X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj ( 8dc)mam laparoskopię i zastanawiam się czy w tym samym cyklu będziemy mogli starać się o dzidzie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 08:32

AMH 1.8 endomenda 1st
    HSG -ok :)
    ivf 07.2016 :( invicta gdańsk
    15.02 laparo
    3IUI clo :(
    2016 IVF :(
    2017 IVF :(
    Crio?????
  • siska Debiutantka

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli będziesz się dobrze czuła to nie ma przeciwskazań:) My 3 dni po laparo rozpoczelismy staranka ;)

4c3tvfxm5qjowddy.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam jakiś cięższy dzień, chyba każdy z nas ma gorszy dzień ..... Wczoraj walentynki minęły sympatycznie ale dzisiaj to mam jakiegoś doła. Denerwuje mnie że nie mogę zjeść nic słodkiego, od rana a właściwie od nocy w głowie myślę o samych problemach :/ . Ehhh ciężki dzień jakiś. Wczoraj w ramach kolacji zjadłam pizzę i teraz mam wyrzuty sumienia ale co się stało to się nie odstanie.
    Wybrałam sobie na olx fotelik , juz z babką wszystko dogadałam aż mi nagle napisała że już nieaktualne bo sąsiadce sprzeda a ogłoszenie nadal wisi ehh....

Edyta
  • Kikaaa Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzii daj znać jak po laparo, pewnie mnie też to czeka i jestem ciekawa, jakie znieczulenie ile trwa i jak to w ogóle wygląda????

?pokaz=69995759d13fdd9bc.png

Aniołek 4.03.2014
    Pusty pęcherzyk 11.03.2015
  • Kikaaa Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Daria bolesne miesiaczki i obfite krwawienie+problemy z zajsciem to moze byc endometrioza- ale mam nadzieje ze to nie to.

Ja juz miałam laparotomie(usuniecie torbieli endometrialnych) to duzo gorsze jak laparo. Długo dochodzilam do siebie.
    Teraz 15.02 ide do szpitala i 16.02 laparoskopia. Tym razem usuniecie wodniaka jajowodu i zrostow, do tego histeroskopia i hsg..troche mnie wymecza.
    Boje sie jedynie narkozy, bo ja zle znosze. Reszte musze jakoś przezyc.
    a powiedz mi jak u Ciebie uwidocznił się wodniak masz może jakieś zdjęcia po hsg bo ja mam i chciałam zobaczyć jak wygląda ten wodniak???

Aniołek 4.03.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta to bierz sobie tą insulinę tak jak Ci lekarka mówiła jak się boisz o te cukry i jak Ci tak szaleją :) A to że pizze zjadłaś t się nie przejmuj :) Przecież są ludzie którzy maja cukrzycę całe życie i myślisz że nie jedzą słodkiego albo innych świństw?? Jak co jakiś czas zjesz to Tobie ani dziecku nie zaszkodzi :) Musisz tylko kontrolować cukier żeby za wysoki potem nie był :)
    A co do tej babki z tym fotelikiem to picza jedna... Tak nagle sąsiadka jej potrzebuje fotelik? Jasne :/
    Ja chciałam kupić fotelik używany ale mój mąż nie chce bo to nie wiadomo czy obity gdzieś nie będzie czy po wypadku. A ludzie napewno nie powiedzą tego. Jak będziesz kupować używany to sobie go dokładnie sprawdź :) Bo wiadomo bezpieczeństwo Twojego misiaka najważniejsze :) (apropo wybraliście już imię? :P )
    Ja się za to w końcu zdecydowałam na używany wózek hehe :P ale nie umiem znaleźć nigdzie :D ale jeszcze mamy czas :P

Natalia to Krzyś ma już 3 miesiące.. ale to przeleciało :D No jak to mamusia masz prawo do lepszych i gorszych dnia! Ale mąż musiałby to zrozumieć i pomagać więcej. Ja się właśnie też tego boję, że potem ze wszystkim sama zostanę. Pewnie na początku będzie dużo pomagał tym bardziej, że będę po CC ale czy potem? hmm zobaczymy :)

Jeszcze 1.5 albo 2 miesiące i Antoś będzie z nami :D ale fajnie :D

ailatan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Edyta to bierz sobie tą insulinę tak jak Ci lekarka mówiła jak się boisz o te cukry i jak Ci tak szaleją :) A to że pizze zjadłaś t się nie przejmuj :) Przecież są ludzie którzy maja cukrzycę całe życie i myślisz że nie jedzą słodkiego albo innych świństw?? Jak co jakiś czas zjesz to Tobie ani dziecku nie zaszkodzi :) Musisz tylko kontrolować cukier żeby za wysoki potem nie był :)
    A co do tej babki z tym fotelikiem to picza jedna... Tak nagle sąsiadka jej potrzebuje fotelik? Jasne :/
    Ja chciałam kupić fotelik używany ale mój mąż nie chce bo to nie wiadomo czy obity gdzieś nie będzie czy po wypadku. A ludzie napewno nie powiedzą tego. Jak będziesz kupować używany to sobie go dokładnie sprawdź :) Bo wiadomo bezpieczeństwo Twojego misiaka najważniejsze :) (apropo wybraliście już imię? :P )
    Ja się za to w końcu zdecydowałam na używany wózek hehe :P ale nie umiem znaleźć nigdzie :D ale jeszcze mamy czas :P

Natalia to Krzyś ma już 3 miesiące.. ale to przeleciało :D No jak to mamusia masz prawo do lepszych i gorszych dnia! Ale mąż musiałby to zrozumieć i pomagać więcej. Ja się właśnie też tego boję, że potem ze wszystkim sama zostanę. Pewnie na początku będzie dużo pomagał tym bardziej, że będę po CC ale czy potem? hmm zobaczymy :)

Jeszcze 1.5 albo 2 miesiące i Antoś będzie z nami :D ale fajnie :D
    Ano mąż na początku karmil nosił i w ogóle. Teraz się wypompowal i tylko kapie czasem ponosi czy po pilnuje.. ogólnie mamy też między sobą jakiś kryzys.. ale to chyba zmęczenie , pogoda i brak słońca.. przynajmniej mam taką nadzieję.. bo dawno tak źle nie było.. ja się wkurzam bo jestem sama całymi dniami w domu.. do miasta mam daleko i nie dam rady do wiosny na spaceru gdzieś dalej.. zaczynam gadać ze ścianami.. do tego zmęczenie mną tarmosi..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola tak mamy wybrane imię. Krzyś będzie :). Dzisiaj rano mówiłam do męża o imionach i mówię że Antoś bardzo ładne imię jest , ale jak mój mąż powiedział "Faktycznie ładne , Antoni Macierewicz na przykład :) " to wtedy już mi uśmiech zbladł ;) ;). Boszeee jak niektórzy ludzie potrafią zniszczyć ładne imiona. Podobnie mam z Jarosławem i Beatę heheh. Z tymi cukrami poczekam do czwartku. Jak nadal będą szaleć to wprowadzę tą insulinę.

Natalia no niestety to właśnie tak jest, siedzi się samemu w domu tylko z tym dzieckiem to nawet nie ma z kim porozmawiać. Dodatkowo opieka nad dzieckiem to najzwyczajniej w świecie praca a jak wiadomo w pracy należy sie przerwa której w przypadku wychowywania dziecka nie ma .......... i zawsze nadchodzi kryzys. Prędzej czy później.

ailatan lubi tę wiadomość

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a faktycznie Antoni Macierewicz jest hehe
    Ale na mnie już nie działają takie teskty jak mi ktoś obrzydza hehe :p Moja babcia raz probowała to robić i to w dość wredny sposób to na nią w końcu nakrzyczałam, że przesadza a i tak zdania nie zmienie bo to moje dziecko :p
    Mój mąż za to śmieje się i mówi do niego Antoś Szprycha :p
    Ale ostatnio ciągle włacza muzykę z youtube Antek Smykiewicz -pomimo burz i przykłada do brzucha hehe słodkie to jest :p

Natalia no właśnie.. najgorzej jak nie ma się do kogo odezwać to szlag człowieka trafia.. Ale to wam minie :) czasem kryzysy są potrzebne :) Poczekaj jak Krzysiu zacznie mówić :p hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Hehe a faktycznie Antoni Macierewicz jest hehe
    Ale na mnie już nie działają takie teskty jak mi ktoś obrzydza hehe :p Moja babcia raz probowała to robić i to w dość wredny sposób to na nią w końcu nakrzyczałam, że przesadza a i tak zdania nie zmienie bo to moje dziecko :p
    Mój mąż za to śmieje się i mówi do niego Antoś Szprycha :p
    Ale ostatnio ciągle włacza muzykę z youtube Antek Smykiewicz -pomimo burz i przykłada do brzucha hehe słodkie to jest :p

Natalia no właśnie.. najgorzej jak nie ma się do kogo odezwać to szlag człowieka trafia.. Ale to wam minie :) czasem kryzysy są potrzebne :) Poczekaj jak Krzysiu zacznie mówić :p hehe
    Mo oby minęło bo ostatnio co drugi dzień rycze przy mężu. On jakoś tez ma chyba Wszystkiego dość. Jakiś taki zimny się zrobił. Zwalan wszystko na zmęczenie i czekam na wiosnę. Na razie zaczynam najczęściej mówić gugu gi ma ta wersja ryy.. hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gugu gi to też zawsze jakaś rozmowa hehe :D
    Mogę sobie tylko na razie wyobrazić co czujesz :) Ale na pewno się ułoży :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Gugu gi to też zawsze jakaś rozmowa hehe :D
    Mogę sobie tylko na razie wyobrazić co czujesz :) Ale na pewno się ułoży :))
    Zmieniając temat byłaś już na ktg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byłam.. a powinnam już?? kurcze nie pytałam lekarza o to.. Wizyte mam początkiem marca... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Nie byłam.. a powinnam już?? kurcze nie pytałam lekarza o to.. Wizyte mam początkiem marca... :)
    Nie ja pierwsze miałam w 31 tygodniu ;)

• Kikaaa Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze przeszkadzam to wątek o laparoiskopii czy ktoś udzieli mi ODP na pytanie?..

Aniołek 4.03.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikaaa wrote:
    Suzii daj znać jak po laparo, pewnie mnie też to czeka i jestem ciekawa, jakie znieczulenie ile trwa i jak to w ogóle wygląda????
    Ok. 2 strony wcześniej jest bardzo dużo wypowiedzi na ten temat.. :)
    Po drugie pytania nie kierowałaś do wszystkich tylko do wybranej osoby..
    Po trzecie nie ważne jakie to forum.. Można pisać tu o wszystkim. :)

Laparoskopie miałam w znieczuleniu ogólnym. Nie pamiętam ile zabieg trwał. Po zabiegu czułam się źle bo dużo wymiotowałam. Ale wieczorem już sama szłam do wc :) a na następny dzień wyszłam do domu.. Starania zaczęliśmy kolejnego dnia po wyjściu ze szpitala :)
    Udało mi się zajść w ciążę dopiero po 7 miesiącach :)

Zadaj konkretnie pytanie jeśli jeszcze Cię coś interesuje :)
    Nie trzeba się od razu irytować...
    Forum i tak dziś kiepsko działa bo jest wielka afera na bellybestfriend :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No.. wątek o laparoskopii.. wszystkie przez nią przechodzilysny.. wiec nie widzę problemu heh.. np można sobie czytać od pierwszej strony , id środka.. poczytać bo dla mnie pisanie w kolko to samo jest nudne, zajmuje mi za dużo czasu i nie lubię się powtarzać a o swoim zabiegi pisałam juz chyba z 10 razy to samo.. konkretne pytania zadawać plis..

• Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikaaa wrote:
    Ja miałam wczoraj rano laparo w znieczuleniu ogólnym , wykonana miałam tez drożność jajników
    Skierowana byłam na usunięcie torbieli i zwiad odnośnie endometriozy , wndomenda potwierdzona :( na jajnikach stany zapalne i orzewnej .
    Po operacji dostałam dużo leków przeciwbólowych i praktycznie cały dzień przespałam , ( 2x wymioty po narkozie) ale nie powiem ze nie bolało bo bolało , cewnik wieczorem wyciągnięty a dren pewnie dzisiaj . Ale już wstaje i z każda godz czuje się lepiej
    Mój lekarz nie pozwolił mi zacząć starań w tym cyklu tylko od następnego :( za tydzień mam dni płodne i zobaczę jak będę się czuła z tymi staraniami bo mój ma wyjerzdza na 3 mce wiec teraz by mi zależało żeby spróbować , ale zobaczymy ci czas pokaże .

AMH 1.8 endomenda 1st
    HSG -ok :)
    ivf 07.2016 :( invicta gdańsk
    15.02 laparo
    3IUI clo :(
    2016 IVF :(
    2017 IVF :(
    Crio?????
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola a co się stało na belly bo ja tam nie przebywam ? :D

Natalia słusznie napisała.
    WĄTEK MA 320 STRON W KTÓRYM MNÓSTWO OSÓB OPISYWAŁO SWÓJ ZABIEG. WYSTARCZY POCZYTAĆ !!!!!!!

Edyta
  • Kikaaa Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka, myślę, ze sama przeszłaś przez wiele trudności i czytuje się wszystko. Fakt powiedzenia czytaj wszystko nie jest miły, myślę, że działa to w dwie strony i jak będziesz kiedyś miała o coś przykrego zapytanie, bo myślę że taki zabieg to nic fajnego też poczujesz się bardzo "przyjemnie" z tają odpowiedzią. cóż czas pokażę, życzę również takiej opowiedzi w przyszłości :/

Suzii lubi tę wiadomość

Aniołek 4.03.2014
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ