X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze zanim decydowac sie na in vitro zacznijcie od stymulacji gonadotropinami? slyszlam ze jest skuteczniejsze od clo.. jeszcze jest inseminacja..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg. mojego lekarza inseminacja jest równie skuteczna jak naturalne poczęcie. O gonadotropinach porozmawiam z lekarzem ale... nie wiem jaką podejmiemy decyzję.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja inseminacji nie chce bo i tak nic nie da.. ;)) a jezeli moj gin zaproponujegonadotropiny to pewnie a jak nie to in vitro :) i tak juz jestem an in vitro natawiona bo nie wierze ze sie inaczej uda ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm jak tam chcecie :0 ja nam kilka osob po inseminacji ktorym sie nie udawalo naturalnie a tak sie powiodlo :) ale wczesniej napewno sprobowalabym gonatropin, z reszta ja mialam juz gotowy plan u lekarza- clo max 2 cykle, potem gonadotropiny jak to nie pomoze to inseminacja a jak to osttania deska ratunku czyli in vitro ;0

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi gin zaproponuje inseminacje i powie że warto to moze sie zdecyduje :) ale szkoda mi kasy to juz wolalabym lepsze gonadotropiny kupic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm no czytalam gdzies na forum ze inseminacja w niektorych szpitalach jest na kase chorych.. ale nie wiem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    hmm no czytalam gdzies na forum ze inseminacja w niektorych szpitalach jest na kase chorych.. ale nie wiem..
    Też tak słyszałam ale czy to prawda :) musiałabym podzwonić ale na razie czekam :P

• honey028 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inseminacja jest na nfz w niektórych szpitalach,ja miałam 2 razy i nie mam zastrzeżeń co do zabiegu (z resztą pisałam o tym niedawno nawet na tym wątku). Warto się dowiedzieć bo to spora oszczędność

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja jestem 11dzien po pregnylu robiłam test ale negatywny. Piersi mnie bola okropnie dopiero jakieś dwa dni w poprzednim cyklu bolaly mnie zaraz po podaniu pregnylu. W piątek powinien być okres doktora przepisała mi jeszcze raz ostatni CLO.zobaczymy co z tego będzie. Nie mam juz testów takze juz nie testuje.

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 dni po pregnylu to chyba Sylwia za wcześnie, trzymam kciuki żeby jednak się udało :)

Edyta
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niewiem liczę ze za wcześnie:)

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trzymam mocno kciuki!! Niech Ci się uda!!:)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja po wizycie, samozwańcze metody nie podziałały he :) pęcherzyków brak :P:P. Nawet mnie to szczególnie nie zasmuciło, przyjęłam to z pokorą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 18:41

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda Edyta!! a co Ci lekarz powiedział ile razy jeszcze clo będziesz miała?:)) i co ewentualnie dalej?;)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja clo będę brała jeszcze jeden miesiąc. Umówiliśmy się do kliniki w sprawie invitro na 6 lipca więc zobaczymy. Generalnie jest słabo bo tylko w Gyncentrum mają jeszcze kasę na invitro. Wszyscy inni wstrzymali przyjmowanie nowych pacjentów.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta ktory to Twoj cykl na Clo bedzie? w mojej ocenie zdecydowanie za dlugo stosujesz clo.. nawet na ulotce jest napisane ze 3 miesiace i przerwa.. ogolnie to dosc silny srodek i nie powinno sie naduyzwac, on niszczy tez ednometrium strasznie.. pomaga na jajeczkowanie ale niszczy inne parametry..na in vitro i tak bedziesz czekac jesli chcesz na kase chorych chyba ze masz gotowke.. ja bym sprobowala z czyms innych- jest duzo inncyh lekow do stymulacji.. szkoda tej laparoskopii i cietego brzucha.. mi sie przynajmniej wydaje ze jak cos nie dziala to tzeba cos zmienic..

_analiza lubi tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Edyta ktory to Twoj cykl na Clo bedzie? w mojej ocenie zdecydowanie za dlugo stosujesz clo.. nawet na ulotce jest napisane ze 3 miesiace i przerwa.. ogolnie to dosc silny srodek i nie powinno sie naduyzwac, on niszczy tez ednometrium strasznie.. pomaga na jajeczkowanie ale niszczy inne parametry..na in vitro i tak bedziesz czekac jesli chcesz na kase chorych chyba ze masz gotowke.. ja bym sprobowala z czyms innych- jest duzo inncyh lekow do stymulacji.. szkoda tej laparoskopii i cietego brzucha.. mi sie przynajmniej wydaje ze jak cos nie dziala to tzeba cos zmienic..
    niechcący kliknęłam 'lubię to'
    nie do końca się zgadzam, bo raczej zasadą jest 6 miesięcy stymulowania - trzeba tylko znaleźć odpowiednią dawkę. Mi mój lekarz też mówił o 6 miesiącach na CLO. Inna sprawa, że te jakieś gonadotropiny są o których ja nie mam pojęcia więc się nie wypowiem, ale alternatywy zawsze dobrze znać.
    Tak czy siak lekarz jednak ma większą wiedzę i czasem trzeba mu zaufać.
    Edyta, trzymam kciuki żeby następny cykl był ksiażkowy!

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    niechcący kliknęłam 'lubię to'
    nie do końca się zgadzam, bo raczej zasadą jest 6 miesięcy stymulowania - trzeba tylko znaleźć odpowiednią dawkę. Mi mój lekarz też mówił o 6 miesiącach na CLO. Inna sprawa, że te jakieś gonadotropiny są o których ja nie mam pojęcia więc się nie wypowiem, ale alternatywy zawsze dobrze znać.
    Tak czy siak lekarz jednak ma większą wiedzę i czasem trzeba mu zaufać.
    Edyta, trzymam kciuki żeby następny cykl był ksiażkowy!
    Poczytaj i clo i skutkach ubocznych.. powiedzmy sobie szczerze ze jezeli lek nie dziala i nie daje porzadanego efektu tzn ze trzbea cos zmienic.. ja uwazam ze moja lekarka robila super posuniecia z tym lekiem i dawkowaniem i przerwaniem gdy to bylo bezsesnu.. nie wszyscy lekarze wiedza o innych sposobach leczenia- bo generalnie zajmuja sie tym Ci od niepldonosci- ja na szczescie na taka lekarke trafilam- ale czytaja te fora widze ze czesto lekarze popelniaja wiele bledow zwiazanych z diagnozowaniem i sposobem leczenia..
    Gonadotropiny sa wykorzystywane przy in vitro i ich skutecznosc jest znacznie wieksza niz clo.. sa drozsze ale nie wszytskie od razu kosztuja tysiace..
    oczywiscie kazda z Was robi jak uwaza i ma do tego prawo- ja tylko mowie jak ja to widze i co mi lekarz powiedzial- a jest to specjaliska najlpsza w wielkopolsce od pcos..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta no właśnie nie ma już miejsc :/ Ciekawe kiedy znów coś do przodu pójdzie :) Ja czekam do przyszłego miesiąca i też się na wizytę już do kliniki będę na in vitro umawiać :)) A dawkę clo będziesz brała tak jak wcześniej?? :)) Ty metformine jeszcze bierzesz?? :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg. mojego lekarza clo można brać 6 miesięcy, zresztą taki okres jest wymagany też do invitro więc ostatni cykl będę na clo. Metforminę biorę nadal. Pójdę do tego gyncentrum to się dowiem co i jak. Troszkę to takie naciągane bo nigdzie nie ma już miejsc a tam podobno są ale 200 zł za wizytę kwalifikacyjną chcą. Zobaczymy co powiedzą. Nie ma na co czekać bo w sierpniu 30-tka :D

Edyta
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ