X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ty już masz duuuzy brzuszek ;) maly rosnie jak na drozdzach:) ile juz wazy? :)

Ja tez sie bardzo cieszę sle tez obawiam zeby wszystko bylo okey;)
    Hm myślę że powoli kilogram mu stuknie heh nie masz co teraz się martwić.. chociaż ja tez się martwilam.. natura musi sama teraz działać.. ty się oszczędzaj i dobrze odżywiaj

• choco Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super wieści :-D gratulacje :-D

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, chociaż chciałbym już wiedzieć na 100% :p
    Natalia niestety nie zrobiłam bety bo na wynik bym czekała do środy :) jutro rano pójde do labolatorium i wieczorem będę miała wynik:) trzymajcie kciuki;)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratuluj w końcu najwyższy czas :)

Edyta
  • Albuera Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja jestem po laparoskopii diagnostycznej pod koniec marca 2015 na Szaserów w Warszawie. Podzielę się z Wami moimi doświadczeniami, może którejś z Was się przyda lub podniesie na duchu. Otóż po 1,5 roku starań, histeroskopii, badaniach i Bóg wie czym trafiłam do prof w Wa-wie. Zlecił mi laparo diagnostyczna pomimo tego, ze na USG wszystko było ok, a jajowody były drożne. Finalnie z operacja trwała 3 godziny. Okazało się, ze: lekarz usunął torbiel na jajniku lewym, usunął polipy i mięśniaki, usunął (wybaczcie szczegóły) ropnia z całej macicy!!! Po miesiącu poszlam na kontrole i lekarz powiedział, ze teraz należy "podlewać ogródek" :). Zatem, zupełnie bez spiny dwie kreski zobaczyłam 29 czerwca, w drugim cyklu po laparo :) Po dwóch latach! Nie mogłam uwierzyć! Jeśli będziecie miały jakies pytania odnośnie laparo to chętnie pomogę.

choco, Vesna, Aganeska, Foto_Anna lubią tę wiadomość

f2w3rjjgbec27voi.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratuluje

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Ola gratuluj w końcu najwyższy czas :)
    Póki co to narazie test:) teraz beta musi wyjść dobra. Jakieś obawy mam bo okropnie mnie kłuje prawy jajnik co jakiś czas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jakie witaminy brałaś? i od kiedy??:) Ja jutro zrobie bete i jak będzie okey to dzwonie do mojej gin :)

ailatan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Natalia jakie witaminy brałaś? i od kiedy??:) Ja jutro zrobie bete i jak będzie okey to dzwonie do mojej gin :)
    Ja brałam femibion 1 ale to już kilka miesięcy przed ciążą i do końca pierwszego trymestu. Mnie na początku ciąży straszne bóle męczyły. Ale idź do ginekologa niech sprawdzi czy zarodek dobrze się umiejscowil.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze żebyś zbadała Tsh ft4 i progesteron. Przy pcos często bierze się luteine lub duphaston. Ja brałam do końca pierwszego trymestu duphaston a potem luteine dopochwowo. Odstawilam dopiero tydz temu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj sama zaczelam brac duphaston :) najgorsze jest to ze przez ostatni miesiav nie bralam kwasu foliowego ani razu bo zapominalam albo i nawet dluzej niz miesiac..;(
    zadzwonie jutro do mojej gin i pewnie na wizycie mnie zbada i badania z krwi tez kaze zrobic.. jakos tak mi sie humor zepsuł.. chce mi sie plakac i boje sie cholernie ze sie zepsuje wszystko:( ale za to moj maz baaardzo mnie wspiera nawet sie nie spodziewalam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Od wczoraj sama zaczelam brac duphaston :) najgorsze jest to ze przez ostatni miesiav nie bralam kwasu foliowego ani razu bo zapominalam albo i nawet dluzej niz miesiac..;(
    zadzwonie jutro do mojej gin i pewnie na wizycie mnie zbada i badania z krwi tez kaze zrobic.. jakos tak mi sie humor zepsuł.. chce mi sie plakac i boje sie cholernie ze sie zepsuje wszystko:( ale za to moj maz baaardzo mnie wspiera nawet sie nie spodziewalam.
    Może to hormony ciążowe. Bo przecież powinnaś się cieszyć. Spokojnie bierz teraz sobie ten femibion to dobry suplement. I nie martw się. Hmm no dobra będziesz się martwić ale z każdym tyg coraz mniej.. najpierw prawidłowo umiejscowiony zarodek, potem serduszko, potem prenatalne i potem połowkowe, ruchy dziecka i juz spokojniejsza jesteś.. hehe zdrowa ciążę nawet siekierą nie zabijesz..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyś miała racje bo jeszcze dziś do południa to byłam w skowronkach a potem nagle zaczełam płakać i doła małego załapałam.. a teraz mi się nawet uśmiechać nie chce. chcialabym juz chociaz ta bete zrobic..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Obyś miała racje bo jeszcze dziś do południa to byłam w skowronkach a potem nagle zaczełam płakać i doła małego załapałam.. a teraz mi się nawet uśmiechać nie chce. chcialabym juz chociaz ta bete zrobic..
    Ale czemu płaczesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, taki beznadziejny humor poprostu mam.. :/ strasznie kluja mnie jajniki i boli podbrzusze a jeszcze nocke mam w pracy i zla jestem wiec może dlatego..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Nie wiem, taki beznadziejny humor poprostu mam.. :/ strasznie kluja mnie jajniki i boli podbrzusze a jeszcze nocke mam w pracy i zla jestem wiec może dlatego..
    Będziesz szła na l4?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem :) to się okaże. najpierw muszę isc na 1 wizyte:)

• choco Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albuera dodałaś mi wiary. Ja już 3 lata się staram i wszystko wychodzi ok, jajowody drożne, mam jakiegoś małego mięśniaka ale to podobno nic nie przeszkadza. Jakoś nie wierzyłam że ta laparoskopia dokona cudu w takiej sytuacji ale skoro Ci się udało to może jednak to badanie ma jakiś sens :-D

**********************Gang 18+***********************
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratulacje, test mocny także napewno beta będzie wysoka:)

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Nie wiem :) to się okaże. najpierw muszę isc na 1 wizyte:)
    Jak bedziesz znala bete to daj znac :)

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ