LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Schmetterling wrote:Hej Dziewczyny,
powiedzcie mi proszę, czy Wy po laparoskopii odczuwałyście jeszcze jakieś bóle w jajnikach/podbrzuszu? Jak w poniższym opisie: po lewej stronie zostały mi usunięte zrosty prawdpodobnie pozapalne. W piątek miałam laparoskopię i do wczoraj było super, zero bólu poza delikatnym ciągnieciem. Od wczoraj niestety boli mnie ta strona i zaczynam się bać, że żel, który został podany nie pomógł i te zrosty mi się odnawiają.
Z góry dziękuję za pomoc!Schmetterling lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja w czwartek miałam kolejna wizytę w szpitalu tym razem cały wywiad badanie ciśnienia pulsu sprawdzanie wagi i temperatury oraz pobierana krew do badań. Dostałam tez skierowanie na wykonanie badan krwi ale to dopiero jak dostane termin laparoskopi to mam je zrobic 2-3 dni wcześniej. A wiec dalej czekanie na telefon ze szpitala.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, umowilam się na laparoskopie na Polną w Poznaniu na 2.11 będzie to mój 19dc. Nie za późno? Mówiłam o tym pielegniarce u której się rejestrowalam ale powiedziała ze tylko taki maja wolny termin i ze nie jestem jedyna.. ale teraz sie niepokoje..Sloncea
starania od 2014
08.2016 hsg- jajowody drożne
02.2017-1 IUI
04.2017-2 IUI -
nick nieaktualny
-
Miałam zabieg na Polnej w sierpniu tego roku.
Wiem, że pewnie nie uspokoję Was tymi słowami, ale nie ma czego się bać w kwestii samego zabiegu.
Mi osobiście dzień laparoskopii minął błyskawicznie, a następnego byłam juz w domu
Najgorsze jest czekanie na przyjęcie na oddział i czekanie na wypis organizacyjnie to leży.
Sloncea myślę, że dla nich nie wiele zmienia dzień cyklu, byle nie było @.
sloncea, Nadiaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nadia, ja miałam laparo tydzien temu w poniedziałek. Tydzien po juz moglam delikatnie sprzatac ugotowałam obiad itp. Jednak zauważyłam, że gdy zbyt mocno sie wysile to brzuch zaczyna bolec i krwawie. Więc odpuściłam i się obijam. Dużo zależy ile się miało robione, a ja trochę tego miałam usuwanego.
W kazdym razie gorzej to brzmi niż wygląda mysle, ze jesli korepetycji udzielasz w domu to szybko dasz radę, jednak bez przesady i wszystko w swoim tempie.Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
2018 laparoskopia
2021 start Angelius Provita
2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia -
nick nieaktualnyudzielam w domu ucznia, ale np. 3 braci i później 2 siostry, także to tylko jedno przemieszczenie się . wiem, ze nie powinnam się przemęczać, ale jak pisałam nie pracuję nigdzie i nie mogę sobie pozwolić na długą przerwę. nie będę sprzątać , biegać i gotować. tylko usiądę i będę nauczać. chodzi mi o to czy bardzo będzie wszystko bolało.czy będę w stanie udzielać korków. Szatynkowato a mialaś na Polnej laparo? dają lewatywę i cewnik?
-
Laparo miałam w Łodzi. Nie miałam lewatywy, bo miałam też robione jelita i czyscilam fortransem. Cewnik miałam i super sprawa. Nic nie czujesz, a jaka wygoda
Właśnie z siedzeniem u mnie najgorzej, bo naciska sie na brzuch i zaczyna boleć.
Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia -
nick nieaktualnyoj to może dam sobie spokój do wszystkich świętych i zacznę pracę po. wszyscy piszą,ze nie ma się czego bać, ale ja coraz bardziej się denerwuję.Caly czas mam wrażenie,że jak jest operacja to będę nie do życia. ale to przeciez laparoskopia hmmm, a nie normalne cięcie.
-
A kiedy masz laparo?Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia