X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG jaki duży i jeszcze w dodatku słodziak :-) cudeńko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 20:57

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Jaaaki słodki!! ojjj zęby mu idą :p :D baaardzo do Ciebie podobny :D
    jest slodziak :) zeby ida i ida i cos wyjsc nie moga a palce ciagle w buzi, slina leci litrami :P duzo tez opowiada sobie, ciagle cwiczymy przewroty bo gruba dupcia nie chce sie przewracac ;P i w koncu nie ryczy jak opetany z byle powodu :P ale jak sie wkurzy to daje popalic :)) najgorsze poszlo w las.. na szczescie.. pierwsze 2 miechy starsznie daly mi kosc, postarzalam sie o 10 lat ;P a teraz.. teraz to mi sie nie marzy juz dwojka a trojka dzieci.. ale jak to bedzie zobaczymy.. wlasnie dostalam okres - daze do idealu 28 i pol dnia i jest ciotka - normlanie nie wierze ze cykle takie regularne po tej ciazy :D

Ola czekam na zdjecia i wiadomosci o Waszym Antku, duzo sil i wiary w siebie :) bedzie dobrze:)) i oby cyca zalapal :D ale pamietaj bez spinania sie, na spokojnie... bo ja bardzo chcialam i dupa z tego wyszla- chyba za bardzo chcialam i wydawalo mi sie to banalne.. a okazalo sie zadaniem bardzo trudnym.. no ale bywa i tak :) przy nastepnym inaczej do tego podejde :) hmm o ile bedzie nastepne znaczy o ile sie uda:D Moj maz jest dobry bo chcialam mu na prima aprisli pokazac pozytywny test ciazowy, ale zgubil sie moj stary i nie zrobilam tego i mowie mu ze chcialam to zrobic a on na to- bylbym przeszczeslwiym.. Bosz.. on kiedys nie chcial miec dzieci.. a teraz oszlalal na punkcie bycia tata i chce duuuzo dzieci ;D jak sie czlowiek zmienia :)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi-Bstok wrote:
    OMG jaki duży i jeszcze w dodatku słodziak :-) cudeńko!
    nooo a ona ma 4 i pol miesica ;P a gabarytami przerasta polroczniaki ;P takiego chlopa sobie chodujemy :P

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodziak z tego Krzyśka ☺ . Ani dzieci rosną i rosną , najważniejsze żeby zdrowe były. Jaki rozmiar nosi już ubranek ? Ja wciąż się zastanawiam czy kupować jakiś kombinezon na wyjście Z szpitala albo może wystarczy jakąś kurtka ? To będzie początek maja i obawiam się Z może być już ciepło. Może wystarczy tylko nałożyć body i jakiś sweterek albo bluzę ?
    Ola jutro wielki dzień .... trzymam kciuki

Edyta
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Slodziak z tego Krzyśka ☺ . Ani dzieci rosną i rosną , najważniejsze żeby zdrowe były. Jaki rozmiar nosi już ubranek ? Ja wciąż się zastanawiam czy kupować jakiś kombinezon na wyjście Z szpitala albo może wystarczy jakąś kurtka ? To będzie początek maja i obawiam się Z może być już ciepło. Może wystarczy tylko nałożyć body i jakiś sweterek albo bluzę ?
    Ola jutro wielki dzień .... trzymam kciuki
    Edyta- Krzys nosi juz 80 w 74 ledwo go wbijam.. takze hmm no to rozmiarowki na 6-9 miesiecy.. ;)
    Co do kombinezonu to nie kupuj za cieplo.. pamietaj ze przegrzanie nawet noworodka moze byc katasrofalne w skutkach.. Mrozu nie bedzie, nawet kolo 10 stopni gdyby bylo to bodzial, bluzka, bluza i kocyk, czapa i jest git ;) Krzys od pocztaku byl hartowany- naprawde czasami moja mama patrzyla na mnie dziwnie jak go ubieralam, ze mu zimno.. maz go ciagle przykrywal w nocy w dodatkowe kocyki ja odkrywalam i nic nie choruje odpukac.. nawet kataru nie mial.. wiadomo pierwsze dni trzeba troche dogrzac, ale z czasem przystosowywac male cialko do temperatury.. masz juz wiosne i cieplo.. problem bylo z ubieraniem noworodka na mroz.. a wrrr..
    ciekawe co tam u Oli i Antosia.. ciekawe ile ostatecznie wazyl ;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też wolałbym go nie przegrzeqac bo sama nie lunię jak mi gorąco. Do tej pory wstrzymywalam się z zakupem kombinezonu i chyba faktycznie go w ogóle nie kupię.
    Też jestem ciekawa jak tam Ola po cięciu . Pewnie coś napisze jaki będzie miałaś chwilę ☺

Edyta
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzis bylam na szczepienaich ;) Krzys wazy 8100 ;) i mierzy okolo 70cm na prosto :) takze po faldkach jakies 75 ;) jak to pani doktor powiedziala duzy chlop;P

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a szczepicie skojarzonymi szczepionkami ? I jak z pneumokokami i rotawirusami ? szczepicie czy nie ? Ile ludzi tyle opinii i sami się tez zastanawiamy co zrobić.

Edyta
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Natalia a szczepicie skojarzonymi szczepionkami ? I jak z pneumokokami i rotawirusami ? szczepicie czy nie ? Ile ludzi tyle opinii i sami się tez zastanawiamy co zrobić.
    Zawsze znajdziesz duzo roznych opini na temat szczepionek - wazne zeby szczepic.. Ja zdecydowalam sie na te refundowane z tym ze ja nie szczepie 3 naraz tylko rozbijam i jeszcze co tydzien.. dlaczego? zdecydowalam sie na nie bo mam znajomych lekarzy, ktorzy twierdza ze jednak to jest ciagle najbardziej sprawdzona szczepionka i nie znamy wplywu szczpeien skojarzonych za 20 lat np... po drugie tak na chlopski rozum wydaje mi sie dosc nierozsadne wladowac w jednej szczepionce 5 roznych wirusow.. a jak pojawi sie jakis odczyn poszczepienny to nikt nie bedzie wiedzial po czym.. no ale taki jest moj wybor :)
    jezeli chodzi o rotawirusy to zastanawialam sie ale w koncu zrezygnowalam- podobno srednio skuteczna szczepionka, istenieje ryyzko jakies zapasci jelit po niej a same rotawirusy nie sa grozne dla zyciai zdrowia- wiaza sie tylko z odwodnienim i ewentualnymu kroplowkami w najgorszym przypadku. Poza tym Krzys nie bedzie chodzil do zlobka- a tam sa one najczestsze. Pneumoki owszem bede szczepic ale pozniej. Dodatkowo tez ospa wietrzna- choroba znowu jest grozna- przez glupie mamuski i ich ospa party wirus zaczal mutowac i ma starszne powiklania. Tyle o szczepieniach ;)

ciekawe jak Ola i synek....

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ja na 2 słówka :) resztę opiszę jutro :) Antoś urodził się dopiero dziś o 17.40 2720g i 51 cm :) zdrowy chłop. Leży ciągle przy cycku i puścić nie chce :p Jutro wyślę zdjęcie bo muszę dojść do siebie :)

Jagah, wombi, bobas2015, Saramago lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grstulujemy Ola!!! Życzę szybkiego powrotu do domku i duzo sił :-) :-*

plimka_bum lubi tę wiadomość

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Hej dziewczyny :) Ja na 2 słówka :) resztę opiszę jutro :) Antoś urodził się dopiero dziś o 17.40 2720g i 51 cm :) zdrowy chłop. Leży ciągle przy cycku i puścić nie chce :p Jutro wyślę zdjęcie bo muszę dojść do siebie :)
    Ola gratulacje i czekamy na zdjecie ;) Maluszek ale najwazniejszy ze zdrowy i silny ;) czekali na skurcze ? jak po cesarce?

sylka0102 lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Ola , cieszę się. Najważniejsze że jest zdrowy i ze masz mleko ☺☺☺ jejku ale to ekscytujące ☺ ile ważył wg usg ?

Edyta
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe jak wg usg bo np Krzys mial wazyc kolo 3100-3200 ;) a urodzil sie rawie 3600 ;) takze hmm duze bledy sie zdarzaja ;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Oli USG pokazywało coś w okolicach 2900 gram.

Edyta
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy znacie jakiekolwiek ziola, ktorych NIE MOZNA stosowac przy endometriozie? Nie chcialabym sobie teraz namieszac w organizmie, ale w nowym cyklu chce ruszyc z ziolami na plodnosc (firmy baby mama med) :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie poradze nic bo nie mam endometriozy. Chyba najlepiej jakbyś zapytała tutaj na forum w temacie endometrioza. Tam pewnie dziewczyny nie takie rzeczy piły ☺☺☺

Edyta
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, chociaż przeczytałam cały temat o endo i o ziolach jest tylko garstka info :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 15:21

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah a czy z pierwszym dzieckiem też mieliście problemy przy zajściu w ciążę ?

Edyta
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie :) Zaszlam w ciążę zanim postanowiłam sobie ją zaplanować, cykle miałam krótkie, regularne; śluz książkowy. Jak uda mi się kolejna ciąża to chyba zaryzykuje trzecie, w sensie rok po roku - pomimo tego, że zawsze się przed taką akcją bronilam ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ