X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsumie to nawet nie wiązałam tego z clo :) myślałam, że poprostu tak mam :)

• pudelekpl Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no było było ale niestety :) zobaczymy jak w tym cyklu

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Wsumie to nawet nie wiązałam tego z clo :) myślałam, że poprostu tak mam :)
    W sumie dopiero mój M dzisiaj przyszedł i mówi " czy ty zaczełaś brać jakieś nowe tabletki?" ja na to że nie :), na co on że mówiłam że znowusz clo biorę i że rok temu jak brałam jemu też pojawiła się wysypka a ja miałam paskudne zakażenia. Dopiero po tym zaczęłam to ze sobą łączyć i faktycznie jest to chyba prawda. Kurcze mam nadzieję że te infekcje nie wrócą. Jejku co ja się wtedy z nimi namęczyłam :(. W piątek zapytam gina co z tym dalej robić.
    Ola czy ty robiłaś test owulacyjny ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    W sumie dopiero mój M dzisiaj przyszedł i mówi " czy ty zaczełaś brać jakieś nowe tabletki?" ja na to że nie :), na co on że mówiłam że znowusz clo biorę i że rok temu jak brałam jemu też pojawiła się wysypka a ja miałam paskudne zakażenia. Dopiero po tym zaczęłam to ze sobą łączyć i faktycznie jest to chyba prawda. Kurcze mam nadzieję że te infekcje nie wrócą. Jejku co ja się wtedy z nimi namęczyłam :(. W piątek zapytam gina co z tym dalej robić.
    Ola czy ty robiłaś test owulacyjny ?

Tzn. ja zakażenia nie mam ale mnie swędzi :) i przechodzi za 2 dni :) ale chyba też o tym powiem mojej gin :)
    Nie robiłam testu owulacyjnego bo jak zwykle nie miałam na nic czasu, ehhhh. Teraz pozostało mi tylko czekać i o tym nie myśleć chociaż narazie się nie da bo strasznie mnie pęcherz boli i jajniki.. 18dc idę zrobić badania : estrogen i progesteron. A potem czekam albo an @ albo na USG :) Oby to nie @ :D

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Tzn. ja zakażenia nie mam ale mnie swędzi :) i przechodzi za 2 dni :) ale chyba też o tym powiem mojej gin :)
    Nie robiłam testu owulacyjnego bo jak zwykle nie miałam na nic czasu, ehhhh. Teraz pozostało mi tylko czekać i o tym nie myśleć chociaż narazie się nie da bo strasznie mnie pęcherz boli i jajniki.. 18dc idę zrobić badania : estrogen i progesteron. A potem czekam albo an @ albo na USG :) Oby to nie @ :D
    mnie teraz też tylko swędzi, zobacze czy przejdzie jak odstawię clo

Edyta
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ja miałam w piątek laparoskopie. Mam pytanie- jak długo trzeba nosić te plastry? Szwy będę miała ściągane w poniedziałek. Pozdrawiam

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ściągnęłam od razu jak wróciłam do domu. Kup w aptece sobie dwa plastry na wszelki wypadek bi za dwa dni jak bedziesz chciała wyjąc na dwór to zeby Cie spodnie nie uciskaly i nie podraznialy to sobie przykleisz. A po domu to smigaj bez :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam w ogóle plastrów :)

Edyta
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) ja co dziennie zmieniam te plastry ale już mnie denerwują :p ja miałam laparoskopie w 8 dniu cyklu. Normalnie owulke mam ok 17dc. Zastanawia mnie czy ten cykl będzie dłuższy, a może krótszy? Jakie Wy macie doświadczenia?

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zabieg w piątek, a w niedzielę w południe zdjęto mi plastry. Potem kazano nosić ranki jak najczęściej odkryte żeby zasychały.
    Pierwsze wyjście z domu w legginsach mocno bolało :/ mimo, że plasterki ochronne nakleiłam. Po zdjęciu szwów jest dużo lepiej, te nitki się nie zahaczają i nie ciągną ;)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini Mouse wrote:
    Dzięki dziewczyny :) ja co dziennie zmieniam te plastry ale już mnie denerwują :p ja miałam laparoskopie w 8 dniu cyklu. Normalnie owulke mam ok 17dc. Zastanawia mnie czy ten cykl będzie dłuższy, a może krótszy? Jakie Wy macie doświadczenia?
    Ja miałam laparo 11dc, a swoje owulki mam zazwyczaj między 13-15 dniem. Jeszcze nie wiem jak będzie z @, bo ciągle czekam, ale już teraz mogę powiedzieć, że mi akurat owulka sie opóźniła o ok 2 dni. To i tak chyba nieźle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 09:28

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam w ogóle plastrów:) Zabieg miałam w 15dc a @ dostałam normalnie a wlasciwie jeden dzien szybciej ale bralam luteine;))

• Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy trzymam kciuki za Ciebie w takim razie <3 mam nadzieję, że coś się w końcu ruszy po laparoskopii. Staramy się z mężem od 1,5roku, a z pomocą lekarza 5 miesięcy...

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zabieg miałam w 14dc , a @ przyszła w 34dc i to po duphastonie więc się spóźniła 6 dni :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plimka ty dzisiaj ostatni dzień bierzesz clo? :) ustąpiły już trochę objawy??:) będziesz jeszcze brała jakieś leki? A metformine do kiedy masz brać?:)

• Lucy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini Mouse wrote:
    Lucy trzymam kciuki za Ciebie w takim razie <3 mam nadzieję, że coś się w końcu ruszy po laparoskopii. Staramy się z mężem od 1,5roku, a z pomocą lekarza 5 miesięcy...
    Dzieki :) I również życzę powodzenia :)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Plimka ty dzisiaj ostatni dzień bierzesz clo? :) ustąpiły już trochę objawy??:) będziesz jeszcze brała jakieś leki? A metformine do kiedy masz brać?:)
    tak dzisiaj ostatni dzień wzięłam clo , trochę objawy ustąpiły. Nie serduszkujemy teraz bo mój M dostaje jakiejś dziwne wysypki zaczekamy do jutra jak już nie będę brała clo. Metformax biorę już od początku cyklu 0,5 tabletki 3 razy dziennie. Czekam czy się pojawi owulacja, w piątek idę na monitoring w 11dc

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie Edyta daj znac jak bylo na monitoringu :) ja jutro zaczynam clo, z grubej rury w tabletki dziennie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miało być 2 tabletki :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    miało być 2 tabletki :)
    ja też Natalia biorę 2 dziennie, nie mogę już się doczekać żeby zobaczyć czy będzie owulacja

Edyta
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ