X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podziwiam. Na żadnym etapie ciąży nie wyobrażam sobie pracować chociaż czułam się w miarę dobrze. Problem w tym ze zmęczenie humory i do tego czasem ból fizyczny. Moja ginekolog kategorycznie zabronila mi pracować uznając ze w moim przypadku to za duże ryzyko. A po jej słowach heh nie miałbym juz odwagi wracać do pracy bo martwila bym się po prostu.. ale powiem Wam różnie bywa.. wykorzystuje ten czas do maksymalnego wypoczynku, rozwoju pasji i zacisnieciu więzi z dzieckiem i tez mężem.. mam czas na ugotowanie super obiadu, na urządzenie nowego mieszkania. Nie wyobrażałam sobie ze dziecko odczuwa tak emocje.. jak jestem zmęczona czy zła strasznie kopie.. hehe

Foto_Anna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy decyduje o sobie.. To, że mówie, że ja chcę pracować nie znaczy na to, że moja ginekolog mi na to pozwoli. Nie wiem co będzie. Dowiem się dzisiaj. Ale chciałabym chodzić do pracy bo nie wyobrażam sobir wylegiwania się w domu ale jak trzeba będzie to zrobię wszystko dla dziecka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Każdy decyduje o sobie.. To, że mówie, że ja chcę pracować nie znaczy na to, że moja ginekolog mi na to pozwoli. Nie wiem co będzie. Dowiem się dzisiaj. Ale chciałabym chodzić do pracy bo nie wyobrażam sobir wylegiwania się w domu ale jak trzeba będzie to zrobię wszystko dla dziecka ;)
    Tylko dla dziecka wylegiwanie się jest najlepsze hehe no jestem ciekawa co powie Twój lekarz.. ja na tym długim urlopie powiem ze jestem najszczeslieasza na świecie.. chociaż baz Lubie swoją pracę hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta wzrosła o 97.3 % i wynosi 2756 :)
    Jadę właśnie na wizytę:) trzymajcie mocno kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Moja beta wzrosła o 97.3 % i wynosi 2756 :)
    Jadę właśnie na wizytę:) trzymajcie mocno kciuki :)
    No to ładny przyrost. Daj znać jak będziesz po :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po :) Wszystko jest prawie ok. Trochę ją zaniepokoił ten brązowy śluz :)
    Mam l4 bo ciąża w moim przypadku zagrożona od początku:) 24 kolejne spotkanie ;)
    a dodatkowo jeszcze może konflikt serologiczny wystąpić bo ja mam rh - a mój M rh+ i jakby cos niedajboze dziecko mialo to do szpitala leżeć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio mówiłam ze przy pcos to ciąża zagrożona z góry... było już widać serduszko? Śluzem się nie przejmuj.. dużo dziewczyn na początku ciąży ma takie plamienia. Najważniejsze że ok. Teraz dużo wypoczywajcie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nic nie było widać:p tylko pęcherzyk hehe ;p no jadę do domu i leżeć. Oczywiście zakaz seksu:( heh ale czego się dla dzidziusia nie robi:) w sobote moja teściowa ma urodziny więc musze do tego czasu nabrać sił ale jutro rano jeszcze na badania z krwi jadę ;) moja gin boi się o ten konflikt.. oby nic nie było:) moja siostra ze szwagrem tez mieli rozne rh ale na szczescie konfliku nie bylo i sie urodzily 2 cudne blizniaczki heh ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ale konflikt to przy porodzie jest problem.. ale cos tam się podaje i jest ok.. poczytaj w necie.. 24 będzie juz serduszko.. ja tez dziś leżę mały sue wierci hehe my do 16 tyg mieliśmy zakaz seksu ale trochę go lamalismy.. teraz juz możemy :) legalnie hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tylko przy porodzie. Wiem bo sie o tym uczyłam w szkole a po za tym gin mi powiedziała, że jak konflikt to od razu do szpitala leżeć.. :) no ale oczywiście żadnego konfliktu nie będzie :)
    Strasznie siè boje tego co będzie. Chciałabym żeby wszystko przebiegało bez komplikacji :) ale póki co odpoczynek i nie stresować się niczym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm no ja tu czytam ze do wymiany antycial dochodzi podczas porodu dlatego pierwsze dziecko konfliktem nie jest zagrożone. Poza tym wiedząc o takiej możliwości podaje się zastrzyki matce i problem konfliktu mija. Także spokojnie. Dużo odpoczywaj teraz bo to decydujące tygodnie. A zakaz dotyczy tylko seksu waginalnego wiec możecie teraz używać innych form hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie używałam tylko seksu waginalnego haha :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To który to tydz wg usg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4-5 tydzień :)

sylka0102 lubi tę wiadomość

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    4-5 tydzień :)
    Ola jaka radość ze Ci sie udało teraz tylko Edyta i jestescie w komplecie?? zazywałaś coś oprócz CLO?? i jaki test użyłaś:))??

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś skurcze męczą czy tam rozciąganie więzadeł.. ogólnie cos mnie strasznie boli i leżę.. szczerze to mam już powoli dość i chciałabym juz rodzic..

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Ola jaka radość ze Ci sie udało teraz tylko Edyta i jestescie w komplecie?? zazywałaś coś oprócz CLO?? i jaki test użyłaś:))??
    No Edyta i Ty!! hihi :) radość jest ogromna po takim czasie starań:) ja brałam clo, estrofem mite, pregnyl i luteina albo duphaston :) wit. e i w ogole kompleks witamin i infololic pilam chociaz nie zawsze. przed tym jak sie dowiedzialam o ciazy to miesiac nie bralam kwasu foliowego bo zapominalam :) a test ciązowy?? pink test i uni test ;) od razu mi 2 krecha wylazła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 19:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jeszcze troche i urodzisz:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Natalia jeszcze troche i urodzisz:)
    No no tylko 3 miesiące hehe jak idzie odpoczynek?

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Natalia jeszcze troche i urodzisz:)[/QUOTE
    Ola to ile miałaś cykli z CLO?

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ