X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Plimka trzymamy kciuki z mężem :) Mój mąż Was wszystkie pozdrawia i życzy owocnych cykli :D heh :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję bardzo :) i wam również życzę owocnych starań i zbiorów ;)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kolejna niespodzianka ..... nie zrobili laparoskopii to i tak se poleżę w szpitalu ale na kardiologi i to już w tą niedzielę .... ehhh czemu dążenie do spełnienia marzeń usłane jest nie różami a problemami ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 21:53

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    No to Plimka trzymamy kciuki z mężem :) Mój mąż Was wszystkie pozdrawia i życzy owocnych cykli :D heh :)
    Ola jaki ty masz ładny swój wykres :) śluz się zgadza i widac że owulka była. U mnie strasznie prawie całkowity brak śluzu :( i dodatkowo ta infekcja :(

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi-Bstok wrote:
    I kolejna niespodzianka ..... nie zrobili laparoskopii to i tak se poleżę w szpitalu ale na kardiologi i to już w tą niedzielę .... ehhh czemu dążenie do spełnienia marzeń usłane jest nie różami a problemami ....

Ale wiesz zdrowie ważne tym bardziej jesli chodzi o kardiologiczne sprawy:)) ale bedzie wszystko dobrze :) podlecza Cie i znow zaczniesz starania ;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Ola jaki ty masz ładny swój wykres :) śluz się zgadza i widac że owulka była. U mnie strasznie prawie całkowity brak śluzu :( i dodatkowo ta infekcja :(

No mam nadzieje, że to nie pozory. Brzuch mnie ciagle boli tzn pecherz i jajniki i klucie czuje co jakis czas.. ale i tak wole się nie nastawiać:) chociaż jestem dobrej myśli :)
    Edyta a może poprostu Ci się owulacja przesunie :)) a kiedy na monitoring idziesz??:)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    No mam nadzieje, że to nie pozory. Brzuch mnie ciagle boli tzn pecherz i jajniki i klucie czuje co jakis czas.. ale i tak wole się nie nastawiać:) chociaż jestem dobrej myśli :)
    Edyta a może poprostu Ci się owulacja przesunie :)) a kiedy na monitoring idziesz??:)
    dzisiaj idę na monitoring ale to dopiero 11dc

Edyta
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wróciłam dziś do domu ze szpitala po laparoskopii.
    Miałam problem z jajowodami, HSG wykazało częściową niedrożność w obu a podczas laparo udało się je udrożnić! Więc nie traćcie nadziei :)

U mnie okazało się, że w jednym miałam stan zapalny po przebytej kiedyś w przeszłości infekcji. Mogło to być rok, dwa, pięć lat temu. Nie wiadomo i jak też niczego nie odczuwałam. W każdym razie przez tą infekcję jajowód był zapchany śluzem. Ale bez problemu pozbyli się tego śluzu. Drugi jajowód drożny mimo, że na HSG w obu był problem. Może to zasługa borowin którymi okładałam się miesiąc?

Do domu wróciłam szczęśliwa i bardzo pozytywnie nastawiona. Jedna poważna przeszkoda już wyeliminowana. Teraz czekam ze spokojem bo wiem, że jesteśmy na dobrej drodze i prędzej czy później w końcu się uda!

Gdybyście miały jakieś pytania odnośnie laparoskopii to piszcie, chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami.

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i wróciłam od lekarza, niestety w 11dc pęcherzyk 12 mm wg. lekarza za mały i nie będzie owulacji w tym miesiącu :( także nie ma sensu podawać pregnylu Kurcze dziwne bo bez laparo reagowałam na clo i pęcherzyki rosły a teraz nie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 13:00

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plimka przykro mi:) ja tez w sumie nie wiem czy miałam owulacje bo ani testow ani monitoringu nie mialam :)) chyba okaze sie w sobote jak progesteron zrobie:))
    A to dziwne ze wczesniej reagowalas na clo a teraz taka sytuacja...

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny w wątku o clo twierdzą że ten pęcherzyk nie jest taki zły. Może pójdę jeszcze raz w 15 dc na monitoring , albo może zmienię lekarza :/

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tam nie znam.. :( Wydaje mi się, że w ogóle jest super, że jest pęcherzyk;) a jakie miałaś przed laparoskopią??:)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed laparo miałam w 14 dc 26 mm i wtedy gin twierdził że jest ok, znowu dziewczyny na forum twierdzą że taki jest za duży.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba aż tak forum nje sugerowała:) moze lepiej bedzie jak faktycznie w 15 dc pojdziesz jeszcze raz na monitoring:))

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też wołalabym słuchać gina ale tonący brzytwy się chwyta :/ . Zobaczę, jeżeli testy owulacyjne pokażą w poniedziałek 2 kreski to pójdę na monitoring

Edyta
  • india Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka to dopiero 11dc tak? Pęcherzyk dominujący ma 12 mm, przecież jeszcze rośnie... zerknij jak sytuacja będzie wyglądać w 15 dc. I jestem ciekawa na jakiej podstawie gin od razu stwierdził, że owu nie będzie, uważam, że pochopnie ocenił sytuację. Trzymam kciuki <3
    Wielkość pęcherzyka to sprawa indywidualna, u mnie aż takie duże już nie pękają, ale znam przypadki jak właśnie takie duże (a nawet ciut większe) kończyły się zieloną kropeczką :)

Anatolka lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    plimka to dopiero 11dc tak? Pęcherzyk dominujący ma 12 mm, przecież jeszcze rośnie... zerknij jak sytuacja będzie wyglądać w 15 dc. I jestem ciekawa na jakiej podstawie gin od razu stwierdził, że owu nie będzie, uważam, że pochopnie ocenił sytuację. Trzymam kciuki <3
    Wielkość pęcherzyka to sprawa indywidualna, u mnie aż takie duże już nie pękają, ale znam przypadki jak właśnie takie duże (a nawet ciut większe) kończyły się zieloną kropeczką :)
    ale wg. mojego gina on jest o wiele za mały

Edyta
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki własnie byłam na monitoringu i to co było w poniedzialek czyli pęcherzyk dominujący 9mm znikł dziś wszedzie było czysto w prawym jajniku ani jednego prawie pęcherzyka a w lewym kilka drobnych. Tak więc lekarz powiedział albo pękł wczoraj albo sie poprostu wchłonął jak sprzed laparoskopii :( tak więc czekamy za 5 dni zaczynam brać Luteinę.POZDRAWIAM

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Hej dziewczynki własnie byłam na monitoringu i to co było w poniedzialek czyli pęcherzyk dominujący 9mm znikł dziś wszedzie było czysto w prawym jajniku ani jednego prawie pęcherzyka a w lewym kilka drobnych. Tak więc lekarz powiedział albo pękł wczoraj albo sie poprostu wchłonął jak sprzed laparoskopii :( tak więc czekamy za 5 dni zaczynam brać Luteinę.POZDRAWIAM
    Sylwia a który to dzień twojego cyklu? Ja też dzisiaj byłam na monitoringu 11dc i pęcherzyk 12mm ale lekarz powiedział że nic z tego nie będzie.

Edyta
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Sylwia a który to dzień twojego cyklu? Ja też dzisiaj byłam na monitoringu 11dc i pęcherzyk 12mm ale lekarz powiedział że nic z tego nie będzie.
    Dziś mam 15dzień cyklu w poniedziałek był 11dzień cyklu i pęcherzyk około 9mm tak powiedziała i powiedziała ze mógł pęknąć albo dziś z rana albo wczoraj albo się poprostu wchłonął. Ty na 11dzień cyklu to masz większy niż ja to może jeszcze urośnie :) jak masz dłuższe cykle bo ja mam z luteiną jak w zegarku 28 dni tak więc juz niewiem nic z tego. Lekarz widzę tez nic z tego nie wie czy była czy sie wchłonął Jak masz 12mm to ja bym jeszcze chodziła sprawdzić co sie z nim dzieje.

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ