X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi-Bstok wrote:
    mam koleżankę, która też chodzi do profesora, ale on ją przebadał i od razu powiedział że wszystko jest ok, ale proponuje jej in vitro ze wzglęgu na wiek no i są po pierwszym transferze, ale niestety nieudany :-(
    Ze wzgledu na wiek tzn ile ma lat, skoro wszytsko jest dobrze ze ma podchodzic do in vitro ? Domi zycze powodzenia w kolejnych cyklach :) Pamietaj, ze najwieksze szanse sa w 3 pierwszych miesiacach po laparoskopii wiec... Działajcie ostro :D hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz Ona ma 35 lat dlatego nie było na co czekać ...przecież rządowe in vitro jest do 36, ale myślę że przyczyna leży też po stronie jej męża, ale nie chciała o tym rozmawiać....wiem że teraz jest Nasz czas :-)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, a ja dzisiaj odebrałam wyniki z histeroskopii i taka diagnoza jest. Cholera wie co to oznacza :(

Pasma nabłonka wielowarstwowego płaskiego, błona śluzowa kanału szyjki oraz obfite polipowate płaty endometrium z cechami wzrostu

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślałam że już jakoś to wszystko pójdzie a tu dupa zawsze coś

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    hej, a ja dzisiaj odebrałam wyniki z histeroskopii i taka diagnoza jest. Cholera wie co to oznacza :(

Pasma nabłonka wielowarstwowego płaskiego, błona śluzowa kanału szyjki oraz obfite polipowate płaty endometrium z cechami wzrostu
    Hmm dziwne.. czyzby to oznaczalo endometrioze? I oni by tego nie zauwazyli podczas ostatniej laparoskopii ktora mialas? dziwne..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:

ta też mi to brzmi na endomeriozę... kiedy idziesz do kontroli? :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    we wtorek mam wizytę u lekarza ale to jakaś masakra jest. Załamałam się

Edyta
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi-Bstok wrote:
    wiesz Ona ma 35 lat dlatego nie było na co czekać ...przecież rządowe in vitro jest do 36, ale myślę że przyczyna leży też po stronie jej męża, ale nie chciała o tym rozmawiać....wiem że teraz jest Nasz czas :-)

no to ktoś Ją w błąd wprowadził bo jest do 40 roku życia

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to muszą być inne powody skoro się kwalifikuje, mniejsza o większość trzymam za nich kciuki :-)

A ja mam pecha .... chciałam skonsultować laparo z Prof. a tu on na urlopie już :-( ehhh Leśniewska też więc jadę na żywioł bez monitoringu :-P

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi-Bstok wrote:
    no to muszą być inne powody skoro się kwalifikuje, mniejsza o większość trzymam za nich kciuki :-)

A ja mam pecha .... chciałam skonsultować laparo z Prof. a tu on na urlopie już :-( ehhh Leśniewska też więc jadę na żywioł bez monitoringu :-P

jasne teraz masz największe szanse trzymam kciuki:)

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pojechałam do szpitala gdzie robiłam histeroskopię, niestety duyżur miał niezwykle niemiły lekarz który powiedział mi jedynie żeby zgłosić się do lekarza prowadzącego bo to są polipy które leczy się hormonalnie

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    pojechałam do szpitala gdzie robiłam histeroskopię, niestety duyżur miał niezwykle niemiły lekarz który powiedział mi jedynie żeby zgłosić się do lekarza prowadzącego bo to są polipy które leczy się hormonalnie
    Edyta moze jak te polipy wyleczysz to bez in vitro sie obejdzie?;) super by bylo;)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już nie wiem co będzie, pewnie in vitro odpadnie , bo leczenie długo potrwa. Cholera zawsze coś :/

Edyta
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:

napisz tą diagnozę na forum nasz bocian tam eksperci w miarę szybko odpisują może też coś podpowiedzą

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    już nie wiem co będzie, pewnie in vitro odpadnie , bo leczenie długo potrwa. Cholera zawsze coś :/
    Edyta ale to noże będzie szansa;) miesiąc czy dwa się podleczysz i się uda! Bądź dobrej myśli!!:) ja trzymam kciuki!
    A tak drugiej strony to Auważyłam ze tobie i mo zawsze coś nie tak wyjdzie... równo idziemy heh ;)

• choco Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi-Bstok wrote:
    Domi będzie na urlopie do 15 sietpnia, bo ja właśnie po urlopie jego mam dzwonić umówić się na konkretny tetmin laparo.

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już po laparoskopii. Pozwólcie, że też się z Wami podzielę odczuciami. Przede wszystkim cieszę się, że dzięki niej lekarz udrożnił mi lewy jajowód i teraz oba już są drożne. Została wykonana też kauteryzacja jajników więc myślę, że to również przybliży mnie do ciąży. Chcę Wam powiedzieć, że przekonałam się na sobie, że laparoskopia może dużo pomóc w niepłodności. Ból przynajmniej w moim przypadku nie był duży. Teraz jestem drugi dzień po zabiegu i już praktycznie normalnie chodzę i jutro idę na kontrolę i prawdopodobnie zdejmą też szwy. Ja dobrze wspominam ten zabieg i życzę, aby każda z dziewczyn, które się na niego decydują przeszła go tak w miarę dobrze i bezboleśnie jak ja.

choco lubi tę wiadomość

• 2_3_patka Debiutantka

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem po laparokopii.:) Dzień przed operacją robili mi szereg badań.Sama operacja trwała ok.2 godz.znieczulenie ogólne.Po operacji odczuwałam okropny ból.Cały dzień byłam otępiała i śpiąca.Przez pierwsze dni po laparoskopii ciężko było mnie się poruszać i wszystko mnie bolało.Do tego każdego wieczoru kładłam się z bólem brzucha. Na 8 dobę po zdjęli mi szwy. Miałam trzy szwy( pępek i w okolicach jajników). Każdy dzień po był lepszy:) Teraz już praktycznie nic nie boli:) Byłam na wizycie kontrolnej i urósł pęcherzyk, co prawda zrobiło się ciałko krwotoczne,ale najważniejsze,że był:) Tak więc dziewczyny nie bójcie się:) Życzę Wam żeby i Wam to pomogło:)

5bf39371a220f1f7d91fa8d2b5292af9.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • LuckyMe Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, mam pytanie.

Czy orientujecie sie czy w czasie laparoskopii sprawdzają też i uwalniaja od ewentualnych zrostów w macicy? Boje sie ze po poronieniu i łyżeczkowaniu (a dodatkowo mam endo)mogły one sie tam zrobić. Pozdrawiam

Aniołek 9/2014 [*]

3jgxe6hhf4nd2mmr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Domi będzie na urlopie do 15 sietpnia, bo ja właśnie po urlopie jego mam dzwonić umówić się na konkretny tetmin laparo.[/QUOTto nie wiem o co chodzi bo jak dzwoniłam wczoraj do rejestracji to mówiła babka że do 17 :-)

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ