LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
Pampuma mam dzis 20 dc i kazal mi jeszcze przyjsc za tydzien na kontrole to bedzie 28dc i do tego dnia brac po pol tabl clo i zobaczy czy np nie mam pozniej jajeczkowania ale z jego rozmowy wnioskuje ze i tak nic nie bedzie. Jak nic nie bedzie da mi duphaston na wywolanie i przepisze mi zastrzyki i jak to nie pomorze to dupa bladaMighotka
-
nick nieaktualnyJola79
AMH to za przeproszeniem gowno nie badanie!
Zrob sobie lh i fsh w 3dc to Ci wiecej powie niz to całe amh...dla mnie to nabijanie na kase by naklaniac do ivf...
Znam dziewczyny którym za kazdym razem wychodzi inny wynik...posuplementuj wit D ze 4000tys jednostek i powtorz za 3miechy...
To badanie nie jest miarodajne wiec sie nim nie sugeruj!
PowodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 21:30
Pampuma lubi tę wiadomość
-
Pumpuma a który masz dc?? Ja niestety nic nie czułam w tym miesiacu:(więc nie wiem czy była czy nie.. Muszę w następnym cyklu iść a monitoring. Zastanawiam się nad zastrzykiem przy następnej owulacji?bo jak miałam 22mm pęcherzyk i dostałam zastrzyk to czułam oba jajniki bardzo mocno i wtedy zaszłam w ciążę.. A teraz nic nie czuje:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 07:35
-
Pumpuma ja do tej pory czułam kiedy mam owulacje.. Zawsze któryś jajnik dawał. Mi o tym znać i miałam więcej śluzu.. A po poronieniu to już i te objawy przeszły. W tym miesiącu miałam owulacje bo bylam na monitoringu a w tym mój lekarz ma urlop i wraca w dzień mojej miesiączki.. Jak dostałam zastrzyk to tak mnie bolały jak nigdy najpierw prawy potem lewy.. Ale zaszłam z prawego bo na nim był duży pecherzyk..
-
Pumpuma zastrzyk mialam na pęknięcie pęcherzyka.. Ale nie wiem czy był sens brac go.. Bo ja z owulacja nie miałam problemów.. Byłam. Wtedy w klinice i po odmowieniu In vitro lekarz mi go zalecil oraz inne leki..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 16:34
-
ja juz po laparo od 14stej. Nie wolno nic jeść. A choćby tak landrynke? jak to jest?07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny,
przepraszam, że tak się Wam tu wbijam, udzielam się raczej na innych wątkach
Chciałabym jednak podpytać, czy kojarzycie po jakim czasie można zrobić kolejną laparoskopię?
Pierwsza przeszłam w lutym, wczoraj okazało się niestety, że na tym samym jajniku pojawiło się coś na kształt torbieli (będziemy to bliżej określać jeszcze w poniedziałek), ale lekarz wspomniał o kolejnej laparoskopii - przyznam, że trochę mnie to zszokowało, żeby po tak krótkim czasie robić kolejny zabieg...??
Ps. AMH mam 2,63, pozostałe hormony w normie
Będę wdzięczna za info, czy kojarzycie podobne sytuacje...?
Pps. miłego dnia -
Mysiulka2706 wrote:Patii88 i jak się czujesz?? :*ja miałam robiona na noc to i tak nie jadłam nic bo ciągle spałam rano dostałam kisiel ha ha
Dobrze troszke brzuch boli i szwy ciagną ale da się żyć Kiedy miałyscie ściągane szwy? ja mam napisane że po 14 lipca. a 13 lipca mam wizytę u gina ktory robił mi laparo i się zastanawiam czy już wtedy mógłby mi wyciągnąć te szwy?07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
Mysiulka te zastrzyki ktore teraz chce mi dac bralam je tez przed laparo i tez mi nie pomogly o ile dobrze pamietam to nazywaja sie pregnyl na wzros pecherzykow one tez sa stosowane przy przygotowaniach do in vitro tylko w wiekszej ilosci ja ich bralam albo 3 albo w nastepnym cyklu dal mi ich 6 przy in vitro bierze sie chyba 10 albo 12. Co do in vitro to nie jestem przekonana bardziej jestem na nie. Wiesz jesli ja biore te zastrzyki i nic nie rosnie to jaka mam pewnosc ze wezne 4 wiecej i cos bedzie? A kosztuje to nie malo......Mighotka