Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mam znalazłam no okropne uczucie słyszeć o takim czymś aż się boje zachodzić w ciążę :(

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę o myślę... chyba gardło zaczyna boleć.. źle..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No aż przykre to jest, że wszystko było ok a tu obrót i 360 stopni... Ale musisz wierzyć, że będzie ok ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się.. trzeba być gotowym na wszystko..Jednak..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to prawda. Nojej siostrze zacząl się porod(tyle ze z blizniaczkami) 2.5 miesiaca za szybko... musiala 1.5 miesiaca w szpitalu leżeć na podtrzymaniu i sterydach zeby plucka sie wyksztalcily. Ona biedna dziennie płakała. Ale wszystko dobrze się skończyło. Dziewczyny w stycznii 4 lata beda miec i sa okazem zdrowia ;) Takze zycie rozn3 scenariusze pisze. Ale trzeba wierzyc!! :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no słuchajcie u mnie kolejne rewelacje....
    Oznaczyłam sobie grupę krwi i w ośrodku wyszło 0RH- a na wypisach ze szpitala i w książeczce zdrowia mam 0RH+ , muszę jechać do Krwiodawstwa żeby dokładniej ją przebadali bo wychodzi minus ale bardzo słaby. Masakraaaaaaaaaaaaaaaaa jakaś , chciałam się zapisać na Fundusz do endokrynologa i Pani powiedziała że może mnie zapisać na październik 2016 :):)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej kolezance tez z krwia wyszlo tak jak tobie ;) tez to sprawdzala dokladnie:)

Hahahaha usmialam sie z tym terminem na pazdziernik... zalosne.. masakra Kurwa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    no słuchajcie u mnie kolejne rewelacje....
    Oznaczyłam sobie grupę krwi i w ośrodku wyszło 0RH- a na wypisach ze szpitala i w książeczce zdrowia mam 0RH+ , muszę jechać do Krwiodawstwa żeby dokładniej ją przebadali bo wychodzi minus ale bardzo słaby. Masakraaaaaaaaaaaaaaaaa jakaś , chciałam się zapisać na Fundusz do endokrynologa i Pani powiedziała że może mnie zapisać na październik 2016 :):)
    to sie w ogole moze tyak zdarzyc z ta krwia? dziwne to..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia może :) czesto się tak zdarza u kobiet w ciąży.. :) tylko trzeba to dokładnie sprawdzić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Natalia może :) czesto się tak zdarza u kobiet w ciąży.. :) tylko trzeba to dokładnie sprawdzić :)
    No tak nie do końca ponieważ ja dokument o grupie krwi dostałam z dwoma podpisami czyli ten wymagany teraz w grudniu podczas laparoskopii. To jest dokument na całe życie. Więc jakby się cos tak nagle miało zmienić to ktoś by za to beknal.. a czynnik rh jest tez dziedziczny chyba.. kurde musze o tym poczytać

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie to dzisiaj wytłumaczył lekarz tak że może być tak że jest mało tych - antyprzeciwciał i dlatego wcześniej pokazywało + ale może być tez na odwrót, bo są tam jakieś literki ccc ddd i eee ( czy jakoś tak) i wystarczy że jedna litera będzie duża i już się zmienia grupa krwi :D. Generalnie ma się jedną grupę na całe życie i tak powinno być ale że niekiedy ten antyciała są na granicy to właśnie tak to wychodzi.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dlatego muszą to powtorzyć. Czasami labolatorium się myli i dlatego tak wychodzi... Oczywiscie nie ma opcji zeby ci sie grupa nagle zmienila.. Ale to sa pomylki i u kobiet w ciazy czesto sie zdarzaja nie wiedziec czemu. Mojej kolezance to samo labolatorium na wlasna reke 3 razy robili dla pewnosci. Bo im na poczatku tez inaczej wyszlo :) Moze za malo krwi pobrali.. a to tez ma znaczenie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwazam ze to labolatorium powinno ci pobrac jeszcze raz krew ;) i zbadac na wlasny koszt :)

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jezu jaki mam dziś smaki na ogórki kiszone to szok musiałam sobie kupić

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fujjjj kiszone hehe... Mi lekarz kazal jesc duzo kiszonego na moje serce heh :p

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, dzisiaj laboratorium zbadało mi krew jeszcze raz i wyszło to samo ale tym razem dopisali żeby skonsultować się z RCKiK

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa ;) no to daj Nac potem co wyszlo :)

a jak Ty się w ogole czujesz?? :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się dobrze, generalnie nic nie czuję. Denerwuje się że te wszystkie wyniki źle mi wychodzą. Jakoś tracę nadzieję że będzie dobrze. Kolejna wizyta 22 października A ja już się niecierpliwie i zastanawiambczy jest ok.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno będzie okey!!! Jak już większego dzidziusia zobaczysz to inaczej bedziesz patrzyć na to hehe ;) to 2 tyg jeszcze to szybko zleci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie wiedziałam że takie rzeczy się zdarzają.. jestem po ktg. Lekarz ocenił jako dobre. Chociaź tętno Małemu jakoś skakalo. No ale trzeba zawierzyć..

‹‹ ‹ 248 249 250 251 252 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ