X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ty już masz duuuzy brzuszek ;) maly rosnie jak na drozdzach:) ile juz wazy? :)

Ja tez sie bardzo cieszę sle tez obawiam zeby wszystko bylo okey;)
    Hm myślę że powoli kilogram mu stuknie heh nie masz co teraz się martwić.. chociaż ja tez się martwilam.. natura musi sama teraz działać.. ty się oszczędzaj i dobrze odżywiaj

• choco Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super wieści :-D gratulacje :-D

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, chociaż chciałbym już wiedzieć na 100% :p
    Natalia niestety nie zrobiłam bety bo na wynik bym czekała do środy :) jutro rano pójde do labolatorium i wieczorem będę miała wynik:) trzymajcie kciuki;)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratuluj w końcu najwyższy czas :)

Edyta
  • Albuera Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja jestem po laparoskopii diagnostycznej pod koniec marca 2015 na Szaserów w Warszawie. Podzielę się z Wami moimi doświadczeniami, może którejś z Was się przyda lub podniesie na duchu. Otóż po 1,5 roku starań, histeroskopii, badaniach i Bóg wie czym trafiłam do prof w Wa-wie. Zlecił mi laparo diagnostyczna pomimo tego, ze na USG wszystko było ok, a jajowody były drożne. Finalnie z operacja trwała 3 godziny. Okazało się, ze: lekarz usunął torbiel na jajniku lewym, usunął polipy i mięśniaki, usunął (wybaczcie szczegóły) ropnia z całej macicy!!! Po miesiącu poszlam na kontrole i lekarz powiedział, ze teraz należy "podlewać ogródek" :). Zatem, zupełnie bez spiny dwie kreski zobaczyłam 29 czerwca, w drugim cyklu po laparo :) Po dwóch latach! Nie mogłam uwierzyć! Jeśli będziecie miały jakies pytania odnośnie laparo to chętnie pomogę.

choco, Vesna, Aganeska, Foto_Anna lubią tę wiadomość

f2w3rjjgbec27voi.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratuluje

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Ola gratuluj w końcu najwyższy czas :)
    Póki co to narazie test:) teraz beta musi wyjść dobra. Jakieś obawy mam bo okropnie mnie kłuje prawy jajnik co jakiś czas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jakie witaminy brałaś? i od kiedy??:) Ja jutro zrobie bete i jak będzie okey to dzwonie do mojej gin :)

ailatan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Natalia jakie witaminy brałaś? i od kiedy??:) Ja jutro zrobie bete i jak będzie okey to dzwonie do mojej gin :)
    Ja brałam femibion 1 ale to już kilka miesięcy przed ciążą i do końca pierwszego trymestu. Mnie na początku ciąży straszne bóle męczyły. Ale idź do ginekologa niech sprawdzi czy zarodek dobrze się umiejscowil.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze żebyś zbadała Tsh ft4 i progesteron. Przy pcos często bierze się luteine lub duphaston. Ja brałam do końca pierwszego trymestu duphaston a potem luteine dopochwowo. Odstawilam dopiero tydz temu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj sama zaczelam brac duphaston :) najgorsze jest to ze przez ostatni miesiav nie bralam kwasu foliowego ani razu bo zapominalam albo i nawet dluzej niz miesiac..;(
    zadzwonie jutro do mojej gin i pewnie na wizycie mnie zbada i badania z krwi tez kaze zrobic.. jakos tak mi sie humor zepsuł.. chce mi sie plakac i boje sie cholernie ze sie zepsuje wszystko:( ale za to moj maz baaardzo mnie wspiera nawet sie nie spodziewalam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Od wczoraj sama zaczelam brac duphaston :) najgorsze jest to ze przez ostatni miesiav nie bralam kwasu foliowego ani razu bo zapominalam albo i nawet dluzej niz miesiac..;(
    zadzwonie jutro do mojej gin i pewnie na wizycie mnie zbada i badania z krwi tez kaze zrobic.. jakos tak mi sie humor zepsuł.. chce mi sie plakac i boje sie cholernie ze sie zepsuje wszystko:( ale za to moj maz baaardzo mnie wspiera nawet sie nie spodziewalam.
    Może to hormony ciążowe. Bo przecież powinnaś się cieszyć. Spokojnie bierz teraz sobie ten femibion to dobry suplement. I nie martw się. Hmm no dobra będziesz się martwić ale z każdym tyg coraz mniej.. najpierw prawidłowo umiejscowiony zarodek, potem serduszko, potem prenatalne i potem połowkowe, ruchy dziecka i juz spokojniejsza jesteś.. hehe zdrowa ciążę nawet siekierą nie zabijesz..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyś miała racje bo jeszcze dziś do południa to byłam w skowronkach a potem nagle zaczełam płakać i doła małego załapałam.. a teraz mi się nawet uśmiechać nie chce. chcialabym juz chociaz ta bete zrobic..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Obyś miała racje bo jeszcze dziś do południa to byłam w skowronkach a potem nagle zaczełam płakać i doła małego załapałam.. a teraz mi się nawet uśmiechać nie chce. chcialabym juz chociaz ta bete zrobic..
    Ale czemu płaczesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, taki beznadziejny humor poprostu mam.. :/ strasznie kluja mnie jajniki i boli podbrzusze a jeszcze nocke mam w pracy i zla jestem wiec może dlatego..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Nie wiem, taki beznadziejny humor poprostu mam.. :/ strasznie kluja mnie jajniki i boli podbrzusze a jeszcze nocke mam w pracy i zla jestem wiec może dlatego..
    Będziesz szła na l4?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem :) to się okaże. najpierw muszę isc na 1 wizyte:)

• choco Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albuera dodałaś mi wiary. Ja już 3 lata się staram i wszystko wychodzi ok, jajowody drożne, mam jakiegoś małego mięśniaka ale to podobno nic nie przeszkadza. Jakoś nie wierzyłam że ta laparoskopia dokona cudu w takiej sytuacji ale skoro Ci się udało to może jednak to badanie ma jakiś sens :-D

**********************Gang 18+***********************
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratulacje, test mocny także napewno beta będzie wysoka:)

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Nie wiem :) to się okaże. najpierw muszę isc na 1 wizyte:)
    Jak bedziesz znala bete to daj znac :)

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ