X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola faktycznie coś w tym jest :) obyś się szybko wyleczyła he :P bo to oznacza że i ja będę zdrowa. We wtorek mamy wizytę w klinice i wtedy zobaczymy ....

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam mocno kciuki!!!:) daj znać jak poszło:)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam już zbytnio nadziei, obawiam że skończy się to kilkumiesięcznym leczeniem ( oby tylko)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    nie mam już zbytnio nadziei, obawiam że skończy się to kilkumiesięcznym leczeniem ( oby tylko)
    Hmm ale ogolnie to dowiedz sie co to jest i kurcze ja bym uderzyla do tych lekarzy co Cie wczesniej operowali.. bo po to ma byc.. ? cos przeoczyli? Nie douczeni byli? No chyba ze to jest sprawa ktora wynikla po operacji.. ale jezeli rzeczywiscie masz ogniska endometriozy to to nie jest cos co powstaje ot tak nagle..
    trzymam kciukasy za udane rozwiazanie i nie martw sie- napewno dlugo az tak nie bedzie :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj pojechałam do szpitala w którym robili mi histeroskopię dopytać i powiedzieli że to są polipy , nie endometrioza.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale podpytaj w tej klinice czy oni powinni to zauwazyc lub lekarz prowadzacy i co moze byc przyczyna.. ? W mojej ocenie ktos po drodze dal dupy.. mowiac brzydko.. ach ta polska sluzba zdrowia.. oby udalo sie szybko wszytsko wyjasnic :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopytam, nigdy nie czekałam tak na nowy tydzień jak teraz :/ niecierpliwa jestem

Edyta
  • SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliatan, musiałam to napisać, cudownie wyglądzasz w ciąży, idealnie...

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola kiedy będziesz testować ?

Edyta
  • Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Jestem nowa w tym wątku. Mam do Was pytanie, czy po laparoskopii krwawiłyście?? Ja dwa dni po zaczęłam i wygląda to jak obfita miesiączka.. nie wiem co myśleć a nie mam kontaktu z lekarzem. Dopiero w poniedziałek będę dzwonić do Niego. Nic mnie nie boli ani nie mam gorączki - tylko to krwawienie. Któraś z Was tak może miała?? Nawet dłużej pochodzić nie mogę bo się ze mnie leje.. :/

Proszę o odpowiedź jeśli któraś z Was tak miała albo wie, że tak się dzieje.

Pozdrawiam

endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
    Provita
    13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
    BRAK MROZAKÓW :(
    2 ICSI- transfer 2*8B :(
    maj 2017 crio :(
    kolejna procedura: Novum
    31.08 transfer - :( 10 dpt krwawienie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina ja jestem wieżo po laparo i miałam lekkie plamienie w dniu laparo, później nic a dopiero po 5 dni później zaczęłam krwawienie i lekarz kazał to traktować jako miesiączkę. Dodam że przed laparo moje cykle były różne czasami nieregularne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Ola kiedy będziesz testować ?
    Raczej nie będę testować. Jestem niemal w 100% pewna, że w tym cyklu nic z tego;)
    Wczoraj dowiedzialam sie ze moj przyjaciel zostanie tatą;) jego narzeczona tez ma pcos a on slabe plemniki ale udalo im sie z in vitro za 2 podejsciem:))

• Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi-Bstok wrote:
    Sabina ja jestem wieżo po laparo i miałam lekkie plamienie w dniu laparo, później nic a dopiero po 5 dni później zaczęłam krwawienie i lekarz kazał to traktować jako miesiączkę. Dodam że przed laparo moje cykle były różne czasami nieregularne.

Domi- Bstok dzięki za info:) no możliwe, że też mi się coś poprzestawiało. Bo wygląda to jak miesiączka.. a gdyby coś było nie tak to pewnie były by też inne oznaki. Ale jak to miesiączka i nic mnie nie boli to chyba będę płakać ze szczęścia :D zawsze umierałam.. nie możliwe, że to nie boli :O a ogólnie jak się czujesz?? miałaś tylko diagnostyczną czy zabiegową?? coś wykryli u Ciebie?? Jesli można wiedzieć oczywiście.

Pozdrawiam

endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
    Provita
    13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
    BRAK MROZAKÓW :(
    2 ICSI- transfer 2*8B :(
    maj 2017 crio :(
    kolejna procedura: Novum
    31.08 transfer - :( 10 dpt krwawienie
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super Ola że im się udało, właśnie zauważyłam że mało par zachodzi w pierwszym podejściu.

Edyta
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina_x wrote:
    Cześć dziewczyny

Jestem nowa w tym wątku. Mam do Was pytanie, czy po laparoskopii krwawiłyście?? Ja dwa dni po zaczęłam i wygląda to jak obfita miesiączka.. nie wiem co myśleć a nie mam kontaktu z lekarzem. Dopiero w poniedziałek będę dzwonić do Niego. Nic mnie nie boli ani nie mam gorączki - tylko to krwawienie. Któraś z Was tak może miała?? Nawet dłużej pochodzić nie mogę bo się ze mnie leje.. :/

Proszę o odpowiedź jeśli któraś z Was tak miała albo wie, że tak się dzieje.

Pozdrawiam

Witaj, ja miałam plamienie w dzień po zabiegu i na drugi dzień jeszcze trochę a za dwa dni dostałam okres kompletnie bezbolesny. Miałam laparoskopie diagnostyczną i jestem w pierwszym cyklu po.

Podnoszę jeszcze raz pytanie czy którąś z dziewczyn bolał brzuch jak na okres w cyklu po laparoskopii? Boli mnie od owulacji ale lżej jak na okres i zastanawiam się czy to po laparo... proszę o odp.

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja wrote:
    aliatan, musiałam to napisać, cudownie wyglądzasz w ciąży, idealnie...
    Ojej bardzo mi miło że tak uuważasz. Ale sama się czuje coraz ciężej i taka Hm gruba hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina ja laparo miałam robione pod kontem kauteryzacji jajników (ponieważ mam PCO) i diagnostyczną i prawdopodobnie mam jeden jajowód niedrożny, e jaka dokładnie jest diagnoza to się dowiem za 2 tygodnie jak mój lekarz wróci z urlopu :-). A ten Twój ból to wydaje mi sie ze jest normalny, bez obaw :-)

• choco Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi-Bstok wrote:
    to nie wiem o co chodzi bo jak dzwoniłam wczoraj do rejestracji to mówiła babka że do 17 :-)
    Domi bo 15 wypada w sobotę a w poniedziałek jest 17 :-D na to samo wychodzi.
    A miałaś zakładany cewnik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 21:39

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bez cewnika jak ta lala :-)

choco lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest różnica 15 a 17 bo w weekend też przyjmuje, a zaczął urlop od piątku :-P ( jeśli już czepiamy się szczegółów hehe )

choco lubi tę wiadomość

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ