X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co.. Normalnie niesamowite to jest że taki człowieczek mały się wierci w naszych brzuchach hehe ;p Moj m mnie dzis pytal czy ja czuje to jak sie tak wierci ;p hehe powiedzialam mu ze jeeeeszcze troche musi na to poczekac hehe

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratuluję że wszystko ok :) super :P mówiłam że dziołszka będzie ;););)najważniejsze że wszystko ok.
    Oczywiście u mnie, jak to u mnie, same komplikacje. Glukoza nadal wysoka 97,8 zrobiłam krzywą i wyszło na czco 97,8 potem po glukozie jakoś 136 a po godzinie 69.
    Dodatkowo pojawił się problem z tarczycą, z którą w marcu było wszystko ok :(, dzisiaj tsh 4,37 no szlag by to trafił. Muszę się zapisać do diabetologa i endokrynologa.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoze masz dobrą! ;) jak po godzinie 69 to super ;) Gorzej z tsh... konieczne leki :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jutro mam isc po euthyrox , ale nie wiem co dalej z tym
    Ciekawe czemu na czczo mam taki wysoki ten cukier

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    norma jest do 110 wiec jeszcze jest okey ;) musisz sobie to kontrowować. Szkoda ze glukometra nie masz w domu ;)
    Moze spytaj w swojej przychodni czy maja na wydanie. W przychodniach jest tego duzo bo z firm za darmo daja dla pacjenta ;)
    Ja w przychodni jak pracowalam i babka z firmy przyniosla caly duzy karton tego i wzielam do domu dla moich rodzicow po 1 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta cukrzycy nie masz ale Tsh to natychmiastowego zbicia. Ft3 i ft4 robiłaś? Ft4 w ciąży jest bardziej miarodajne.

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bo miałam przepisane tylko TSH , jutro pójdę to pewnie mnie skieruje na ft3 i ft4

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No koniecznie zrób. Chociaż i tak tabsy Cię nie ominą :)
    Troche szkoda mi Cie że tyle musisz tego brać, ale nie przejmuj się ja muszę iść do kardiologa i pewnie tez mi cos przepisze bo zas wracaja czestoskurcze... aa w ogole to mam zas jebane zakazenie w pochwie i musze globulki brac... A seksu nie uprawialismy dlugo i dalej przerwa... :/

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my uprawiamy ;) rzadko ale zawsze jakaś radość jest :P

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za tydzień jak skończe te globulki bo nie chce żeby m się zarazil bo wiem xe problem potem jest ;) takze jeszcze wytrzymamy, chociaz baaardzo ciezko jwst :( hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    My za tydzień jak skończe te globulki bo nie chce żeby m się zarazil bo wiem xe problem potem jest ;) takze jeszcze wytrzymamy, chociaz baaardzo ciezko jwst :( hehe
    O ile już wcześniej nie był.. ja w tej ciąży walczę ciągle z grzybicami i bakteriami.. dziś w wynikach moczu znowu liczne bakterie i ślady białka wiec super.. pewnie znowu antybiotyk będzie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M jest całkowicie wyleczony ;) dlatego boimy sie troche tego seksu bo on potem ciagle przenosil i wiecznie jskies syfy to ja mu dalam potem on mi i tak w kolo... chociaz wiem ze ciezko to uniknac jak juz cos zasiane jest. tym bardziej w ciazy bo nie mozna wszystkich lekow brac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    M jest całkowicie wyleczony ;) dlatego boimy sie troche tego seksu bo on potem ciagle przenosil i wiecznie jskies syfy to ja mu dalam potem on mi i tak w kolo... chociaz wiem ze ciezko to uniknac jak juz cos zasiane jest. tym bardziej w ciazy bo nie mozna wszystkich lekow brac...
    Nie unikniesz.. ja jyz to olalam.. jestem nosicielem Uroplasme.. wiec tym mąż też zarażony.. a grzybki w ciąży to powszechność.. teraz jest coraz gorzej.. całymi dni ami leci ze mnie tyle wydzieliny ze nie nadążam wkładek zmieniać.. i No cóż środowisko wilgotne i grzybki z bakteriami sobie żyją..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ty masz dziś wizyte. Daj znać co i jak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Natalia ty masz dziś wizyte. Daj znać co i jak :)
    Jestem po.. no szyjeczka krotka, 2 tyg lezenia plackiem, doszlo ostre zakazenie pochwy i tego pecherza.. 2 antybiotyki i lepiej zeby poorod teraz sie nie zaczal.. do tego ta pepowina i ktg co tydzien.. Maly wazy 2400 ale music dobic do tych 2700 zeby bylo bezpiecznie.. no coz.. jest stres.. ale musi byc dobrze...

Kolezanka z fioletowej strony wczoraj rodzila , juz 39 tydzien i kurde szybko urodizla, tetno dziecka niby do konca dobre a dziecko z niedotlenieniem w spiaczce.. :((( jestem zalamana takimi informacjami :( a cala ciaza przebiegala ok.. kuzwa mac :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądałam sobie II trymestr i przeczytałam o niej. Aż mi się łzy w oczach pojawiły. Naprade przykre. A Ty się nie stresuj. Jesteś pod kontrolą ciągle. Oby antybiotyki zadziałały. Wszystko będzie okey. Musi być. Oczywiście czasem tak się zdarza że coś idzie nie tak. Ale musisz wierzyć, że u Ciebie bedzie wszystko dobrze. Trzymam mocno kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteine ci zwiększyli?? Powiem Ci, że ja posłuchałam Twojej rady i nie przestałam brać luteiny. Zmniejszylam do 1 dziennie ale biore codziennie :) Przynajmniej czuje się pewniej ;)

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Jestem po.. no szyjeczka krotka, 2 tyg lezenia plackiem, doszlo ostre zakazenie pochwy i tego pecherza.. 2 antybiotyki i lepiej zeby poorod teraz sie nie zaczal.. do tego ta pepowina i ktg co tydzien.. Maly wazy 2400 ale music dobic do tych 2700 zeby bylo bezpiecznie.. no coz.. jest stres.. ale musi byc dobrze...

Kolezanka z fioletowej strony wczoraj rodzila , juz 39 tydzien i kurde szybko urodizla, tetno dziecka niby do konca dobre a dziecko z niedotlenieniem w spiaczce.. :((( jestem zalamana takimi informacjami :( a cala ciaza przebiegala ok.. kuzwa mac :(
    No informacja nie zbyt czasem się zastanawiam czy warto się starać a jak ci się jakies niepełnosprawne urodzi.ja wiem jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedziała. Wczoraj oglądałam MjM jak Natalia rodziła to az mnie ciarki przeszły az czasem myślę czy bym wytrzymała ten ból.

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie można znaleźć ta fioletowa stronę?

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Luteine ci zwiększyli?? Powiem Ci, że ja posłuchałam Twojej rady i nie przestałam brać luteiny. Zmniejszylam do 1 dziennie ale biore codziennie :) Przynajmniej czuje się pewniej ;)
    Bierz.. kurcze powiem Ci ze ja jak ja odstawilam to wszytsko sie zaczelo chrzanic.. teraz biore 2 tabletki 2 razy dziennie po 100mg.. zeby tylko szyjka nie pusicila.. na szczescie maluch wyorzedzil wagowo termin o 2 tyg ale wiadomo to szacunkowe dane.. musze te 2 tyg wytrzymac i musze sie wyleczyc.. kuzwa mac.. mowie Wam im dalej tym jakos wiecej stresu mam... bo czlowiek niby juz na finiszu a i tak ciagle nie wiesz czy wszystko bedzie ok.. historia tej Pauliny mi to potwierdzila.. :(

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ