X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Dziś mam 15dzień cyklu w poniedziałek był 11dzień cyklu i pęcherzyk około 9mm tak powiedziała i powiedziała ze mógł pęknąć albo dziś z rana albo wczoraj albo się poprostu wchłonął. Ty na 11dzień cyklu to masz większy niż ja to może jeszcze urośnie :) jak masz dłuższe cykle bo ja mam z luteiną jak w zegarku 28 dni tak więc juz niewiem nic z tego. Lekarz widzę tez nic z tego nie wie czy była czy sie wchłonął Jak masz 12mm to ja bym jeszcze chodziła sprawdzić co sie z nim dzieje.
    ja biorę duphastom więc też mam cykle co 28 dni, poprzedni był 34dni ale to był cykl w którym miałam laparo więc może dlatego się przedłużył

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plimka jak tam Twoje zakażenie??:)
    U mnie od wczoraj na wzgorku łonowym pojawiła się wysypka w postaci czerwonych plamek z biała ropna kropeczką na środku.. swędzi i boli jak cholera :( czyzbym miala zapalenie mieszka? Tylko ze to nie po goleniu mi wyszlo :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już trochę lepiej, ale za to u męża słabo ehhh , nie możemy serduszkować :( cały czas mam pod górkę :(
    Czy myślicie że jak pójdę do lekarza w ramach NFZ to zrobi mi USG na pierwszej wizycie żeby zobaczyć czy jest ten pęcherzyk?

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na wykresie pokazały mi się dwie kreski ? czy to jest wyznaczenie dnia owulacji wg. ovufriend?

Edyta
  • urocza Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Dziewczyny na wykresie pokazały mi się dwie kreski ? czy to jest wyznaczenie dnia owulacji wg. ovufriend?

pionowa wskazuje dzień owu wyznaczony przez program a pozioma zaznacza wzrost temp

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu wszystko masz pięknie wytłumaczone :)
    https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/wyznaczanie-dni-plodnych-i-owulacji,9.html#65

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    a tu wszystko masz pięknie wytłumaczone :)
    https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/wyznaczanie-dni-plodnych-i-owulacji,9.html#65
    czyli owulację według ovu miałam w 9 dc / ciekawe

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jak mu powiesz, że np Cię boli podbrzusze i że nie wiesz co tam się w środku dzieję to Ci USG zrobi:P trzeba trochę pościemniać bo na NFZ nie chcą robić USG..:)

Dziwne, że OF Ci wyznaczył w 9dc owulację :)) Ale to tylko program;) ja myślę, że będziesz ją dopiero miała;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś zrobić badania z krwi estradiol i progesteron;) wynik we wtorek;) a dziś dopiero odebrałam androstendion bo o nim zapomniałam heh:) wynik to 1,36 a norma jest od 0.57-2.63 więc wydaje mi się, że dobrze wyszedł. Co myślicie??:)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja byłam dziś zrobić badania z krwi estradiol i progesteron;) wynik we wtorek;) a dziś dopiero odebrałam androstendion bo o nim zapomniałam heh:) wynik to 1,36 a norma jest od 0.57-2.63 więc wydaje mi się, że dobrze wyszedł. Co myślicie??:)
    Wydaje mi się że wynik masz dobry , chociaż ja nie jestem dobra w wynikach, obserwacjach itp itd. Ja ostatnio jak badałam androstendion to miałam 2,63 czyli górna granica normy :). Aczkolwiek badania robiłam rok temu :/ bo jak pisałam wcześniej lekarz nie zleca mi wykonywania badań.

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się strasznie zestresowałam wczorajszą diagnozą , nie wiem co to będzie .

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje stare wyniki to w 2012 2.54 :) więc też górna granica a w 2013 miałam 5.28 ale wtedy norma była od 0.40 - 4.10 ale to i tak za wysoko;)

Plimka nie stresuj się niepotrzebnie bo narazie masz 12dc jeszcze owulacje dostaniesz zobaczysz:) idź jeśli to możliwe na monitoring w poniedziałek :))

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Moje stare wyniki to w 2012 2.54 :) więc też górna granica a w 2013 miałam 5.28 ale wtedy norma była od 0.40 - 4.10 ale to i tak za wysoko;)

Plimka nie stresuj się niepotrzebnie bo narazie masz 12dc jeszcze owulacje dostaniesz zobaczysz:) idź jeśli to możliwe na monitoring w poniedziałek :))
    no właśnie chciałabym tylko tak: mój gin nie przyjmuje w poniedziałek , dopiero we wtorek popołudniu a to już za późno jak na pregnyl. Znalazłam lekarza w ramach NFZ u którego niby umówiłam wizytę , niestety prywatne gabinety zapełnione. Tylko mam właśnie obawę czy będzie chciał zrobić to USG bo słabo to widzę.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj coś powymyślać: Głupio się przyznać ale kiedyś chciałam sprawdzić czy pęcherzyk rośnie a nie miałam jak do lekarza jechać i wieczorem kolo 20 pojechałam na izbę przyjęć, że mnie jajniki boja.. Pani ginekolog zrobiła USG :D przepisała jakieś leki których nie wykupiłam i byłam spokojna:D Niestety u Nas w kraju trzeba kombinować :D

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Spróbuj coś powymyślać: Głupio się przyznać ale kiedyś chciałam sprawdzić czy pęcherzyk rośnie a nie miałam jak do lekarza jechać i wieczorem kolo 20 pojechałam na izbę przyjęć, że mnie jajniki boja.. Pani ginekolog zrobiła USG :D przepisała jakieś leki których nie wykupiłam i byłam spokojna:D Niestety u Nas w kraju trzeba kombinować :D
    no dobra ale co on ci robi USG a ty pytasz. Przepraszam a tak przy okazji jakiej wielkości jest pęcherzyk ? :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak wsumie to ja nie miałam wtedy ani jednego pęcherzyka ale na USG powinno być wszystko napisane. Możesz pójść na NZF i powiedzieć, że Cię boli i czy może to być spowodowane owulacją i czy mógłby zrobić USG:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    no i wróciłam od lekarza, niestety w 11dc pęcherzyk 12 mm wg. lekarza za mały i nie będzie owulacji w tym miesiącu :( także nie ma sensu podawać pregnylu Kurcze dziwne bo bez laparo reagowałam na clo i pęcherzyki rosły a teraz nie :(
    Bzdura, 11 dzien cyklu i 12mm to dobry wynik :)) idz na monitoring w poniedzialek.. doprawdy jeszcze cos moze z tego wyjsc.. masz 12 mm a pecherzyki rosna okolo 2mm dziennie wiec w poniedziale masz 14 dizen cyklu i sliczny 18mm pecherzyk- a z takich juz sie dzieci rodzily :) a moze jeszcze podrosnie i bedziesz miala pozno owulacje.. przeciez nie music byc ksiazkowo..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Bzdura, 11 dzien cyklu i 12mm to dobry wynik :)) idz na monitoring w poniedzialek.. doprawdy jeszcze cos moze z tego wyjsc.. masz 12 mm a pecherzyki rosna okolo 2mm dziennie wiec w poniedziale masz 14 dizen cyklu i sliczny 18mm pecherzyk- a z takich juz sie dzieci rodzily :) a moze jeszcze podrosnie i bedziesz miala pozno owulacje.. przeciez nie music byc ksiazkowo..
    no wg. ovufriend to miałam w 9dc owulację ;)

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a co w ogóle u ciebie słychać?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    no wg. ovufriend to miałam w 9dc owulację ;)
    e tam ovufriend to tylko maszyna.. obserwuj swoje ciało.. :) tylko to daje gwarancje sprawdzenia co sie w srodku dzieje.. doprawdy poszlabym gdzies na monitoring w poniedzialek.. pamietaj ze po laparoskopii wszytsko jest mozlwie i to troche przewraca do gory nogami

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ