LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
plimka_bum wrote:Doronia . Na pewno pomaga w dalszej diagnostyce. Większość z nas tutaj miała coś robone podczas laparo. Masz owulacje ? Chodzisz na monitoringu ? Przebadali partnera ? Co lekarz mowi ? Dlaczego sie nie udaje ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 22:35
-
Hej. Mozecie mi powiedziec ile czasu po lapo mialyscie @? I czy pierwszy cykl po lapo jeststracony? Mialam lapo 3 tyg temu i od tego dnia licze cykl i owulacje milam tydz temu w niedziele ( pokazaly to testy ovu i bol w jajnikach ale 100% pewnosci nie mam ze byla). Oczywiscie serduszkowalismy. Ale nie wiem czy w ogole ten cykl mozna uznac za kolejna szanse na dzidziusia.
-
I.Ana.I wrote:Hej. Mozecie mi powiedziec ile czasu po lapo mialyscie @? I czy pierwszy cykl po lapo jeststracony? Mialam lapo 3 tyg temu i od tego dnia licze cykl i owulacje milam tydz temu w niedziele ( pokazaly to testy ovu i bol w jajnikach ale 100% pewnosci nie mam ze byla). Oczywiscie serduszkowalismy. Ale nie wiem czy w ogole ten cykl mozna uznac za kolejna szanse na dzidziusia.
-
I.Ana.I wrote:Czyli powinien byc w miare normalnie
dziekuje. A Ty chyba jestes na watku CLO jesli sie nie myle;) czasem was podczytujepodczytuje;) -
I.Ana.I wrote:Nie opuscilam czytam Was. Ale nie mam jakos okazji do zabrania glosu.
-
Wiecie co no źle układał ręce do przewrotu i sunie głową do przodu zamiast rękami i nogami. On też dużo waży ma wielkie udali ciężko mu się dźwigać. Przez co jest trochę leniuszkuem. Edyta na brzuszek sab simplex i delicol polecam. Wszystkie badania o których pisałaś są ważne. Krzysiu miał je robione w szpitalu. Dziwne ze u Was nie...
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
plimka_bum wrote:W szpitalu też miał robione te badania, oprócz usg głowy, ale podobno dobrze je powtórzyć po miesiącu.
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
I.Ana.I wrote:Hej. Mozecie mi powiedziec ile czasu po lapo mialyscie @? I czy pierwszy cykl po lapo jeststracony? Mialam lapo 3 tyg temu i od tego dnia licze cykl i owulacje milam tydz temu w niedziele ( pokazaly to testy ovu i bol w jajnikach ale 100% pewnosci nie mam ze byla). Oczywiscie serduszkowalismy. Ale nie wiem czy w ogole ten cykl mozna uznac za kolejna szanse na dzidziusia.
Hej, mam pytanie a dlaczego liczysz pierwszy dzień cyklu od laparo ? Lekarz tak Ci mówił? Jestem zaskoczona bo takich informacji nigdzie nie otrzymałam -
Miałyście robiony panel przed laparoskopią? (mycoplasma, ureaplasma, chlamydia) ? Ja czekam na wynik. I nie wiem czy jak wyjdzie coś dodatnie zrobia mi laparo czy nie? Pani dr cos wspominała że nie zrobia ale może źle usłyszałam.
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
l.Ana.l - dzięki ja miałam w pierwszej fazie laparo w 10 dc, ale po laparo krwawiłam ponad tydzień, i okres przyszedł normalnie czyli w 30 dc. Czyli większą część miesiąca użerałam się z nadprogramowym kłopotem
Lady_E - ja nie przynosiłam żadnych badań, oprócz grupy krwi.
Są szpitale gdzie wymagają badań bakteriologicznych. I możliwe że mogą nie zrobić tylko wdrożyć leczenie. Trzymam kciuki żeby nic nie wyszło -
Lady_E wrote:Miałyście robiony panel przed laparoskopią? (mycoplasma, ureaplasma, chlamydia) ? Ja czekam na wynik. I nie wiem czy jak wyjdzie coś dodatnie zrobia mi laparo czy nie? Pani dr cos wspominała że nie zrobia ale może źle usłyszałam.