X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • Etom Znajoma

Wysłany: 20 września 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Za tydzień czeka mnie laparoskopia powiedzcie proszę jak sie mam do niej przygotowac? Trochę sie stresuje ale liczę, ze laparo pomoże nam zajsc w upragniona ciaze? Jak szybko po zabiegu można zacząć sie starać? Jakie są wasze odczucia po? Z góry dziekuje za jakakolwiek odpowiedz :)
    Ja laparoskopię miałam 8 marca starania zaczęliśmy miesiąc po 23 maja dostałam ostatni okres i czekamy na syneczka,tak więc głowa do góry ,będzie dobrze trzymam kciuki.Samego zabiegu też się nie bój,ja na drugi dzień wyszłam ze szpitala i trochę ciągnął brzuch ale wiadomo szwy.Pozdrawiam

Etom
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny:) oby tez u mnie było Ok:)

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Ove Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Dziekuje dziewczyny:) oby tez u mnie było Ok:)
    Kropeczko, na pewno będzie :) Kiedy masz zabieg?
    Ja się bardzo stresowałam, a okazało się, że zupełnie niepotrzebnie.
    Po zabiegu bardzo szybko doszłam do siebie - teraz czekam aż odpadną mi jeszcze strupki z rany, ale wydaje się, że goi też się bardzo ładnie :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem po pierwszym cyklu po laparoskopii dzisiaj zobaczyłam na teście dwie kreski:)

Pierwszy po laparoskopii 5cykl stymulowany i mamy nasz cud :*

Odeta, k91, ewela88, Vesna lubią tę wiadomość

age.png
  • wombi Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia wrote:
    Tak, miałam badane przeciwciała. Mój gin jeszcze przed laparo zlecił mi wykonanie tych badań. Teraz muszę się z wynikami do niego zgłosić.
    A co to za klinika? Bo gin, który wykonywał mi laparo napisał mi nazwę kliniki i nazwisko profesora. Ale nie mam tego przy sobie bo jestem akurat na wyjeździe odstresowującym ;)
    pewnie chodziło o prof Kurzawę z Vitrolive ale nie polecam wizyty u niego... jakbyś była zainteresowana to zapraszam na wątek Vitrolive

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • k91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Hej dziewczyny jestem po pierwszym cyklu po laparoskopii dzisiaj zobaczyłam na teście dwie kreski:)

Nudnej ciąży :*

65cs, 30 lat
  • Ove Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

Super! Bardzo się cieszę i gratuluję! Dajesz nadzieję :)
    Ja z niecierpliwością czekam na pierwszą @ po laparo. W środę odstawiłam Duphaston i póki co cisza...Zawsze pojawiał się 2 dni po odstawieniu, więc liczyłam że w sobotę zacznę nowy cykl. Ale niestety :(

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove ja w cyklu w ktorym mialam laparoskopie miesiączkę dostałam po6-7dniach po odstawieniu duphastonu a zawsze byla po3 dniach

age.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że u mnie będzie tak samo, ale z każdym dniem niepokój rośnie.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja też już niebawem bede miala laparoskopie, w której pokładam olbrzymią nadzieję... choc z drugiej strony staram się nie nakręcać ale same rozumiecie - każda nowa szansa na znalezienie pezuczyby niepowodzen i tym samym szansa na ciążę daja taka ogromną nadzieję... Boziuuu, jak ja bym chciala aby kazdej z nas sie udalo... sciskam Was:-*

madzianka lubi tę wiadomość

• madzianka Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane mam pytanie czy laparoskopię trzeba wykonywać w konkretnym dniu cyklu?

p19us65glzzsn3k4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno najlepiej w pierwszej fazie cyklu, choc gdzieś wyczytałam, ze najwazniejsze jest żeby nie bylo @. Ja distalam @ 3 dni wczesniej i wychodzi na to, ze laparo bede miala w 17dc

• k91 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przylazła dziś do mnie @. Rozpoczynam właśnie 1 cs po laparoskopii, w którym zamierzam zajść w ciążę :D

Trzymajcie kciuki :)

Anet_86, didik34 lubią tę wiadomość

65cs, 30 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k91 wrote:
    Przylazła dziś do mnie @. Rozpoczynam właśnie 1 cs po laparoskopii, w którym zamierzam zajść w ciążę :D

Trzymam najmocniej jak moge! <3

k91 lubi tę wiadomość

• madzianka Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy jest tutaj jakas dziewczyna ktora miała laparoskopie robiona w uk?

p19us65glzzsn3k4.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k91 wrote:

Super :) trzymam kciuki!!
    Ja ciągle czekam na @. Juz mija 7 dzień od odstawienia duphastonu :( pójdę dziś chyba na usg do pierwszego lepszego lekarza, bo boje się ze coś znowu jest nie tak :(

k91 lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam pierwszy cykl po laparo i ja :)

Anet_86, k91 lubią tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove, trzymam kciuki! A jak długo sie staracie o dziecko i jaka jest przyczyna niepowodzeń?

• gizela Nowa

Wysłany: 28 września 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja miałam laparoskopie w wakacje 2015 roku, okazało się, że mam jeden drożny jajowód- w pierwszym cyklu po laparo zaszłam w upragnioną ciąże (wcześniej prawie 2 lata starań i nic) bardzo się cieszę , że zdecydowałam się na ten zabieg. Teraz powoli zaczynamy starania o drugą dzidzię.

olcia.de, Anet_86 lubią tę wiadomość

• Ove Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de wrote:
    Ove, trzymam kciuki! A jak długo sie staracie o dziecko i jaka jest przyczyna niepowodzeń?
    Ciężko jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie ;-). W sierpniu 2016 odstawiłam tabletki anty - chcieliśmy isę starać od razu ale nie dostałam okresu, więc się wstrzymaliśmy żeby organizm mógł wrócić na swój naturalny tryb. Nie wrócił - a zdiagnozowano mi PCOs. Dostałam metforminę (mimo dobrej krzywej)i luteinę od 16 do 25 dc. Przez cały ten czas miałam cykle bezowulacyjne. Dopiero w czerwcu byłam pierwszy raz stymulowana (wówczas owulacja była książkowa, dostałam Pregnyl i pęcherzyk pękł), ale się nie udało. Niestety podczas monitoringu jeden z lekarzy (nie byłam akurat u lekarza prowadzącego, bo był na urlopie) zasugerował wodniaka. Więc ustaliłam potem z lekarzem prowadzącym, że faktycznie to może być wodniak i że warto zrobić HSG by się przekonać. No i na początku sierpnia HSG potwierdziło diagnozę. Na początku września przeszłam laparo z myślą, że usuną mi jeden jajowód, a okazało się że oba są drożne, bo to była torbiel okołojajowodowa.

Także nie wiem, czy się nie pośpieszyłam za bardzo z tą laparo, ale byłam już zmęczona tym wszystkim - brak własnego okresu, tona leków i suplementów, a potem podejrzenie wodniaka...
    Także teraz ponownie zaczynam stymulację i mam nadzieję, że już wkrótce ujrzę II kreseczki...

k91 lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ