X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    A czemu dopiero teraz? :p
    A bo nie chciałam tak wcześnie i sobie przesunęłam

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak mały reagował? :) Dużo płaczu? :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dajesz mu tylko szcepienia obowiązkowe czy dodatkowe też ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie płakał dużo a po dogłębnej analizie zdecydowałam się na te bezpłatne na NFZ. Z czego tez je rozdzielilam na 2 razy. Nie mam zaufania do skojarzobych dla mnie zbyt świeży produkt. Na razie ani gorączka ani nic się nie pojawiło.. o dodatkowych myślimy ale nie wiem czy się zdecydujemy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa wrote:
    Wątek laparoskopii a tu tematy o mleku i karmieniu piersią to pewnie nic się nie dowiem o tym zabiegu :\
    Daria to Ty ze Storczykowej? Co tam chcesz wiedzieć o laparoskppii? Gdzie będziesz ja miała?

• Serducho Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria kiedy masz miec laparo ?
    Mi lekarz dal wybor albo 16.02 albo poczekam z dobre 2 miesiace. A mi wtedy wypadal okres, wiec chcial mi go przesunac tabsami. Co sie okazalo wczoraj dostalam plamienia i wyglada na to ze rozkreca sie @ tak wiec 16.02 bede zaraz po miesiaczce i beda mogli mnie ciac. Jakie masz wskazanie do operacji ?

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ty pisałaś że masz fotelik maxi cosi citi ? jesteś z niego zadowolona ? nie poci się Krzysiu w nim ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie. Znajomi tez maja i spoko .

• Dariaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An wrote:
    Dariaa chętnie pomogę jeśli chodzi o laparoskopię:)
    chciałam wiedzieć o zabiegu jak wygląda, jak się dochodzi długo po nim do siebie,
    czytałam że nie wszędzie przed zabiegiem stosują lewatywę, jak było u Ciebie?

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Daria to Ty ze Storczykowej? Co tam chcesz wiedzieć o laparoskppii? Gdzie będziesz ja miała?
    tak ja a co? na Polnej...

ailatan lubi tę wiadomość

phv3n5q.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Daria, na kiedy masz przewidzianą laparoskopię? Ja też na Polnej.

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Daria kiedy masz miec laparo ?
    Mi lekarz dal wybor albo 16.02 albo poczekam z dobre 2 miesiace. A mi wtedy wypadal okres, wiec chcial mi go przesunac tabsami. Co sie okazalo wczoraj dostalam plamienia i wyglada na to ze rozkreca sie @ tak wiec 16.02 bede zaraz po miesiaczce i beda mogli mnie ciac. Jakie masz wskazanie do operacji ?
    ja 17.02 ide do szpitala 18.02 mam miec zabieg
    wskazania? w sumie to długie starania bez rezultatów taka zwiadowcza bardziej.
    kiedys na USG lekarz dwa razy wspominal ze jak bym miała polipa ale po miesiaczce nic nie widział, potem znowu i nic, miałam torbiel po przestumulowaniu,
    pozatym nic mam bardzo obfite długie i bolesne miesiączki, kiedyś miałam czeste infekcje na szczęście udało mi sie uporac i już pół roku mam spokoj boje się tylko że jakieś zrosty po stanach zapalnych zostały, Miałam HSG ale w 2013 roku udało sie wtedy udrożnić jeden jajowod tym kontrastem bardzo to bolało wtedy bo zapomnieli mi podać przeciwbólowych leków,ogólnie chciałam wiedzieć, czy to boli wiem wiem głupie ale mam niski próg bólu, jak długo się dochodzi do siebie, no i boje sie Lewatywki niestety każde info na wage złota

phv3n5q.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Witajcie :)
    Daria, na kiedy masz przewidzianą laparoskopię? Ja też na Polnej.
    18.02

phv3n5q.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam laparotomię w zastępstwie laparoskopii więc nie pomogę.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam laparoskopię, doszlam do siebie szybko :) seks był na 2 dzień po wyjsciu ze szpitala :)
    Zaraz po zabiegu się kiepsko czułam no dużo wymiotowałam.. ale to każdy inaczej przechodzi :)
    Lewatywy nie miałam ale miałam czopki glicerynowe :)

• Dariaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja miałam laparoskopię, doszlam do siebie szybko :) seks był na 2 dzień po wyjsciu ze szpitala :)
    Zaraz po zabiegu się kiepsko czułam no dużo wymiotowałam.. ale to każdy inaczej przechodzi :)
    Lewatywy nie miałam ale miałam czopki glicerynowe :)
    a przesuwa się miesiaczka po zabiegu? w którym dni cyklu miałaś?
    ja bedę miała 4-5 dni przed miesiączką i tak wiem ze to cykl stracony ...

phv3n5q.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja mam przewidzianą na 15.02., więc chyba się miniemy. Mam niestety katar, co sądzicie dziewczyny, nie będzie to przeszkodą? Choć mam nadzieję, że do niedzieli zniknie.

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa wrote:
    a przesuwa się miesiaczka po zabiegu? w którym dni cyklu miałaś?
    ja bedę miała 4-5 dni przed miesiączką i tak wiem ze to cykl stracony ...
    Ja miałam w 15 dniu cyklu robioną :) miesiączkę dostałam w 28dc ale to też dlatego że brałam luteinę od 20dc :) Niektórym ponoć zaburza cykl a innym nie :) Mówią też że laparoskopia to jakby początek cyklu :p róznie to bywa :)

• Dariaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Ja mam przewidzianą na 15.02., więc chyba się miniemy. Mam niestety katar, co sądzicie dziewczyny, nie będzie to przeszkodą? Choć mam nadzieję, że do niedzieli zniknie.
    A u kogo z Polnej się leczysz? Masz tam swojego lekarza prowadzącego?

phv3n5q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Ja miałam kaszel.. :p ale się nie przyznałam bo wiem, że by mi przełożyli zabieg... :) ale możesz spytać lekarza :)

‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ