X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 00:18

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś pod znieczuleniem wiec nic nie czujesz. Jak dla mnie było ok. Więcej poczytaj pare stron wstecz. Albo na temacie : laparoskopia i histeroskopia.

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    ja czekam na 1dc i mam zapisac się na laparo :( strasznie się boje bo juz hsg mnie masakrycznie bolało :( a jak to było u was? bolało?? :(
    ania14 ja miałam hsg ponad rok temu a laparo teraz w sierpniu. I powiem szczerze jakbym miała iść drugi raz na laparo idę bez wahania na hsg to grubo bym się zastanawiała i pewnie bym nie poszła bo była masakra ;) Pozdrawiam trzymaj się :)

ania14 lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Gwiasdeczkaa Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja hsg nie miałam, za to laparoskopię i owszem i uważam, że nic strasznego to nie jest, ja panikowałam bardzo, a jak się okazało, niepotrzebnie. Co prawda każda z nas przechodzi to inaczej, ale jako, że to był mój pierwszy zabieg w życiu, poza ekstrakcją jeśli chodzi o "grubsze" tematy, to stwierdzam, że jest naprawdę, spoko, ja do siebie dochodziłam jakieś 9 dni, żeby czuć się już naprawdę dobrze, ze zdjęciem szwów po drodze. Tak, że nie panikuj, zapisuj się :) Będzie dobrze :)

9ltfu6bdbqd0wjy3.png

Lepiej żałować w życiu czegoś co się zrobiło niż czegoś co można było zrobić...
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 00:18

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14 będzie dobrze nic nie czujesz, szybko cię uspia i będzie po sprawie. Ja tez panikowalam igieł sie boje za każdym razem... Po zabiegu nie mogłam spać nie ze względu na rozciecia na brzuchu tylko właśnie przez wenflon... A raczej przez moja psychikę... Pielęgniarki sie śmiały...ze panikara ze mnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 21:42

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też idę na laparoskpię w grudniu. Ciekawe czy coś pomoże :/

Edyta
  • Gwiasdeczkaa Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum, no u mnie po laparoskopii (19.11) ładnie endometrium urosło, co nie udawało się nawet z lekami a tu samo to już niespodzianka, ale póki co nic więcej, od kolejnego cyklu clo + gonadotropiny, wtedy zobaczymy, więc również mam nadzieję jak i Ty, że jednak laparo pomoże :)

9ltfu6bdbqd0wjy3.png

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo to będę śledzić twoje postępy :) u mnie niestety dochodzi dodatkowo otyłość

Edyta
  • Gwiasdeczkaa Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczupluteńka też nie jestem (175 cm, 73kg) ale kiedyś byłam otyła, jednak sporo zrzuciłam jak dotąd, planuję jeszcze obniżyć wagę, ale chwilowo - wiadomo dlaczego na siłownię nie mogę chodzić ( przed siłownia i dietą ważyłam kiedyś 92 kg, być może nawet więcej, ale na wagę nie weszłam już później). W każdym razie lekarz mi zasugerował, że mogłabym jeszcze zrzucić.
    Poza tym warto, jeśli to może pomóc :)

9ltfu6bdbqd0wjy3.png

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrzuciłam na razie 14 kg , ważę 98 kg . Walczę dalej :). Mam też cichą nadzieję że laparoskopia pomoże

Gwiasdeczkaa lubi tę wiadomość

Edyta
  • Gwiasdeczkaa Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta walka z kilogramami jest dodatkowym problemem, ale cóż - jak cza to czeba :D

9ltfu6bdbqd0wjy3.png

• ołowiana wrona Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja właśnie kwitne na oddziale gin. w oczekiwaniu na laparo diagnostyczna. Po Hsg wyszła niedrożność w połowie jajowodow, obu... Czy któraś tez to miała i udało się udrożnić?! czy powinnam juz myśleć skąd wziąć kase na in vitro?! :/

Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie nie myśl o iv. Moze wszystko da sie udrożnić, bądź dobrej myśli.

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm no mi lekarz powiedział że laparoskopia to ostatnia szansa, później tylko in vitro. Nie miałam robionego HSG , mam mieć zrobione przy okazji "nakłuwani" jajników. Boje się że się nie uda a nie wiem czy mam siłę na dalszą walkę :/. Chciałabym odpuścić i wyluzować ale nie potrafię.

Edyta
  • Gwiasdeczkaa Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chociaż tyle dobrego, że były drożne, chyba jedyna dobra wiadomość, ponoć da się udrożnić podczas laparo jajowody, gdzieś tak czytałam, ale nie wypowiem się mocniej w temacie, bo szczerze - nie wiem...ja miałam resekcję klinową, bo moje jajniki były bardzo duże 6x5 cm i 4x5, nie wiem w sumie jakie są prawidłowe wymiary, chyba zaraz nawet poszukam ifno na ten temat, poza tym jeszcze nakłuwanie, efekt - 1 tydz po laparo , jak na mnie "piękne endometrium" jak stwierdził mój ginekolog. W związku z powyższym i tym, co dała laparoskopia niejednej kobiecie (o maleństwie ofkors mówię :) ) trzeba być dobrej myśli dziewczyny, że wszystkim nam się uda! Tak musi się stać i nie ma mowy o innym scenariuszu! :D

9ltfu6bdbqd0wjy3.png

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia życzę, może już w tym cyklu zobaczysz coś na co wszystkie czekamy ;)

Edyta
  • Gwiasdeczkaa Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten cykl się właśnie kończy bezowocnie niestety, ale to ten z laparo, więc nie liczyłam na cuda, chociaż hmmm - trochę liczyłam ;) ten, który teraz będzie - ma dać wygoić się jajnikom, bo ta resekcja, to jednak nie taki pikuś dla nich, i dopiero w przyszłym roku w kolejnym cyklu atak skumulowany :) a Ty kiedy masz mieć laparo?

9ltfu6bdbqd0wjy3.png

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam iść na laparo w połowie stycznia ( jak skończy mi się @), dzisiaj ostatni dzień duphastanu później @ i później oczekiwanie na kolejną @. Następny krok to szpital i laparo.

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam już wszystkie dostepne artykuły o pco i laparoskopii. Wiem że efekty są różne. U mnie plusem podobno est to że dobrze działam na leki tzn po clo pęcherzyki ładnie rosły ale niestety nic dalej sie z nimi nie działo ... Może mam niedrożne jajowody. Nie wiadomo okaże sie w styczniu. Fakt że mam też bardzo stresującą pracę, nie potrafie wyluzować i tu jest też chyba problem.

Edyta
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ