LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
rodzynka66 wrote:Jagah tyle pozytywów płynie z Twoim postów o laparoskopii...
Dziewczyny, a w tym cyklu, w którym robią laparo jest realne zajść w ciąże, jeśli nie ma przeciwwskazań do starań?
A jakaś wstrzemięźliwość seksualna przed zabiegiem jest określona?
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Dziewczynki ja miałam już kiedyś laparoskopię (2012r) ze względu na torbiel skórzastą jajnika lewego:( Kurde niemiło to wspominam dlatego się teraz cykam. Wiem, że cel jest szlachetny i tylko to mnie motywuje:) Zazdroszczę Tym, które są po zabiegu. Jak nie będzie przeciwskazań to też od razu będziemy się starać o dzidziusia:)
-
rodzynka - po prostu wierze, ze ten zabieg to duuuzy i dobry krok w kierunku mojego zdrowia, jak i przyszlej ciazy Prosze napisz, jaka kuracje hormonalna chce zastosowac u Ciebie lekarz, i z jakiego powodu? Jestem w podobnej sytuacji.
Co do wstrzemiezliwosci to zadnych zalecen nie dostalam, z Mezem szalalam jeszcze 2-3 dni przed zabiegiem Tak na zapas
Bobas- kiedy planujecie rozpoczac starania o drugie dziecko? Dobrze sie czyta, jak jednoczesnie po zabiegu, i ciazy - Twoj organizm wrocil na dobre tory -
Jagah - kuracja hormonalna ze względu na endometriozę, którą mają zamiar usunąć. Tak się ponoć robi, żeby ją uśpić i zyskać na czasie, żeby za szybko się nie zregenerowała i nie psuła porządku starań. Wstępnie 3 miesiące, ale lekarz mówił, że ustalimy to po laparoskopii...więc czekam. Oczywiście nie uśmiecha mi się robić przerwę w staraniach, ale jeśli to pozytywnie wpłynie to trzeba
Właśnie ja też mam ochotę poszaleć 2 dni przed hehe:)
Bobas - świetne zakończenie miała Twoja historia U mnie też będzie musiała być wdrożona stymulacja po laparoskopii i tej przymusowej przerwie ze względu na kolejny problem: PCOS
Czy któraś z Was ma planowaną laparo w przyszłym tygodniu na Polnej?Jagah lubi tę wiadomość
-
Rodzynka a który masz stopien endometriozy?Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
nick nieaktualnyJa po laparoskopii współżyłam po 3 dniu :p
ale się nie udało w tym cyklu i w następnym też i dalej też nie.. aż w końcu nadszedł 7 cykl w którym zobaczyłam 2 kreski :p a właściwie to takie lekkie zaskoczenie było bo wtedy akurat leczyłam syfy z pochwy.. OGROMNE SYFY które nie wiem skąd się wzieły :p A teraz już za 2 dni poród także dziewczyny głowy do góry ! Trzeba się wziąć w garść i pozytywnie myśleć i na pewno się uda :* Trzymam mocno za Was wszystkie kciuki Ja, Natalia i Edyta dobrze wiemy jaka to długa i cieżka droga ale się nie poddałyśmy :*
Natalia jak Krzyś?? wyślij jakieś zdjęcie jego aktualne
Edyta a ty już spakowana jesteś do szpitala?? :purocza lubi tę wiadomość
-
Jagah wrote:rodzynka - po prostu wierze, ze ten zabieg to duuuzy i dobry krok w kierunku mojego zdrowia, jak i przyszlej ciazy Prosze napisz, jaka kuracje hormonalna chce zastosowac u Ciebie lekarz, i z jakiego powodu? Jestem w podobnej sytuacji.
Co do wstrzemiezliwosci to zadnych zalecen nie dostalam, z Mezem szalalam jeszcze 2-3 dni przed zabiegiem Tak na zapas
Bobas- kiedy planujecie rozpoczac starania o drugie dziecko? Dobrze sie czyta, jak jednoczesnie po zabiegu, i ciazy - Twoj organizm wrocil na dobre toryAleksandrakili lubi tę wiadomość
Aleksandrakili wrote:Ja po laparoskopii współżyłam po 3 dniu :p
ale się nie udało w tym cyklu i w następnym też i dalej też nie.. aż w końcu nadszedł 7 cykl w którym zobaczyłam 2 kreski :p a właściwie to takie lekkie zaskoczenie było bo wtedy akurat leczyłam syfy z pochwy.. OGROMNE SYFY które nie wiem skąd się wzieły :p A teraz już za 2 dni poród także dziewczyny głowy do góry ! Trzeba się wziąć w garść i pozytywnie myśleć i na pewno się uda :* Trzymam mocno za Was wszystkie kciuki Ja, Natalia i Edyta dobrze wiemy jaka to długa i cieżka droga ale się nie poddałyśmy :*
Natalia jak Krzyś?? wyślij jakieś zdjęcie jego aktualne
Edyta a ty już spakowana jesteś do szpitala?? :p
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
domi- moja mama mowi, ze cale zycie to jedno, wielkie czekanie
Swoja droga, dopiero teraz po operacji czuje, jaki ogarnal mnie luz Wychodze z dzieckiem na spacer, nie spinam sie, ze lada chwila moga mnie dopasc bolesci. Czuje sie bardzo git, chociaz w podbrzuszu nie czuje kompletnie nic, zadnego ruchu. Mysle, ze za kilka dni odwazymy sie serduchowac, a po 2 tyg. od zabiegu zamierzam wrocic do cwiczen -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja jeszcze nie jestem spakowane..... zabieram się do tego ale zawsze coś wypadnie ☺ spakuje chociaż siebie sama żeby mieć w razie awarii.
Ola kiedy ty masz cc jutro czy pojutrze ?
Daj znać jak już będzie po wszystkim i napisz jak Antoś ☺ nie mogę się doczekać ☺ .
Domu mam nadzieję ze teraz się uda. Będziemy trzymać kciuki za powoodzenie. Teraz wiosną powinno się udać ☺ .Edyta
-
nick nieaktualnyDomi już w niedziele?? Łał też to szybko zleciało Teraz lepsza pogoda to i nastawienie lepsze niż w zime
Edyta ja się szczerze mówiąc spakowalam chyba 2 tyg. temu dopiero a jeszcze przeglądam torbe czy napewno coś nie zapomniałam :p
Ja też się doczekać nie mogę :p w środe mam cc Boje się okropnie no ale dziś byłam u lekarza swojego po ostatnie l4 i pogłaskał mnie po brzuchu i powiedział, że mam sie nie bać hehe :p śmieszne to było :p
Ciekawe jaki duży się Antek urodzi :p i ile błedu w pomiarze wyjdzie -
Aleksandrakili wrote:O kurcze 8 kg to sporo hehe :p Dobrze, że wesoły chyba początek tylko trochę ciężki był Jak ja się już tego doczekać nie mogę :p oooojaaacieee
https://zapodaj.net/9ba36ff5fc196.jpg.html
https://zapodaj.net/82a0bb635c1a5.jpg.html
nasze najświeższe zdjeciawombi lubi tę wiadomość
nick nieaktualny