X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie tez wlasnie dotarla zla informacja, kolezanka co urodzila te blizniaki 400 i 800 gram napisala ze Mniejszy Adas dzis zmarl :((((((( i na koncu bardoz cierpial :(Maly biedny Anioleczek :(

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet nie chce czytać o takich przypadkach

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was:) Jesteśmy w domku od wczoraj :)
    Zaliczyłam mega kryzys wieczorem jak Antoś poszedł spać... Chyba wszystkie emocje dopiero ze mne zeszły :p płakałam chyba z godzine aż się zanosiłam... Ale potem się bardzo dobrze poczułam :D

Domi trzymam bardzo za Ciebie kciuki!! Teraz już musi się udać!! :D :* Wysyłam Ci z Antosiem pozytywną energię :*

Edytabrana po cc wciąż boli, niestety bez leków się nie obejdzie jeszcze :) ale goi się dobrze, opuchlizna mała jeszcze jest i siniak wielki ale musieli mi wyszarpać dziecko przez mały otwór to się nie dziwię :) mam tylko nadzieję, że się szybko zagoi i już będę mogła się poruszać bez problemu ;) w ogòle szwòw nie mam bo są w środku i rana też była jakoś do środka zaszywana ;p

Natalia babki nie miały pokarmu niestety produkcja u nich bardzo kiepska była... Ale w wczoraj od rana zaczęło w końcu lecieć :) Widziałam jakie były bardzo szcześliwe :p od samego początku obie przystawiały regularnie maluchy co 3 h do piersi ;D i rezultat super :D

My dziś się ogarniamy w domku z nową sytuacją :D Dalej nie mogę jakoś uwierzyć, że ta żaba mała właśnie leży mi na cycku :p

domi-Bstok lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to cudownie że jesteście już w domku wszyscy w komplecie

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to cudownie, że jesteście już w domku Wszyscy w komplecie

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wryyyyyyy nie dodaje całej wiadomosci

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze kilka dni zejdzie zanim Wszyscy przyzwyczaicie się do nowej sytuacji w domu :-)

A jak Antoś, nie marudzi mocno?? Pewnie jak każdy facet gdy dostanie cyca to milknie :-) heheh

Dziękuję za pozytywną energie - teraz się przyda :-*

Mam nadzieję, że już niedługo z Wombi i Sylką dołączymy do Waszego szczęśliwego grona :-)

Pozdrawiam

sylka0102 lubi tę wiadomość

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam Ola pytać kiedy idziecie do domu ☺ . Fajnie że już jesteście bo wszędzie dobrze ale w domu najlepiej. Dobrze że sobie poplakalas. Czasami trzeba. Co ci pozwolili brać przeciwbolowego ? Ja ostatnio brałam ketonal ale nie wiem czy przy karmieniu można.

Domi kiedy Bete robisz ?

Edyta
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Witam was:) Jesteśmy w domku od wczoraj :)
    Zaliczyłam mega kryzys wieczorem jak Antoś poszedł spać... Chyba wszystkie emocje dopiero ze mne zeszły :p płakałam chyba z godzine aż się zanosiłam... Ale potem się bardzo dobrze poczułam :D

Domi trzymam bardzo za Ciebie kciuki!! Teraz już musi się udać!! :D :* Wysyłam Ci z Antosiem pozytywną energię :*

Edytabrana po cc wciąż boli, niestety bez leków się nie obejdzie jeszcze :) ale goi się dobrze, opuchlizna mała jeszcze jest i siniak wielki ale musieli mi wyszarpać dziecko przez mały otwór to się nie dziwię :) mam tylko nadzieję, że się szybko zagoi i już będę mogła się poruszać bez problemu ;) w ogòle szwòw nie mam bo są w środku i rana też była jakoś do środka zaszywana ;p

Natalia babki nie miały pokarmu niestety produkcja u nich bardzo kiepska była... Ale w wczoraj od rana zaczęło w końcu lecieć :) Widziałam jakie były bardzo szcześliwe :p od samego początku obie przystawiały regularnie maluchy co 3 h do piersi ;D i rezultat super :D

My dziś się ogarniamy w domku z nową sytuacją :D Dalej nie mogę jakoś uwierzyć, że ta żaba mała właśnie leży mi na cycku :p
    hEH normalne ja ryczlam kilka dni i mialam dosc wszystkiego.. tylko u mnie sytuacja tez byla ciezka..

no wlasnie jak nocki Antosia? co ile h karmisz mniej wiecej bo wiem ze na zadanie :) jak spi i czy nie dostal zoltaczki?
    ja dzis tez ryczalam dla odmiany.. Krzys osttanio co prawda pieknie usypia okolo 20 i pieknie spi do okolo 2 a potem.. potem jest jazda..zje przysnie i po h pobudka znowu musze ponosic i spi ze mna.. z nami.. i tak z 2 h wierci sie w naszym lozku i znowu pobudka.. dzis o 5.30 i marudzenie.. za wczesnie by znowu jesc wiec wsadzilam do lozeczka go juz poirytowana i w myslach liczyalm sobie bo mialam dosc.. ostatecznie wstalismy o 7 i bylam po prostu wykonczona.. i ogolnie znowu marudzi ostatnio duuuzo... ale ida mu zeby wiec pewnie tu problem..

poza tym dzis jedziemy do lekarza bo okazalo sie ze ciemie mu juz zaroslo i musomy mierzyc obwod glowy isc do neurologa.. ach same problemy ;(( i oczywiscie standardowo sie martwie.. ;(

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie to się wydaje że taka nasza natura. Najpierw się martwiłyśmy czy będzie dziecko, potem się martwimy czy ciąża przebiega ok i czy podczas porodu będzie wszystko ok, potem sie martwimy czy zdrowe, czy je, czy mu nie za ciasno itp itd. Niestety taka Nasza natura.

Sylwia co u Ciebie, kiedy jedziesz na te badania ?

Domi kiedy ta beta ? :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Właśnie miałam Ola pytać kiedy idziecie do domu ☺ . Fajnie że już jesteście bo wszędzie dobrze ale w domu najlepiej. Dobrze że sobie poplakalas. Czasami trzeba. Co ci pozwolili brać przeciwbolowego ? Ja ostatnio brałam ketonal ale nie wiem czy przy karmieniu można.

Domi kiedy Bete robisz ?

Dopiero 20, dla mnie znów jak wieczność, a strach i lęk nie opuszcza ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 15:30

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie jeszcze parę dni czekania. Ja wierzę że Ola przekazał ci brzuch i ze zarodek są radę i się prawidłowo zagniezdzi i będziemy świętować kolejnego członka forum ☺☺ . Czego tobie i sobie życzę ☺

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi napewno już niedługo i bedzie szczescliwa nowina :)

Antoś to aniołek (póki co) :p śpi, je, robi kupke.. :p

W nocy super śpi tzn. od 24 do 3 ma jakiś kryzys i ciągle co 30 min. je i robi duuuzo kupy :p ale potem o 3 zasypia i muszę go wybudzać na jedzenie bo by spał i spał i tak przez cały dzień aż do 24 znów ;p tak już od 2 dni ma :p haha :p
    Żóltaczke ma ale na poziomie 8 wieć okey :) zobaczymy czy mu się pogorszy bo na cycku to normalne no ale mam nadzieje ze nie :)

Natalia nie martw się z Krzysiem napewno wszystko bedzie okey :) Tak jak Edyta pisze niestety bedziemy się już martwić zawsze o coś :)

Edyta ja bralam w szpitalu ketonal bo bolało a nie chcialam morfiny juz brać.. teraz jak do domu przyszlam to jestem na paracetamolu ale nie zawsze tak dobrze zadziala i dzis wlasnie moj maz pojechal po recepte dla mnie na ketonal ale wezme go tylko w ostatecznosci bo nie jestem w 100% pewna ile go przenika ;)

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    mnie to się wydaje że taka nasza natura. Najpierw się martwiłyśmy czy będzie dziecko, potem się martwimy czy ciąża przebiega ok i czy podczas porodu będzie wszystko ok, potem sie martwimy czy zdrowe, czy je, czy mu nie za ciasno itp itd. Niestety taka Nasza natura.

Sylwia co u Ciebie, kiedy jedziesz na te badania ?

Domi kiedy ta beta ? :)
    Ja dopiero czekam na okres moze na drugi tydzień dostane mam nadzieje tylko żeby to sobota nie byla kuzwa bo mam w 2dzc zrobić.

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dopytaj w klinice bo wiele klinik pracuje w soboty a nawet i w niedziele. Przecież na te dni często przypadają tez transfery, jakieś zabiegi czy chociażby badania. Bierzesz dalej clo czy odpuściłaś ?
    Ola teraz to już będzie z górki po cc, najważniejsze że Antoś cały i zdrowy.
    Mnie od kilku dni boli i jeden i drugi bok, dodatkowo krocze ...... w nocy to masakra nie wiem juz na którym boku spać. Nie idę do lekarza bo nie chcę panikować ale do wizyty jeszcze tydzień..... Jutro mam spotkanie z położną to ją zapytam o co c'mon.

Edyta
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nam sie jazda zaczela.. pediatra kolejny stwierdzil zarosniete ciemie i milion badan plus wizyta u neurologa i neurochirurga :((( ech....

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic już nie biorę nawet luteiny bo miałam okres bez tego. Znaczy od czasu do czasu biorę bromergon

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Sylwia dopytaj w klinice bo wiele klinik pracuje w soboty a nawet i w niedziele. Przecież na te dni często przypadają tez transfery, jakieś zabiegi czy chociażby badania. Bierzesz dalej clo czy odpuściłaś ?
    Ola teraz to już będzie z górki po cc, najważniejsze że Antoś cały i zdrowy.
    Mnie od kilku dni boli i jeden i drugi bok, dodatkowo krocze ...... w nocy to masakra nie wiem juz na którym boku spać. Nie idę do lekarza bo nie chcę panikować ale do wizyty jeszcze tydzień..... Jutro mam spotkanie z położną to ją zapytam o co c'mon.
    Edyta ma rację, np. moja klinika pracuje każdego dnia nawet w święta.

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    No to nam sie jazda zaczela.. pediatra kolejny stwierdzil zarosniete ciemie i milion badan plus wizyta u neurologa i neurochirurga :((( ech....
    A co to jest to zaciśnięte ciemie ?

Edyta
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    A co to jest to zaciśnięte ciemie ?
    Zarośniecie ciemienia- ciemie to taki miekki punt na glowie dziecka, dzieki ktoremu czaszka moze swobodnie sie powiekszac ;) Krzys urodzil sie z malutkim ciemieniem bo 0.2 na 0.2 a normanie jest okolo 2 na 2 cm rzecz jasna :) no i ta mala szpara juz sie zarosla i teraz no nie wiadomo. zarosnac powinno najwczesniej kolo 10 miesiaca,.. no i teraz musze mierzyc obwod glowy, odwiedzic neurochirurga ktory spardzi czy szwy czaszkowe sie tez nie zarosly a jakby sie zarosly no to kiespka sprawa bo trzeba operowac;((( bardzo sie boje.. ale licze ze bedzie ok..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ