X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jagah tyle pozytywów płynie z Twoim postów o laparoskopii... :)
    Dziewczyny, a w tym cyklu, w którym robią laparo jest realne zajść w ciąże, jeśli nie ma przeciwwskazań do starań?
    A jakaś wstrzemięźliwość seksualna przed zabiegiem jest określona?

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam. Doktorka kazała współżyć zaraz jak się tylko da.cuda się zdarzają

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzięki Sylka :) no tak, tylko niektórych coś długo omijają!!
    U mnie może być kuracja hormonalna i to mnie trochę dobija :[

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Jagah tyle pozytywów płynie z Twoim postów o laparoskopii... :)
    Dziewczyny, a w tym cyklu, w którym robią laparo jest realne zajść w ciąże, jeśli nie ma przeciwwskazań do starań?
    A jakaś wstrzemięźliwość seksualna przed zabiegiem jest określona?
    ja zaszlam w 3 cyklu po laparoskopii- byl to trzeci cykl po i pierwszy na clo i sie udalo.. i w zasadzie to byla pierwsza potwierdzona owulacja od blisko roku.. wczesniej stymulowano mnie clo ale nie reagowalam.. potem czekalam na laporo potem probowalismy bez lekow ale nie szlo i w kocnu udalo sie ;)po ciazy jestem juz blisko 5 miesiecy (okres wrocil mi 2 miesicace po i uwaga mam miesiaczki co 29 dni z owulacja.. wszytsko wrocilo do normy - ktorek od pierwszej miesiaczki w zyciu nie mialam a mam 29 lat ;) takze.. wszytsko jest mozliwe ;) juz nie moge sie doczekac kolejnej ciazy bo to cudowny stan, ktory zycze Wam wszytskim :)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • ankaa81 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja miałam już kiedyś laparoskopię (2012r) ze względu na torbiel skórzastą jajnika lewego:( Kurde niemiło to wspominam dlatego się teraz cykam. Wiem, że cel jest szlachetny i tylko to mnie motywuje:) Zazdroszczę Tym, które są po zabiegu. Jak nie będzie przeciwskazań to też od razu będziemy się starać o dzidziusia:)

• Jagah Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka - po prostu wierze, ze ten zabieg to duuuzy i dobry krok w kierunku mojego zdrowia, jak i przyszlej ciazy :) Prosze napisz, jaka kuracje hormonalna chce zastosowac u Ciebie lekarz, i z jakiego powodu? Jestem w podobnej sytuacji.

Co do wstrzemiezliwosci to zadnych zalecen nie dostalam, z Mezem szalalam jeszcze 2-3 dni przed zabiegiem ;) Tak na zapas ;)

Bobas- kiedy planujecie rozpoczac starania o drugie dziecko? :) Dobrze sie czyta, jak jednoczesnie po zabiegu, i ciazy - Twoj organizm wrocil na dobre tory :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jagah - kuracja hormonalna ze względu na endometriozę, którą mają zamiar usunąć. Tak się ponoć robi, żeby ją uśpić i zyskać na czasie, żeby za szybko się nie zregenerowała i nie psuła porządku starań. Wstępnie 3 miesiące, ale lekarz mówił, że ustalimy to po laparoskopii...więc czekam. Oczywiście nie uśmiecha mi się robić przerwę w staraniach, ale jeśli to pozytywnie wpłynie to trzeba :)

Właśnie ja też mam ochotę poszaleć 2 dni przed hehe:)

Bobas - świetne zakończenie miała Twoja historia :) U mnie też będzie musiała być wdrożona stymulacja po laparoskopii i tej przymusowej przerwie ze względu na kolejny problem: PCOS

Czy któraś z Was ma planowaną laparo w przyszłym tygodniu na Polnej?

Jagah lubi tę wiadomość

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • wombi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka a który masz stopien endometriozy?

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po laparoskopii współżyłam po 3 dniu :p
    ale się nie udało w tym cyklu i w następnym też i dalej też nie.. aż w końcu nadszedł 7 cykl w którym zobaczyłam 2 kreski :p a właściwie to takie lekkie zaskoczenie było bo wtedy akurat leczyłam syfy z pochwy.. OGROMNE SYFY które nie wiem skąd się wzieły :p A teraz już za 2 dni poród :D także dziewczyny głowy do góry ! Trzeba się wziąć w garść i pozytywnie myśleć i na pewno się uda :* Trzymam mocno za Was wszystkie kciuki :) Ja, Natalia i Edyta dobrze wiemy jaka to długa i cieżka droga ale się nie poddałyśmy :) :*

Natalia jak Krzyś?? wyślij jakieś zdjęcie jego aktualne :D

Edyta a ty już spakowana jesteś do szpitala?? :p

urocza lubi tę wiadomość

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    rodzynka - po prostu wierze, ze ten zabieg to duuuzy i dobry krok w kierunku mojego zdrowia, jak i przyszlej ciazy :) Prosze napisz, jaka kuracje hormonalna chce zastosowac u Ciebie lekarz, i z jakiego powodu? Jestem w podobnej sytuacji.

Co do wstrzemiezliwosci to zadnych zalecen nie dostalam, z Mezem szalalam jeszcze 2-3 dni przed zabiegiem ;) Tak na zapas ;)

Bobas- kiedy planujecie rozpoczac starania o drugie dziecko? :) Dobrze sie czyta, jak jednoczesnie po zabiegu, i ciazy - Twoj organizm wrocil na dobre tory :)
    my chcemy zaczac starania tak na powaznie od lipca. Teraz tez srednio sie pilnujemy no ale jako tako staramy sie zabezpieczac w okresie owulacyjnym :) ja tam sie juz nie moge doczekac ciazy :D

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja po laparoskopii współżyłam po 3 dniu :p
    ale się nie udało w tym cyklu i w następnym też i dalej też nie.. aż w końcu nadszedł 7 cykl w którym zobaczyłam 2 kreski :p a właściwie to takie lekkie zaskoczenie było bo wtedy akurat leczyłam syfy z pochwy.. OGROMNE SYFY które nie wiem skąd się wzieły :p A teraz już za 2 dni poród :D także dziewczyny głowy do góry ! Trzeba się wziąć w garść i pozytywnie myśleć i na pewno się uda :* Trzymam mocno za Was wszystkie kciuki :) Ja, Natalia i Edyta dobrze wiemy jaka to długa i cieżka droga ale się nie poddałyśmy :) :*

Natalia jak Krzyś?? wyślij jakieś zdjęcie jego aktualne :D

Edyta a ty już spakowana jesteś do szpitala?? :p
    Ola postaram sie wieczorem jeszcze cos wrzucic :) Mlody wazy juz ponad 8kg i jest mega duuuzy.. on wyglada jakby mial dobre 6 miesiecy.. probuje siadac, duzo gadac i szuka zebow :P duzooo sie smieje.. w glos :) ogolnie wesoly facet ;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze 8 kg to sporo hehe :p Dobrze, że wesoły :D chyba początek tylko trochę ciężki był :) Jak ja się już tego doczekać nie mogę :p oooojaaacieee :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już nie mozecie sie doczekac by miec dzieciątko na świecie, a ja żeby mieć je w sobie :-)

• Jagah Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi- moja mama mowi, ze cale zycie to jedno, wielkie czekanie :)

Swoja droga, dopiero teraz po operacji czuje, jaki ogarnal mnie luz :D Wychodze z dzieckiem na spacer, nie spinam sie, ze lada chwila moga mnie dopasc bolesci. Czuje sie bardzo git, chociaz w podbrzuszu nie czuje kompletnie nic, zadnego ruchu. Mysle, ze za kilka dni odwazymy sie serduchowac, a po 2 tyg. od zabiegu zamierzam wrocic do cwiczen :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi-Bstok wrote:
    Wy już nie mozecie sie doczekac by miec dzieciątko na świecie, a ja żeby mieć je w sobie :-)
    Już niedługo :) Ja bardzo wierze, że Ci się uda :) Trzymam bardzo mocno kciuki :) :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w niedzielę kolejna próba :-) już nie mogę się doczekać :-)

Jagah, wombi lubią tę wiadomość

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie jestem spakowane..... zabieram się do tego ale zawsze coś wypadnie ☺ spakuje chociaż siebie sama żeby mieć w razie awarii.
    Ola kiedy ty masz cc jutro czy pojutrze ?
    Daj znać jak już będzie po wszystkim i napisz jak Antoś ☺ nie mogę się doczekać ☺ .
    Domu mam nadzieję ze teraz się uda. Będziemy trzymać kciuki za powoodzenie. Teraz wiosną powinno się udać ☺ .

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi już w niedziele?? Łał też to szybko zleciało :) Teraz lepsza pogoda to i nastawienie lepsze niż w zime :D

Edyta ja się szczerze mówiąc spakowalam chyba 2 tyg. temu dopiero :D a jeszcze przeglądam torbe czy napewno coś nie zapomniałam :p

Ja też się doczekać nie mogę :p w środe mam cc :) Boje się okropnie no ale dziś byłam u lekarza swojego po ostatnie l4 i pogłaskał mnie po brzuchu i powiedział, że mam sie nie bać hehe :p śmieszne to było :p
    Ciekawe jaki duży się Antek urodzi :p i ile błedu w pomiarze wyjdzie :D

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    O kurcze 8 kg to sporo hehe :p Dobrze, że wesoły :D chyba początek tylko trochę ciężki był :) Jak ja się już tego doczekać nie mogę :p oooojaaacieee :D
    https://zapodaj.net/844eedeee79c6.jpg.html
    https://zapodaj.net/9ba36ff5fc196.jpg.html
    https://zapodaj.net/82a0bb635c1a5.jpg.html

nasze najświeższe zdjecia :)

wombi lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaki słodki!! ojjj zęby mu idą :p :D baaardzo do Ciebie podobny :D

‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ