X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to Ola zaczynamy tak samo :P u mnie też się pojawiła dzisiaj :) Ola ja na początku brania duphastonu miałam tak samo jak ty mega regularne miesiączki co 28 dni

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że razem zaczynamy ;) tylko ja dalej tkwie w martwym punkcie;) jeszcze godzinka i zadzwonie do mojej gin co dalej ona uważa. Tylko jak bede miala clo brac to mi braknie 3 tabletki... Hmmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Fajnie, że razem zaczynamy ;) tylko ja dalej tkwie w martwym punkcie;) jeszcze godzinka i zadzwonie do mojej gin co dalej ona uważa. Tylko jak bede miala clo brac to mi braknie 3 tabletki... Hmmm
    Ola jak chcesz to ja mam jeszcze 5 tabletek, mogłabym Ci odsprzedać za 10zł :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do mojej gin i mam nie przerywac i pojawic sie na monitoringu ;) a po recepte w poniedzialek podjechac ;) ale dzieki Natalia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 17:35

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja to w ogóle się zastanawiam czy brać clo w tym miesiącu bo nie wiem czy po histero można serduszkować :/

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore bo musi byc ciaglosc ;/ a juz szczerze mowiac nie mam na to ochoty... :) kiedy masz ta hiateroskopie??;)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w środę mam się stawić w szpitalu a histero mam mieć w czwartek 7dc

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mówiła ci lekarka czemu musi być ciągłość?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziała ze o wszystkim porozmawiamy jak przyjade bo przez telefon to nie ma sensu.. :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny obawiam się trochę tego zabiegu ale w sumie chyba nie będzie gorzej niż przy tej mojej laparotomii..... nie będę brała w tym cyklu clo o podobno najlepiej zaczekać z serduszkowaniem do nastepnego cyklu

Edyta
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny, poradźcie mi co zrobić bo może zapominam o jakimś magicznym sposobie...
    We wtorek mam stawić się do szpitala, środa laparoskopia. A tu dziś popołudniu złapało mnie takie pieczenie, że powoli zaczynam tracić nadzieję, że w tym cyklu uda się odhaczyć tą laparo;/ Żadnych upławów nie mam, tylko pieczenie. Wcześniej profilaktycznie (kilka dni temu) brałam przeciwgrzybiczny (i niby też bakteryjny) gynofemidazol.
    I teraz nie wiem co robić - czy brać ten gynofemidazol na 2 dni przed laparo? Nie zrobię sobie kuku?
    Umyłam się już tantum rosa, profilaktycznie wzielam urofuraginę, doustne pałeczki kwasu mlekowego i normalny probiotyk, nawet jogurtem w wannie się "umyłam" ;D

O czymś zapominam? Co mówili Wasi lekarze przed laparo? U mnie ma być połączona z hsg więc pewnie musi być czysto:( załamka totalna

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza jak masz miec hsg to lepiej powiedz w szpitalu o "problemie" , niech zrobia posiew i sprawdza źródło.. w 2 dni pewnie i tak wiele nie zdzialasz na wlasna reke..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja miałam robiony wymaz i okazało się że..... brakuje mi naturalnej flory bakteryjnej. Dostałam ja i mój M antybiotyk jednodniowy + ja mam brac pulmocifin ( czy jakoś tak) 3 kapsułki. Wezmę je dopiero po histero bo po pierwsze teraz mam @ a po drugie nie chcę się babrać przed histero a niestety te tabletki tak działają.
    Ja kiedyś miałam ten gynofemizadol i do tej pory leży w apteczce, nie mogłam po prostu tego używać , piekło, swędziało jak szalone po tym.
    Natalia a jak ty się czujesz? kopie dzidziuś ? :) znacie już imię ? :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    no ja miałam robiony wymaz i okazało się że..... brakuje mi naturalnej flory bakteryjnej. Dostałam ja i mój M antybiotyk jednodniowy + ja mam brac pulmocifin ( czy jakoś tak) 3 kapsułki. Wezmę je dopiero po histero bo po pierwsze teraz mam @ a po drugie nie chcę się babrać przed histero a niestety te tabletki tak działają.
    Ja kiedyś miałam ten gynofemizadol i do tej pory leży w apteczce, nie mogłam po prostu tego używać , piekło, swędziało jak szalone po tym.
    Natalia a jak ty się czujesz? kopie dzidziuś ? :) znacie już imię ? :)
    ja tez walcze teraz z grzybica- ale jej nie czuje- chociaz w ciazy podobno sprawa przelekla.. czego ja nie bralam :P hehe mam miec wymaz teraz jak znowu sie okaze ze cos siedzi..
    tak Mlody zaczal kopac i szczerze to czasem az nieprzyjene jest.. a co bedzie jak waga mu 4 krotnie wzrosnie :P starch sie bac :) prawdopodobnie Stas - ale jeszcze rozwazamy ;)

• _analiza Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Analiza jak masz miec hsg to lepiej powiedz w szpitalu o "problemie" , niech zrobia posiew i sprawdza źródło.. w 2 dni pewnie i tak wiele nie zdzialasz na wlasna reke..

no byłam dzisiaj na wizycie i na razie stanęło na tym, że mam się stawić jutro w szpitalu. Zobaczą, obejrzą jak to będzie wyglądać. Na razie w szyjce czysto więc mam nadzieję ciągle. Ginka powiedziała, że nie widzi tam jakiejś wielkiej infekcji. Może to tylko moje przewrażliwienie?
    Tak czy siak wczoraj i dziś irygacje z tantum rosa, globulka, doustnie pałeczki kwasu mlekowego. A jutro ewentualnie w szpitalu też coś podadzą. Naczytałam się na innych forach historii ciąży tuż po laparo i bardzo chciałabym dołączyć do tej wesołej gromadki.

Dowiedziałam się też od niej, że nie można laparo robić póżniej w cyklu bo "mogliby mi roznieść endometriozę". Więc trzymam kciuki żeby jutro była pozytywna diagnoza i żeby nie trzeba było czekać do kolejnego cyklu ^^

dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jutro w 25 dniu i mam miec operacje. Mam nadzieje ze juz bardziej mi tego dziadostwa nie rozniosa :/

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam robiana pod koniec miesiaczki- jeszcze trwała- wtedy odpada hsg- ale laparpskopia jajnikow moze byc wykonana.

• _analiza Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    ja mialam robiana pod koniec miesiaczki- jeszcze trwała- wtedy odpada hsg- ale laparpskopia jajnikow moze byc wykonana.
    Tak może to o to chodzi.
    Ja juz dziś pisze do Was ze szpitala, jutro ma być zabieg. Zapomniałam tylko spytać o ten żel przeciw zrostom i nie wiem czy iść ich męczyć o to jeszcze czy nie:)
    edit : spytałam, przy hsg tez żel nic nie warty bo nie ma raczej ryzyka zrostów. A ten specjalny magiczny żel to po prostu kwas hialuronowy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 13:14

dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • honey028 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza trzymam kciuki za powodzenie zabiegu :) mój cykl z laparo zakończył się dwoma kreskami czego i Tobie życzę :)

_analiza, Cigaretta lubią tę wiadomość

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja już w domu, tyle na temat mojej operacji, jestem przypadkiem na tyle beznadziejnym że mnie nie chcieli zoperować i odesłali z kwitkiem. RYcze i kwicze . tyle w tym temacie :(

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ