymam mocno kciuki!! Niech Ci się uda!!:)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja po wizycie, samozwańcze metody nie podziałały he :) pęcherzyków brak :P:P. Nawet mnie to szczególnie nie zasmuciło, przyjęłam to z pokorą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 18:41

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda Edyta!! a co Ci lekarz powiedział ile razy jeszcze clo będziesz miała?:)) i co ewentualnie dalej?;)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja clo będę brała jeszcze jeden miesiąc. Umówiliśmy się do kliniki w sprawie invitro na 6 lipca więc zobaczymy. Generalnie jest słabo bo tylko w Gyncentrum mają jeszcze kasę na invitro. Wszyscy inni wstrzymali przyjmowanie nowych pacjentów.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta ktory to Twoj cykl na Clo bedzie? w mojej ocenie zdecydowanie za dlugo stosujesz clo.. nawet na ulotce jest napisane ze 3 miesiace i przerwa.. ogolnie to dosc silny srodek i nie powinno sie naduyzwac, on niszczy tez ednometrium strasznie.. pomaga na jajeczkowanie ale niszczy inne parametry..na in vitro i tak bedziesz czekac jesli chcesz na kase chorych chyba ze masz gotowke.. ja bym sprobowala z czyms innych- jest duzo inncyh lekow do stymulacji.. szkoda tej laparoskopii i cietego brzucha.. mi sie przynajmniej wydaje ze jak cos nie dziala to tzeba cos zmienic..

_analiza lubi tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Edyta ktory to Twoj cykl na Clo bedzie? w mojej ocenie zdecydowanie za dlugo stosujesz clo.. nawet na ulotce jest napisane ze 3 miesiace i przerwa.. ogolnie to dosc silny srodek i nie powinno sie naduyzwac, on niszczy tez ednometrium strasznie.. pomaga na jajeczkowanie ale niszczy inne parametry..na in vitro i tak bedziesz czekac jesli chcesz na kase chorych chyba ze masz gotowke.. ja bym sprobowala z czyms innych- jest duzo inncyh lekow do stymulacji.. szkoda tej laparoskopii i cietego brzucha.. mi sie przynajmniej wydaje ze jak cos nie dziala to tzeba cos zmienic..
    niechcący kliknęłam 'lubię to'
    nie do końca się zgadzam, bo raczej zasadą jest 6 miesięcy stymulowania - trzeba tylko znaleźć odpowiednią dawkę. Mi mój lekarz też mówił o 6 miesiącach na CLO. Inna sprawa, że te jakieś gonadotropiny są o których ja nie mam pojęcia więc się nie wypowiem, ale alternatywy zawsze dobrze znać.
    Tak czy siak lekarz jednak ma większą wiedzę i czasem trzeba mu zaufać.
    Edyta, trzymam kciuki żeby następny cykl był ksiażkowy!

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    niechcący kliknęłam 'lubię to'
    nie do końca się zgadzam, bo raczej zasadą jest 6 miesięcy stymulowania - trzeba tylko znaleźć odpowiednią dawkę. Mi mój lekarz też mówił o 6 miesiącach na CLO. Inna sprawa, że te jakieś gonadotropiny są o których ja nie mam pojęcia więc się nie wypowiem, ale alternatywy zawsze dobrze znać.
    Tak czy siak lekarz jednak ma większą wiedzę i czasem trzeba mu zaufać.
    Edyta, trzymam kciuki żeby następny cykl był ksiażkowy!
    Poczytaj i clo i skutkach ubocznych.. powiedzmy sobie szczerze ze jezeli lek nie dziala i nie daje porzadanego efektu tzn ze trzbea cos zmienic.. ja uwazam ze moja lekarka robila super posuniecia z tym lekiem i dawkowaniem i przerwaniem gdy to bylo bezsesnu.. nie wszyscy lekarze wiedza o innych sposobach leczenia- bo generalnie zajmuja sie tym Ci od niepldonosci- ja na szczescie na taka lekarke trafilam- ale czytaja te fora widze ze czesto lekarze popelniaja wiele bledow zwiazanych z diagnozowaniem i sposobem leczenia..
    Gonadotropiny sa wykorzystywane przy in vitro i ich skutecznosc jest znacznie wieksza niz clo.. sa drozsze ale nie wszytskie od razu kosztuja tysiace..
    oczywiscie kazda z Was robi jak uwaza i ma do tego prawo- ja tylko mowie jak ja to widze i co mi lekarz powiedzial- a jest to specjaliska najlpsza w wielkopolsce od pcos..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta no właśnie nie ma już miejsc :/ Ciekawe kiedy znów coś do przodu pójdzie :) Ja czekam do przyszłego miesiąca i też się na wizytę już do kliniki będę na in vitro umawiać :)) A dawkę clo będziesz brała tak jak wcześniej?? :)) Ty metformine jeszcze bierzesz?? :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg. mojego lekarza clo można brać 6 miesięcy, zresztą taki okres jest wymagany też do invitro więc ostatni cykl będę na clo. Metforminę biorę nadal. Pójdę do tego gyncentrum to się dowiem co i jak. Troszkę to takie naciągane bo nigdzie nie ma już miejsc a tam podobno są ale 200 zł za wizytę kwalifikacyjną chcą. Zobaczymy co powiedzą. Nie ma na co czekać bo w sierpniu 30-tka :D

Edyta
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ