LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
sylka0102 wrote:Dziś mam 15dzień cyklu w poniedziałek był 11dzień cyklu i pęcherzyk około 9mm tak powiedziała i powiedziała ze mógł pęknąć albo dziś z rana albo wczoraj albo się poprostu wchłonął. Ty na 11dzień cyklu to masz większy niż ja to może jeszcze urośnie jak masz dłuższe cykle bo ja mam z luteiną jak w zegarku 28 dni tak więc juz niewiem nic z tego. Lekarz widzę tez nic z tego nie wie czy była czy sie wchłonął Jak masz 12mm to ja bym jeszcze chodziła sprawdzić co sie z nim dzieje.Edyta
-
nick nieaktualnyPlimka jak tam Twoje zakażenie??
U mnie od wczoraj na wzgorku łonowym pojawiła się wysypka w postaci czerwonych plamek z biała ropna kropeczką na środku.. swędzi i boli jak cholera czyzbym miala zapalenie mieszka? Tylko ze to nie po goleniu mi wyszlo -
nick nieaktualnyMyślę, że jak mu powiesz, że np Cię boli podbrzusze i że nie wiesz co tam się w środku dzieję to Ci USG zrobi:P trzeba trochę pościemniać bo na NFZ nie chcą robić USG..
Dziwne, że OF Ci wyznaczył w 9dc owulację ) Ale to tylko program;) ja myślę, że będziesz ją dopiero miała;)) -
nick nieaktualny
-
Aleksandrakili wrote:Ja byłam dziś zrobić badania z krwi estradiol i progesteron;) wynik we wtorek;) a dziś dopiero odebrałam androstendion bo o nim zapomniałam heh:) wynik to 1,36 a norma jest od 0.57-2.63 więc wydaje mi się, że dobrze wyszedł. Co myślicie??Edyta
-
nick nieaktualnyMoje stare wyniki to w 2012 2.54 więc też górna granica a w 2013 miałam 5.28 ale wtedy norma była od 0.40 - 4.10 ale to i tak za wysoko;)
Plimka nie stresuj się niepotrzebnie bo narazie masz 12dc jeszcze owulacje dostaniesz zobaczysz:) idź jeśli to możliwe na monitoring w poniedziałek ) -
Aleksandrakili wrote:Moje stare wyniki to w 2012 2.54 więc też górna granica a w 2013 miałam 5.28 ale wtedy norma była od 0.40 - 4.10 ale to i tak za wysoko;)
Plimka nie stresuj się niepotrzebnie bo narazie masz 12dc jeszcze owulacje dostaniesz zobaczysz:) idź jeśli to możliwe na monitoring w poniedziałek )Edyta
-
nick nieaktualnySpróbuj coś powymyślać: Głupio się przyznać ale kiedyś chciałam sprawdzić czy pęcherzyk rośnie a nie miałam jak do lekarza jechać i wieczorem kolo 20 pojechałam na izbę przyjęć, że mnie jajniki boja.. Pani ginekolog zrobiła USG przepisała jakieś leki których nie wykupiłam i byłam spokojna:D Niestety u Nas w kraju trzeba kombinować
-
Aleksandrakili wrote:Spróbuj coś powymyślać: Głupio się przyznać ale kiedyś chciałam sprawdzić czy pęcherzyk rośnie a nie miałam jak do lekarza jechać i wieczorem kolo 20 pojechałam na izbę przyjęć, że mnie jajniki boja.. Pani ginekolog zrobiła USG przepisała jakieś leki których nie wykupiłam i byłam spokojna:D Niestety u Nas w kraju trzeba kombinowaćEdyta
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyplimka_bum wrote:no i wróciłam od lekarza, niestety w 11dc pęcherzyk 12 mm wg. lekarza za mały i nie będzie owulacji w tym miesiącu także nie ma sensu podawać pregnylu Kurcze dziwne bo bez laparo reagowałam na clo i pęcherzyki rosły a teraz nie
-
ailatan wrote:Bzdura, 11 dzien cyklu i 12mm to dobry wynik ) idz na monitoring w poniedzialek.. doprawdy jeszcze cos moze z tego wyjsc.. masz 12 mm a pecherzyki rosna okolo 2mm dziennie wiec w poniedziale masz 14 dizen cyklu i sliczny 18mm pecherzyk- a z takich juz sie dzieci rodzily a moze jeszcze podrosnie i bedziesz miala pozno owulacje.. przeciez nie music byc ksiazkowo..Edyta
-
nick nieaktualnyplimka_bum wrote:no wg. ovufriend to miałam w 9dc owulację