LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny pytanie!!!
Zrobiłam dzisiaj badanie moczu potrzebne do laparoskopii i wyszły bakterie... Czy może to być przeciwwskazanie do laparo?
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady_E wrote:Dziewczyny pytanie!!!
Zrobiłam dzisiaj badanie moczu potrzebne do laparoskopii i wyszły bakterie... Czy może to być przeciwwskazanie do laparo?
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
My też juz po badaniach bioderek - wszystko ok kolejna wizyta pod koniec lipca - młody przespał badanie. Potem poszliśmy na pobieranie krwi do tych wszystkich naszych badań. Krzysiu w momencie wbijania igły lekko jęknął i poszedł spać pobrali mu 3 fiolki. Za to ja się popłakałam. Dzielny chłopak . My mamy chrzciny 21 sierpnia i też nie wiem jaki będzie nosił rozmiar ubranka i też nie chcę typowego ubranka. Może Ola mi odsprzedasz swoje ubranko o ile rozmiar będzie dobry ale to musimy zaczekać.
Chodzimy codziennie na spacery, trochę rozmawiamy bawimy się . Chyba nadszedł kolejny skok bo od kilku dni jest mega niespokojny mój bąbel. Dzisiejszą noc nawet przespał ale wczoraj to był jak mawia mój mąż "armagededon". W przyszłym tygodniu idę na wizytę do ginekologa, zobaczę co powie o tym moim mięśniaku. W poniedziałek idziemy tez na szczepienie, mam nadzieję że dzielnie to zniesie.Edyta
-
bobas2015 wrote:same bakterie nie, a leukocyty w normie?
Azotyny - obecne
Leukocyty - obecne
Nabłonki płaskie - bardzo liczne
Bakterie - licznebobas2015 lubi tę wiadomość
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady_E wrote:Azotyny - obecne
Leukocyty - obecne
Nabłonki płaskie - bardzo liczne
Bakterie - liczne
a wiecie co Wam powiem, dzis bylam u lekarki bo 44 dzien cyklu okresu brak , myslalam ze znowu torbiele lub co, bo bylam w 13 i 16 dniu cyklu i lekrakra mowila ze owulacji nie bedzie.. za male pecherzyki, slabe endometrium, az tu dzis robi badanie a tu piekne cialo zolte i endometrium 1,3!! szok.. no ale nie wspolzylismy o czasie bo umieralam z bolu -a to byla owu a ja myslalm ze cos mi sie dzieje.. wiec mialam owu w okolo 35 dniu cyklu.. taki numer..
Natalia no to nic tylko działać ☺☺ oby się udało. Ja znam dziewczynę po in vitro która zaszła w ciążę "naturalnie" i wierzę że i ciaza i poród sprawiają że nasze ciało zaczyna lepiej pracować. Może nawet się resetuje i nie jest powiedziane że będzie jak przy pierwszym dIeckuEdyta
-
plimka_bum wrote:Natalia no to nic tylko działać ☺☺ oby się udało. Ja znam dziewczynę po in vitro która zaszła w ciążę "naturalnie" i wierzę że i ciaza i poród sprawiają że nasze ciało zaczyna lepiej pracować. Może nawet się resetuje i nie jest powiedziane że będzie jak przy pierwszym dIecku
nick nieaktualnyEdyta nie ma sprawy jak tylko coś znajdę :p
Dobrze, że Krzyś dzielnie zniósł pobieranie krwi.
Antoś jest bardzo wrażliwy ale to po mnie pewnie
Na szczepieniu była masakra jakaś. On płakał a ja z nim 13 mamy kolejne szczepienia i już się boje.. Nie wyobrażam sobie go szczepić na NFZ.. tyle kłuć..
Ja już byłam na przeglądzie u ginekologa i zrobił mi USG tarczycy i całej jamy brzusznej no i jajniki macica i te inne Wszystko ładnie wygląda po cesarce starania jeszcze wstrzymane Czekam narazie na wynik cytologii i bede robić posiew z szyjki.macicy bo czuje ze znow ta infekcja wrociła...
A dziś jedziemy nad jeziorko troszkę się poopalać
Wczoraj byliśmy na występach samolotowych super było tylko sobie ramiona spaliłam i buzie dziś kremy w ruch idą
A jak u Was dziewczyny weekend?
Wombi jak się trzymasz?
Domi gdzie się podziewasz? co u Ciebie? -
Dlatego ja szczepienia na NFZ i je rozdzielam żeby tyle nie kluc a dodatkowo nie ładować 5 wirusów na raz tylko jednego.
A po cesarce to chyba przynajmniej rok przerwy żeby zarodek nie zagbiezdzil się w zroscie?
U nas ok. Krzyś sam juz siedzi. Ciągle się śmieje i robi papa wszystkim.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aleksandrakili wrote:My szczepimy 6w1
5w1 wycofuja bo jest nieopłacalne i wlasnie ciezko znalezc juz
Trzymam kciuki za Was daj znać jutro
Natalia fajnie że Krzyś już siada Rozszerzasz mu już diete?
nick nieaktualny
-
My już po szczepieniu. Też zdecydowaliśmy się na 6w1 i tym zaszczepiliśmy dzisiaj. Kolejne szczepienie pod koniec sierpnia. Krzysiu waży 5700 gram, przybrał jak szalony i ma 62 cm . Nie płakał na szczepieniu, płakał jak go mierzyli bo go panie wybudziły. Troszkę płaczu nie zaszkodzi . Mam nadzieję że nie będzie miał powikłań po tej szczepionce i że dobrze to wszystko przejdzie.
Ola Antek miał jakieś powikłania ? gorączka albo coś innego ?
Ja Natalia zaszłam w ciążę 8 miesięcy po cc.Edyta
-
plimka_bum wrote:My już po szczepieniu. Też zdecydowaliśmy się na 6w1 i tym zaszczepiliśmy dzisiaj. Kolejne szczepienie pod koniec sierpnia. Krzysiu waży 5700 gram, przybrał jak szalony i ma 62 cm . Nie płakał na szczepieniu, płakał jak go mierzyli bo go panie wybudziły. Troszkę płaczu nie zaszkodzi . Mam nadzieję że nie będzie miał powikłań po tej szczepionce i że dobrze to wszystko przejdzie.
Ola Antek miał jakieś powikłania ? gorączka albo coś innego ?
Ja Natalia zaszłam w ciążę 8 miesięcy po cc.
Witam dziewczyny, czy któraś z Was była skierowana na laparoskopię po cesarskim cięciu?
Prawie 4 lata minęło po cc, od ponad 2 lat staramy się o drugie dziecko, niestety bez skutku, dr podejrzewa że pp cc mogły powstać zrosty, jakieś powikłania. Ciekawa jestem czy któraś z Was była w takiej sytuacji
-
bobas2015 wrote:Hm no to kiepsko. Masz infekcje. Możesz spróbować zrobić jeszcze raz w jałowym kuveczku dokładnie się myjac przed oddaniem. Czasem dochodzi do zabrudzenia. A czujesz dyskomfort?
No właśnie nie nic nie czuje. Miałam często zapalenie pęcherza. Ale od dawna już nic żadnych dolegiwości dlatego sie zdziwiłam. Biorę już urofuraginum od 2 dni, pije żurawine i grzeje się termoforkiem. Jutro powtarzam badanie może będzie lepiej...
04.02.2019 Jest Blanka