LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
Mootylkowa nic się nie martw, ja też miałam z 4 opcje wykonywane podczas laparoskopii m.in. wprowadzany kontrast, koagulację jajników... I to najlepsze rozwiązanie, by za jednym razem, gdy sobie spokojnie śpisz, kompleksowo sprawdzili i naprawili brzuszek.
Mootylkoowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Motylkowa większość z nas miała robione te wszystkie zabiegi na raz tylko po prostu o tym nie wspominamy bo jakby jest to normalne że lekarze chcą zrobić najwięcej ile się da☺ . Przy laparoskopii robione są zazwyczaj 3 otwory, w pepku 1 dziura i 2 dziury w podbrzuszu. U mnie zakończyło się cięciem ale to z innych powodów.
Dziwne ze chcą Cię wypisać w tym samym dniu. Laparoskopie robi się się pełnym znieczuleniu I już samo to wymaga leżenia chyba 12 czy 24 H aczkolwiek o to musiałabys już zapytać lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 15:11
Edyta
-
Ja mam 4 otwory (pierwszy w pępku, drugi z 10 cm niżej - równolegle do pępka i dwa po bokach na wysokości jajników). Blizny są malutkie, bo te nacięcia mają do centymetra. Chirurg się pobawił i mam ładne kokardki heh Leżałam 3 dni łącznie - pon. przyjazd i przygotowanie, wt. operacja & śr. wypis Po operacji chyba z 4 godziny byłam pod obserwacją. Sama się wybudziłam, jak usłyszałam swoje nazwisko i news, że wracam do swojej sali Właśnie już któryś raz słyszę, że w Niemczech taka moda jednodniowego systemu tego zabiegu. Na pewno miej potem osobę, która przynajmniej dwa dni po operacji będzie pomagać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 16:07
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, a ja mam takie pytanie - jak laparoskopia wpłynęła na poziom Waszej rezerwy jajnikowej? Czy to prawda, że AMH leci mocno w dół?40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
nick nieaktualny
-
W sumie to nie wiem, ale wszystkie dziewczyny, które były po laparoskopii miały właśnie taki system 4 dziur, więc nie wzbudzało to we mnie zdziwienia:) Też się zastanawiam, czy zbadać teraz AMH...przed laparo nie robiłam, żeby za dużo nie żałować.
Aleksandrakili lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Domi ja miałam, ale wydaje mi się że to o lekach było. ..Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
nick nieaktualny
-
domi-Bstok wrote:Mamuśki....czy w początkowej fazie ciąży miałyście momentami bóle jak miesiączkowe?
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Aleksandrakili wrote:Natalia no serio... wiesz taka wiocha to kto by się tam przejmował tymi wizytami.. Tym bardziej położna przyszła i mówi a pani pielęgniarką jest na oddziale dziecięcym to pani wszystko wie... a tak naprawdę to za przeproszeniem g... prawda... Nie wiem wszystkieg, nie wiem baaardzo wielu rzeczy... muszę się bardzo dużo nauczyć.. Ale srał to pies :p jak czegoś nie wiem to na szczęście mogę spokojnie do koleżanek z pracy zadzwonić
Jak wyszłam ze szpitala to powiedziałam, że przez dobre 3-5 lat nie chce dziecka :p
Ale już mi się odwidziało haha :p mam umowe o prace do końca lipca tego roku jak mi przedłuża na jakiś dłuższy okres to jeszcze z rok się wstrzymamy z próbami ale jak mi nie przedłużą to jak tylko lekarz zezwoli na kolejną ciąże to działamy :p Wiadomo trochę poczekamy bo po cc to tak chyba za szybko to bym się bała
Zastanawiam się czy znów będę musiala leki brać albo czy znów laparoskopii się poddać szczerze to zrobiłabym to bez zastanowienia
a czemu nie chcialas dziecka po wyjsciu ze szpitala? ja chcialam nastepne po 15 minutach po porodzie ;P coraz intensywniej mysle o kolejenj ciazy.. dla mnie idelanie bylo zajsc w cieza kolo wrzesnia ale czy sie uda;) ech.. zobaczymy.. jutro jade na monitornig do leakrki co by zobaczyc jak sie ma moja owulacja, mam starszna ochote na seks i sluz plodny i troche kluja jajniki wiece jestem dobrej mysli, osiagnelam ideal i osttani cykl trwal 28 dni;) takze to po prostu jakis cuuuud;)
po cc z tego co wiem to pol roku przerwy musi byc, ale wiadomo to tez powinno byc indywiudualnie ustalone;)
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Ja to w sumie nie wiem czy coś miałam czy nie bo się nie nastawialam na pozytywny test akurat w tym miesiącu więc nie zwracałem uwagi. Chociaż później jak się zastanawiałam to coś mi tam przychodziło do głowy ze miałam jakieś objawy. Jednak czy one faktycznie były czy tylko tak mi się wydawało to nie wiem.Edyta