X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 20:20

domi-Bstok lubi tę wiadomość

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    No dziś mam pęcherzyk 15.2 mm endo 10.5mm w poniedziałek mam przyjść jeszcze zobaczymy czy pęknie lepiej żeby sam nie
    na wszelki wypadek proponuję przytulanie :). A co tam takie kolejki u tej twojej ginekolog ? taka dobra czy np jedyna w okolicy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 20:20

Edyta
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dobra dużo babeczek w ciąży do niej chodzi. Jeszcze w dodatku nowa położna ma i tak nie ogarnięta trochę ciśnienia nie zmierzy kobietą w ciąży tylko wszystko doktorka musiała.

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w jakim momencie cyklu mozna wykonac laparoskopie?
    Czy kilka dni przed @ uda sie to zorganizowac? Boje sie, ze data mojego zabiegu zbiegnie sie z czasem miesiaczkowym :/

No i kolejne pytanie, czy po laparo - musze odczekac cykl, czy moge sie starac przy pierwszej owulce? :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • wombi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laparoskopię robi się przed owulacją. Nam lekarz kazał się starać od razu

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) chyba na wizycie u anestozjologa będę prosic o jak najszybszą datę, bo kolejna owulka szykuje sie za pare dni, potem dopiero początek marca..

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to u mnie mówili że laparo najlepiej zrobić w pierwszej połowie cyklu żeby uniknąć ewentualnego ryzyka gdybyś jednak zaszła w danym cyklu w ciążę. Laparoskopia by jej zaszkodziła. Starać można się zaraz po laparo.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się macie? Ja jestem mega wkurzoma po odwiedzin ach teściowej.. drugie podejście i nie umiała się zająć dzieckiem . Oczywiście źle wychowuje. Wszystko robie źle. To co ze jestem pedagogiem. A wrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia spoko najlepsze są ciotki dobre rady! :p ja już dawno przestałam zwracać uwagę na głupie gadki, że coś źle robie albo nie tak się odżywim (tyczy się wszystko ciąży) A wczoraj hahaha myślałam, że padne ze śmiechu.. bylismy u moich tesciow i powiedzialam im ze cc bede miec.. no i ok pogadalismy spoko i mowie ze ciezko mi bedzie pewnie sie potem dzieckiem zając a oni do mnie : To my się nim zaopiekujemy na początku!
    Hahahaha mało się herbatą nie udławiłam a mój mąż tak samo praktycznie w śmiech... :p Nie mowie ze zle sie opiekuja czy cos ale bez przesady.. nie oddam im dziecka :p

Ja dzis mam leniwy dzien na kanapie :) a teraz się zabieram za nauke ;p ale nie chce mi się jakoś :p

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mnie też spoko. Byłam dzisiaj na spotkaniu z położną , jak co tydzień. Mówiliśmy o karmieniu piersią , za tydzień będziemy ćwiczyć na lalce . Ciesze sie se chodze bo wielu ciekawych rzeczy się dowiaduje. Popołudniu idę do endokrynologa. zobaczymy co powie na te moje wyniki i na ust. Coraz bardziej czuję malucha wód jestem spokjniejsza. Niesttety ale nasze mamy zawsze będą miały obu pogląd na wychowanie . Ja też jestem pedagogiem ale nie wydaje mi się żeby to sprawiało ze miałaby wiedzieć wicej albo być lepsza mama od dziewczyn które nie są po pedagogice. Po porostu każda mama wychowuje po swojemu i tyle ☺ . Ja np wiem że potem maluchem bedzie się najprawdopodobniej zajjmowala moja mama więc też będę musiała podporządkować jej wiedzy .

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem każdy ma swoje Metody / sposoby i tego się nigdy nie obejdzie ani nie zmieni

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba robić swoje a uwagi przyjmować z uśmiechem . Ja tak robię ☺

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola a czy wiesz na który tydzień będziesz miała planowaną cesarke ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To daj znać jak po wizycie u endokrynologa :)

Ja nie wiem jeszcze czy będę miała w ogóle zaplanowaną na konkretny dzień cesarkę ale myślę, że tak :) Dowiem się 3 marca na wizycie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    A i mnie też spoko. Byłam dzisiaj na spotkaniu z położną , jak co tydzień. Mówiliśmy o karmieniu piersią , za tydzień będziemy ćwiczyć na lalce . Ciesze sie se chodze bo wielu ciekawych rzeczy się dowiaduje. Popołudniu idę do endokrynologa. zobaczymy co powie na te moje wyniki i na ust. Coraz bardziej czuję malucha wód jestem spokjniejsza. Niesttety ale nasze mamy zawsze będą miały obu pogląd na wychowanie . Ja też jestem pedagogiem ale nie wydaje mi się żeby to sprawiało ze miałaby wiedzieć wicej albo być lepsza mama od dziewczyn które nie są po pedagogice. Po porostu każda mama wychowuje po swojemu i tyle ☺ . Ja np wiem że potem maluchem bedzie się najprawdopodobniej zajjmowala moja mama więc też będę musiała podporządkować jej wiedzy .
    Jasne, nie uwazam ze lepiej wychowam dziecko, bo tu instykt jest wazny. ale mam wiedze ktora bardzo mi pomaga. Wiem jak wazne jest przytulamie, glaskanie i noszenie dziecka. Wiem na jakim etapie jak wspierac jego rozwoj psychiczny i fizyczny. to nie sa tylko rady to sa glupie uwagi. Moja tesciowa uwaza ze nie powinnam nosic dziecka bo go przyzywczajam, to co ze tlumacze jej ze pochodzimy z gatunku noszenikow, ze w ten sposob wytwarza sie naturalana wiez i ze nie mozna przyzwyczaic dziecka do czegos co jest wpisane w jego nature.. poza tym od urodzenia wmawia mu kolki.. zostawilismy ja na dwa wieczory, przez dwa wieczory dziecko ryczalo tylko dlatego ze nie uszanowala sposobu jego usypiania i odkladania, i uwaza ze robi to lepiej.. dlatego juz nie zostawie z nia dziecka bo po prostu mnie kobieta wnerwia.. biedny moj krzys.. ogolnie wiecie caly weekend mnie tak jechala za wszytsko.. ze powinnam dziecko odlozyc i posprzatac? czujecie to? tak mam zostawic dziecko ma plakac a ja mam zasuwac z mopem.. no jej podejscie nie jest normalne i tylko mnie draznila, bo chodizla za mna doslownie i wytykala mi wsztsko.. i meza zaniedbuje :P Bosz....... teraz bede sie odstersowywac kolejne 2 tyg, dziecko tez :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najgorzej jak się ktoś wtrąca i nie szanuje naszego zdania. Przecież każdy już miał szanse wychować dzieci :) owsze można wysłuchać rad ale jeżeli nam nie pasują to dlaczego mamy się do nich stosować :)

Ja np. z racji tego ze moi rodzice miszkają na dole a my na gorze to już rozmawiałam z nimi o paru rzeczach, które wolałabym robić po swojemu :) Moja mama od razu się zgodziła (nie wiem jak bedzie w praktyce) zresztą nie musi się zgadzać poorostu musi uszanować nasze decyzje :)

A mój mąż narazie psychicznie nastawia się do rozmowy ze swoimi rodzicami :p tzn. teź im grzecznie wytłumaczy co i jak :p
    Nam się np. nie podobało to że od mojego m siostry córeczka jak się urodziła i miała ok. 2 miesiące to oni jej już wszystko do buzi pakowali.. cukierki, ogórki, czekoladki itd.
    My nie chcemy w ogóle dziecku dawać słodkiego przynajmniej do roku czasu :)nie chce go przyzwyczajać i taka nasza decyzja i mamy dzieje ze każdy to uszanuje :)

Moja siostra urodziła bliźniaczki i do 3 roku życia nic a nic słodkiego nie dostały :) i teraz co?? jednej nawet słodycze nie smakują... a druga lubi tylko czekoladkę czasem zjeśc i jakieś suche ciasteczko :) a mają po 4 lata :) i da się jak ktoś chce :)

Tylko trzeba właśnie z każdym na spokojnie porozmawiać i wytłumaczyć :p chociaż nie z każdym się da spokojnie rozmawiać :p hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się. Ja też nie chce dawać słodyczy. Jak to 2 miesiące? Żartujesz? Masakra. Ka juz o słodkim tłumaczyła i dowiedziałam się że jestem głupia. Ze dziadkowie są od rozpieszxzania. Mowie Wam ciężki mój żywot.. jejku naprawdę nie mogę się doczekać aż Wasze skarby się urodza ;)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i podniósł mi euthyrox do 100 ale tak to wwszystko ok. Powiedział że usg i badania są ok. kolejna wizyta za miesiąc więc teraz czekam na wizytę u ginekologa 18 lutego ☺ .

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj będę oglądać płytę o pierwszej pomocy dla noworodków i o karmieniu piersią bo dostałam od położnej. Zobaczymy co to za materiały.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tak czytam, czytam i czytam....Wasze wpisy i ... muszę się wtrącić .......by się pochwalić, że za 2 tygodnie będę miała transfer :-)

ailatan lubi tę wiadomość

‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ