LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
rodzynka66 wrote:Jagah tyle pozytywów płynie z Twoim postów o laparoskopii...
Dziewczyny, a w tym cyklu, w którym robią laparo jest realne zajść w ciąże, jeśli nie ma przeciwwskazań do starań?
A jakaś wstrzemięźliwość seksualna przed zabiegiem jest określona?takze.. wszytsko jest mozliwe
juz nie moge sie doczekac kolejnej ciazy bo to cudowny stan, ktory zycze Wam wszytskim
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Dziewczynki ja miałam już kiedyś laparoskopię (2012r) ze względu na torbiel skórzastą jajnika lewego:( Kurde niemiło to wspominam dlatego się teraz cykam. Wiem, że cel jest szlachetny i tylko to mnie motywuje:) Zazdroszczę Tym, które są po zabiegu. Jak nie będzie przeciwskazań to też od razu będziemy się starać o dzidziusia:)
-
rodzynka - po prostu wierze, ze ten zabieg to duuuzy i dobry krok w kierunku mojego zdrowia, jak i przyszlej ciazy
Prosze napisz, jaka kuracje hormonalna chce zastosowac u Ciebie lekarz, i z jakiego powodu? Jestem w podobnej sytuacji.
Co do wstrzemiezliwosci to zadnych zalecen nie dostalam, z Mezem szalalam jeszcze 2-3 dni przed zabiegiemTak na zapas
Bobas- kiedy planujecie rozpoczac starania o drugie dziecko?Dobrze sie czyta, jak jednoczesnie po zabiegu, i ciazy - Twoj organizm wrocil na dobre tory
-
Jagah - kuracja hormonalna ze względu na endometriozę, którą mają zamiar usunąć. Tak się ponoć robi, żeby ją uśpić i zyskać na czasie, żeby za szybko się nie zregenerowała i nie psuła porządku starań. Wstępnie 3 miesiące, ale lekarz mówił, że ustalimy to po laparoskopii...więc czekam. Oczywiście nie uśmiecha mi się robić przerwę w staraniach, ale jeśli to pozytywnie wpłynie to trzeba
Właśnie ja też mam ochotę poszaleć 2 dni przed hehe:)
Bobas - świetne zakończenie miała Twoja historiaU mnie też będzie musiała być wdrożona stymulacja po laparoskopii i tej przymusowej przerwie ze względu na kolejny problem: PCOS
Czy któraś z Was ma planowaną laparo w przyszłym tygodniu na Polnej?Jagah lubi tę wiadomość
-
Rodzynka a który masz stopien endometriozy?Hashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
START 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona -
nick nieaktualnyJa po laparoskopii współżyłam po 3 dniu :p
ale się nie udało w tym cyklu i w następnym też i dalej też nie.. aż w końcu nadszedł 7 cykl w którym zobaczyłam 2 kreski :p a właściwie to takie lekkie zaskoczenie było bo wtedy akurat leczyłam syfy z pochwy.. OGROMNE SYFY które nie wiem skąd się wzieły :p A teraz już za 2 dni poródtakże dziewczyny głowy do góry ! Trzeba się wziąć w garść i pozytywnie myśleć i na pewno się uda :* Trzymam mocno za Was wszystkie kciuki
Ja, Natalia i Edyta dobrze wiemy jaka to długa i cieżka droga ale się nie poddałyśmy
:*
Natalia jak Krzyś?? wyślij jakieś zdjęcie jego aktualne
Edyta a ty już spakowana jesteś do szpitala?? :purocza lubi tę wiadomość
-
Jagah wrote:rodzynka - po prostu wierze, ze ten zabieg to duuuzy i dobry krok w kierunku mojego zdrowia, jak i przyszlej ciazy
Prosze napisz, jaka kuracje hormonalna chce zastosowac u Ciebie lekarz, i z jakiego powodu? Jestem w podobnej sytuacji.
Co do wstrzemiezliwosci to zadnych zalecen nie dostalam, z Mezem szalalam jeszcze 2-3 dni przed zabiegiemTak na zapas
Bobas- kiedy planujecie rozpoczac starania o drugie dziecko?Dobrze sie czyta, jak jednoczesnie po zabiegu, i ciazy - Twoj organizm wrocil na dobre tory
ja tam sie juz nie moge doczekac ciazy
Aleksandrakili lubi tę wiadomość
Aleksandrakili wrote:Ja po laparoskopii współżyłam po 3 dniu :p
ale się nie udało w tym cyklu i w następnym też i dalej też nie.. aż w końcu nadszedł 7 cykl w którym zobaczyłam 2 kreski :p a właściwie to takie lekkie zaskoczenie było bo wtedy akurat leczyłam syfy z pochwy.. OGROMNE SYFY które nie wiem skąd się wzieły :p A teraz już za 2 dni poródtakże dziewczyny głowy do góry ! Trzeba się wziąć w garść i pozytywnie myśleć i na pewno się uda :* Trzymam mocno za Was wszystkie kciuki
Ja, Natalia i Edyta dobrze wiemy jaka to długa i cieżka droga ale się nie poddałyśmy
:*
Natalia jak Krzyś?? wyślij jakieś zdjęcie jego aktualne
Edyta a ty już spakowana jesteś do szpitala?? :pMlody wazy juz ponad 8kg i jest mega duuuzy.. on wyglada jakby mial dobre 6 miesiecy.. probuje siadac, duzo gadac i szuka zebow
duzooo sie smieje.. w glos
ogolnie wesoly facet
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
domi- moja mama mowi, ze cale zycie to jedno, wielkie czekanie
Swoja droga, dopiero teraz po operacji czuje, jaki ogarnal mnie luzWychodze z dzieckiem na spacer, nie spinam sie, ze lada chwila moga mnie dopasc bolesci. Czuje sie bardzo git, chociaz w podbrzuszu nie czuje kompletnie nic, zadnego ruchu. Mysle, ze za kilka dni odwazymy sie serduchowac, a po 2 tyg. od zabiegu zamierzam wrocic do cwiczen
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja jeszcze nie jestem spakowane..... zabieram się do tego ale zawsze coś wypadnie ☺ spakuje chociaż siebie sama żeby mieć w razie awarii.
Ola kiedy ty masz cc jutro czy pojutrze ?
Daj znać jak już będzie po wszystkim i napisz jak Antoś ☺ nie mogę się doczekać ☺ .
Domu mam nadzieję ze teraz się uda. Będziemy trzymać kciuki za powoodzenie. Teraz wiosną powinno się udać ☺ .Edyta
-
nick nieaktualnyDomi już w niedziele?? Łał też to szybko zleciało
Teraz lepsza pogoda to i nastawienie lepsze niż w zime
Edyta ja się szczerze mówiąc spakowalam chyba 2 tyg. temu dopieroa jeszcze przeglądam torbe czy napewno coś nie zapomniałam :p
Ja też się doczekać nie mogę :p w środe mam ccBoje się okropnie no ale dziś byłam u lekarza swojego po ostatnie l4 i pogłaskał mnie po brzuchu i powiedział, że mam sie nie bać hehe :p śmieszne to było :p
Ciekawe jaki duży się Antek urodzi :p i ile błedu w pomiarze wyjdzie -
Aleksandrakili wrote:O kurcze 8 kg to sporo hehe :p Dobrze, że wesoły
chyba początek tylko trochę ciężki był
Jak ja się już tego doczekać nie mogę :p oooojaaacieee
https://zapodaj.net/9ba36ff5fc196.jpg.html
https://zapodaj.net/82a0bb635c1a5.jpg.html
nasze najświeższe zdjeciawombi lubi tę wiadomość
nick nieaktualny