X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajj no my walczymy , walczymy. Clo nie biorę , jeździmy do kliniki. W tym miesiącu na same badania i wizyty wydaliśmy 1000 zł a to dopiero początek "drogi". W głowie mam mętlik jeżeli chodzi o in vitro. Czasem pokłócimy się z moim M bo już nerwowo zaczynam siadać :/

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola mam nadzieję że w tym miesiącu wam się uda bo piekny pecherzyk. Który to cykl z clo 6 ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim M też czasem się sprzeczam ;) ale stara się mnie wspierać;)
    Chciałabym, żeby się udało ale jakoś w to nie wierze ;) zobaczymy co mi jutro ginka powie ;)
    Tak to 6 cykl z clo i mysle ze juz ostatni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 14:54

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasem mam ochotę rzucić tym wszystkim, wsiąść w samochód i pojechać nad morze. Ale niestety teraz każdy grosz się liczy bo cholera wie co nas czeka dalej....

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też mam dosc... juz mi sie odechciewa brania jakichkolwiek lekow... ucieklabym najchetniej z mezem od wszystkich ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja już też mam dosc... juz mi sie odechciewa brania jakichkolwiek lekow... ucieklabym najchetniej z mezem od wszystkich ;)
    Uciekaj do łóżka i działaj :) hehe musisz uwierzyć w sukces bo wiara to już połowa sukcesu :) powodzenia :)

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja właśnie odpoczywam od lekarzy i tego wszystkiego

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem czemu mi nie dodalo reszty tekstu

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • choco Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, mam do was pytanie, czy któraś miała robioną laparoskopie diagnostyczną? Tzn. Mam na myśli taką która nie miała na celu sprawdzenia drożności jajowodów ani usuwania endometriozy. Ja miałam robione HSG, wynik wyszedł idealny, nie mam ani endometriozy, ani PCO. Hormony też w normie a ciąży po 3 latach starań nadal brak. Poszłam do "nowego" lekarza i on zalecił najpierw laparoskopie, a później ewentualnie inseminację. Zastanawiam się co taka laparoskopia może dać? Wszystkie info jakie znajduję w necie najczęściej dotyczą właśnie sprawdzenia drożności jajowodów, usuwanie zrostów itp.

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Cześć Dziewczyny, mam do was pytanie, czy któraś miała robioną laparoskopie diagnostyczną? Tzn. Mam na myśli taką która nie miała na celu sprawdzenia drożności jajowodów ani usuwania endometriozy. Ja miałam robione HSG, wynik wyszedł idealny, nie mam ani endometriozy, ani PCO. Hormony też w normie a ciąży po 3 latach starań nadal brak. Poszłam do "nowego" lekarza i on zalecił najpierw laparoskopie, a później ewentualnie inseminację. Zastanawiam się co taka laparoskopia może dać? Wszystkie info jakie znajduję w necie najczęściej dotyczą właśnie sprawdzenia drożności jajowodów, usuwanie zrostów itp.
    Laparoskopia diagnostyczna to taka w ktorej sprawdzaja od srodka co tam sie dzieje.. czasami nie widac na usg problemu,ktory wystepuje..
    Maz mial badane nasienie? Powodow moze byc duzo.. Ty badalas tarczyce? Nadnercza? Wystepuje nadwaga?Niedowaga?

choco lubi tę wiadomość

• dżelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku była to laparoskopia diagnostyczna. Miałam podejrzenie endometriozy ale w środku jest czysto. Nic nie usuwal bo nie było co i miałam też robioną drożność przy tym. Lekarz powiedział że najwieksza szansa na zajście w ciaze jest do trzech miesięcy po. Laparoskopia potwierdziła hipoplazje macicy- jest b.mała 2,3x3,2 co było już wcześniej widać na usg. Jestem 3 tyg po zabiegu.

Pozdrawiam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 21:43

choco lubi tę wiadomość

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie ;) owulacja prawdopodobnie byla bo plyn widac ale jeszcze nie ma cialka;) w poniedzialek mam badania z krwi zrobic a w srode znow na kontrole:)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to Ola brawo :) trzymam kciuki :)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

Edyta
  • choco Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź, tak mąż miał badanie nasienia, ja miałam z milion USG i badane hormony i robione HSG. Wszystkie wyniki idealne. Może rzeczywiście coś w środku jest nie tak i nie wychodzi na USG.
    W połowie sierpnia będę miała wyznaczony termin to na pewno jeszcze będę do Was zaglądać.

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laparoskopię często zalecają lekarze, gdy wszystkie wyniki są idealne, a ciąży nadal brak. Tak też jest w moim przypadku (mam ustabilizowane hormony przy PCOS i owulację) i we wtorek czeka mnie zabieg. Boję się, ale mam nadzieję, że będzie to następny krok do upragnionej ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello hello co tam dziewczyny jakie plany wakacyjne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po długim czasie nieobecności :-) Natalia jak samopoczucie? widzę po zdjęciu że rośniesz w siłę :-) (cudowny brzusio :-P) Ja jestem już po urlopie, a obecnie leżę w szpitalu i czekam na jutrzejsze laparo i kauteryzację jajników, mam nadzieję, że tym razem się uda :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi-Bstok wrote:
    Witajcie po długim czasie nieobecności :-) Natalia jak samopoczucie? widzę po zdjęciu że rośniesz w siłę :-) (cudowny brzusio :-P) Ja jestem już po urlopie, a obecnie leżę w szpitalu i czekam na jutrzejsze laparo i kauteryzację jajników, mam nadzieję, że tym razem się uda :-)
    Rosne rosne :) hehe nie wiem czy w sile ale rosne :P czuje sie dobrze, czekam na chlopczyka :) jeszcze troche :)
    Aneta w takim razie trzymam mocno kciuki zeby sie udalo i zeby efekty byly szybkie :) daj znac jak juz bedziesz cos wiedzeila:0

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem totalnie załamana:( Mój posiew z kanału szyjki macicy jest tragiczny... ;( mam wszystko w najwiekszej ilosci.. kazda mozliwa ilosc "zwierzatek" to juz sie nie dziwie ze w ciaze zajsc nie moge przy pieknych owulacjach;/ dzwonie po 16 do mojej ginekolog.. pewnie dostane antybiotyk albo antybiotyki...;( beczec mi sie chce ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana nie dołuj się, powoli się wyleczysz ... wiem, że to będzie dość długa droga , ale na końcu tej drogi będzie czekać nagroda......

‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ