X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pudelekpl wrote:
    ja też..... dlatego pobiegłam dzis na bete i usg. ale jak beta niska to czy test pokaze dwie kreski?
    Hm super, bedzie dobrze:)

ja chyba zmieniam lekarza.. znalazlam podobno super extra git lekarke ale koszt wizyty uwaga 250zl.. masakra..

• pudelekpl Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny.
    człowiek to jednak durny jest, modli się żeby beta była powyżej 5 a jak jest to martwi się że za mała :( i jak tu żyć :)
    o kurcze 250zł to niezły wydatek. to koszt za wizytę ? czy wizyta z usg ?

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:

ja chyba zmieniam lekarza.. znalazlam podobno super extra git lekarke ale koszt wizyty uwaga 250zl.. masakra..
    a czemu nie chcesz jeszcze trochę zaczekać? dlaczego twierdzisz że ta obecna jest zła?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:

Ja za pierwszą wizytę płaciłam 300 zł . a teraz płacę między 200 - 250 :)) Ale wiem, że warto :)) Wiem na czym stoję :)) poza tym moja gin to Profesor :) seksuolog, położnik, ginekolog i co ważne endokrynolog :) a przy PCOS to ważne :))

• pudelekpl Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra to też sporo ale jak za taki wachlarz specjalizacji to nie dziwie się. najważniejsze to mieć zaufanie do dr.

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziewczyny chodzę do zwykłego ginekologa położnika :) płacę 100 zł za wizytę. Niestety u mnie w mieście nie ma możliwości korzystania z innych specjalistów ale w sumie... nie wiem czy to robi dużą różnicę. badania tarczycy miałam robione u endokrynologa rok temu, podobno wszystko ok :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    a czemu nie chcesz jeszcze trochę zaczekać? dlaczego twierdzisz że ta obecna jest zła?
    bo stoje w miejscu.. ani owulacji ani nic.. wkurza mnie to ze co wizyte too ja jej opowiadam co mi osttanio zapisala, czy powiedziala, nic nie notuje, jest totalnie zakrecona i chyba zapomniala ze to juz 3 cykl po lapo a ja nadal bez owulacji.. bez pecherzykow i bez dziecka.. wkurza mnie to mega.. po rozmowie z narzeczonym doszlismy do wniosku ze lepiej zaplacic komus wiecej i miec to dziecko niz stac w miejscu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    ja dziewczyny chodzę do zwykłego ginekologa położnika :) płacę 100 zł za wizytę. Niestety u mnie w mieście nie ma możliwości korzystania z innych specjalistów ale w sumie... nie wiem czy to robi dużą różnicę. badania tarczycy miałam robione u endokrynologa rok temu, podobno wszystko ok :)
    a masz teraz jakies leki po lapo?

• pudelekpl Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailatan to faktycznie, czas zmienić. ja po laparo nie mam żadnych leków

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    a masz teraz jakies leki po lapo?
    tak przepisał mi teraz Metformax + clo + pregnyl ( opcjonalnie jeżeli pojawi się pęcherzyk jak będę na monitoringu). Oczywiście standardowo kwas foliowy którego w organizmie mam już chyba zapas na 5 ciąż ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 21:36

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pudelekpl wrote:
    Ailatan to faktycznie, czas zmienić. ja po laparo nie mam żadnych leków
    no ja tez pierwsze 2 cykle bez lekow.. w pierwszym cyklu niby byl jeden pecherzyk i owulacja, ale mialam cienkie endometrium, owulacja jakos tez bardzo pozno i nic z tego nie wyszlo.. teraz szlam drugi cykl bez niczego i zero pecherzykow.. biore dupka na wywolanie okresu i zaczynam trzeci cykl z clo.. tylko ze to cholerne clo nic mi nie dawalo przed lapo wiec boje sie ze po tez nic mi nie da..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja za pierwszą wizytę płaciłam 300 zł . a teraz płacę między 200 - 250 :)) Ale wiem, że warto :)) Wiem na czym stoję :)) poza tym moja gin to Profesor :) seksuolog, położnik, ginekolog i co ważne endokrynolog :) a przy PCOS to ważne :))
    a Ty masz jakies leki po lapo?

• pudelekpl Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mnie przed laparo clo też nie działało, byłam na zastrzykach menopur a ostatni cykl przed laparo na femarze no i pregnyl za każdym razem :)

teraz mam do 3 miesięcy próbować bez leków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 21:40

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    no ja tez pierwsze 2 cykle bez lekow.. w pierwszym cyklu niby byl jeden pecherzyk i owulacja, ale mialam cienkie endometrium, owulacja jakos tez bardzo pozno i nic z tego nie wyszlo.. teraz szlam drugi cykl bez niczego i zero pecherzykow.. biore dupka na wywolanie okresu i zaczynam trzeci cykl z clo.. tylko ze to cholerne clo nic mi nie dawalo przed lapo wiec boje sie ze po tez nic mi nie da..
    no to powiem tak:
    mi nigdy nie mówił nic o endometrium, dupka też biorę na wywołanie okresu ale okresu nie ma a powinien być dzisiaj.
    Być może po laparo clo na ciebie podziała bo przecież to była znaczna ingerencja w jajniki więc kto wie...

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój lekarz też jest trochę dziwny..... tzn czasami też mam wrażenie że przepisuje mi to o co poproszę i chce się mnie "pozbyć". Ostatnio też stwierdził że po laparo 6 miesięcy kuracji a potem to on kieruje mnie do kliniki

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    a Ty masz jakies leki po lapo?
    Tak ja mam clo zwiększoną dawkę od 2 do 6 dc od 7 do 12 mam estrofem a potem od 20 luteina do 25 :) w tym cyklu mam dodatkowo badania z krwi zrobic i w następnym cyklu mam sie między 11-13dc pojawić :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do jakiej kliniki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Tak ja mam clo zwiększoną dawkę od 2 do 6 dc od 7 do 12 mam estrofem a potem od 20 luteina do 25 :) w tym cyklu mam dodatkowo badania z krwi zrobic i w następnym cyklu mam sie między 11-13dc pojawić :))
    ale na tym clo masz sie pojawic? chyba zeby zobaczyc czy clo dziala prawda? a jakie badania i kiedy masz wykonac? moze ja tez sie skontroluje na tym clo..?

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    ale na tym clo masz sie pojawic? chyba zeby zobaczyc czy clo dziala prawda? a jakie badania i kiedy masz wykonac? moze ja tez sie skontroluje na tym clo..?
    ja mam się pojawić w 13dc żeby zobaczyć czy clo dało radę

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak monitoring musi być :)) więc w 2 dc czyli dziś zrobiłam androstendion :) a w 18-20 mam zrobić estradiol i progesteron :) To są kontrolne badania po laparoskopii :))

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ