X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Witaj, ja miałam plamienie w dzień po zabiegu i na drugi dzień jeszcze trochę a za dwa dni dostałam okres kompletnie bezbolesny. Miałam laparoskopie diagnostyczną i jestem w pierwszym cyklu po.

Podnoszę jeszcze raz pytanie czy którąś z dziewczyn bolał brzuch jak na okres w cyklu po laparoskopii? Boli mnie od owulacji ale lżej jak na okres i zastanawiam się czy to po laparo... proszę o odp.

Dżelka a laparoskopie, w którym dniu cyklu miałaś?? Ja w 13 d.c. też plamiłam 2 dni a później jakby okres.. bezbolesny.. tylko pytanie czy to w ogóle okres jest:/trochę się denerwuje bo okres po 4 dniach jest coraz mniej intensywny a tu tak samo cały czas. Mają mi oddzwonić ze szpitala czy to jest normalne czy nie.. Ale jak czytam fora to chyba się to zdaża i nie jest to nic groźnego. Chociaż sama nie wiem..

I to zdezorientowanie.. bo nic nie boli ;)

Pozdrawiam

endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
    Provita
    13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
    BRAK MROZAKÓW :(
    2 ICSI- transfer 2*8B :(
    maj 2017 crio :(
    kolejna procedura: Novum
    31.08 transfer - :( 10 dpt krwawienie
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój stary cykl trwał tylko 21 dni (a mam 25-27) przez laparoskopie która była w 20 dc. Ja również mam bolesne miesiączki a wtedy nie bolało nic a nic :-) mam nadzieje że tak zostanie, zobaczymy jak będzie teraz.

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina_x wrote:
    Cześć dziewczyny

Jestem nowa w tym wątku. Mam do Was pytanie, czy po laparoskopii krwawiłyście?? Ja dwa dni po zaczęłam i wygląda to jak obfita miesiączka.. nie wiem co myśleć a nie mam kontaktu z lekarzem. Dopiero w poniedziałek będę dzwonić do Niego. Nic mnie nie boli ani nie mam gorączki - tylko to krwawienie. Któraś z Was tak może miała?? Nawet dłużej pochodzić nie mogę bo się ze mnie leje.. :/

Proszę o odpowiedź jeśli któraś z Was tak miała albo wie, że tak się dzieje.

Pozdrawiam
    Hej, ja miałam laparo niedawno w 10dc i przez tydzień krwawiłam. Tzn raz mocniej a raz tylko plamienie. Mój lekarz powiedział, że to normalne. Planowo @ mam dostać za 6dni, zobaczymy czy coś się poprzestawiało przez zabieg;)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie od momentu zabiegu z cykli 28 dniowych przestawiło sie do 31 dniowych , mimo że biorę duphastan

Edyta
  • Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta ja miałam ostatnio i tak cykle nieregularne.. czyli to krwawienie teraz to pewnie nie jest @?? Hmmm pytanie w takim razie czy @ będzie na czas w tym miesiącu. Chciałabym wakacje zaliczyć a tu nie wiadomo kiedy je planować.

A zaczynają mnie powoli boleć jajniki, z jednego miała usuwaną torbiel a drugiej niestety się nie dało bo jest zrośnięta z jelitem i zatoką douglasa:/

Ahhhh ile my się namęczymy dziewczyny.. czy kiedyś w końcu spotka nas jakaś nagroda za te cierpienia?? Mam nadzieję, że tak:) i to nie jedna..

endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
    Provita
    13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
    BRAK MROZAKÓW :(
    2 ICSI- transfer 2*8B :(
    maj 2017 crio :(
    kolejna procedura: Novum
    31.08 transfer - :( 10 dpt krwawienie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po laparoskopii plamiłam trzy dni.

@Sabina_x
    Pewnie, że doczekamy się nagrody. Musimy tylko w to wierzyć i robić wszystko, aby marzenia się spełniły:)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam u lekarza ale zbyt wiele to się nie dowiedziałam .... powiedział żeby przyjść zaraz po @ zrobimy USG bo z wyników i z opisu wnioskuje że te polipy zostały usunięte podczas zabiegu. @ mam planowo dostać w niedzielę więc dopiero za 2 tygodnie czegoś się dowiem.
    Dodatkowo wczoraj tak się pokłóciłam z moim M że nie wiem co dalej będzie :/:/

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ze usunęli.. to kiedy możesz podchodzić do in vitro? Czemu się tyle klocicie? Szkoda nerwów..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh w sumie to już o wszystko, ja już mam dosyć mój M chyba też tych leków, wizyt,czekania. Jestem nerwowa . Zmieniłam się bardzo przez ostatnie 2 lata :/

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    ehh w sumie to już o wszystko, ja już mam dosyć mój M chyba też tych leków, wizyt,czekania. Jestem nerwowa . Zmieniłam się bardzo przez ostatnie 2 lata :/
    Edyta musicie się jakoś w końcu porozumieć:) przecież chcecie mieć razem dzisiusia :) usiądźcie, porozmawiajcie:) powiedz, że on musi cię wspierać bo sama przez to nie możesz iść :) trzymam kciuki, żeby się wam ułożyło;)
    Ja dziś mialam pobilewania podbrzusza jak na @ więc mam nadziej, że przyjdzie bez opóźnienia pojutrze w 28dc ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Bo Waszym, Twoim jedynym celem w życiu najważniejszym nie może być dziecko.. to co robicie teraz starając się musi być uzupełnieniem związku.. musicie zadbać o to żeby on był Zajebisty nawet bez dziecka.. najgorsza jest presja i nerwy.. im bardziej chcesz tym mniej możesz.. spójrz na to tak zrobiłaś kolejny krok.. jesteś bliżej celu ale nawet jak się nie uda to tez będzie super.. nie ze on musi Cię wspierać.. macie się wspierać nawzajem.. on też potrzebuje zrozumienia.. faceci tez przeżywają wszystko..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola testowalas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Ola testowalas?
    Nie :p nie bede :) dzis mam 28dc pewnie dostane @ :) jak do 33dc nie dostane to wtedy zatestuje:))

ailatan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Nie :p nie bede :) dzis mam 28dc pewnie dostane @ :) jak do 33dc nie dostane to wtedy zatestuje:))
    Hm twardzielka hihi tylko Hm jak bierzesz jakieś leki na te baterie to lepiej chyba byłoby wiedzieć wcześniej żeby nie zaszkodzić jakby co. .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie:p wszystko jest pod kontrolą:) jak dostane @ to mam wziac jeszcze inne leki a jak nie to tylko te jedne;p wszystko mam wytlumaczone w 100% hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    spokojnie:p wszystko jest pod kontrolą:) jak dostane @ to mam wziac jeszcze inne leki a jak nie to tylko te jedne;p wszystko mam wytlumaczone w 100% hihi
    a to najwazniejsze :) no jestem ciekawa i kibicuje mocno :)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki ale mnie tu dawno nie było. w sobotę byłam na weselu u kuzynki wybawiłam sie okropnie aż mi palce ścierpły ;) a co do starań to jest tak... nie brałam teraz nic ani CLO ani luteiny dziś mam 39dzc okresu nadal brak test we wtorek był negatywny nic poczekam jeszcze chwilkę i pewnie bede musiala sie wybrać do lekaza gdzies po 25 sierpnia. pozdrawiam was :)

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    hej dziewczynki ale mnie tu dawno nie było. w sobotę byłam na weselu u kuzynki wybawiłam sie okropnie aż mi palce ścierpły ;) a co do starań to jest tak... nie brałam teraz nic ani CLO ani luteiny dziś mam 39dzc okresu nadal brak test we wtorek był negatywny nic poczekam jeszcze chwilkę i pewnie bede musiala sie wybrać do lekaza gdzies po 25 sierpnia. pozdrawiam was :)
    Hm.. Ty masz pcos prawda? A starałas się zmienić dietę i więcej ruchu? To tez ważny czynnik.. i na Twoim miejscu sprobowalabym z gonadotropinami . I nie poddawaj się!

• gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam laparo w 11 dc, dziś 21, teoretycznie powinnam dostać okres, ostatnie 3 m-ce byłam na visanne po poprzedniej laparo zwiadowczej. Więc sama nie wiem jak teraz będzie wyglądał mój cykl. Zrobiłam dziś test owu i był pozytywny, lekko tak też jak na owu pobolewa mnie brzuch, ale nie mierzyłam regularnie temperatury, a szyjka macicy jest średnio wysoko... sama nie wiem. Sluz lekko wodnisty, czasami lepki.

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88 wrote:
    Ja miałam laparo w 11 dc, dziś 21, teoretycznie powinnam dostać okres, ostatnie 3 m-ce byłam na visanne po poprzedniej laparo zwiadowczej. Więc sama nie wiem jak teraz będzie wyglądał mój cykl. Zrobiłam dziś test owu i był pozytywny, lekko tak też jak na owu pobolewa mnie brzuch, ale nie mierzyłam regularnie temperatury, a szyjka macicy jest średnio wysoko... sama nie wiem. Sluz lekko wodnisty, czasami lepki.

trzymam kciuki może coś jest na rzeczy

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ