LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Aleksandrakili wrote:Jaaaki słodki!! ojjj zęby mu idą :p baaardzo do Ciebie podobny
Ola czekam na zdjecia i wiadomosci o Waszym Antku, duzo sil i wiary w siebie bedzie dobrze:)) i oby cyca zalapal ale pamietaj bez spinania sie, na spokojnie... bo ja bardzo chcialam i dupa z tego wyszla- chyba za bardzo chcialam i wydawalo mi sie to banalne.. a okazalo sie zadaniem bardzo trudnym.. no ale bywa i tak przy nastepnym inaczej do tego podejde hmm o ile bedzie nastepne znaczy o ile sie uda:D Moj maz jest dobry bo chcialam mu na prima aprisli pokazac pozytywny test ciazowy, ale zgubil sie moj stary i nie zrobilam tego i mowie mu ze chcialam to zrobic a on na to- bylbym przeszczeslwiym.. Bosz.. on kiedys nie chcial miec dzieci.. a teraz oszlalal na punkcie bycia tata i chce duuuzo dzieci jak sie czlowiek zmienia
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Slodziak z tego Krzyśka ☺ . Ani dzieci rosną i rosną , najważniejsze żeby zdrowe były. Jaki rozmiar nosi już ubranek ? Ja wciąż się zastanawiam czy kupować jakiś kombinezon na wyjście Z szpitala albo może wystarczy jakąś kurtka ? To będzie początek maja i obawiam się Z może być już ciepło. Może wystarczy tylko nałożyć body i jakiś sweterek albo bluzę ?
Ola jutro wielki dzień .... trzymam kciuki
Edyta
-
plimka_bum wrote:Slodziak z tego Krzyśka ☺ . Ani dzieci rosną i rosną , najważniejsze żeby zdrowe były. Jaki rozmiar nosi już ubranek ? Ja wciąż się zastanawiam czy kupować jakiś kombinezon na wyjście Z szpitala albo może wystarczy jakąś kurtka ? To będzie początek maja i obawiam się Z może być już ciepło. Może wystarczy tylko nałożyć body i jakiś sweterek albo bluzę ?
Ola jutro wielki dzień .... trzymam kciuki
Co do kombinezonu to nie kupuj za cieplo.. pamietaj ze przegrzanie nawet noworodka moze byc katasrofalne w skutkach.. Mrozu nie bedzie, nawet kolo 10 stopni gdyby bylo to bodzial, bluzka, bluza i kocyk, czapa i jest git Krzys od pocztaku byl hartowany- naprawde czasami moja mama patrzyla na mnie dziwnie jak go ubieralam, ze mu zimno.. maz go ciagle przykrywal w nocy w dodatkowe kocyki ja odkrywalam i nic nie choruje odpukac.. nawet kataru nie mial.. wiadomo pierwsze dni trzeba troche dogrzac, ale z czasem przystosowywac male cialko do temperatury.. masz juz wiosne i cieplo.. problem bylo z ubieraniem noworodka na mroz.. a wrrr..
ciekawe co tam u Oli i Antosia.. ciekawe ile ostatecznie wazyl
Właśnie też wolałbym go nie przegrzeqac bo sama nie lunię jak mi gorąco. Do tej pory wstrzymywalam się z zakupem kombinezonu i chyba faktycznie go w ogóle nie kupię.
Też jestem ciekawa jak tam Ola po cięciu . Pewnie coś napisze jaki będzie miałaś chwilę ☺Edyta
-
plimka_bum wrote:Natalia a szczepicie skojarzonymi szczepionkami ? I jak z pneumokokami i rotawirusami ? szczepicie czy nie ? Ile ludzi tyle opinii i sami się tez zastanawiamy co zrobić.
jezeli chodzi o rotawirusy to zastanawialam sie ale w koncu zrezygnowalam- podobno srednio skuteczna szczepionka, istenieje ryyzko jakies zapasci jelit po niej a same rotawirusy nie sa grozne dla zyciai zdrowia- wiaza sie tylko z odwodnienim i ewentualnymu kroplowkami w najgorszym przypadku. Poza tym Krzys nie bedzie chodzil do zlobka- a tam sa one najczestsze. Pneumoki owszem bede szczepic ale pozniej. Dodatkowo tez ospa wietrzna- choroba znowu jest grozna- przez glupie mamuski i ich ospa party wirus zaczal mutowac i ma starszne powiklania. Tyle o szczepieniach
ciekawe jak Ola i synek....
nick nieaktualnyHej dziewczyny Ja na 2 słówka resztę opiszę jutro Antoś urodził się dopiero dziś o 17.40 2720g i 51 cm zdrowy chłop. Leży ciągle przy cycku i puścić nie chce :p Jutro wyślę zdjęcie bo muszę dojść do siebie
Jagah, wombi, bobas2015, Saramago lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aleksandrakili wrote:Hej dziewczyny Ja na 2 słówka resztę opiszę jutro Antoś urodził się dopiero dziś o 17.40 2720g i 51 cm zdrowy chłop. Leży ciągle przy cycku i puścić nie chce :p Jutro wyślę zdjęcie bo muszę dojść do siebie
sylka0102 lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm